Флорида Мешај

Напишано од Метју Ајдл

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Dr Рут Аренас

[popup_anything id="15369"]

Што е Флорида Мешај

 

Флорида: Тоа е сончевата држава, позната по популацијата на алигатори, Еверглејдс, и како главен град на тематски парк во светот. Но, надвор од вечното сонце и забава, државата станува позната по нешто многу позлобно. Некогаш многумина го сметаа за престолнина за одвикнување од зависност во земјата, во последните неколку години т.н.

Дали тоа се случува само во рехабилитација на Флорида?

 

„Florida Shuffle“ се однесува на практиката на посредници и центри за рехабилитација кои регрутираат корисници на дроги со добро здравствено осигурување постојано да посетуваат различни центри и објекти за трезвено живеење, така што центрите можат повеќекратно да им наплатуваат на осигурителните компании на пациентите, со што се остваруваат големи суми на профит. во процесот. Ваквите установи покажуваат малку до никакво внимание за благосостојбата на пациентите, а многумина поттикнуваат континуирана злоупотреба на супстанции бидејќи тоа резултира со позитивни тестови за дрога и затоа продолжен престој на овие места, што резултира со повеќе пари за осигурување за вклучените центри и брокери.

 

Мешањето на Флорида, како што ќе се осврнеме на него, започна и е највообичаено во Флорида, иако идејата почна да се шири и во соседните држави. Беа потребни години за практиката да стане широко позната, бидејќи тестовите за анализа на урината претходно не беа проблем за наплата на осигурителните компании, така што осигурениците беа бавни да го откријат проблемот и големиот обем на позитивни тестови во текот на т.н. програма1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8638362/.

 

Повеќето од нарачките за тестовите беа потпишани од лекари, што ги прави да изгледаат легитимни и медицински неопходни. За волја на вистината, многу лекари и здравствениот персонал во овие установи се соучесници во овие измами, а меѓу нив се сегашни корисници, кои честопати самите ги снабдуваат пациентите со лекови.

Флорида Мешај пациентот Брокирање

 

Прашањето е загрижувачко - таквите центри и брокерите кои се поврзани со нив (а често добиваат и пари за осигурување за нивниот дел во шемата) дејствуваат само во име на профит и алчност, наместо каква било мотивација да им помогнат на корисниците.

 

Флорида Shuffle ги искористува луѓето кои обично се на дното, очајни за помош и опфатени со зависност. И очајот и ефектите од некои супстанци може да значат дека потенцијалните пациенти се уште поподложни на триковите користени во The Florida Shuffle, и на пријатните убедувања на брокерите да присуствуваат на клиника што на крајот ќе ги задржи заробени во циклус на зависничка беспомошност.

 

Со малку официјални насоки достапни за тоа каде да се обратат за зависности или проблеми поврзани со менталното здравје, пациентите често се оставаат сами да се пребаруваат, што е уште позагрижувачко со оглед на екстремната ранливост на многу од овие луѓе, од кои многумина немаат капацитет да информираат. , јасни одлуки.

 

Жртвите се одбиваат од еден до друг објект и често се испраќаат во трезвени куќи помеѓу, каде што млаз посредници може да ги вовлече во понатамошни измами, уништувајќи животи и дозволувајќи им на дрогата да ги убие овие корисници во име на профит.

Мешањето на Флорида го злоупотребува американскиот медицински систем

 

Надвор од разорниот ефект што го има шемата врз ранливите пациенти, има и поголеми медицински и правни прашања што мора да се решат. Флорида Shuffle е одличен пример за злоупотреба на американскиот медицински систем и студениот, алчен став што е поттикнат од високите медицински сметки и профитната здравствена заштита.

 

Тоа е пример за идејата дека самоодржувањето и финансиската добивка се поважни од нашето почитување еден кон друг како луѓе и од вредноста што се става на човечкиот живот и здравје. Сите лекари кои се дел од The ​​Florida Shuffle, барем ги ризикуваат своите медицински лиценци и, во најлош случај, го прекршуваат законот.

 

Многу држави, вклучително и Флорида, не го регулираат лекувањето на зависности, што значи дека центрите може да се отворат без да има ниту еден лиценциран медицински работник на персоналот, но сепак лесно може да се регистрираат како установа кај осигурителните компании и затоа да донесат пациенти.

 

Во меѓувреме, брокерите бараат групи ранливи зависници, често на места како што се состаноци на анонимни алкохоличари како средство да ги вклучат во шемата, и затоа го заработуваат својот поврат од осигурителите. Уште подалеку, некои брокери ќе се јават во неколку центри во име на потенцијалните пациенти и ќе создадат војна за наддавање за тоа колку повратни средства можат да заработат, што е дополнителен чекор понатаму за да се осигураат дека тие, брокерот, добиваат што е можно повеќе пари.

Како започна оваа осигурителна измама?

 

Па, како стигнавме овде? Опиоидната епидемија која почна да ја зафаќа Америка во раните 2010-ти, ја нагласи лесната достапност на многу моќни лекови на рецепт и се вклучи во циклусот на зависност и употреба кај многумина заедно или како алтернатива на потешките, нелегални дроги. Ефектите од таа епидемија сè уште се чувствуваат на национално ниво, и покрај чекорите напред, ова мешање на Флорида може да се смета за резултат на ситуацијата, како и понов начин за дополнително хранење на проблемот.

 

Флорида се сметаше за престолнина за закрепнување на Америка, бидејќи многумина кои долгорочно бараа здравствена заштита беа привлечени од топлото време во текот на целата година, синото небо и прекрасните плажи, гледајќи ги како корисни како и понудените третмани. Флорида, исто така, донесе легислатива против „мелниците за таблети“ пред неколку години, места каде опиоидите се даваа како бонбони и ја поттикнаа почетната криза. Како резултат на тоа, многу трпеливи брокери кои беа успешни во обезбедувањето провизии за снабдување на клиентите со апчиња, се свртеа кон посредници во центрите за рехабилитација, што уште повеќе го поттикна The Florida Shuffle.

 

Севкупно, и покрај зголемувањето на јавната свест околу Флорида, и локалните окрузи кои воведоа регулативи кои предизвикаа затворање на неколку од овие центри, не се прави доволно на државата или на национално ниво за да се регулира како ја третираме зависноста или улогата на тоа осигурување компаниите треба да играат во прифаќањето и плаќањето за лекување од зависности.

 

Како што The Florida Shuffle почнува да се шири во други држави како Калифорнија, прашање е само колку долго пред ситуацијата да стане доволно страшна за законодавците да интервенираат - и со прашања што започнаа пред повеќе од една деценија со опиоидната епидемија што сè уште беснее покрај неа. , одговорот може да трае уште долго време.

 

Претходно: Лос Анџелес после забава сцена

Следно: Рехабилитација во SoCal

  • 1
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8638362/
Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .