Котонвуд Тусон

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на Cottonwood Tucson

 

Cottonwood Tucson Rehab започна во есента 1987 година и брзо се зголеми за да стане еден од најпочитуваните објекти 12 чекори во Соединетите држави.

 

Cottonwood е првенствено установа од 12 чекори што може да третира нарушувања на расположението, траума, зависност, зависност од процеси (коцкање, секс, шопинг), нарушувања во исхраната, ко-зависност и истовремени нарушувања на менталното здравје.

 

Како еден од поутврдените установи од 12 чекори во Соединетите Американски Држави, Cottonwood Tucson ја разви својата програма за третман во согласност со тековните трендови, напредок и психотерапевтски случувања. Интензивната програма за возрасни на Cottonwood Tucson вклучува силна, цврста основа за медицински менаџмент, концепти за обновување во дванаесет чекори, учество на семејството, групна терапија, совети за исхрана и терапии со искуство.

 

Cottonwood беше еден од првите американски капацитети за рехабилитација што ја прифати двојната дијагностика и беа пионери во оваа област од раните 2000-ти. Професионалниот тим на Cottonwood Rehab зазема пристап заснован на докази за лекување, и додека тие користат многу холистички, психијатриски и психотерапевтски модалитети, всушност групната терапија и 12-чекорите ја обезбедуваат основната рамка на нивната програма.

Cottonwood Tucson Цена

 

Планираната такса за третман со Cottonwood Tucson е многу достапна од 35,000 УСД по лице месечно на база all inclusive. Cottonwood води програма за млади жени за возрасни заедно со редовно стационарно лекување со посветеност од нешто помалку од 17,000 долари попладне

 

Cottonwood Rehab се наоѓа во пустината со големи кактуси Аризона на 35 хектари приватно земјиште над Тусон. Сите соби се полуприватни со по четири кревети (вкупно 74 кревети). Иако приватноста не е карактеристика, секој кревет е со големина на кралица и сите соби имаат работна маса, приклучена бања (со туш и двојни мијалници) и комоди до секој кревет.

 

Пред целосниот прием, клиентите имаат корист од сеопфатна проценка, вклучувајќи:

 

 • психијатриска проценка
 • проценка на зависност
 • начин на живот и проценка на исхраната
 • Медицински прегледи

 

Собите се недооценени, а сепак вкусно декорирани со уметнички дела на ѕидовите на секоја соба. Функционални се и просториите за групна терапија, со кругови од тапацирани канцелариски столчиња и едноставни теписи.

 

Оброците вклучуваат свежа морска храна и месо, органски производи, егзотичен ориз и житарки, а нутриционистите на лице место, исто така, придонесоа за обезбедување менија погодни за закрепнување.

 

Појадокот може да вклучува омлети или челичен овес, ручекот се движи од рачно валани суши до разни пржени понуди, а вечерата се состои од кафеав ориз, пилешки гради со козјо сирење, азиско печено говедско месо и други сезонски јадења.

 

Програма за обновување на памучно дрво

 

Програмата за третман во Cottonwood Recovery е холистичка и вклучува сеопфатна листа на методи базирани на докази, вклучувајќи:

 

 • Индивидуална терапија
 • Групна терапија
 • Состаноци во 12 чекори
 • ЕМДР
 • ЕКГ (електрокардиограми за проверка на здравјето на срцето)
 • Акупунктурата
 • Нутриционистички проценки
 • Јога
 • Искусете ја терапијата
 • Психообразование
 • Групна психотерапија
 • Никотински состаноци
 • Психолошки тестови и лекови

Клиничари од Котонвуд Тусон

Шарлот Холст Рајли, м-р, LPC, LAC

Шарлот Холст Рајли
Примарен терапевт
MA, LPC, LAC

Мајкл Симпсон
Примарен терапевт
MSC, LPC

Лорен Импраим, м-р, ЛПЦ

Лорен Импрејм
Семејна терапија Специјалист
MA, LPC

Котонвуд Тусон Аризона

Резиме на најдобрата рехабилитација во светот за рехабилитација од Котонвуд

 

Експертите од Cottonwood Recovery имаат длабоко разбирање за мозокот во развој и како зависноста и нарушувањата можат да влијаат на неговата способност да создаде задоволно и самоуверено расположение.

 

Индивидуалното планирање третман овозможува ефикасен третман на зависност од дрога и алкохолизам, како и третман на нарушувања кои се појавуваат истовремено. Од особена експертиза е двојната дијагноза.

 

Сите програми во Котонвуд започнуваат со темелна медицинска и психолошка проценка и био-психо-социјален скрининг. За разлика од многу други центри во САД, медицинската детоксикација на лице место е достапна и за секој пациент се грижи лекар, психијатар и примарен терапевт.

 

Дали Котонвуд Тусон е религиозен?

 

Додека самата религија не е нагласена, Котонвуд ја нагласува духовноста. Објектот има молитвена прошетка од 12 чекори која започнува со молитвата за спокојство и има станици за секој чекор (за жителите да можат да застанат да размислуваат).

 

Распоред за обновување на котонвуд

 

Типичен ден во Котонвуд започнува во 7 часот, а потоа помеѓу 8:30 часот има утринска медитација, јога и појадок. Потоа следи „времето на шталата“, за време на кое клиентите можат да спроведуваат тераписки сесии за коњи.

 

Зошто Котонвуд е најдобрата рехабилитација во светот

 

Семејна програма Cottonwood

 

Со текот на годините Cottonwood разви семејна програма која заслужува посебно споменување, бидејќи токму овој семеен пристап го зацврстува вклучувањето на Cottonwoods на Worlds Best Rehabs.

 

Семејната програма Котонвуд се состои од пет осумчасовни денови, вклучувајќи образовни групи, обука за комуникација, повеќесемејни состаноци и состаноци еден на еден. Овој инклузивен пристап е развиен во соработка со внатрешни и надворешни специјалисти и доведе до исклучителни долгорочни стапки на успех за закрепнување од алумни од Cottonwood Tucson.

Специјализации за третман за обновување на памучно дрво

 • АДХД
 • Употреба на алкохол
 • Анксиозност
 • Прашања во однесувањето
 • Биполарно растројство
 • Хроничен релапс
 • Зависност на законот
 • Вештини за справување
 • Траума и ПТСН
 • Зависност од видео игри
 • Депресија
 • Злоупотреба на дрога
 • Нарушувања во исхраната
 • Коцкање
 • Зависност од игри
 • Тага
 • Интернет зависност
 • Медицински детоксикација
 • Дисоцијативни нарушувања
 • Контрола на импулс
 • Опсесивно-компулсивно (OCD)
 • Самопочит
 • Самоповредување
 • Сексуална зависност
 • Нарушувања на личноста
 • Духовност
 • Употреба на супстанции
 • Самоубиствена идеја
 • Тестирање и евалуација

Установи за рехабилитација на Cottonwood

 • Тениско игралиште
 • Пливање
 • Градини
 • Трансфери
 • Пристап до природата
 • Отворено јадење
 • Пешачки патеки
 • Исхрана
 • Отворен салон
 • Фитнес
 • пешачење
 • филмови

Cottonwood Tucson Aftercare

 • Амбулантски третман
 • Состаноци за поддршка
 • Професионална поддршка за повторно влегување
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Семејно последователно советување
 • Фитнес сесии
cottonwood tucson сместување
Cottonwood Rehab дали е тоа Legit или Scam

телефон
+ 1 888-480-0530

Веб-страница

Cottonwood Tucson Rehab

Програмата за закрепнување Cottonwood Tucson во голема мера се потпира на невробиологијата и невронауката заснована на докази за да развие иновативни програми за третмани кои одговараат на пациентите за зависности и истовремени нарушувања на менталното здравје.

Cottonwood de Tucson, 4110 West Sweetwater Drive, Тусон, Аризона 85745

Cottonwood Tucson, адреса

+ 1 (520) 214-0669

Котонвуд де Тусон, Телефон

Отворете 24 часа

Cottonwood Tucson, Работно време

Клучни факти за обновување на памучно дрво

знаме

Кого го третираме
Мажите и жените
Млади возрасни

говор-балон

Јазици
англиски
Некои шпански

кревет

Вработување
50-75

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.