Пола Шилдс

Пола Шилдс, исклучително признание

Пол Шилдс водеше фасцинантна кариера во индустријата за рехабилитација. Низ нејзиното долгогодишно вработување во индустријата, Шилдс работеше како советник, клинички менаџер и моментално како раководител на терапевтски услуги за Фондацијата Abbeycare. Во мај 2021 година, Шилдс беше назначен на позицијата Раководител на терапевтски услуги за организацијата, улога што произлегува од долгогодишното искуство.

 

Таа ја започна својата кариера во злоупотреба на супстанции и грижа за менталното здравје поради интересот за здравјето на жените. Желбата на Шилд да работи со жени првично произлегла од тоа што живеел со зависност и траума. Нејзините проблеми со зависноста и личната траума беа моќен двигател за промени. Откако сфатила дека закрепнувањето е можност, Шилдс го прифатила со раширени раце. Таа се едуцираше и се овласти да работи со жени и да им овозможи да се опорават од зависноста и траумата.

 

Шилдс ја започна својата кариера во лечење од зависности во 2001 година. Таа првично работеше во центар за поддршка на ХИВ како Аурикуларен акупунктурист во Ирска. Нејзиното патување во кариерата продолжи со улогата на координатор за услуги за поддршка. Искуството на Шилдс ѝ овозможило да работи со различни клиенти, вклучително и оние кои страдаат од ХИВ до луѓето кои живеат без покрив над главата поради нивното ментално здравје и/или зависности. Шилдс подоцна се врати во образованието за да се здобие со квалификација за настава и управување со писменост и основни вештини и подготовка за предавање во секторот за доживотно учење (PTLLS) за да работи со тие луѓе за да им помогне да ги унапредат своите способности за читање и пишување.

 

Во 2009 година, Шилдс се приклучи на Младите во ризик, добротворна организација во Обединетото Кралство, како тренер и менаџер за запишување. Таа обезбеди интензивни часови за личен развој на млади возрасни лица во ризик заедно со едукатори.

 

Нејзината кариера продолжи да напредува до 2017 година кога на Шилдс и беше понудена позиција во тајландската кабина група. Таму, таа беше програмски директор и помогна во дизајнирањето и спроведувањето на родово одговорна програма за третман на организацијата, информирана за траума, позната како Rise. 10-неделната програма стана еден од темелите на третманот за закрепнување на Cabin Group. Rise е родово одговорен модел за третман на зависност кој ги интегрира модулите за вештини за DBT, групи за терапевтски процеси, уметничка терапија, внимателност, Јога, TRE, EMDR и терапија со соматско искуство.

 

Пола Шилдс ги советуваше клиентите додека работеше како програмски директор на рехабилитацијата. Работејќи во Cabin Group, мисијата на Шилдс беше да ги поттикне луѓето да бараат закрепнување и да живеат во можност. Тоа беше мисија која таа ја сфати многу сериозно и илјадници клиенти доживеаја закрепнување со нејзина помош.

 

На крајот на 2020 година, Пола Шилдс ја напушти Cabin Group по повеќе од три години работа со рехабилитација. Таа се приклучи на шкотската фондација Abbeycare. Првично како терапевтски водечки, Шилдс се пресели во улогата на раководител на терапевтски услуги кратко време подоцна.

 

Сместена во Шкотска, Фондацијата Abbeycare нуди сместување за клиенти со 34 големи индивидуални соби и сопствена опрема. Рехабилитацијата од дрога и алкохол им обезбедува на клиентите третман за да ја прекинат нивната зависност од супстанции.

 

Работата на Шилдс во фондацијата Abbeycare го продолжи нејзиното долго патување во секторот за злоупотреба на супстанции и ментално здравје. Таа продолжува да расте во рамките на нејзините улоги додека им помага на другите да го добијат потребниот третман за да закрепнат и да живеат исполнет живот.

Пола Шилдс

Пола Шилдс во печатот

Јужна Кина утро пост

Состаноци

Џон Дери Serenity Vista