Боб Форес; Оро куќа

Боб Форест е синоним за телевизиското шоу Celebrity Rehab со д-р Дру како советник кој зборува директно и директно пука. Патувањето на Форест да стане лидер во советувањето за зависности започна поради неговата сопствена борба со зависноста. Тој ги посетувал центрите за рехабилитација во 24 наврати пред конечно да постигне трезвеност во 1996 година.

 

Откако се здоби со трезвеност, Форест стана еден од водечките светски советници за хемиска зависност и работи во јужна Калифорнија со различни поединци кои бараат ослободување од нивните зависности. Пред да работи како советник за зависности, Форест беше на многу поинаков пат. Во 1980-тите, тој беше предводник на повеќе бендови и ги мачкаше лактите со новитети како што се Red Hot Chili Peppers и Guns and Roses.

 

И покрај тоа што објави голем број на критичарски рекорди, Форест ја откри зависноста од дрога како тема која се повторува во неговиот живот. Магнетниот фронтмен беше наречен „скапоцен камен во сцената“ во 1980-тите. Сепак, неговата употреба на дрога и алкохол натера многумина да се запрашаат кога - не ако - Форест ќе се уништи себеси.

 

Употребата на дрога и однесувањето на Боб Форест од неа предизвикало јаз меѓу него и колегите од бендот. По повеќекратните ангажмани на рехабилитација, апсењето во 1996 година доведе до тоа Форест конечно да биде целосно чист. Познат како „еден од најлошите зависници од дрога“ од д-р Дру Пинкси, Боб Форест беше надвор од контрола пред петнеделниот престој во затвор. По ослободувањето, Форест започнал трезен живот. Тој миел садови во кафулето Мили во Силвер Лејк, Калифорнија додека присуствувал на состаноци за опоравување во 12 чекори. Беше многу далеку од местото каде што Форест беше само неколку години порано.

 

Боб Форест стана советник речиси случајно благодарение на случајната средба со Пинкси и оттогаш напредува во улогата. Тој е познат како советник способен да дојде до најтешките зависници. Форест продолжи да работи како клинички директор и во одборот за Програмата за помош на музичари/MusiCares пет години и осум години советувајќи во болницата Лас Енцинас во Пасадена. Во 2010 година, тој стана ко-основач на високо пофалената Oro House Malibu, луксузна рехабилитација.

 

Филозофијата за лекување и советодавните услуги на поранешниот музичар ја донесоа реалноста на голем број клиенти, овозможувајќи им да најдат трезвеност. Списокот на клиенти на Боб Форест е обемен и се протега низ целиот свет. Додека многу луѓе го гледаат Форест на VH1 Celebrity Rehab со д-р Дру и веруваат дека тој е трик, вистината не може да биде подалеку од перцепцијата. Форест е бесмислен советник кој им ја кажува вистината на клиентите. Токму пристапот на Форест кон закрепнувањето му помогна да стане еден од светските лидери во лекувањето од зависности.

 

Во 2008 година, Боб Форест, заедно со пријателката и колешката Пинкси, почнаа да работат на реалити ТВ серија базирана на работа за рехабилитација од зависност. Форест сакаше да му покаже на светот дека рехабилитацијата не е шега откако голем број холивудски познати личности од А-листата влегоа во програми за лекување. Оттогаш, Форест и Пинкси работеа на голем број програми за рехабилитација базирана на реалност, вклучувајќи ги и Sober House и Celebrity Rehab.

 

Мемоарите на Форест беа објавени во 2013 година Трчање со чудовишта, го објаснува искуството на Форест со дрогата и алкохолот и кариерата во музиката и советувањето.