Ли Фицџералд

Ли Фицџералд, терапевт и интервенционист

Ли Фицџералд го основаше Источниот брег на Стратмор Хаус во 2014 година и останува косопственик на центарот до ден-денес. Источниот брег закрепнување е преоден трезен центар за живеење за мажи во областа Бостон. Заедно со тоа што е основач и косопственик на East Coast Recovery, Фитџералд работи и со други групи за закрепнување и третман. Таа е програмски менаџер за алумни во болницата Меклин, интервенционист, извршен директор на Дрисит Непал и косопственик на Заокружете го градот трезвено живеење. Ли Фицџералд носи многу капи во целосно наградувачка кариера помагајќи им на поединци со злоупотреба на супстанции и проблеми со менталното здравје.

 

Ли Фицџералд е лидер во злоупотреба на супстанции и третман на ментални болести од 2004 година. Таа се здоби со сертификат за советување за алкохол и дрога од UCLA во 2005 година. Набргу потоа, Ли Фицџералд стана член на одборот на Здружението на специјалисти за интервенција и управуваше со интервенции повеќе од 15 години. Фицџералд имаше многу позиции на високо ниво во полето за опоравување од почетокот на нејзината кариера. Четири години, Фицџералд беше извршен директор во Caron Treatment. Покрај тоа, таа беше извршен директор на Promises Treatment во Лос Анџелес 10 години.

 

Како професионалец во секторот за закрепнување и ментално здравје, таа има обучено во моделите на интервенција Џонсон, Арис, Сторти и покана. Покрај тоа што е искусен интервенционист, Ли Фицџералд има повеќе од 15 години искуство во семејна терапија.

 

Како добро познат интервенционист, Ли Фицџералд го користи Џонсон моделот, пристап на директна конфронтација. Се применува по значителни интервјуа и подготовка со пријателите, семејството и старателите на зависникот. Методот на Фицџералд ги води клиентите кон трезвеност и го нагласува елиминирањето на негативните ефекти предизвикани од зависничкото однесување. Ова се случува со префрлање на фокусот на позитивните елементи во личноста на секоја личност. Успехот на секоја интервенција зависи од групата на поединци кои го поддржуваат процесот на закрепнување и ги зајакнуваат позитивните атрибути.

 

Кариерата на Фицџералд во закрепнување и лекување започнала кога станала трезна. Поголемиот дел од нејзиниот возрасен живот, Фицџералд се опоравува. Ова ѝ дава увид во зависноста и искуствата на клиентите. Таа користи стил на терапија што е уникатен за секоја личност. Тоа е чекор подалеку од машината за колачиња, една големина одговара на сите методи на многу големи организации.

 

Еден од проектите што е близок и драг на Фицгерлд срцето е Дристи Непал. Тоа е непрофитна организација во Непал кој работи со жени и е прв состанок на анонимни наркотици на жените во Катманду. Создавањето на оваа непрофитна организација не само што го прави Фицџералд пионер во секторот, туку и помага на подрачјето на светското население кое е занемарено кога станува збор за злоупотреба на супстанции.

 

Како и многу луѓе кои работат во светот на закрепнувањето и лекувањето, Фицџералд имаше свои проблеми со злоупотреба на супстанции. Помеѓу 1990 и 1998 година, таа работеше на настани, маркетинг и менаџмент за различни компании. Тоа беше време во кое Фицџералд страдаше од проблеми со злоупотреба на супстанции. Таа се отрезни и благодарение на случајната средба со Ричард Рог од Центарот за третман на ветувања, Фицџералд ја започна својата кариера во закрепнување.