Сиера покрај морето

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Сиера покрај морето

Sierra by the Sea има долга историја на обезбедување на клиентите со помош што им е потребна за да се опорават од злоупотреба на супстанции. Луксузната рехабилитација е основана пред повеќе од три децении и продолжува да обезбедува највисок квалитет на достапна грижа за пациентите.

 

На чело со извршниот директор Марлон Ролинс, Sierra by the Sea обезбедува третман за злоупотреба на супстанции и истовремени нарушувања на менталното здравје. Ролинс беше назначен за извршен директор на почетокот на 2021 година и работеше вредно за да ја продолжи репутацијата на Сиера покрај морето дека е една од најдобрите луксузни рехабилитации во светот.

 

Сместено во Њупорт Бич, Калифорнија, на работ на Тихиот Океан, Sierra by the Sea испорачува персонализиран, родово специфичен план за нега на клиенти постари од 18 години. Клиентите на Sierra by the Sea се борат со злоупотреба на супстанции и истовремени проблеми со менталното здравје кои работат во тандем.

 

Sierra by the Sea обезбедува третман на клиенти преку станбени и амбулантски опции. Луксузната рехабилитација обезбедува и детоксикација на лице место на клиентите пред да започнат со целосна програма за лекување. Детоксикацијата им овозможува на клиентите да го исфрлат алкохолот и лекови од нивните системи пред да започне третманот. Луксузната рехабилитација користи само методи на лекување базирани на докази. Клиентите може да подлежат на програмирање во 12 чекори, когнитивна бихевиорална терапија, десензибилизација на движењето на очите, преобработка, мотивационо интервју, спречување на релапс, и дијалектичка бихејвиорална терапија за време на престојот во рехабилитацијата од светска класа.

Сместувањето е родово специфично и има максимален капацитет од 15 клиенти одеднаш. Жителите имаат приватни соби со удобен мебел. Пространите заеднички области вклучуваат дневна соба и внатрешен двор им даваат можност на жителите да се запознаат.

Каков е денот во Сиера покрај Море?

 

Sierra by the Sea обезбедува целосен континуитет на грижа за жителите. Програмите за третман се специфични за мажи и жени на возраст над 18 години. Клиентите ќе добијат персонализиран пакет третман врз основа на нивните потреби. Методите на лекување се насочени кон специфични области на зависноста на клиентот.

 

Заедно со работата со клиентите за да се стави крај на зависноста, Sierra by the Sea ги таргетира основните проблеми што ја предизвикаа зависноста на прво место. Работејќи за да им помогне на клиентите да ги решат нивните нарушувања на менталното здравје кои се појавуваат, Sierra by the Sea им дава алатки на клиентите да живеат чист и трезен живот.

 

Sierra by the Sea обезбедува резиденцијален третман, програма за делумна хоспитализација (PHP) и ан интензивна амбулантска програма (ИОП). Во објектот е достапна и детоксикација на лице место. Секој жител следи персонализиран план за нега врз основа на темелна проценка пред рехабилитација. Проценката ги зема предвид силните страни, потребите и целите на клиентот.

 

Клиентите се поддржани од клинички услуги и грижа информирана за траума. Клиентите ќе бидат подложени на детоксикација по пристигнувањето доколку е потребно. Sierra by the Sea, исто така, обезбедува основна медицинска нега, помош со лекови, управување со лекови и многу повеќе. Во текот на една типична недела, клиентите посетуваат индивидуална терапија, сесии за групна терапија, семејна терапија, и искуствена терапија. Услугите и модалитетите на Sierra by the Sea вклучуваат когнитивна бихејвиорална терапија (CBT), дијалектичко бихејвиорална терапија (DBT), мотивационо интервјуирање, десензибилизација и репроцесирање на движењето на очите (EMDR) и Модел за обновување од 12 чекори.

Рехабилитација на Сиера покрај морето
Сиера покрај морето
Сиера покрај морето Цена
Клиниката за рехабилитација на Сиера од страна на морето
Поплаки за Сиера покрај морето
Сиера покрај морето Цена

Извршно резиме на Sierra by the Sea Rehab

Сместување во Сиера покрај морето

 

Програмите во Sierra by the Sea се специфични за полот. Сите резиденции се одвоени, што значи дека машките и женските клиенти нема да делат сместување за време на престојот во рехабилитација. Сиера покрај морето се наоѓа на брегот на Пацификот во Newport Beach, Калифорнија. Тоа е само еден час надвор од Лос Анџелес, што им дава можност на клиентите да пристигнат во LAX пред да се префрлат во луксузната рехабилитација.

 

Самата локација на Сиера покрај морето им нуди на клиентите спокојна локација за опоравување за време на многу стресно време. Рехабилитацијата се наоѓа меѓу прекрасните имоти на брегот на брегот на Јужна Калифорнија. Клиентите имаат звуци на океански бранови и поглед на пенливи песоци за да им го одвлекуваат вниманието во текот на целиот ден. Стресот од третманот со злоупотреба на супстанции се топи со самата локација на Сиера покрај морето.

 

Sierra by the Sea има максимален капацитет од 15 клиенти одеднаш. Малиот број клиенти му дава на секој жител можност да помине многу време со терапевти и советници. Исто така, на жителите им дава средина без стрес. Клиентите имаат приватни соби со удобен мебел. Пространи заеднички области, вклучувајќи дневна соба што им дава можност на жителите да комуницираат едни со други. Парио води директно до плажата и е местото каде што многу клиенти сакаат да го поминат цел ден.

 

Приватност на Сиера покрај морето

 

Sierra by the Sea го задржува правото да ги користи или открива приватните здравствени информации на жител за целите на лекување, плаќање и здравствени операции. На жителите ќе им биде овозможена најголема грижа и приватност за време на нивниот престој. Релаксирачката, приватна, луксузна рехабилитација гарантира дека клиентите ќе можат да се релаксираат без стресови од надворешниот свет.

 

Третман Сиера покрај морето

 

Sierra by the Sea вклучува голем број на модалитети на третман. Третманите во луксузната рехабилитација вклучуваат CBT, DBT, мотивационо интервјуирање, EMDR и моделот за обновување во 12 чекори. Рехабилитацијата обезбедува неделни ажурирања за напредокот на семејството на најблиските. Има дводневна семејна програма секој месец што им дава можност на клиентите да работат со најблиските.

 

Поставување на Сиера покрај морето

 

Рехабилитацијата се наоѓа меѓу прекрасните имоти на брегот на брегот на Јужна Калифорнија. Клиентите имаат звуци на океански бранови и поглед на пенливи песоци кои им го одвлекуваат вниманието во текот на целиот ден. Париото на рехабилитацијата гледа над плажата и е главна локација дење и ноќе за жителите.

 

Сиера покрај морето Цена

 

Клиентите можат да резервираат престој во Sierra by the Sea за 30 дена. Престојот може да се продолжи врз основа на потребите на клиентот. Цената на престојот во Sierra by the Sea започнува од 16,500 долари. Sierra by the Sea прифаќа приватно осигурување и опции за самостојно плаќање.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Само нејзината локација ја прави Сиера една од најдобрите рехабилитации во светот. Клиентите имаат можност да се опорават од злоупотреба на дрога и алкохол веднаш на брегот во славниот дом во Њупорт Бич. Само 15 жители се примени во исто време, што ја прави Sierra by the Sea единствена рехабилитација.

Сиера покрај морските капацитети

 • Фитнес
 • Плажа
 • Градини
 • Гурмански вечера
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • Земјоделство, Градинарство
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • пешачење
 • филмови
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Полови специфични групи
 • Програма за млади возрасни
 • Приватни соби

Понатамошна грижа за Сиера покрај морето

 • Амбулантски третман
 • Денови за следење
 • Придружник ако е потребно

Сиера покрај морето

Клиентите имаат можност да се опорават од злоупотреба на дрога и алкохол веднаш на брегот во славниот дом во Њупорт Бич. Само 15 жители се примени во исто време, што ја прави Sierra by the Sea единствена рехабилитација.

2800 Lafayette Ave, Њупорт Бич, CA 92663, Соединетите Американски Држави

Sierra by the Sea Rehab, адреса

+ 1 949-764-1781

Сиера покрај морето, телефон

Отворете 24 часа

Сиера покрај морето, работно време

Рехабилитација на Сиера покрај морето

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување 6-15

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.