Сиера Тусон

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

Преглед за рехабилитација на Сиера Тусон

Сиера Тусон е резиденцијален центар за рехабилитација сместен во Тусон, Аризона. Отворен во 1983 година, долговечноста на Сиера Тусон како врвна установа за рехабилитација ја направи една од најпогодните установи за поединци кои бараат помош со зависноста. Луксузната рехабилитација им нуди на клиентите сеопфатна програма за интензивна терапија која е насочена кон зависност, болка, расположение и траума.

 

Центарот за лекување е установа која им овозможува на мажите и жените да се интегрираат за време на нивното закрепнување. Сиера Тусон се наоѓа во планинскиот ренџер Каталина на 160 хектари прекрасна пустинска земја. Ќе имате програма целосно прилагодена на вашата благосостојба и закрепнување. Високо обучениот персонал во центарот е добро упатен во лекувањето на зависност, болка, расположение и траума. Ова им овозможува тесно да соработуваат со клиентите и да обезбедат долгорочно закрепнување.

 

Вашата програма за закрепнување обезбедува третмани базирани на докази. Може да добиете третман за различни прашања, вклучувајќи здравје во однесувањето, злоупотреба на супстанции и истовремени нарушувања на менталното здравје. Сиера Тусон нуди комплетна медицинска евалуација и евалуација на лекови за секој клиент. Може да претрпите медицински надгледувана детоксикација по пристигнувањето пред да се приклучите на програмата за целосно обновување.

Каков е денот во Sierra Tucson Rehab?

Sierre Tucson може да прими до 182 клиенти одеднаш во својата станбена програма. Од вас не се очекува да вршите работа или задолженија околу голем кампус како во некои центри за рехабилитација. Ова ви овозможува да се фокусирате на задачата што ја имате - да се подобрите и да ставите крај на проблемите со зависноста, болката, расположението или траумата.

 

Сиера Тусон има персонал од над 100 членови кои работат со популацијата на клиенти. И покрај тоа што има простор за толку многу клиенти истовремено, персоналот на Сиера Тусон ви овозможува да ја добиете потребната индивидуализирана нега. Нема да бидете бројка или да се изгубите во мешањето на рехабилитација.

 

Повеќето клиенти остануваат во Сиера Тусон до 30 дена, но станбената програма може да се продолжи. Програмата за третман и секојдневниот распоред на секој клиент е единствена. Вашата програма за обновување ќе се разликува од другите клиенти. Ова им дава на клиентите знаење дека се грижат за нивните најдобри интереси. Ќе доживеете холистички пакет третман. Го зема предвид секое лице и се грижи за неговите специфични потреби и ситуација.

 

Вработен е тим од лекари и психијатриски лекари. Секој жител добива проценка и доживува различни терапии. Програмите за третман на Сиера Тускон, вклучувајќи Когнитивно однесување терапија, Дијалектичка бихејвиористичка терапија, индивидуална и групна терапија, терапија со коњи, медицински потпомогнат третман, нутритивна терапија, континуирана нега, 12-чекор, психодрама и Репроцесирање на движење на очите и десензибилизација. Ова не се единствените понудени терапии и ќе можете да изберете од мноштво други програми. Пред да започнете со вашиот тераписки третман, ќе бидете евалуирани за да видите кој најдобро одговара на вашите потреби.

Слики за рехабилитација на Сиера Тусон

терапија со коњи во Сиера Тусон
Сиера Тусон
сиера тусон ву ву
поплаки на сиера Тусон
сиера Тусон
поплаки за рехабилитација на сиера Тусон
цена на сиера тусон
соби сиера тусон

Извршно резиме на Сиера Тусон

Сместување во Сиера Тусон

 

До 182 клиенти можат да учествуваат во станбената програма на лице место истовремено. Сиера Тусон се наоѓа на 160 хектари прекрасно пустинско земјиште и нејзината архитектура се вклопува во нејзината околина со уникатен југозападен изглед. Вашата соба е целосно опремена и ќе ви обезбеди удобно место за повлекување на крајот од денот.

 

Собите се со двокреветни или полни кревети. Жителите имаат можност за еднокреветни или заеднички соби во зависност од нивната желба. Цимерите можат да бидат контрапродуктивни за закрепнувањето на една личност, а персоналот им гарантира на клиентите на кои им е потребен сопствен простор за опоравување.

 

Сиера Тусон обезбедува базен и теретана на лице место за вежбање. Двете погодности се од витално значење за да им се помогне на клиентите да ги рехабилитираат нивните умови и тела. Ќе бидете охрабрени да вежбате за време на вашиот престој. Базенот и теретаната се достапни во закажаното време. Групните сесии се одржуваат и на базенот и салата.

 

Ќе имате можност да гледате телевизија или телефонски пријателите и семејството. Сепак, времето за телевизија и телефон мора да биде закажано. Масажи, планинарење и качување по карпи се активности кои клиентите можат да ги закажат за време на нивниот престој.

 

Собите се со двокреветни или полни кревети, а жителите имаат можност за еднокреветни или заеднички соби. На располагање има базен и теретана, но гостите мора да планираат да ги користат. Исто така, ќе најдете време да уживате во телевизија или да телефонирате со семејството и пријателите. Овие две мора да бидат закажани. На лице место има готвач за да ги подготви сите оброци.

 

Приватност на Сиера Тусон

 

Сиера Тусон работи речиси 40 години. Посветеноста на рехабилитацијата на своите клиенти и способноста да обезбеди трајно закрепнување се две причини поради кои сè уште е во бизнисот. Клиентите ќе имаат безбеден, безбеден и приватен престој во Сиера Тусон благодарение на високо обучениот персонал. Неговата локација во планините и пустината Аризона ви нуди можност да избегате од околината што предизвика зависност, расположение, траума или проблеми со болка.

 

Модалитети на Сиера Тусон

 

Менито на програми за третман на Сиера Тусон е огромно. Можете да изберете од различни опции за терапија. Персоналот ќе ви помогне да ја пронајдете опцијата за терапија која најмногу ви одговара. Некои од достапните опции за третман се когнитивно бихејвиористичка терапија, дијалектичко бихејвиористичка терапија, индивидуална и групна терапија, терапија со коњи, медицински потпомогнат третман, нутриционистичка терапија и 12-чекор.

 

Поставување на Сиера Тусон

 

Рехабилитацијата се наоѓа веднаш надвор од Тусон, Аризона на американскиот југозапад. Изграден е опкружен со прекрасен пустински пејзаж. Архитектурата на рехабилитацијата овозможува да се вклопи во локалната околина и нуди атмосфера на обновување и закрепнување.

 

Цена на Сиера Тусон

 

Како еден од најсеопфатните центри за лекување во Соединетите Држави, Сиера Тусон е многу барана од клиентите кои бараат крај на проблемите со зависноста, болката, расположението и траумата. 30-дневен престој во луксузната рехабилитација чини помеѓу 20,000 и 45,000 долари. Станбената програма е инвестиција во вашата иднина.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Отворена во 1983 година, Сиера Тусон продолжува да оди од сила на сила. Луксузната рехабилитација обезбедува третмани од светска класа кои се персонализирани за секој жител. Поставена на 160 хектари убава земја во југозападна Америка, Сиера Тускон ги исполнува своите ветувања дека ќе им помогне на клиентите да ги прекинат своите проблеми преку низа опции за терапија.

Сиера Тусон независна рехабилитација Осврти

Специјализации на Сиера Тусон

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Објекти во Сиера Тусон

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Опции за третман на Сиера Тусон

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Понатамошна грижа за рехабилитација на Сиера Тусон

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно

Видеа за преглед на Сиера Тусон

Преглед на Сиера Тусон

Центарот за лекување е установа која им овозможува на мажите и жените да се интегрираат за време на нивното закрепнување. Сиера Тусон се наоѓа во планинскиот ренџер Каталина на 160 хектари прекрасна пустинска земја. Ќе имате програма целосно прилагодена на вашата благосостојба и закрепнување.

Сиера Тусон, Адреса: 39580 S Lago Del Oro Pkwy, Tucson, AZ 85739, Соединетите Американски Држави

Сиера Тусон, телефон: +1 520-825-2967

Сиера Тусон, Работно време: 24/7

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

Акредитација: Мешовита комисија

Јазици
англиски

Вработување
15-30