Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Откријте го Seasons Beach Cottage

 

The Seasons Beach Cottage е центар за третман на ментално здравје сместен во главниот град на луксузната терапија за рехабилитација, Малибу, Калифорнија. Градот е дом на некои од најлуксузните рехабилитации во светот, а Seasons Beach Cottage е еден од најдобрите објекти што може да ги понуди областа.

 

Центарот за третмани за ментално здравје работи со клиенти кои страдаат од широк спектар на проблеми со менталното здравје. Seasons Beach Cottage е специјализирана за депресија, анксиозност, траума и ПТСН. Сепак, центарот работи и со клиенти кои страдаат од други проблеми со менталното здравје како што се тага, зависност, АДХД, биполарно растројство и многу повеќе.

 

Клиентите ќе присуствуваат на терапевтски сесии во прекрасна куќа во Малибу сместена во срцето на градот во јужна Калифорнија. Колибата е оддалечена само неколку минути од плажата, а клиентите можат да го мирисаат соленото море однадвор додека прават паузи од тераписките сесии.

 

Локацијата на Seasons Beach Cottage е дел од процесот на лекување. Комбинацијата на сонце и море им овозможува на клиентите единствена позадина. Клиентите на Inside Seasons Beach Cottage ќе најдат сочувствителни професионалци. Секој член на персоналот на Seasons Beach Cottage работи напорно за да им обезбеди на клиентите најдобро можно искуство.

Како работи Seasons Beach Cottage 

 

Seasons Beach Cottage е основана во 2008 година. Куќата за одмор на плажа за ментално здравје нуди врвна медицинска нега за клиентите кои страдаат од широк спектар на проблеми. Депресијата и анксиозноста се двата најчесто искусни проблеми со менталното здравје. Seasons Beach Cottage работи со клиенти кои ги покажуваат овие проблеми, но и со поединци кои доживуваат други услови кои го менуваат животот.

 

Само во последните години светот ја разбра моќта на умот и менталното здравје. Seasons Beach Cottage долго време се фокусираше на менталното здравје, а неговата работа со клиентите помогна да се обликува работата што ја работи денес.

 

Клиентите ќе имаат програма за третман дизајнирана за нивните потреби. Во зависност од проблемите со менталното здравје што ги доживува клиентот, Seasons Beach Cottage ќе изгради програма за решавање на тие потреби. Seasons е акредитирана и лиценцирана од CARF. Тоа е самостојна установа за ментално здравје фокусирана на третман за ментално здравје.

сезони плажа куќа кујна
сезони плажа куќа спални
сезони плажа куќа храна
сезони поглед на плажа куќа

Колиба на плажа во годишните времиња Третман за зависност

 

Колибата на плажата Seasons користи програми за закрепнување засновани на докази, холистички за лекување на целото лице. Куќата има поглед на приватна плажа, давајќи им можност на клиентите да уживаат во многу потребниот свеж морски воздух од време на време.

 

Клиентите ќе живеат на лице место во приватна, безбедна резиденција. Персоналот во Seasons ќе се грижи за сè, од оброци подготвени од готвачи до чистење. Жителите можат да ја посетат приватната плажа користејќи патека само за викендицата. Персоналот работи 24 часа на ден за да се осигура дека жителите имаат сè што им треба.

 

Покрај редовната терапија, жителите ќе имаат активности како јога за да изградат понатамошни вештини за справување. Деновите започнуваа со прошетки на плажа, јога и појадок. Тераписките сесии и активности се одржуваат во текот на денот, а жителите ќе кружат околу пожарната јама во дворот за групна терапија ноќе.

 

Сезони 7 чекори до закрепнување

 

Seasons има седум чекори до успех што ги доживуваат клиентите. Секој клиент е подложен на сеопфатна проценка пред да започне терапијата. Клиентите ќе започнат со управување со лекови и алтернативна медицина откако ќе се постави дијагноза од квалификуван персонал на центарот.

 

Seasons обезбедува традиционална западна медицина за клиентите, но исто така им овозможува на клиентите да користат немедицински пристап. Немедицинските пристапи може да вклучуваат јога, акупунктура и внимателност.

 

Клиентите потоа можат да преминат на индивидуализирана програма за третман. Центарот за ментално здравје нуди до 54 часа терапија еден на еден. Не многу програми за третман на ментално здравје можат да понудат толку грижа еден на еден. Жителите ќе добијат и семеен третман и поддршка после нега

Специјализации за третман на плажа куќа во годишни времиња

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции

Третмани

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • физиотерапија
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Unqiue 8-чекор олеснување
 • Рекреативна терапија
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Резиме на најдобрата рехабилитација во светот на Колибата на плажа годишни времиња

Како дел од почитуваното семејство на луксузни рехабилитации Seasons in Malibu, Seasons Beach Cottage верува во лекување на целиот систем. Фокусот на центарот за третман е на создавање промена на системот, а не само на личноста. Програмата за третман работи за да им помогне и на поединецот и на луѓето околу нив.

 

Со едукација на сите за сложеноста на проблемот со менталното здравје, клиентите можат дополнително да помогнат. Покрај тоа, клиентите чувствуваат поголемо ниво на олеснување, бидејќи повеќе луѓе ја разбираат нивната мака.

 

Seasons користи програми за третман базирани на докази, холистички. Клиентите ќе искусат различни програми, вклучувајќи EMDR, DBT, EFT, Brainspotting, соматски терапии, обука за социјални вештини и CBT. Seasons работи со семејството и пријателите за да изгради мрежа за поддршка на разбирање.

 

Откако клиентите ќе ја завршат програмата Seasons Beach Cottage, клиентот може да учествува во програмата за последователна грижа. Сезоните почнуваат да работат на програмата за последователна нега на клиентот од денот кога ќе започнат со лекувањето. Редовната програма е основа за долгорочен успех за обновување на менталното здравје. Програмата за последователна нега ги продолжува градежните работи.

 

Клиентите можат да се поврзат со професионалци за ментално здравје за да го продолжат нивното закрепнување. Испуштањето од годишните времиња не го запира процесот на заздравување. Програмата за последователна нега едноставно го продолжува процесот на заздравување и го зајакнува. Страдањето од проблеми со менталното здравје не мора да биде пречка за успешен живот. Менталното здравје е нешто што човек може да го надмине со вистинска помош.

 

Програма за третман од светска класа во плажа Колиба од Seasons Malibu

 

Жителите ќе имаат менаџер на случај кој ќе го надгледува нивниот престој во Сезони. Секој менаџер на случаи е едуциран до магистерско ниво. Жителите имаат лично назначен раководител на случај кој ќе им помогне во текот на престојот. Клиентите ќе подлежат на проценка по пристигнувањето пред да се префрлат на различните терапии достапни во нивната единствена програма. Seasons нуди ресторативни терапии како што се акупунктура и масажа за да му помогне на телото да се чувствува најдобро.

 

Seasons Beach Cottage обезбедува еклектичен микс на терапии за клиентите, вклучувајќи превенција од релапс, создавање временска рамка, мапирање на телото, едукација за семеен третман и индивидуални психотерапевтски сесии. Бројот на терапии обезбедени од Seasons е неверојатен, па дури има и терапија со коњи, терапија со пишување и хипнотерапија кои се заедно со стандардните понуди како што се CBT и DBT. Жителите ќе доживеат презентација за дипломирање на крајот од нивната рехабилитација.

 

Сите жители ќе бидат подложени на индивидуален третман за време на нивниот престој. Прекрасната куќа што клиентите ја нарекуваат дома ќе биде основа за целото нивно лекување. На жителите им се достапни активности како јога, тенис, кајак и многу повеќе. Престојот во Seasons Beach Cottage е искуство како ниеден друг за поединци на кои им е потребна помош за нивното ментално здравје.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Worlds Best Rehab Magazine потврди дека името, локацијата, информациите за контакт и дозволата за работа за овој давател на третман се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на наведените даватели на услуги.

 

 

Carf Акредитиран

The Beach Cottage at Seasons во Малибу е луксузен центар за третман на ментално здравје кој е акредитиран од CARF. Тоа значи дека тие ги исполнуваат високите стандарди за квалитет на нега. Seasons Beach Cottage третира широк спектар на нарушувања на менталното здравје, како што се зависност, депресија, би-поларно растројство, анксиозност, ПТСН и траума.

Според Seasons Beach Cottage, повеќе од 95% од нивните клиенти11.С. Малибу, Третман за ментално здравје – биполарно растројство, депресија, анксиозност – Малибу CA, The Beach Cottage at Seasons во Малибу.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://seasonsbeachcottage.com/ велат дека би го препорачале овој третман на некој пријател или близок. Ова е одличен доказ за сочувствителниот третман од светска класа од Seasons Beach Cottage.

Колибата во годишните времиња Малибу

Seasons обезбедува еклектичен микс на терапии за клиентите, вклучувајќи превенција од релапс, создавање временска линија, мапирање на телото, едукација за семеен третман и индивидуални психотерапевтски сесии. Бројот на терапии обезбедени од Seasons е значителен.

Адреса: 27901 W Winding Way, Малибу, CA 90265, Соединети Американски Држави

Контакт: Веб-страница

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори

говор-балон

Јазици
англиски

 • 1
  1.С. Малибу, Третман за ментално здравје – биполарно растројство, депресија, анксиозност – Малибу CA, The Beach Cottage at Seasons во Малибу.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://seasonsbeachcottage.com/

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.