Напишано од Пин Нг

Изменето од Daniel Hochman MD

разгледани од страна на Александар Бентли

[popup_anything id="15369"]

Самообновување

 

Self Recovery е приватна, онлајн програма за закрепнување од зависност. Поголемиот дел од рехабилитациите ширум светот нудат болничка, резиденцијална или амбулантска нега во која клиентите присуствуваат на сесии или живеат на лице место. Д-р Daniel Hochman и тимот на Self Recovery го менуваат традиционалниот модел на рехабилитација од злоупотреба на луксузни супстанции и клиентите откриваат дека неговите уникатни методи се исклучително успешни.

 

Self Recovery е приватна програма за рехабилитација која е 100% онлајн. Програмата за закрепнување од зависност е заснована на докази, а клиентите добиваат програма на барање користејќи холистички пристап. Наместо да присуствува на програма за рехабилитација лично, Self Recovery им обезбедува на клиентите платформа која се фокусира на нивните индивидуални потреби.

 

Клиентите можат да присуствуваат на онлајн сесии и да ја завршат програмата со свое темпо. Платформата обезбедува докажани стратегии за поединци кои се борат со злоупотреба на супстанции и зависност. Тоа е единствен начин поединците да ја добијат потребната помош и да се ослободат од злоупотреба на супстанции.

 

Светот продолжува да се движи кон онлајн програми и платформи за различни аспекти од животот. Самозакрепнувањето сега им олеснува на поединците да добијат помош со зависноста и за мал дел од цената за посета на скапи програми за рехабилитација во станбени простории.

Како функционира самообновувањето?

 

Д-р Даниел Хохман го создаде Самооздравувањето. Д-р Хохман е психијатар, психотерапевт и јавен говорник. Тој го користи своето огромно искуство за да им помогне на поединците кои страдаат од зависност.

 

Системот за самообновување е поставен поинаку од традиционалниот модел на рехабилитација во станбени простории. Д-р Хохман изгради програма која не се заснова на срам за да ги поттикне клиентите. Иако рехабилитацијата во домовите има свои предности, тие исто така имаат свои карактеристики. Еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат клиентите при рехабилитација во домот е релапс. Само еден од 15 луѓе е успешно трезен една година откако биле подложени на скапа нега во домот.

 

Самооздравувањето ги намалува трошоците за рехабилитација бидејќи клиентите можат да се подложат на програмата од приватноста на нивниот дом. Трошоците за тримесечен престој за рехабилитација во станбени простории чини во просек до 90,000 долари. Иако е инвестиција за подобрување, не секој може да оди на рехабилитација. Платформата Self Recovery им овозможува на речиси секој да се подложи на онлајн терапија за зависност.

 

Еден од најважните аспекти на самообновување е приватноста што ја добиваат клиентите. Можете да ја проучувате целата програма дома. Можете да ги правите програмите во свое време и никој не мора да знае за тоа. Рехабилитацијата во домот не е само скапа, туку треба да тргнете од работа или од училиште за да присуствувате. Не само што не можете да продолжите со важните задачи, туку и луѓето може да дознаат за вашиот престој на рехабилитација.

 

Програмата за самообновување ќе ве научи за зависноста, нејзините причини и ефектите од злоупотреба на супстанции. Програмата има за цел да ви даде контрола врз вашиот живот уште еднаш.

Гаранција за самообновување
Модул XNUMX само-обновување онлајн рехабилитација
Модул два само-обновување онлајн рехабилитација
Трет модул за самооздравување преку Интернет
модул 4 онлајн рехабилитација
модул 5 само-обновување онлајн рехабилитација
модул 6 онлајн рехабилитација од самообновување

Пристап на само-закрепнување кон зависноста

 

Зависноста може да се случи секому. Зависноста е начин да го ослободите стресот или да се справите со одредени ситуации кои не се во ваша контрола.

 

Самообновувањето користи холистички метод за да ги открие проблемите што предизвикуваат зависност. Ќе научите за врските, работата/вработувањето, расположенијата, минатите искуства и многу повеќе за да ја разберете вашата злоупотреба на супстанции. Самообновувањето се фокусира на разбирање на проблемот и не обвинување себеси. Програмата користи научно докажани елементи за да ги лекува клиентите преку Интернет.

 

Вашето патување до трезвеност започнува со само-закрепнување на многу лесен, релаксиран начин. Едноставно треба да се регистрирате за една од програмите достапни на SelfRecovery.org. Постојат пет различни програми за избор и секоја користи методологии базирани на докази.

Онлајн Рехабилитација со само-закрепнување може да ги третира следните состојби

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • & многу повеќе
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • & многу повеќе
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Злоупотреба на супстанции
 • & многу повеќе
самообновување (500 × 500 px)

Резиме на најдобрата рехабилитација на светот за самообновување од Д-р Даниел Хохман

 

Кои се програмите за самообновување?

 

Постојат пет програми достапни за купување на Self Recovery. Можете да ги истражите достапните програми и да ја изберете онаа што најдобро се вклопува во вашиот живот. Програмите се распоредени за клиенти кои бараат различни видови помош.

 

Сите програми се на барање и можете да ги посетувате курсевите кога ќе се вклопат во вашиот распоред. Рехабилитацијата за домување ве принудува да се вклопите во нејзиниот распоред, наместо обратно. „Само закрепнување“ не ги обвинува клиентите, ниту пак микроуправува со процесот на рехабилитација.

 

Self Recovery нуди 6-дневен предизвик за навики за клиентите за почеток, кој чини само 6 долари. Програмата со самостојно темпо ве води низ ефективен модел за обновување. Обезбедува прашања што предизвикуваат размислување и совети за обновување. Програмата е кратка и едноставна и ви дава можност да ги потопите прстите во водата на закрепнувањето.

 

Следната програма е Алатникот за обновување зависности, кој е курс за рехабилитација за почетници. Чини 79 долари и потребни се до два дена за да се заврши. Ќе го проучите краткиот курс и ќе научите за науката за зависноста, културните митови и како се развива зависноста. Има и вовед во холистички терапии.

 

Ако сте подготвени да го однесете вашето патување за закрепнување на следното ниво, тогаш е достапна целосната програма за самообновување. Програмата е врвно искуство за рехабилитација на Self Recovery. Потребни се повеќе од три месеци за да се заврши програмата, а по завршувањето ќе добиете сертификат. Програмата со самостојно темпо ќе ве однесе на патување кое е целосно приватно и под ваша контрола. Ќе треба да контактирате со Self Recovery за да дознаете за цената за Целосната програма.

 

Self Recovery обезбедува и програми за лекарите, пријателите и семејството. Овие програми им помагаат на другите поединци да научат вештини и алатки за справување со најблиските кои страдаат од зависност.

 

Придобивките од онлајн рехабилитација со самообновување

 

Телетерапијата е еден од најбрзо растечките видови на достапни лекови и вклучува медицинска помош за ментални и физички проблеми. Онлајн рехабилитацијата спаѓа во доменот на телетерапијата.

 

Има огромен број придобивки од онлајн рехабилитацијата што може да ви помогне да станете трезни. Истражувањата покажаа дека онлајн терапијата е исто толку ефикасна како и тераписките сесии лице-в-лице. Терапиите како што се CBT и DBT може да се спроведат со клиенти преку Интернет, што овозможува да се постигнат цели како никогаш досега.

 

Онлајн програма ја обезбедува истата содржина како рехабилитација во станбени простории. Сепак, можете да ја консумирате програмата од приватноста на вашиот дом. Вие исто така може да се подложите на програмата со свое темпо. Учењето од дома може да биде поудобно отколку да го искорените вашиот живот и да присуствувате на програма за рехабилитација лично.

 

Трошоците за рехабилитација во станбени простории се една од бариерите кои поединците мораат да ги исчистат и да бидат трезни. Програмите на Self Recovery ви нудат платформа со разумна цена за студирање. Можете исто така да ја вклопите програмата во вашиот зафатен живот. Можеби немате време да престанете со работа, училиште или семејство и да присуствувате на рехабилитација. Флексибилен распоред ви овозможува да присуствувате на часови кога е вистинското време.

 

Програмата за самообновување на д-р Хохман ќе го револуционизира искуството за рехабилитација. Повеќе не мора да посетувате скапи станбени програми за да добиете помош. Self Recovery ви го нуди истиот холистички пристап, но во лесно достапен онлајн формат.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Списанието Worlds Best Rehab разговараше нашироко со MD Daniel Hochman и потврди дека името, локацијата, информациите за контакт и дозволата за работа за овој онлајн провајдер за рехабилитација се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.

Наградена за најдобра онлајн рехабилитација за 2022 година

Самооздравувањето ја доби наградата за најдобра онлајн рехабилитација од Worlds Best Magazine 2022 како признание за нивната исклучителна, исплатлива програма која им помогна на илјадници поединци во над 30 земји да најдат долгорочна трезвеност.

 

Д-р Даниел Хохман е психијатар, психотерапевт и филантроп кој верува во тоа да ја направи неговата онлајн програма за рехабилитација што е можно подостапна за да им помогне на најголемиот број луѓе погодени од зависност.

Јазици
англиски