Рут Аренас

Рут Аренас на најдобрата рехабилитација во светот

Дра. Рут Аренас Мата дипломирала на Медицинскиот универзитет во Гранада. Започнала да работи како лекар за итни случаи и примарна здравствена заштита 4 години. Подоцна специјализирала психијатрија во болницата во Хаен.

Рут е обучена како ЕМДР психотерапевт ниво 2, терапија од „последна генерација“ која преку билатерална стимулација овозможува пристап до трауматски настани и патологии како што се зависности, депресија, анксиозност, фобии и ПТСН. Рут има магистер по сексологија и терапија со парови и е говорник на бројни конференции за зависност, ментална патологија и сексуалност. Рут има искуство во психогерија 7 години и во зависност 6 години.

Вила Парадизо Рут Аренас