Рехабилитација на Твин Риверс

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на рехабилитација на Twin Rivers

 

Twin Rivers Rehab се наоѓа во Плетенберг, Јужна Африка и обезбедува програма за рехабилитација базирана на методи од 12 чекори. Ќе останете во центар за рехабилитација во домот додека добивате сеопфатен третман за злоупотреба на супстанции и истовремени нарушувања.

 

Основана во 2011 година, Twin Rivers Rehab работи и со клиенти страдаат од проблеми со коцкање, зависност од Интернет, нарушувања во исхраната, употреба на стероиди, сексуални зависности и многу повеќе. Центарот ги поздравува гостите од целиот свет кои бараат помош за нивните проблеми со зависноста и проблемите кои се појавуваат исто така.

 

Twin Rivers Rehab е резиденцијален третман центар кој нуди исклучителна, достапна помош за оние кои имаат зависност и проблеми со менталното здравје. Режисерот, Дејвид Брисхам работеше на ова поле пред 25 години, кога и самиот беше зависник - но сега им помага на другите да се подобрат со тоа што им обезбедува услуги во неговата сопствена установа каде што можат да живеат удобно додека добиваат грижа од светска класа од искусни професионалци за третман.

 

Како е во Твин Риверс Јужна Африка?

 

Гостите на Twin Rivers Rehab вклучуваат деловни директори, мажи и жени и поединци кои бараат помош за нивните проблеми. Рехабилитацијата ја заснова својата програма за лекување на когнитивна бихевиорална терапија(КБТ), групна и индивидуална терапија, духовна терапија и Програми од 12 чекори.

 

Може да се подложите на детоксикација под медицински надзор пред да учествувате во програмата за лекување во домот. Во секое време во Твин Риверс можат да престојуваат најмногу 12 гости. Персоналот на рехабилитацијата е составен од професионалци кои самите доживеале закрепнување заедно со членови на персоналот кои не биле подложени на третман.

 

Twin Rivers нуди дополнителни терапии вклучувајќи уметничка терапија, јога, танцова терапија, медитација и свесност, и повеќе начини за лекување. Вие исто така може да се подложите психообразование.

 

Twin Rivers Rehab е познат околу Јужна Африказа неговиот ефикасен третман за гости со двојна дијагноза. Покрај тоа, гостите кои доживеале траума нашле помош во рехабилитацијата на реките Твин. Зголемување на вашето закрепнување се екскурзиите и активностите што ги планира Twin Rivers.

 

Ќе доживеете активности во текот на вашиот престој за да создадете независност, тимска работа и доверба. Активностите се исто така шанса да избегате од терапијата и да ја истражите локалната област.

 

Twin Rivers Rehab обезбедува различни услуги за да им помогне на клиентите. Тие нудат медицински надгледувана детоксикација, обемна КБТ, групна и индивидуална терапија и ставаат длабок духовен и сочувствителен акцент на закрепнувањето

 

Луксузната рехабилитација во Плетенберг Јужна Африка може да прими само 12 клиенти истовремено. Терапевтскиот тим е составен и професионалци кои закрепнуваат или професионалци кои не закрепнуваат.

 

Удобности за рехабилитација на Twin Rivers

 

Рехабилитацијата им обезбедува на гостите станбено сместување кое ги нуди удобностите на домот. Сместувањето е удобно и ќе го најдете совршено за релаксација за време на вашето закрепнување. Вашето сместување има мала кујна и трпезарија за подготовка и јадење оброци.

 

Гостинските спални можат да сместат двајца гости за време на престојот. Сите бањи ги делат гостите. Ќе имате дневна област на отворено за да поминете време во удобното време во Јужна Африка. Тоа ви дава можност дополнително да се опуштите помеѓу тераписките сесии. За да биде рехабилитацијата уште поудобна, на лице место живеат две кучиња и двајца папагали.

 

Која е цената на рехабилитацијата на реките близнаци?

 

Можете да резервирате престој во Rehab на Твин Риверс за 30 до 180 дена. Цената на престојот чини помеѓу 10,000 и 25,000 американски долари и претставува исклучителна вредност за некои од најпрофесионалните, најискусните и најподдржувачките грижи на јужната хемисфера.

 

Третман со двојна дијагноза во Јужна Африка

 

Двојната дијагноза е тежок предизвик кој бара ефикасен третман. Twin Rivers Rehab обезбедува најдобра терапевтска поддршка и за зависност и за нарушувања на менталното здравје, успешно постигнувајќи долгорочно закрепнување и/или ефективна ремисија од истовремени проблеми со менталното здравје.

 

Дали Twin Rivers Rehab нуди дополнителна нега?

 

Twin Rivers не нуди само првокласен третман за зависност, проблеми со менталното здравје и нарушувања кои се појавуваат исто така. Имате право да добиете дополнителна нега за да го продолжите вашето патување кон трезвеност. Понатамошната грижа вклучува способност за разговор со советник, групна терапија за после нега, трезен придружник и многу повеќе.

 

Твин Риверс е врвен центар за рехабилитација во Јужна Африка. Познато е низ африканскиот континент и Блискиот Исток како место за лекување. Ако се борите со злоупотреба на супстанции, зависност, истовремени нарушувања и/или проблеми со менталното здравје, тогаш 30-дневниот престој во Rehab на Twin Rivers може да ви помогне.

Twin Rivers Rehab стана меѓународно признат како најефективен центар за третман во Јужна Африка за клиенти на кои им е потребна професионална помош со нарушувања на зависност - нарушувања на менталното здравје како депресија - двојна дијагноза - траума работа и нарушувања на личноста.
Третман за рехабилитација на Twin Rivers
Рехабилитација на Твин Риверс
Третман на зависност од реки близнаци во Јужна Африка
Twin Rivers Јужна Африка Рехабилитација Осврти
Услуги за рехабилитација на Twin Rivers Јужна Африка
Twin Rivers Rehab Јужна Африка Двојна дијагноза

Рехабилитации во Јужна Африка

Центрите за рехабилитација во Јужна Африка

Рехабилитација на Твин Риверс

Адреса: 95 Longships Dr, Longships, Plettenberg Bay, 6600, Јужна Африка
Часови: Отворено 24 часа
Телефон: + 27 82 863 3159
Резервација: https://twinriversrehab.co.za/

говор-балон

Јазици
англиски

знаме

Кого го третираме
Но
Жени

кревет

Вработување 12

Рехабилитации во Јужна Африка Рехабилитација во близина на реките близначки

Третман на зависност од Хотон Хаус

Либерти Домашна грижа за зависности

Центар за обновување оаза

Клиника Хармонија

Белата Ривер Манор

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

Ментално здравје се повлекува во Јужна Африка

Повлекување за ментално здравје во Јужна Африка

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

Најдобрите психијатри во Јужна Африка

Врвни психијатри во Јужна Африка

Тинејџерски рехабилитанти во Јужна Африка

Тинејџерска рехабилитација во Јужна Африка

Телездравство во Јужна Африка

Јужна Африка Телездравство

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

Suboxone клиники во Јужна Африка

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Клиники за терапија со неврофидбек во Јужна Африка

Неврофидбек терапија Јужна Африка

Најдобрите рехабилити во светот

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.