Abbeycare Rehab

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

[popup_anything id="15369"]

Abbeycare Rehab

Abbeycare Rehab Foundation

Фондацијата Abbeycare е лидер во секторот за рехабилитација која им помогна на илјадници пациенти да се опорават од зависноста. Организацијата е една од најугледните во Обединетото Кралство. Abbeycare Rehab нуди две клиники во ОК. Клиентите можат да искусат програма за рехабилитација од светска класа во објектот Hygrove House во Глочестер или во куќата Erskine Maines во Шкотска.

Hygrove House е поставена меѓу прекрасна природна околина во Глостершир. Локацијата им дава можност на клиентите да ги обноват своите умови и тела во мирна област на ОК. Не само што клиентите ќе го искусат мирот и пејзажот на локалното подрачје, туку и врвна програма која ќе им помогне да се борат против зависноста. Клиентите имаат можност да добијат доживотна промена.

Куќата Erskine Maines на Abbeycare Rehab се наоѓа во шкотското село Ерскин. Тоа е околу девет милји надвор од центарот на градот Глазгов, што ви овозможува да летате во познатиот шкотски град пред да присуствувате на Abbeycare Rehab. Модерната станбена рехабилитација се наоѓа на голем имот од 1.22 хектари. Не само што гостите имаат пристап до капацитетите на рехабилитацијата и програмата за опоравување, туку и нејзината локација до Глазгов значи дека многу од погодностите што ги уживаат клиентите можат лесно да се добијат.

Модалитет за рехабилитација Abbeycare

Фондацијата не поставува временско ограничување на закрепнувањето на клиентот. Престојот во Abbeycare Rehab не е целосен додека клиентот не се опорави од зависноста. Гостите го започнуваат својот престој во објектот со 24-часовна детоксикација под медицински надзор. По завршувањето на детоксикацијата, клиентите се префрлаат на приспособените програми за рехабилитација со терапии како што се КБТ, Терапија за подобрување на мотивацијата (МЕТ) и ДБТ. Достапни се и дневни состаноци во 12 чекори.

Приватност на Abbeycare Rehab

Фондацијата Abbeycare ги разбира тешкотиите што ги имаат поединците кога одлучуваат да присуствуваат на рехабилитација. Многу клиенти се одложуваат да одат на рехабилитација поради тоа што луѓето дознаваат за нивниот престој на рехабилитација. Фондацијата Abbeycare се гордее што го чува секој клиент безбеден. Организацијата гарантира дека приватноста на клиентот е добро чувана, што го прави возможно закрепнувањето.

Поставување Abbeycare Rehab

Фондацијата Abbeycare има две неверојатни локации. Локацијата Глостершир, Hygrove House, е поставена меѓу прекрасниот природен амбиент на областа. Клиентите можат да уживаат во локалната околина која нуди мир и тишина за да им помогне на клиентите да се релаксираат за време на закрепнувањето. Објектот Erskine Mains Road на Abbeycare Foundation се наоѓа надвор од Глазгов, Шкотска. Поставен е и меѓу тивка природна средина. Објектот се наоѓа на само девет милји надвор од центарот на градот Глазгов што им овозможува на гостите да го посетат шкотскиот град.

Каков е денот во Abbeycare Rehab?

Иако Фондацијата Abbeycare нуди две прекрасни локации на гостите, обезбедените програми се исти за клиентите. Двете локации имаат медицинска детоксикација за клиентите која се следи 24 часа на ден. Ова осигурува дека клиентот ќе заврши детоксикација удобно и безбедно пред да премине на целосната програма Abbeycare Rehab. Фондацијата Abbeycare е посветена да им помогне на клиентите да постигнат долгорочно закрепнување. Нејзиниот пристап ги разбира областите што довеле до зависност на клиентот на прво место. Ова им овозможува да создадат иднина без злоупотреба на супстанции.

Секој ден по појадокот, дневниот распоред може да започне со медитација што им овозможува на клиентите да откријат лични сознанија за време на тераписките сесии. Медијацијата им овозможува на клиентите да создадат ментална структура за да го обноват својот живот од зависноста од дрога. Days at Abbeycare Rehab им обезбедува на клиентите структуриран ден за да ги задржи фокусирани на задачата за закрепнување. Клиентите ќе искусат состаноци во група со врсници, холистички терапии и/или дружење со пациенти.

Abbeycare Rehab поседува мултидисциплинарен тим за поддршка на пациентите за време на процесот на закрепнување. Ова им овозможува на клиентите да се фокусираат на нивните потреби и долготрајна трезвеност. Двете установи имаат терапевтски програми засновани на докази, изградени за персонализирани планови за закрепнување и нега. Според рехабилитацијата, се проценува дека 85% од персоналот за нега лично знае за закрепнувањето од зависност. Тие доживеале живот на зависност и лично поминале низ него. Ова им дава увид како соодветно да им помогнат на клиентите.

Сместување во Abbeycare Rehab

Hygrove House на Abbeycare Rehab има сместување за најмногу 31 клиент. Има 26 сопствена соби и пет големи извршни апартмани. Извршните апартмани им обезбедуваат на гостите поголеми кревети, луксузни бањи и панорамски поглед на локалното село. Hygrove House нуди и услуги за животниот стил кои можат да се совпаднат со животните потреби и очекувања на секој клиент. Објектот Hygrove е врвен објект на Abbeycare Rehab

Рехабилитацијата на Фондацијата Erskine Mains Road, исто така, обезбедува удобно сместување. Гостите ќе се чувствуваат како дома во Abbeycare Rehab Scotland и ќе можат да уживаат во околните села за мир и тишина. Големиот шкотски дом има сместување на два ката. Располага со 34 големи индивидуални соби со обезбедени објекти. Главниот пат Erskine Mains Road на Abbeycare Foundation е отворен од 2005 година. Оттогаш им помогна на речиси 1,000 поединци да се опорават од додавањето.

Престојот на клиентот на рехабилитација може да трае подолго од 28 дена од стандардниот третман. Престојот на секој клиент зависи од видот на потребната детоксикација од дрога или алкохол, употребата, историјата и количината на употреба. Други фактори земени во предвид вклучуваат специфични лекови кои биле злоупотребени. Рехабилитацијата разгледува различни фактори за да создаде оптимален план за рехабилитација што ги задоволува потребите и употребата на секој клиент.

Иако клиентите ќе ја искусат истата одлична приспособена програма за рехабилитација, секоја од објектите на Abbeycare Rehab се уникатни. Фондацијата Abbeycare има две неверојатни локации. Локацијата Глостершир, Hygrove House, има 31 спална соба со 26 стандардни соби и пет извршни соби. Erskine Mains Road, кој се наоѓа веднаш надвор од Глазгов, Шкотска, има 34 луксузни соби во кои клиентите можат да уживаат за време на нивниот престој.

Еден од најдобрите светски рехабилитации

Двете локации на Фондацијата Abbeycare им нудат на клиентите можност да изберат од два одлични капацитети за рехабилитација. Терапевтските пристапи на рехабилитантите вклучуваат КБТ, Терапија за подобрување на мотивацијата (МЕТ) и ДБТ. Програмите засновани на докази овозможуваат најдобри можни резултати за секој клиент.

Трошоци за рехабилитација на Abbeycare

Цената за престој во Abbeycare Rehab се разликува врз основа на неколку фактори. Стандарден престој во Abbeycare Foundation е 28 дена, но должината на престојот зависи од потребите на секој клиент. Престојот на рехабилитација може да трае подолго од 28 дена од стандардниот третман. Престојот на клиентот зависи од видот на потребната детоксикација од дрога или алкохол, употребата, историјата и количината на употреба. Конечната цена за посета на Abbeycare Rehab зависи од овие фактори.

 

Претходно: Кањонот ранч Тусон

Следно: Бока Обнова Делреј Бич

Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .