Рехабилитација во SoCal

Напишано од Хју Соамс

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

[popup_anything id="15369"]

Рехабилитација во SoCal

 

Јужна Калифорнија (SoCal) стана топла постела за рехабилитација во последните 20 години. Според истражувањата, само областа Лос Анџелес има повеќе од 1,000 центри за рехабилитација и уште повеќе точки во регионот јужно од Градот на ангелите.11.SL Ettner, D. Huang, E. Evans, DR Ash, M. Hardy, M. Jourabchi и Y.-I. Hser, Придобивка–трошок во проектот за исходот на лекувањето во Калифорнија: Дали третманот за злоупотреба на супстанции „плаќа сам за себе“? – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 8 октомври 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1681530/. Центрите за рехабилитација во Јужна Калифорнија имаат благородни намери да им помогнат на клиентите да ја добијат потребната помош.

 

Програмите за обновување понудени на клиентите во рехабилитација во Јужна Калифорнија може да варира од злоупотреба на алкохол и дрога до зависност од секс до зависност од коцкање. Бројот на програми достапни од рехабилитациите во Јужна Калифорнија е обемен и поединците кои бараат помош сигурно можат да ја најдат на рехабилитациите низ целиот регион22. CE Grella и JA Stein, Влијание на програмските услуги врз резултатите од третманот на пациенти со коморбидни ментални нарушувања и нарушувања на употребата на супстанции - PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 8 октомври 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1904429/.

Што може да очекува клиентот од рехабилитација во SoCal?

 

Многу од центрите за рехабилитација во SoCal нудат програми за холистички третмани. Пристапот се фокусира на лекување на целиот пациент од телото до умот до духот. Целта на центарот за рехабилитација е да им обезбеди на клиентите долготрајна помош и потребните вештини за да живеат живот без зависност.

 

Клиентите можат да најдат капацитети за рехабилитација кои нудат сè, или речиси сè, на располагање. Центрите за рехабилитација обезбедуваат медицинска и немедицинска детоксикација, резиденцијални третмани, интензивни програми за амбулантско закрепнување и други терапии. Клиентите исто така можат да најдат програми за обновување во 12 чекори и за христијански и за секуларни клиенти. Постојат некои програми за рехабилитација кои нудат програми дизајнирани да им помогнат на домородните Американци и христијаните кои бараат помош.

 

Рехабилитацијата во SoCal обезбедува високо обучени членови на персоналот, вклучувајќи лиценцирани терапевти, медицински професионалци и старатели. Многу од рехабилитантите нудат 24-часовна детоксикација и медицинска услуга. Клиентите можат да ја добијат потребната поддршка за секој пациент да успее. Постојат резиденцијални програми за клиенти со истовремени нарушувања, двојна дијагноза и злоупотреба на супстанции.

 

Услугите што им се достапни на клиентите може да се движат во голема мера во различните рехабилитации во Јужна Калифорнија. Многумина им нудат на клиентите луксузни искуства со бујни соби, гурмански оброци и објекти за вежбање за тренирање на умот и телото. Клиентите исто така може да најдат рехабилитација со часови водени од професионалци, давајќи им можност да учат и да стекнат знаење за иднината.

Третман на рехабилитација во Јужна Калифорнија

 

Секоја рехабилитација во Јужна Калифорнија им обезбедува на клиентите сопствени третмани. Овие третмани може да варираат од индустриски стандардни понуди до програми за обновување нарачани што се креирани за секој поединечен гостин.

 

Третмани што ги нудат SoCal рехабилитанти:

 

 • Индивидуална психотерапија
 • Групна психотерапија
 • Когнитивна бихејвиорална терапија (CBT)
 • Дијалектичка бихејвиорална терапија (ДБТ)
 • Образовни часови и лекции
 • Уметничка терапија
 • Музичка терапија
 • Курсеви за исхрана и исхрана
 • Часови за медитација и јога
 • Акупунктура и масажа
 • Семејна терапија
 • Екскурзии и активности во природа

 

Просечната должина на престој во рехабилитација во Јужна Калифорнија е 28 дена. Многу од рехабилитантите во регионот нудат подолг престој. Други им даваат можност на клиентите да останат на лице место за кратки сесии за третман.

 

Процесот на закрепнување вклучува повеќе од само еден третман за зависност. Заедно со пронаоѓањето на вистинската програма за лекување, клиентите треба да лоцираат средина која е безбедна и ги мотивира да закрепнат. Рехабилитацијата во Јужна Калифорнија често се избира од страна на клиентите бидејќи обезбедува висококвалитетна средина која е безбедна. Исто така, им дава можност на поединците да ги истражуваат извонредните пејзажи на регионот.

 

Претходно: Флорида Мешај

Следно: Зошто рехабилитацијата е 28 дена?

 • 1
  1.SL Ettner, D. Huang, E. Evans, DR Ash, M. Hardy, M. Jourabchi и Y.-I. Hser, Придобивка–трошок во проектот за исходот на лекувањето во Калифорнија: Дали третманот за злоупотреба на супстанции „плаќа сам за себе“? – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 8 октомври 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1681530/
 • 2
  2. CE Grella и JA Stein, Влијание на програмските услуги врз резултатите од третманот на пациенти со коморбидни ментални нарушувања и нарушувања на употребата на супстанции - PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 8 октомври 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1904429/
Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .