Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте ги нашите рехабилитанти во Конектикат - Интерактивна карта

Разбирање на третман на зависност во Конектикат

 

Центрите за рехабилитација во Конектикат обезбедуваат резиденцијален третман и други програми за закрепнување кои можат да им помогнат на поединците да ја надминат злоупотребата и зависноста од дрога. Конектикат ги нуди сите видови центри за третман на зависност, од резиденцијални/станбени болнички установи, амбулантски установи и интензивни амбулантски програми (IOPs) до долгорочни установи, како и програми за делумна хоспитализација (PHP). 

За да помогнат, некои установи за рехабилитација од дрога и алкохол во Конектикат нудат програми за третман со двојна дијагноза. За оние кои бараат полуксузен амбиент за опоравување, Конектикат има голем број центри за рехабилитација кои нудат луксузни програми за опоравување од злоупотреба на дрога.

За разлика од традиционалните рехабилитација, овие програми обично вклучуваат полуксузни сместувања за живеење, како приватни соби и дополнителни удобности. Центрите за рехабилитација од дрога во Конектикат обезбедуваат различни опции за третман, како што се двојна дијагноза, 12-чекор, луксузни, холистички и програми засновани на вера. Конектикат има неколку неверојатни центри за рехабилитација од дрога кои можат да им помогнат на жителите да ја надминат зависноста. 

Конектикат програмите за интервенции за злоупотреба на супстанции се дизајнирани да го намалат криминалното однесување преку обезбедување резиденцијален и амбулантски третман, следење на судовите, тестирање на дрога, третман и сите други потребни услуги. SCADD работи со возрасни, мажи и жени, обезбедувајќи краткорочни и долгорочни, достапни, интегрирани програми за поединци на кои им треба третман за злоупотреба на дрога или зависност од алкохол.  Покрај обезбедувањето ниво на основен третман со детоксикација и рехабилитација, програмите за подолготрајни третмани можат да им помогнат на пациентите да се справат со хронични, долгорочни здравствени состојби поврзани со употреба на алкохол или дрога или да им помогнат да ги преквалификуваат животните вештини кои биле нарушени со активната злоупотреба на дрога. .

Изберете центар за лекување од нашите Rehabs во Конектикат

Подолу е избрана компилација од најдобрите рехабилитанти во Конектикат. Како независен ресурс, со робусни уредувачки политики го наведуваме секој центар за рехабилитација што служи во Конектикат што одговара на нашите високи стандарди на критериуми за третман, осигурувајќи дека оние што бараат третман во Конектикат имаат сеопфатна листа на најдобрите достапни опции.

 

Програма за рехабилитација во Конектикат, или накратко рехабилитација, е надгледувана форма на третман што е дизајнирана да стави крај на зависноста од дрога и/или алкохол на една личност. Рехабилитантите во Конектикат традиционално се фокусираат на помагање на поединецот да добие помош од дрога и алкохол; сепак, создадени се повеќе програми за да им се помогне на луѓето со различни проблеми како што се проблеми со менталното здравје, депресија, анксиозност, нарушувања во исхраната, коцкање и зависност од видео игри.

 

Висококвалитетната рехабилитација не ги третира само симптомите на една личност, туку може да ги реши основните проблеми што ги предизвикале на прво место. Програмите за третман на рехабилитација во Конектикат им нудат на клиентите шанса да научат да живеат без супстанциите што ги врзуваат. Научените алатки им овозможуваат на клиентите да ја напуштат рехабилитацијата во Конектикат и да се вратат на нивниот секојдневен живот способен да живеат поздраво, целосно прифаќајќи долгорочно закрепнување.

 

Прикажување на најдобрите рехабилитанти во Конектикат достапни со осигурување или самостојно плаќање. Рачно избрани и проверени за стапката на успех, стилот на третман, терапевтската средина, капацитетите, трошоците и вредноста. Овие центри за третман обезбедуваат персонализирани искуства за закрепнување, со цел целосно закрепнување.

 

Совети за избор на еден од нашите рехабилитанти во Конектикат

 

Знаењето дека ви треба помош за да се стави крај на злоупотребата на супстанции и добивањето на таа помош се две многу различни работи. Може да биде лесно да се идентификува дека ви треба помош за да се ослободите од злоупотреба на супстанции и/или проблеми со менталното здравје. Всушност, наоѓањето програма за закрепнување и одењето на рехабилитација во Конектикат на крајот може да биде проблемот што ве спречува да пронајдете долгорочно закрепнување.

 

Никогаш немало повеќе опции во Конектикат за злоупотреба на супстанции и третмани за ментално здравје отколку што има денес. Може да биде целосно огромно кога конечно ќе седнете и ќе побарате програма за опоравување во Конектикат или ќе погледнете во изборот на вистинската рехабилитација. Вие или вашите најблиски може да се запрашате како некогаш ќе го најдете вистинскиот давател на третман во Конектикат. Наоѓањето на вистинскиот провајдер не мора да биде тешко и следењето на неколку совети може да ви ја добие потребната помош.

 

1. Разберете дека е потребна помош

Од витално значење е да не чекате премногу долго за да ја добиете потребната помош или да му помогнете на некој близок.

 

2. Добијте евалуација од професионалец во Конектикат

Може да добиете професионална евалуација од психијатар во Конектикат или давател на ментално здравје пред да се посветите на програма за рехабилитација во Конектикат. Состанокот со советник за поддршка на менталното здравје ви овозможува да поставувате прашања и да дознаете за потенцијалните опции за рехабилитација во Конектикат.

 

3. Лоцирање на давател на рехабилитација во Конектикат

 • Дали рехабилитацијата во Конектикат изгледа безбедно, удобно и дали ги задоволува вашите потреби во однос на животната средина?
 • Какви терапии нудат?
 • Какви удобности имаат?
 • Колку жители имаат?

 

4. Посетете ја рехабилитацијата во Конектикат

Тоа не е секогаш можно, но ако можете да го посетите центарот за рехабилитација во Конектикат, може да ви помогне на крајот да одлучите каде да одите.

 

5. Започнете со рехабилитација во Конектикат што е можно поскоро

Откако ќе изберете рехабилитација во Конектикат, треба да изберете датум за почеток. Рехабилитацијата не е одмор, па да започнете што е можно поскоро е идеалниот начин да добиете помош. Откако ќе го изберете датумот за почеток, комуницирајте со резиденцијалниот центар за рехабилитација во Конектикат за да дознаете што треба да понесете со себе.

Рехабилитација во Конектикат

Во Конектикат има голем број рехабилитации. Сепак, може да биде тешко да се знае кој центар за третман во Конектикат ќе ви овозможи целосно да се опоравите. Не е лесно да се донесе одлука да присуствува на една од многуте рехабилитации во Конектикат. Всушност, тоа може да биде неверојатно огромно.

Постојат голем број објекти за рехабилитација во Конектикат и овие центри обезбедуваат различни програми за поединци кои бараат закрепнување од злоупотреба на дрога и алкохол. Едно од големите прашања што можеби го имате е дали треба да присуствувате на рехабилитација во Конектикат? Поради големиот обем на рехабилитација во Конектикат, можеби имате објекти во близина. Сепак, можете да изберете да присуствувате на центар за третман на алкохол во друга држава.

Рехабилитантите во Конектикат нудат различни нивоа на нега. Не сите установи за рехабилитација во Конектикат се исти ниту пак обезбедуваат иста количина на нега.

 

Пред да изберете една од рехабилитациите во Конектикат, треба да земете во предвид неколку аспекти:

 

Еден од најважните аспекти што треба да се земе предвид при изборот на една од најдобрите рехабилитации во Конектикат се нејзините стратегии за долгорочна трезвеност. Премногу често, поединци посетуваат рехабилитација во Конектикат, но се повторуваат кога се враќаат дома. Висококвалитетен објект за рехабилитација ќе ви ги даде потребните алатки за да продолжите со трезвеноста долго по напуштањето на установата. На Персоналот на рехабилитација ќе ве научи на различни техники за да продолжите да закрепнувате.

 

Конектикат е популарна дестинација за поединци кои сакаат да се откажат од дрога и алкохол. Рехабилитацијата во Конектикат беше спасител за илјадници поединци кои страдаат од сите видови зависност. Од приватни рехабилитации во Конектикат до центри финансирани од државата, Конектикат е идеално место за луѓето да ја најдат потребната помош.

 

Без разлика дали се работи за дрога и алкохол, коцкање, Интернет и игри или други форми за нарушувања на менталното здравје, има рехабилитација во Конектикат со специјалисти способни да помогнат. Клиентите можат да избираат од стационарните и станбените рехабилитации во Конектикат или амбулантските програми. Исто така, во Конектикат има многу висококвалитетни, луксузни рехабилитации кои обезбедуваат чувство на хотел со пет ѕвезди што им даваат на поединците стручна помош и за сесии еден-на-еден и за групни сесии.

 

Рехабилитацијата во Конектикат не е секогаш традиционалните програми од 12 чекори, многу поединци очекуваат да биде. Програмите за лекување се разновидни и нудат низа нарачани планови изградени за да се елиминираат зависноста и нарушувањата на менталното здравје за добро.

 

Зошто избравте рехабилитација во Конектикат?

Рехабилитантите во Конектикат пречекуваат луѓе од целиот свет и од различно потекло. Поради бројот на поединци кои бараат да се отрезнат и да ги елиминираат нивните основни состојби, воспоставени се значителен број рехабилитации во Конектикат. Многу експерти за зависности и ментално здравје се преселиле во Конектикат за да работат во центри за лекување. Имањето експерти во областа за надгледување на третманот го прави Конектикат жешко кревет за ослободување од зависност.

 

Различни рехабилитации во центарот за третман во Конектикат

Конектикат има различни центри за третман на рехабилитација, сите на едно место. Државата е една од ретките што нуди клиники за кетамин. А Клиниката за кетамин е специјализирана за IV кетаминска инфузиона терапија за третман на депресија, самоубиство, анксиозност, OCD, ПТСН, комплексен регионален синдром на болка (CRPS/RSD) и друга хронична болка. Рехабилитацијата во Конектикат не е само за возрасни. Тинејџерите можат да ја најдат потребната помош во многу луксузни центри за рехабилитација во Конектикат. Од нарушувања на менталното здравје како АДХД до видео игри од зависност, рехабилитација на тинејџери центрите им нудат на родителите помош кога нивните деца тргнале по деструктивен пат.

 

Луксузните рехабилитации во Конектикат овозможуваат престој сличен на одморалиште со пет ѕвезди. Жителите ќе најдат бујни терени, прекрасни базени и фитнес сали кои го зголемуваат искуството за рехабилитација. Рехабилитацијата во Конектикат има стручни програми кои го третираат целиот пациент, а не само зависноста за кратко време. Холистичките третмани и базирани на докази им даваат на пациентите шанса да ги излечат основните проблеми што ја предизвикале нивната зависност.

 

Центрите за рехабилитација со седиште во Конектикат нудат врвни терапии. Поединците можат да ја добијат најдобрата можна терапија и да го завршат својот циклус на зависност во Конектикат.

Фази на рехабилитација во Конектикат

Кои се фазите на рехабилитација во Конектикат?

Не е лесно да се донесе одлука за рехабилитација во Конектикат. Потребна е многу сила за да се сфати дека е потребна помош за да се стави крај на циклусот на зависност. Патувањето низ рехабилитацијата во Конектикат ве води во четири различни фази на закрепнување.

 

Четирите фази на рехабилитација во Конектикат вклучуваат: почеток на третман, рана апстиненција, одржување на апстиненција и напредно закрепнување.

 

Прва фаза: Почеток на третман во Конектикат

Првата фаза на закрепнување започнува кога ќе побарате помош од професионалци за дрога и алкохол. На почетокот, најверојатно ќе сакате да се откажете од закрепнувањето и да се вратите на дрога и/или алкохол. Може да верувате и дека вашите проблеми со дрогата и/или алкохолот се под контрола и не се штета за вас и за другите. Негирањето е вообичаено и тешко прашање за надминување во раните денови на закрепнувањето.

 

Втора фаза: Рана рехабилитација на апстиненција во Конектикат

Втората фаза на рехабилитација започнува откако ќе донесете свесна одлука да продолжите да закрепнувате од злоупотреба на супстанции. Раната апстиненција е тешка фаза бидејќи поминувате низ различни фази во рамките на сцената. Може да почувствувате симптоми на повлекување, ментална и физичка желба, предизвикувачи кои можат да ве наведат на релапс и психолошка зависност од дрога и алкохол. Обучен специјалист за зависности ќе ве научи да се справите со овие прашања. Ќе стекнете алатки за тоа како да живеете трезен начин на живот.

 

Трета фаза: Продолжена апстиненција на рехабилитации во Конектикат

Раната фаза на апстиненција трае околу 90 дена. Откако ќе го завршите овој временски период на трезвеност, ќе влезете во фазата на континуирана апстиненција. Поединци на резиденцијален третман може да се преселат во амбулантски дел од програмата откако ќе влезат во фазата на континуирана апстиненција. Главниот фокус на државата е да се избегне повторување.

 

Обучен советник ќе ве научи како да спречите рецидив. Исто така, ќе научите начини како да ги користите алатките научени во претходните фази за да се справите со другите области од животот и да останете трезни. Ќе се научат нови вештини за справување што ќе ви овозможат да изградите чист начин на живот, здрави односи и да развиете други добри навики. Фазата на континуирана апстиненција на рехабилитација започнува околу три месеци од програмата за закрепнување. Потребни се околу пет години трезвеност пред да се премине во последната фаза.

 

Четврта фаза: Напредно закрепнување со Rehabs во Конектикат

Закрепнувањето од зависноста од дрога и алкохол не се случува преку ноќ. Потребни се пет години апстиненција за поединецот да премине во напредната фаза на закрепнување. Сите алатки, знаења и вештини што ги научивте на рехабилитација во Конектикат и советување сега може да се користат за да се создаде долготраен животен стил.

 

Ќе можете да останете трезни и да поседувате вештини за да бидете поздрава личност. Дополнително, алатките и знаењето стекнати од претходните фази на рехабилитација ќе ви помогнат да бидете подобар родител, личност и/или брачен другар. Закрепнувањето од зависноста од дрога и алкохол е повеќе од само да се остане трезен.

Центрите за одвикнување од алкохол во Конектикат

Конечно одлучивте дека ви треба помош со вашата зависност од алкохол. Можеби веќе живеете во Конектикат или размислувате за еден од многуте оценети центри за одвикнување од алкохол во Конектикат за себе или за некој близок. Без оглед на тоа во која категорија спаѓате, сакате да присуствувате на центар за одвикнување од алкохол кој најдобро одговара за вашите потреби, без разлика дали тоа е во Конектикат или друга област.

Професионалниот третман може да ви помогне да се опоравите од болеста на алкохолизам во Конектикат, но не сите центри за одвикнување од алкохол во Конектикат го нудат истото искуство. Некои установи за одвикнување од алкохол нудат програма со една големина, додека други градат програма околу вас. Откако ќе го преземете главниот чекор за да се посветите на програмата за третман на алкохол во Конектикат, можете да одлучите кој тип на рехабилитација во Конектикат е најдобар за вашите потреби.

 

Една од главните работи обезбедени од многу центри за одвикнување од алкохол во Конектикат е медицинската детоксикација. Медицинската детоксикација им помага на клиентите со симптоми на одвикнување од алкохол. Алкохолот може да создаде ментална и физичка зависност. Откажувањето без помош од професионалци може да го влоши повлекувањето, па дури и опасно по живот. Медицинската детоксикација во Конектикат ви овозможува да се ослободите од алкохолот и да ги отстраните токсините од вашето тело.

 

Станбените објекти за рехабилитација во Конектикат се популарни кај клиентите кои бараат лек од злоупотреба на алкохол. Стационарното лекување, исто така, ги учи клиентите на алатките потребни за да останат трезни долгорочно. Може да присуствувате на разни терапии, часови и други активности за време на престојот. Програмите за резиденцијална нега во Конектикат траат минимум 28 дена и можат да продолжат повеќе од 90 дена.

 

Клиентите можат да искусат дневна програма за опоравување алкохол благодарение на делумната хоспитализација. Делумна болничка програма (PHP) во Конектикат им нуди на клиентите околу четири до пет часа нега дневно. Клиентите можат да се вратат дома по завршувањето на третманот.

 

На клиентите им се достапни и интензивни амбулантски програми (ИОП) во Конектикат. Овие програми се одлични за поединци на кои не им е потребна деноноќна грижа или надзор. Клиентите можат да продолжат да живеат и работат надвор од рехабилитација, додека посетуваат мал број тераписки сесии неделно.

 

Последната опција за одвикнување од алкохол во Конектикат е амбулантска програма. Ова е типичен неделен или двонеделен состанок на кој клиентите можат да добијат помош за нивната зависност од алкохол.

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
Интегрирана физикална терапијаИнтегрирана физикална терапија
осврти 3
Физикална терапија, советување и ментално здравје, терапија со масажа + 18602411144 609 Farmington Ave, Ste 103, Hartford, CT 06105
Фикс IV терапијаФикс IV терапија
осврти 8
IV Хидратација + 18602063677 1000 Farmington Ave, Ste 110, West Hartford, CT 06107
Кула Јога терапијаKula Yoga Therapy
1 преглед
Јога, центри за медитација, Реики + 18607163370 17 S HIghland St, Западен Хартфорд, CT 06119
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
осврти 8
Физикална терапија + 18605613960 29 N Main St, Западен Хартфорд, CT 06107
Тераписки центар Тејлор, компјутерТераписки центар Тејлор, компјутер
осврти 2
Советување и ментално здравје, физикална терапија, терапија со масажа + 18609531204 9 Elmwood Ct, Newington, CT 06111
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија + 18602577473 719 Силас Дин Хви, Ветерсфилд, КТ 06109
Терапија со масажа со сенки и дрвјаТерапија со масажа со сенки и дрвја
осврти 4
Масажа терапија + 18608417485 135 Day St, Newington, CT 06111
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
осврти 2
Физикална терапија + 18606337803 131 Нов Лондон Тпке, Сте 321, Гластонбери, КТ 06033
Prohealth физикална терапијаProhealth физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија + 18602316116 631 Quaker Ln S, Западен Хартфорд, CT 06110
Ерика К.Ветцел, MS, LMFTЕрика К.Ветцел, MS, LMFT
1 преглед
Советување и ментално здравје, Кариерно советување + 18609673174 924 Farmington Ave, Ste 204, West Hartford, CT 06107
Центар за физикална терапија на Роки ХилЦентар за физикална терапија на Роки Хил
осврти 3
Физикална терапија + 18605131431 1975 Силас Дин Хви, Роки Хил, КТ 06067
Центар за физикална терапија и здравјеCenter For Physical Therapy & Wellness
1 преглед
Физикална терапија + 18602428427 693 Bloomfield Ave, Bloomfield, CT 06002
Апекс физикална терапијаАпекс физикална терапија
осврти 2
Физикална терапија + 18602573779 825 Кромвел Ave, Ste Q, Rocky Hill, CT 06067
Велнес и физикална терапија на целото телоВелнес и физикална терапија на целото тело
1 преглед
Физикална терапија + 18604309122 78 Eastern Blvd, Glastonbury, CT 06033
Физикална терапија во долината ФармингтонФизикална терапија во долината Фармингтон
осврти 3
Спортска медицина, физикална терапија + 18606730223 112 South Main St, Unionville, CT 06085
Tolk Chiropractic & Wellness центарTolk Chiropractic & Wellness центар
осврти 4
Хиропрактичари, натуропатски / холистички, физикална терапија + 18606513521 102 Hopmeadow St, Симсбери, CT 06089
Внимателни дејстваВнимателни дејства
осврти 2
Советување и ментално здравје + 18604020394 185 Silas Deane Hwy, Ste 320, Wethersfield, CT 06109
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија + 18606885774 150 Poquonock Ave, Ste 1, Windsor, CT 06095
д-р Лори Калабрезед-р Лори Калабрезе
осврти 5
Психијатри + 18606489755 Авенија Саливан 1330, Јужен Виндзор, КТ 06074
Приградски центар за физикална терапија и спортска медицинаПриградски центар за физикална терапија и спортска медицина
1 преглед
Физикална терапија, спортска медицина + 18607219801 506 Кромвел Аве, Роки Хил, КТ 06067
Напредни решенија за третманНапредни решенија за третман
1 преглед
Советување и ментално здравје + 18668876864 270 Farmington Ave, Ste 328, Farmington, CT 06032
Центар за креативно исцелување Green LotusЦентар за креативно исцелување Green Lotus
1 преглед
Советување и ментално здравје + 18604704304 56 Arbor St, Ste 216, Hartford, CT 06106
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија + 18605330356 275 Middle Tpke W, Манчестер, CT 06040
Баланс масажа и велнес центарБаланс масажа и велнес центар
осврти 5
Терапија со масажа, Реики + 18605083336 135 Day St, Ste 202, Newington, CT 06111
Западна Хартфорд ХиропрактикаЗападна Хартфорд Хиропрактика
осврти 10
Хиропрактичари, акупунктура, терапија со масажа + 18602325556 345 N Main St, Западен Хартфорд, CT 06117
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија + 18604042461 31 Ensign Dr, Ste B, Avon, CT 06001
Напредна физикална терапијаНапредна физикална терапија
1 преглед
Физикална терапија, спортска медицина + 18605077985 2 Bridgewater Rd, Ste 105, Farmington, CT 06033
Нокаут ФитнесНокаут Фитнес
осврти 3
Бокс, спортски сали, терапија со масажа + 18602637115 20 Jefferson Ave, Unit 3, West Hartford, CT 06110
Центрите за физикална терапија и спортска медицинаЦентрите за физикална терапија и спортска медицина
осврти 2
Физикална терапија, спортска медицина + 18608812928 64 Market Square, Newington, CT 06111
Центар за извонредност за физикална терапија Ivy Rehab HSSЦентар за извонредност за физикална терапија Ivy Rehab HSS
1 преглед
Работна терапија, физикална терапија, логопеди + 18607184054 60 Market St, Ste 130, Avon, CT 06001

Добрите и лошите страни на рехабилитацијата во Конектикат

По години на злоупотреба на супстанции и искусување на циклусот на зависност, посетата на станбена рехабилитација во Конектикат или амбулантски центар е шанса да започнете одново. Да, одењето на рехабилитација во Конектикат ја претвора страницата во ново поглавје од вашиот живот. Без оглед на тоа каде посетувате рехабилитација во Конектикат или кој центар за рехабилитација ќе го изберете; тоа е шанса да се започне одново.

 

Промената е позитивна и рехабилитацијата во Конектикат може да ве ослободи од старите навики. Сепак, не сите луѓе сакаат промени. Некои се противат на промените и не им помагаат. Искусувањето на нова средина за време на рехабилитацијата во Конектикат може да го попречи процесот на закрепнување. Наместо да доживуваат промени околу себе, овие поединци претпочитаат промени одвнатре.

 

Ако сè уште не сте одлучиле дали да присуствувате на рехабилитација во Конектикат или надвор од дома, може да разгледате некои од добрите и лошите страни на рехабилитацијата во Конектикат подолу.

 

Предностите на рехабилитацијата во Конектикат

Една од најпопуларните причини за избор на центар за рехабилитација во Конектикат е цената. Престојот во рехабилитација во Конектикат за резиденцијална или амбулантска нега може да биде многу поисплатлив од одењето на рехабилитација надвор од државата или во странство. Растојанието може да биде огромен фактор за помош на лицето. Нивната злоупотреба на супстанции може да биде толку лоша што напуштањето на областа Конектикат е една од најзначајните причини зошто поединецот не добива помош.

 

Можеби ќе откриете дека трошоците за рехабилитација од дрога и алкохол во Конектикат се исти како и на друго место. Сепак, ова не се единствените трошоци што ќе ги направите. Мора да ги земете предвид и трошоците за патување за да стигнете до последната дестинација за рехабилитација во Конектикат. Трошоците за летање или возење до рехабилитација што не е во Конектикат може да го направат поскап одењето во објектот. Вашето медицинско осигурување може да ги покрие трошоците за престојот за рехабилитација во Конектикат, но ретко се случува давателот на осигурување да ги покрие трошоците за патување и сместување доколку е потребно.

 

Друг фактор што треба да се земе предвид е дека одењето на рехабилитација надвор од областа на Конектикат значи дека можеби немате пријатели или семејство на кои ќе се вратите. Има многу рехабилитации во Конектикат кои нудат семејна терапија во денешно време. Овие рехабилитации се идеални ако планирате да останете блиску до дома. Тоа ви дава шанса повторно да се поврзете со пријателите и семејството со кои можеби сте изгубиле контакт. Патувањето во рехабилитација ги спречува пријателите и семејството да учествуваат во сесиите на семејна терапија. Поддршката е од витално значење за некој да постигне трезвеност.

 

Престојот во Конектикат ви овозможува пристап до ресурсите што рехабилитацијата ги воспоставила на ниво на регионот Конектикат. Овие врски и ресурси што ги изградил рехабилитацијата може да се покажат како корисни за вас. Веројатно ќе има мрежа од советници, состаноци, групи за поддршка, работни програми и спонзори со кои ќе се поврзете откако ќе ја напуштите рехабилитацијата. Ова може да ви помогне да останете трезни, благодарам на долготрајната нега што ќе ја добиете.

 

Ако треба да останете дома и да работите и не можете да посветите 24/7 на рехабилитација, амбулантските програми на центрите во Конектикат се одлични опции. Тие лесно ви дозволуваат да добивате витален третман за злоупотреба на супстанции додека го живеете вашиот речиси нормален живот.

 

Предности на рехабилитацијата во Конектикат:

 • Рентабилно
 • Ресурси и алатки такт
 • Воспоставена мрежа за поддршка
 • Вклучување на семејството
 • Повеќе долгорочни програми и опции
 • Различни опции за амбулантско лекување во Конектикат
 • Стратегии за справување

 

Лошите страни на рехабилитацијата во Конектикат

Како и со сè, има и лошите страни на добрите, а рехабилитацијата во Конектикат не се разликува. Центарот за рехабилитација во Конектикат можеби нема да ви одговара од различни причини. Можеби најзначајното е тоа што може да обезбеди предизвикувачи за релапс. Рехабилитацијата во Конектикат не ве извлекува целосно од околината што сте ја доживеале. Ова значи дека можете да ја напуштите рехабилитацијата откако ќе ја завршите програмата и веднаш да се вратите во круговите на пријатели и местата што првично довеле до употреба на дрога.

 

Можеби немате пријатели и семејство кои можат да ве поддржат по потреба. Почетниот процес на обновување може да биде премногу тежок без соодветна поддршка. Вашите пријатели и семејството може да имаат свои проблеми со злоупотреба на супстанции. Ако имаат нема желба да бидете чисти и трезни, ова може да предизвика релапс.

 

Ако се обидувате да заминете навредлива врска и да добијат третман во исто време, рехабилитацијата во Конектикат можеби нема да ја обезбеди потребната оддалеченост за да се извлече од партнерот кој навредува. Безбедноста е од витално значење за мажите и жените кои бараат оддалеченост од партнерот кој навредува. Посета на рехабилитација подалеку може да обезбеди безбедно растојание за поединецот. Исто така, може да им даде растојание и време да сфатат дека животот е подобар без партнерот кој го навредува во нивниот живот.

 

Рехабилитацијата во Конектикат може да ви го одвлекува вниманието за да ве спречат да се подобрите. Пријателите и семејството се поблиски, предизвикувачите може да бидат пообилни и може да биде лесно да се одлучи да се откаже од третманот и да се повтори. Престојот во рехабилитација во Конектикат ви го олеснува заминувањето од лекувањето. Ќе треба да се справите со животните проблеми локално, што може да го спречи закрепнувањето. Постои дури и шанса да видите луѓе од вашето минато во рехабилитација во Конектикат, што може да има негативно влијание врз вашето закрепнување.

 

Проблеми со рехабилитанти во Конектикат

 • Бројни предизвикувачи на дрога
 • Ограничени опции за третман
 • Повеќе одвлекување на вниманието
 • Недостаток на анонимност
 • Недостаток на безбедност
 • Полесно да се откажете

 

Зошто повеќето луѓе избираат рехабилитација во Конектикат?

Во целина, повеќето луѓе кои бараат третман избираат центар за рехабилитација за злоупотреба на супстанции во Конектикат. Причината за изборот на опцијата за рехабилитација во Конектикат се должи на практичноста и близината што ја нуди на работа и дома. Постојат многу други фактори кои можат да придонесат за одлуката да присуствувате на рехабилитација во Конектикат, покрај тоа што сте блиски со семејството и пријателите.

 

Без оглед на опцијата што ќе ја изберете, важно е да имате солидна мрежа за поддршка на пријатели со семејството. Ова не само што го прави процесот на лекување подобар и поисплатлив, туку значи дека најверојатно ќе останете трезни по завршувањето на рехабилитацијата. Исто така, од витално значење е да изберете рехабилитација со алатки, ресурси и мрежа на групи кои ќе работат со вас после третманот. Програма за последователна нега, како што е ИОП, е важна за да се одржи закрепнувањето.

Третман за зависност од алкохол во Конектикат

Третманот за зависност од алкохол во Конектикат обично е потребен кога поединецот има формирано зависна врска со алкохолот. Сега почесто препознаена како болест, зависноста всушност се формира со промени во нервните патишта на мозокот. Кај зависникот мозокот се навикнува на постојано присуство на алкохол, што значи дека повлекувањето може да предизвика значителни и непријатни симптоми. Додека повеќето зависници во Конектикат се жртва на нивната зависност, што ги тера да ја бараат супстанцијата која предизвикува зависност, потенцијалната сериозност на откажувањето значи дека некои зависници активно ќе избираат зависност.

 

И покрај тоа што е добро документирана болест, зависноста од алкохол во Конектикат сè уште не е целосно разбрана. Причините зошто, и покрај подготвената достапност на алкохол на повеќето места, само некои луѓе стануваат зависни, додека други можат да одржат здрава врска остануваат нејасни. Сепак, има се повеќе докази дека може да постои физиолошка врска која е поврзана со мозокот и дека моделите, како што е зголемениот ризик каде што има семејна историја на зависност или алергија на аклохол, може да биде резултат на наследни отколку, или како и на фактори на животната средина.

 

Што е нарушување на употребата на алкохол во Конектикат?

Иако алкохолизмот во Конектикат е најчесто користен термин, дури и меѓу медицинската заедница, тој всушност не е клинички термин. Делумно ова е затоа што општото разбирање на терминот е зависност. Наместо тоа, клиничкиот термин е нарушување на употребата на алкохол.

 

Нарушувањето на употребата на алкохол опфаќа низа проблеми со употребата на алкохол, не само зависност и некој со нарушување на употребата на алкохол може да ја покаже состојбата на различни начини. Ова може да вклучува зависност, но исто така вклучува и каква било злоупотреба на алкохол што не мора да биде константна, на пример, некој со нарушување на употребата на алкохол во Конектикат може да има долги периоди на апстиненција, но има желба во тој период и, кога ќе се напие, ќе открие дека не можат да ја контролираат нивната потрошувачка.

 

Дијагнозата на нарушување на употребата на алкохол може да се постави само од квалификуван медицински професионалец или во еден од многуте центри за третман на зависност од алкохол во Конектикат. Со цел да се постави дијагноза, тие ќе ја разгледаат историската и моменталната врска на пациентот со алкохолот и ќе направат проценки според збир на дијагностички критериуми. Овие критериуми ќе вклучуваат фактори кои го земаат предвид односот на пациентот кон алкохолот, ефектите од пиењето врз него и влијанието што го има врз нивниот поширок живот. Критериумите се оценуваат врз основа на претходните дванаесет месеци, така што нарушувањето на употребата на алкохол може да се дијагностицира дури и ако пациентот бил трезен значителен период.

 

Сепак, зависноста од алкохол и нарушување на употребата на алкохол може да се манифестираат на многу начини. Важно е, доколку постои некаква загриженост, да се разговара за нив со медицински професионалец или центар за третман на зависност од алкохол во Конектикат кој може да понуди соодветна проценка и дијагноза. Ова може да вклучи и физички преглед и крвни тестови од зависност од алкохол може да има забележливи физички ефекти.

 

Што е третман за зависност од алкохол во Конектикат?

Закрепнувањето од зависност од алкохол е доживотен процес, без разлика дали пациентот посетува третман за зависност од алкохол во Конектикат или на друго место. Целта на третманот не е само да се детоксицира пациентот, туку да се подготви да живее во свет каде што употребата на алкохол е вообичаена, а често и составен дел од културата. Раните делови од третманот за зависност од алкохол во Конектикат се исто така тешки, и важно е тоа да се прави со медицински надзор.

 

Третманот за зависност од алкохол во Конектикат има три широки фази, иако тие се преклопуваат: детоксикација, рехабилитација и закрепнување. Како тие изгледаат ќе се разликува енормно, во зависност од фактори како сериозноста и должината на зависноста и физичките фактори како големината и полот. Сепак, дури и кога лекар или професионалец за зависности во Конектикат ги има сите информации, невозможно е на индивидуално ниво да се гарантира како ќе оди третманот, а поради тешките несакани ефекти од повлекувањето, важно е да се избере типот на третман со алкохол и третман. објект во Конектикат, внимателно.

 

По детоксикацијата, зависникот ќе започне со рехабилитација од зависност од алкохол во Конектикат. Оваа фаза можеби најдобро се гледа како транзиција кон закрепнување. Може да започне во центар за рехабилитација од зависност од алкохол во Конектикат и постепено да го види пациентот како се враќа во секојдневниот живот, но веројатно ќе започне и форми на третман што ќе ги продолжат долго по завршувањето на рехабилитацијата, потенцијално до крајот на нивниот живот кога тие се враќаат дома по третманот, без разлика дали тоа е Конектикат или подалеку.

 

Терапијата најверојатно ќе биде клучен дел од рехабилитацијата, иако има некои лекови кои исто така може да се користат за да се ублажат желбите, како што е акампросат или да дејствуваат како пречка за консумирање алкохол, како дисулфирам.

 

Програми со дванаесет чекори, како анонимни алкохоличари, се исто така вообичаени методи за лекување на зависност од алкохол во Конектикат. Овие се групи за поддршка од врсници, па затоа не се предводени од медицински професионалци, туку им помагаат на зависниците да ја контролираат својата зависност додека обезбедуваат група за поддршка.

 

Конечно, може да се користи и семејна терапија. Ова може да биде корисно во заздравувањето на оштетените односи и градењето на поддршката што ќе му треба на зависникот. Сепак, помага да се спречат какво било поттикнувачко однесување што членовите на семејството можеби го покажале, ненамерно или не.

 

Последната фаза на лекување на зависност од алкохол во Конектикат е закрепнувањето. По една година трезен, промената на релапсот е само 50%, а тоа паѓа на 15% откако ќе останете трезни пет години.

 

Третманот за зависност од алкохол во Конектикат не е лесен и може да биде неверојатно предизвикувачки. Процесот на детоксикација, особено, може да биде физички и ментално напорен и вознемирувачки. Меѓутоа, со вистинската поддршка од професионалците за зависност од Конектикат, како и од оние блиски до зависникот, шансите за успешно лекување на зависноста од алкохол во Конектикат се значително зголемени.

Детоксикација од алкохол во Конектикат

Детоксикација од алкохол во Конектикат

Детоксикацијата од алкохол во Конектикат е кратенка за детоксикација и е процес на телото да ги отстранува токсините од својот систем. Додека сосема природен процес - човечкото тело постојано се детоксицира - кога токсинот е лек кој предизвикува зависност или метаболизиран нуспроизвод на лекот, процесот може да има значителни несакани ефекти1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Процесот на детоксикација од алкохол во Конектикат може да биде тежок. Иако сите се различни, и затоа нивните искуства за детоксикација се различни, за некои луѓе симптомите на одвикнување од алкохол може да бидат сериозни. И во неколку случаи детоксикацијата од алкохол, кога медицинскиот тим од Конектикат не управува правилно, може да биде фатален.

 

За време на детоксикацијата од алкохол во Конектикат, телото прво ќе се ослободи од алкохолот. Меѓутоа, како што црниот дроб го метаболизира алкохолот, може да создаде повеќе токсини. Поради оваа причина, најлошите ефекти од одвикнувањето од алкохол може да се појават кога повеќе нема да остане алкохол во системот, но преостанатите токсини ќе продолжат да имаат ефект додека телото се справува со нив. Детоксикацијата во Конектикат е отежната поради симптомите на повлекување што многумина ќе ги искусат. Бидејќи мозокот се навикнал на присуството на алкохол, тој ќе реагира кога алкохолот ќе се повлече, менувајќи го неговото производство на органски хемикалии кои можат да имаат физички и ментални ефекти.

 

И покрај тоа што е предизвикувачки и напорен процес, детоксикацијата од алкохол во Конектикат не е лек за нарушување на употребата на алкохол. Наместо тоа, тоа е неопходен прв чекор за започнување живот без зависност.

 

Што се случува за време на детоксикација од алкохол во Конектикат?

Бидејќи е многу физички и психички напорен, а не без ризик, детоксикацијата од алкохол во Конектикат секогаш треба да се спроведува со медицински надзор. Ова ќе овозможи интервенција, доколку е потребно, со администрација на лекови за справување со симптомите или доколку пациентот е во каква било опасност од процесот на повлекување.

 

Додека ладната мисирка е вообичаена перцепција за детоксикација и често се користи, во некои случаи намалувањето може да биде соодветно за да се олесни управувањето со транзицијата. Веројатно ќе се препорача ако пациентот претходно се обидел да се изврши детоксикација или во Конектикат или на друго место и претрпел тешки симптоми на повлекување.

 

Ладна мисирка детоксикација во Конектикат обично трае помеѓу седум и десет дена. Иако повеќето луѓе нема да ги искусат најтешките симптоми, сериозноста на искусените симптоми има тенденција да се зголемува како што продолжува процесот на повлекување. Ова може да ја направи детоксикацијата од алкохол во Конектикат вознемирено искуство и за зависникот и за најблиските. За некои луѓе процесот на повлекување и детоксикација е толку трауматичен што претпочитаат континуирана зависност.

 

Акутното повлекување, првата недела, ќе започне веднаш откако зависникот ќе престане да пие. Ова обично ќе биде во рок од неколку часа, иако тоа може да варира врз основа на физиолошките фактори и нивната консумација на алкохол непосредно пред прекинот. Опсегот на симптоми може вклучуваат анксиозност и депресија, тремор, гадење, повраќање, потење, проблеми со спиењето и, во екстремни случаи, срцева слабост.

 

Првите се појавуваат мали симптоми. Типично мали, овие симптоми ќе се сметаат за лесно податливи од повеќето луѓе и вклучуваат работи како главоболки и благ тремор. Ова ќе биде проследено со умерени симптоми. Обично почнувајќи помеѓу 12-24 часа по последниот пијалок, овие симптоми може да бидат потешки. Телото ќе се обиде да ги исфрли токсините колку и да може. Оние кои имаат посериозни симптоми може да имаат и треска и конфузија во оваа фаза. Ова е исто така точка каде што пациентот најверојатно ќе ги почувствува психолошките ефекти од повлекувањето. Сега алкохолот е отстранет, производството на допамин често е сериозно ограничено или дури и запрено, што резултира со патентно чувство на депресија или анксиозност.

 

Тешките симптоми ќе започнат помеѓу два и четири дена по последниот пијалок. Најтешки симптоми се делириум тременс, попознат како ДТ. Ова значи дека суштинската детоксикација од алкохол во Конектикат е медицински надгледувана.

 

Центри за детоксикација на алкохол во Конектикат

Детоксикација од алкохол во Конектикат никогаш не треба да се прави без медицински надзор. Идеално, детоксикацијата треба да се изврши во еден од најквалитетните станбени центри за детоксикација од алкохол во Конектикат. Додека амбулантската детоксикација во Конектикат е можна, на пример, ако зависноста не била тешка и зависникот има силен систем за поддршка дома, непредвидливата природа на детоксикацијата значи дека се претпочита стационарното лекување, а во најмала рака треба да има некој начин да има при рака медицинска помош. Соло детоксин Конектикат никогаш не треба да се разгледува или да се обидува под никакви околности.

 

Медицинската детоксикација на алкохол во Конектикат ќе вклучува внесување или прием. Без оглед на тоа кој центар за детоксикација од алкохол во Конектикат ќе се одржи детоксикацијата, ова ќе вклучува проценка на проблемот. Ова ќе ги земе предвид работите како должината и сериозноста на зависноста, претходните обиди за повлекување, семејната историја, структурата на поддршката и физичкото и менталното здравје. Оваа фаза ќе разгледа како може да напредува процесот на детоксикација, имајќи го предвид заостреното повлекување ако се чини дека постои висок ризик од ладна мисирка.

 

Медицинската поддршка за детоксикација во самиот Конектикат, сепак, во голема мера реагира. Тоа е таму за да се осигура дека ризиците или опасностите се идентификуваат и управуваат навремено и соодветно. За жал, има мала медицинска интервенција за да се помогне во процесот на физичка детоксикација. Сепак, некои лекови може да се користат за да се справат со симптомите.

 

Најчестите понудени лекови се бензодиазепините. Тие работат на централниот нервен систем и можат да помогнат во управувањето со треморите и спазмите. Тие, исто така, имаат ефект против анксиозност, така што можат да помогнат во управувањето со некои од психолошките симптоми. Доколку пациент има двојна дијагноза, може да им се дадат и лекови за справување со другата состојба. Историски гледано, постоеше неподготвеност да се администрираат лекови за време на детоксикација и повлекување, но во поново време гледиштето се промени, признавајќи дека лекувањето на двете состојби истовремено има тенденција да биде поуспешно.

 

Последниот дел од процесот на медицинска детоксикација од алкохол е стабилизација. Стабилизацијата, како и детоксикацијата, не е лек, туку создавање на стабилна почетна точка за започнување на процесот на рехабилитација и закрепнување во Конектикат. Ова може да вклучи употреба на лекови како налтрексон, кој помага да се намали желбата или акампросат, кој може да му помогне на мозокот повторно да формира патишта.

 

Преселба на рехабилитација и закрепнување во Конектикат

Присуството во еден од центрите за детоксикација од алкохол во Конектикат е првиот чекор и, за многу луѓе, тоа ќе биде најпредизвикувачкиот чекор од нивното патување до трезен живот. Добивањето вистинска поддршка за детоксикација е важно, не само поради опасностите и ризиците што ги вклучува, туку затоа што добро управуваната детоксикација може да помогне да се воспостави успешен период на една од рехабилитациите во Конектикат. Ова е особено важно со двојна дијагноза, бидејќи лекувањето и на зависноста и на состојбата заедно гарантира дека ќе се земат предвид ефектите од секоја и дека промените во успехот се многу поголеми.

Детоксикација од дрога Конектикат

на Соединетите Американски Држави Министерството за здравство и човечки услуги признава три чекори во процесот на детоксикација од дрога:

 

Фази на детоксикација од дрога Конектикат

 1. Евалуација: По почетокот детоксикација од дрога во Конектикат, прво се тестира пациент да се види кои специфични супстанции моментално циркулираат во нивниот крвоток и количината. Лекарите, исто така, го оценуваат пациентот за потенцијални нарушувања кои се појавуваат, двојна дијагноза и ментални/бихејорални проблеми.
 2. стабилизација: Во оваа фаза на детоксикација во Конектикат, пациентот се води низ процесот на детоксикација.
 3. Водење на пациентот во третман: Последниот чекор од процесот на детоксикација од дрога во Конектикат е да се подготви пациентот за вистинскиот процес на закрепнување. Бидејќи детоксикацијата од дрога се занимава само со физичката зависност и зависноста од дрога, таа не се однесува на психолошките аспекти на зависноста од дрога. Оваа фаза подразбира добивање договор од пациентот да го заврши процесот со запишување во програма за рехабилитација од дрога во Конектикат.

 

Детоксикација од дрога во Конектикат

Детоксикацијата од дрога во Конектикат е првиот дел од сеопфатната програма низ која поединецот поминува за рехабилитација од злоупотреба на супстанции. Програма за рехабилитација од дрога и алкохол во Конектикат ќе ви понуди комплетен сет на алатки потребни за обнова и закрепнување. Детоксикацијата од дрога во Конектикат може да спречи непријатни чувства или фатални околности ненадејно да се појават кога ќе престанете да користите дрога и алкохол.

 

Крајната цел на програмата за детоксикација од дрога во Конектикат е да обезбеди физиолошко заздравување по долготрајна зависност од дрога и/или алкохол. Ова се прави прво со стабилизација проследена со период на детоксикација. Откако ќе се заврши стабилизацијата, фокусот на програмата за детоксикација од дрога во Конектикат се менува на следење и поддршка на различните процеси во телото. Телото мора да ги исфрли лековите внатре во него. Програма за детоксикација од дрога во Конектикат ќе помогне во управувањето со овој типично непријатен процес познат како повлекување.

 

Програмите за детоксикација од дрога во Конектикат се распоредени за да му помогнат на телото да заздрави по зависност од дрога и/или алкохол. Откако ќе го направите ова, можете да преминете во следната фаза. Без детоксикација, нема преминување на другите аспекти на рехабилитација во Конектикат.

 

Процесот на повлекување може да потрае неколку дена или месеци за да се заврши. Ефектот на лекот врз вас и должината на употреба ќе го диктираат времето што ви треба за детоксикација. Постојат некои други фактори кои ќе ја одредат вашата должина на одвикнување од дрога и/или алкохол во Конектикат. Тие вклучуваат:

 • Супстанција од која сте зависни
 • Колку трае зависноста
 • Длабочината на зависноста
 • Вашиот метод на злоупотреба на дрога, како што се шмркање, пушење, инјектирање или голтање
 • Количината на супстанцијата што ја земате во исто време
 • Семејна историја на злоупотреба на дрога и/или алкохол

 

Дали е безбедно да се дрогира детоксикација дома во Конектикат?

Можеби ќе го направите чекорот за детоксикација дома во Конектикат. Многу луѓе се обидуваат да се детоксираат од приватноста на сопствената резиденција во Конектикат. Сепак, домашната детоксикација не е секогаш најдобриот избор. Всушност, постојат неколку причини зошто воопшто може да биде погрешен избор кога станува збор за детоксикација од дрога во Конектикат.

 

Како прво, детоксикацијата дома во Конектикат можеби не е безбедно. Во центар за рехабилитација од дрога во Конектикат, имате професионалци кои го надгледуваат вашиот престој и детоксикација. Ако одлучите да останете дома за да се детоксицирате, веројатно нема некој да ги надгледува вашите симптоми на повлекување - особено не обучен медицински професионалец.

 

Друга причина зошто детоксикацијата дома можеби не е идеална е тоа што не секогаш делува. Болката и непријатноста низ кои поминува лицето за време на детоксикацијата може да видат како брзо го завршуваат процесот и земаат дрога. Детоксикацијата може да биде тешка поради симптомите на повлекување на кои се соочувате. Затоа, можеби немате волја сами да продолжите.

 

Конечно, детоксикацијата на професионално управувана рехабилитација од дрога во Конектикат е далеку побезбедна бидејќи медицинските професионалци и обучени лица се при рака. Тие можат да го направат процесот многу поудобен отколку што можете да бидете дома. Покрај тоа, процесот на рехабилитација е поефективен со обучен поединец кој го надгледува.

 

Што се случува за време на детоксикација од дрога во Конектикат?

Треба да разберете дека почетната фаза на детоксикација од дрога е прилично интензивна. Во установата за рехабилитација, медицинскиот и психијатрискиот персонал ќе бидат достапни за постојано да даваат поддршка. Некои од најчестите симптоми на повлекување за време на детоксикацијата вклучуваат:

 • Потење, понекогаш обилно
 • Прекумерно прозевање
 • Анксиозност
 • Вознемиреност и фрустрација
 • Мускулни болки и болки
 • Наводнување на очите
 • течење на носот
 • Несоница
 • Менување на расположението
 • Желби за дрога

 

Овие симптоми може да бидат многу непријатни, иако обично не се опасни по живот. Поволно е да се има психијатриска и медицинска нега за време на детоксикација од дрога. Различни проблеми може да се појават кај пациентите во првите неколку часа од детоксикацијата. Персоналот за рехабилитација ќе одговори на вашите најитни потреби додека не се стабилизирате.

 

Прашањата што може да се појават вклучуваат:

 • Насилство
 • Психоза
 • повреда
 • Медицинска болест
 • Закана за самоповредување

 

За време на медицински потпомогната детоксикација, ќе ви бидат дадени контролирани лекови кои ќе помогнат во процесот на детоксикација. За жал, не е создаден лек за спречување на симптомите на повлекување. Сепак, постојат лекови кои можат да го намалат влијанието на симптомите. Лековите се администрираат за да се олесни депресијата и анксиозноста, да ви помогнат да спиете и да ги компензирате другите вообичаени проблеми.

 

Присуство на детоксикација од дрога

Не треба да избирате програма за детоксикација од дрога врз основа на нејзината локација блиску до вас. Всушност, локацијата никогаш не треба да се земе предвид. За некои луѓе, одење на рехабилитација што е далеку и ги оддалечува од локалните предизвикувачи. За другите поединци, тоа што е блиско со семејството помага. На крајот, вашата одлука да присуствувате на специфична рехабилитација треба да се заснова на способноста на програмата да ви помогне. Ова ги вклучува сите пореметувања кои се појавуваат истовремено.

 

Ризиците од брза детоксикација

Некои рехабилитации рекламираат брза и ултра брза детоксикација. Овие процеси и програми имаат многу ризици за кои треба да бидете свесни. Брзата детоксикација побрзо ги отстранува лековите од системот на една личност отколку обичната детоксикација со лекови. Застапниците на брзата детоксикација тврдат дека процесот е побрз начин за отстранување на лековите од телото. Покрај тоа, тоа ви овозможува да избегнете болни симптоми на повлекување.

 

Програмите за рехабилитација кои нудат брза детоксикација не се евтини. Покрај тоа, процесот може да биде физички и психички штетен. За време на програмата за детоксикација со помош на брза детоксикација, добивате седативи со анестезија и администрирање лекови за замена на лековите во вашето тело. Методот првично беше создаден за пациенти зависни од опијатни дроги како хероин и лекови против болки. Иако брзата детоксикација звучи одлично, нејзините ризици обично ги надминуваат придобивките. Ризиците од брза детоксикација може да предизвикаат:

 • Срцев удар
 • Параноја
 • Висока телесна температура
 • Инфекција
 • Гадење
 • Повраќање
 • Аспирација
 • Задушување
 • Смрт

 

Детоксикацијата е првиот чекор кон лекувањето на зависноста од дрога. Само детоксикацијата сама по себе честопати е недоволна за успешно закрепнување. Целосен план за третман обезбеден од реномирана установа за рехабилитација ќе ви овозможи целосно да се опоравите по детоксикацијата.

Центри за брза детоксикација во Конектикат

Што е брза детоксикација во Конектикат?

Брзата детоксикација во Конектикат е контроверзна тема. Пациент кој е подложен на програма за брз третман за детоксикација во Конектикат е ставен под анестезија до шест часа. За тоа време, опиоидниот антагонист лек како што е налтрексон се користи за отстранување на опиоидните лекови од телото на пациентот. Брзата детоксикација во Конектикат се користи за да се спречи пациентот да ги почувствува катастрофалните ефекти од повлекувањето. Смирувањето на пациентот и ставањето под анестезија му овозможува да „спие“ низ процесот на повлекување и детоксикација.

 

Дали брзата детоксикација во Конектикат е безбедна?

Експертите тврдат дека брзата детоксикација во Конектикат е безбеден начин за чистење на телото. Исто така е попријатно бидејќи поединците кои поминуваат низ одвикнување од опиоид може да доживеат тресење, потење, гадење и други проблеми долги периоди.

 

Повлекувањето на опиоидите може да потрае неколку недели за целосно да се заврши. Сепак, центрите за брза детоксикација во Конектикат можат да им овозможат на пациентите да го завршат целосниот процес на детоксикација за само три дена. Додека процесот на анестезија трае само неколку часа, пациентите може да се задржат во медицинска клиника за следење потоа.

 

Дали брзата детоксикација во Конектикат функционира?

Брзата детоксикација не може да се користи како замена за зависност. Тоа е процес кој помага и му овозможува на лицето да помине низ закрепнување. Сепак, брзата детоксикација не е процес само за закрепнување. Тоа е само начин за чистење на телото, па пациентите можат да се префрлат на рехабилитација.

 

Медицинската област е растргната околу тоа дали брзата детоксикација функционира. За повеќето зависници од опиоиди, најголемата бариера за посета на рехабилитација и закрепнување од зависност е повлекувањето. Болката и вознемиреноста што може да ги има повлекувањето од ладна мисирка може да ги врати на употреба на опиоиди. Затоа, треба да се пофали ограничувањето или запирање на физичките симптоми на една личност што ќе им овозможи да се фокусираат на целосно закрепнување преку рехабилитација.

 

Што се случува по брза детоксикација во Конектикат

Многу критичари на центрите за брза детоксикација во Конектикат тврдат дека брзата детоксикација се случува премногу брзо или дека не обезбедува одржливо закрепнување. Она што овие критичари не успеваат да го разберат е дека брзата детоксикација е само првиот чекор во процесот на рехабилитација во Конектикат. Едно лице мора да го следи својот брз третман за детоксикација со присуство на една од многуте рехабилитации во Конектикат за да ги реши нивните ментални, бихејвиорални и емоционални проблеми.

 

Со завршување на програма за рехабилитација во домот во Конектикат по брза детоксикација, поединците можат целосно да се опорават од зависноста од опиоиди. Повлекувањето не е пријатно искуство и да им се понуди на пациентите можност да ги намалат нивните вознемирувачки физички и ментални чувства може да ги подобри нечии шанси за закрепнување.

Конектикат () е најјужната држава во регионот на Нова Англија во САД. Од пописот во 2010 година, тој има најголем приход по глава на жител, второ највисоко ниво на човечки развој зад Масачусетс и највисок просечен приход на домаќинствата во Соединетите држави. Се граничи со Род Ајленд на исток, Масачусетс на север, Њујорк на запад и Лонг Ајленд Саунд на југ. Нејзин главен град е Хартфорд, а најнаселен град е Бриџпорт. Историски, државата е дел од Нова Англија, како и областа со три држави со Њујорк и Њу Џерси, кои заедно го сочинуваат градскиот град Њујорк. Државата е именувана по реката Конектикат која приближно ја преполовува државата. Зборот „Конектикат“ е изведен од различни англиски правописи на „Quononoquett“ (Conanicut), мохеганско-пекво збор за „долга плимна река“.

Првите европски доселеници на Конектикат биле Холанѓани кои основале мала, краткотрајна населба наречена Форт Хоп во Хартфорд на сливот на реките Парк и Конектикат. Половина од Конектикат првично беше преземена од холандската колонија Нова Холандија, која вклучуваше голем дел од земјиштето помеѓу реките Конектикат и Делавер, иако првите поголеми населби беа основани во 1630-тите од страна на Англичаните. Томас Хукер водел група следбеници од колонијата на заливот Масачусетс и ја основал колонијата Конектикат; други доселеници од Масачусетс ја основале колонијата Сејбрук и колонијата Њу Хевен. Колониите Конектикат и Њу Хевен воспоставија документи за фундаментални поредоци, кои се сметаат за први устави во Америка. Во 1662 година, трите колонии биле споени според кралската повелба, со што Конектикат станала круна. Конектикат беше една од тринаесетте колонии кои го отфрлија британското владеење во американската револуција.

Конектикат е третата најмала држава по област, 29-та најнаселена, и четврта најгусто населена од педесетте држави. Таа е позната како „Уставна држава“, „Држава на морско оревче“, „држава на одредби“ и „земја на постојани навики“. Тој беше влијателен во развојот на федералната влада на Соединетите Држави (види Компромис во Конектикат). Реката Конектикат, реката Темза и пристаништата долж Лонг Ајленд Саунд му дадоа на Конектикат силна поморска традиција која продолжува и денес. Државата, исто така, има долга историја на домаќинство на индустријата за финансиски услуги, вклучувајќи осигурителни компании во Хартфорд и хеџ фондови во округот Ферфилд.

Луксузни рехабилитации во Конектикат

Кога многу луѓе мислат на центри за рехабилитација во Конектикат, тие замислуваат мрачни објекти со малку удобности, слично како болница. Сепак, постојат различни видови центри за рехабилитација во Конектикат кои ги задоволуваат потребите на нивните пациенти. Еден од растечките типови на центри се луксузните објекти за рехабилитација во Конектикат кои нудат луксузен амбиент за оние кои треба да се справат со нивната зависност.

 

Луксузните рехабилитации во Конектикат се зголемуваат во популарност бидејќи понудата е повеќе од едноставна, мрачна околина. Овој тип на центар не е за секого, но нуди избор за оние кои бараат третман во текот на следниот месец до три месеци, што е просечен престој.

 

Што се луксузни рехабилитации во Конектикат?

Имајте на ум дека терминот „луксуз“ не е регулиран што значи дека секој центар за рехабилитација во Конектикат може да се означи како таков. Самиот термин обично се однесува на луксузен центар за третман кој нуди удобно опкружување слично како луксузен хотел. За објектите за рехабилитација кои се квалификуваат како луксузни центри во Конектикат, тие обично го имаат следново заедничко.

 • Пожелни удобности
 • Одлична локација
 • Услуги за детоксикација на лице место
 • Специјализирани терапии

 

Можеби најзабележливата карактеристика меѓу луксузните рехабилитации во Конектикат е спектакуларната локација на која се сместени. Всушност, вашата прва средба со рекламирањето на таквите центри често ќе ја прикажува нивната локација веднаш на самиот почеток. Пожелните погодности често вклучуваат топли кади, области за вежбање, базени и она што може да го најдете во луксузен хотел.

 

Детоксикацијата често се изведува во болница во Конектикат или во посебна установа од самиот центар за рехабилитација. Сепак, луксузните центри за рехабилитација во Конектикат често ќе имаат домашна детоксикација која се изведува откако ќе се пријавите. Конечно, многу луксузни центри ќе имаат специфични или специјализирани терапии кои исто така ги издвојуваат од другите објекти. Таквите терапии може да вклучуваат акупунктура, масажа, спа третмани и многу повеќе. Можете исто така да очекувате да најдете високо квалификуван персонал, комплетна клиничка програма покрај специјализираните терапии и акцент на доверливоста.

 

Зошто луѓето избираат луксузни рехабилитации во Конектикат?

Како што може да се сомневате, има дополнителни трошоци за присуство на луксузна рехабилитација во Конектикат за разлика од традиционалните објекти поврзани со рехабилитација од зависност. Плус, можеби е потешко да се има осигурување кое покрива такви луксузни објекти, иако тоа сè уште е можно со оглед на видот на осигурување што го поседувате.

 

Дали луксузната рехабилитација во Конектикат е соодветна за вас?

Тоа во голем дел ќе зависи од типот на третман што ви треба. Вистина е дека многу буџетски опции во Конектикат обезбедуваат исклучителна грижа. Луксузниот центар за рехабилитација во Конектикат може да биде непотребен трошок за споредба. Сепак, постојат предности што нудат многу луксузни објекти за рехабилитација во Конектикат што не можат да се совпаднат со нивните буџетски колеги.

 • Зависност од пропофол

  Исто така познат како Диприван, Пропофол ја успорува активноста на мозокот и нервниот систем. Лекот се користи за да се заспие некого и да се одржи во состојба на мирување. Пропофол се дава во текот на...

  Прочитај повеќе
 • Долгорочни ефекти на Adderall

  Зошто е толку важно да се знаат долгорочните ефекти на Adderall? Па, како што беше споменато претходно, дури и оние кои се правилно препишани и ги користат лековите според упатствата може да станат зависни ...

  Прочитај повеќе
 • Како да оставите нарцис

  Од клучно значење е да се забележи дека оставањето нарцис не е исто како да оставите друга личност. Тие се одлични во сопнувањето на вината, извртувањето на зборовите наоколу и можат да бидат многу убедливи да ве убедат ...

  Прочитај повеќе
 • Бока Обнова Делреј Бич

  Сместен во прекрасната заедница на плажата на Флорида во Делреј Бич е еден од врвните центри за рехабилитација во Соединетите држави. Boca Recovery Delray Beach нуди програми за третман на индивидуални...

  Прочитај повеќе

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.