Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Пребарајте ги нашите рехабилитанти во Јужна Каролина - Интерактивна карта

Рехабилитација во Јужна Каролина

Рехабилитацијата во Јужна Каролина може да ви помогне вам или на некој близок да ја надминете зависноста од алкохол, додека на членовите на семејството и пријателите им овозможуваат можност да учествуваат во искуството во центарот за рехабилитација. Рехабилитациите во Јужна Каролина се посветени на обезбедување квалитетна нега за сите од секое потекло, култура, возрасна група и сфера на животот. Центрите за рехабилитација често обезбедуваат услуги како што се детоксикација, советување за ментално здравје, психијатриска евалуација и третман, третман за рехабилитација од дрога, програми за опоравување од злоупотреба, заедно со многу други форми на специјализиран третман.

 

Зошто да одите на рехабилитација во Јужна Каролина?

 

Постојат неколку причини зошто луѓето доаѓаат во центрите за рехабилитација низ Јужна Каролина. Многу поединци доаѓаат на рехабилитација затоа што изгубиле сè што е значајно во нивниот живот поради злоупотреба на алкохол или дрога, а рехабилитацијата е единствениот одговор за враќање на изгубеното. Други доаѓаат на рехабилитација бидејќи нивното здравје се влошило со години на злоупотреба на дрога и прекумерно пиење. Рехабилитациите во Јужна Каролина се достапни за да им помогнат на сите без оглед на причината за барање лекување.

 

Вид на рехабилитација достапен во Јужна Каролина

 

Постојат неколку видови на рехабилитација достапни во Јужна Каролина, од кои секоја се грижи за специфичните потреби на поединецот. Постојат општи центри за рехабилитација кои можат да обезбедат медицинска детоксикација, психијатриска евалуација и следење на лекови, заедно со други форми на традиционални програми за третман на зависност, како што се когнитивно-бихејвиорална терапија (КБТ), групно советување, олеснувачки третмани во 12 чекори и планирање за превенција од релапс.

 

Додека рехабилитацијата во Јужна Каролина нуди различни форми на рехабилитација, важно е да се разбере дека рехабилитацијата не функционира за секого. Некои луѓе добро се справуваат со рехабилитација, додека на други им требаат повеќе активности за стабилизација за нивното континуирано закрепнување и евентуална трезвеност. За оние на кои им треба поопсежен третман, има и проширени установи за нега во Јужна Каролина. Овие центри за рехабилитација можат да обезбедат медицинска детоксикација заедно со резиденцијални програми за рехабилитација кои нудат формат на дневен третман или на друг начин познат како програма за делумна хоспитализација (PHP). Професионалците од центарот за рехабилитација ќе помогнат да го водат зависникот што закрепнува по патот на целосна трезвеност со избирање на вистинската програма за рехабилитација врз основа на нивната проценка и евалуација.

 

Постојат неколку рехабилитации во Јужна Каролина, тие го третираат секој пациент поединечно и затоа треба да направат проценка пред да започнат каква било програма за закрепнување од зависност. На овој начин тие можат да го совпаднат центарот за рехабилитација со вашите специфични потреби и ситуација со цел да добиете најсеопфатен можен третман. Рехабилитацијата во Кометал ќе обезбеди различни форми на третман за рехабилитација, вклучително и услуги за медицинска детоксикација доколку е потребно, советување за ментално здравје за истовремени нарушувања (истиот тип на програми за рехабилитација од дрога што помага при зависноста од алкохол, исто така, ги третира поврзаните прашања како депресија или анксиозност) заедно со специјализирани третмани за рехабилитација со лекови врз основа на нивната евалуација.

Трошоци за рехабилитација во Јужна Каролина

 

Не сите рехабилитација се создадени еднакви. Постојат центри за рехабилитација во Јужна Каролина кои нудат финансиска помош за оние кои се квалификуваат за намалени стапки за рехабилитација поради нивниот ограничен приход или финансиска состојба. Некои центри за рехабилитација во Кометал дури нудат и бесплатна рехабилитација, но генерално пациентот ќе мора да плати за соба и пансион кога ќе го напушти центарот за рехабилитација.

 

Повеќето рехабилитации во Јужна Каролина ќе обезбедат приватен третман за рехабилитација. Установите за рехабилитација прифаќаат многу видови на осигурување, вклучувајќи приватно осигурување, Medicare/Medicaid и самостојно плаќање (готовина). Овој тип на рехабилитација е дизајниран да им помогне на оние на кои навистина им е потребна без да се грижат дали можат да си го дозволат тоа или не.

Изберете центар од нашите Rehabs во Јужна Каролина

 

Подолу е избрана компилација од најдобрите рехабилитанти во Јужна Каролина. Како независен ресурс, со робусни уредувачки политики го наведуваме секој центар за рехабилитација што служи во Јужна Каролина што одговара на нашите високи стандарди на критериуми за третман, осигурувајќи дека оние што бараат третман во Јужна Каролина имаат сеопфатна листа на најдобрите достапни опции.

 

Програма за рехабилитација во Јужна Каролина, или накратко рехабилитација, е надгледувана форма на третман што е дизајнирана да стави крај на зависноста од дрога и/или алкохол на една личност. Рехабилитантите во Јужна Каролина традиционално се фокусираат на помагање на поединецот да добие помош од дрога и алкохол; сепак, создадени се повеќе програми за да им се помогне на луѓето со различни проблеми како што се проблеми со менталното здравје, депресија, анксиозност, нарушувања во исхраната, коцкање и зависност од видео игри.

 

Висококвалитетната рехабилитација не ги третира само симптомите на една личност, туку може да ги реши основните проблеми што ги предизвикале на прво место. Програмите за третман на рехабилитација во Јужна Каролина им нудат на клиентите шанса да научат да живеат без супстанциите што ги врзуваат. Научените алатки им овозможуваат на клиентите да ја напуштат рехабилитацијата во Јужна Каролина и да се вратат на нивниот секојдневен живот способен да живеат поздраво, целосно прифаќајќи долгорочно закрепнување.

 

Прикажување на најдобрите рехабилитанти во Јужна Каролина достапни со осигурување или самостојно плаќање. Рачно избрани и проверени за стапката на успех, стилот на третман, терапевтската средина, капацитетите, трошоците и вредноста. Овие центри за третман обезбедуваат персонализирани искуства за закрепнување, со цел целосно закрепнување.

 

Совети за избор на еден од нашите рехабилитанти во Јужна Каролина

 

 

Знаењето дека ви треба помош за да се стави крај на злоупотребата на супстанции и добивањето на таа помош се две многу различни работи. Може да биде лесно да се идентификува дека ви треба помош за да се ослободите од злоупотреба на супстанции и/или проблеми со менталното здравје. Всушност, наоѓањето програма за закрепнување и одењето на рехабилитација во Јужна Каролина на крајот може да биде проблемот што ве спречува да пронајдете долгорочно закрепнување.

 

Никогаш немало повеќе опции во Јужна Каролина за злоупотреба на супстанции и третмани за ментално здравје отколку што има денес. Може да биде целосно огромно кога конечно ќе седнете и ќе побарате програма за опоравување во Јужна Каролина или ќе погледнете во изборот на вистинската рехабилитација. Вие или вашите најблиски може да се запрашате како некогаш ќе го најдете вистинскиот давател на третмани во Јужна Каролина. Наоѓањето на вистинскиот провајдер не мора да биде тешко и следењето на неколку совети може да ви ја добие потребната помош.

1. Разберете дека е потребна помош

Од витално значење е да не чекате премногу долго за да ја добиете потребната помош или да му помогнете на некој близок.

 

2. Добијте евалуација од професионалец во Јужна Каролина

Може да добиете професионална евалуација од психијатар во Јужна Каролина или давател на ментално здравје пред да се посветите на програма за рехабилитација во Јужна Каролина. Состанокот со советник за поддршка на менталното здравје ви овозможува да поставувате прашања и да дознаете за потенцијалните опции за рехабилитација во Јужна Каролина.

 

3. Лоцирање на давател на рехабилитација во Јужна Каролина

 • Дали рехабилитацијата во Јужна Каролина изгледа безбедно, удобно и дали ги задоволува вашите потреби во однос на животната средина?
 • Какви терапии нудат?
 • Какви удобности имаат?
 • Колку жители имаат?

 

4. Посетете ги рехабилитациите во Јужна Каролина

Тоа не е секогаш можно, но ако можете да го посетите центарот за рехабилитација во Јужна Каролина, може да ви помогне на крајот да одлучите каде да одите.

 

5. Започнете со рехабилитација во Јужна Каролина што побрзо

Откако ќе изберете рехабилитација во Јужна Каролина, треба да изберете датум за почеток. Рехабилитацијата не е одмор, па да започнете што е можно поскоро е идеалниот начин да добиете помош. Откако ќе го изберете датумот за почеток, комуницирајте со резиденцијалниот центар за рехабилитација во Јужна Каролина за да дознаете што треба да понесете со себе.

ЛЕК БОСТОЈБА ®

Луксузна рехабилитација во Јужна Каролина

Remedy Wellbeing е широк спектар на врвни психотерапевтски методи. Испорачано и од психијатриски и од терапевтски агол, целиот тим на Remedy Wellbeing верува во создавање долгорочно одржливо закрепнување, ставајќи го клиентот во срцето на нивната понуда за третмани од светска класа.

Специјализации | Центар за одвикнување од зависност од алкохол во Јужна Каролина, третман на траума во Јужна Каролина, центар за третман на злоупотреба на супстанции Јужна Каролина, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, третман за нарушувања во исхраната Јужна Каролина, секундарна рехабилитација, прекин на пушењето, зависност од процеси (меѓу другите)

Цена | 304,000 долари неделно

Рехабилитација во Јужна Каролина

Во Јужна Каролина има голем број рехабилитации. Сепак, може да биде тешко да се знае кој центар за третман во Јужна Каролина ќе ви овозможи целосно да се опоравите. Не е лесно да се донесе одлука да присуствува на една од многуте рехабилитации во Јужна Каролина. Всушност, тоа може да биде неверојатно огромно.

Постојат голем број објекти за рехабилитација во Јужна Каролина и овие центри обезбедуваат различни програми за поединци кои бараат закрепнување од злоупотреба на дрога и алкохол. Едно од големите прашања што можеби го имате е дали треба да присуствувате на рехабилитација во Јужна Каролина? Поради големиот обем на рехабилитација во Јужна Каролина, можеби имате објекти во близина. Сепак, можете да изберете да присуствувате на центар за третман на алкохол во друга држава.

Рехабилитантите во Јужна Каролина нудат различни нивоа на нега. Не сите установи за рехабилитација во Јужна Каролина се исти ниту пак обезбедуваат иста количина на нега.

 

Пред да изберете една од рехабилитациите во Јужна Каролина, треба да земете во предвид неколку аспекти:

 

Еден од најважните аспекти што треба да се земат предвид при изборот на една од најдобрите рехабилитации во Јужна Каролина се нејзините стратегии за долгорочна трезвеност. Премногу често, поединци посетуваат рехабилитација во Јужна Каролина, но рецидив кога се враќаат дома. Висококвалитетен објект за рехабилитација ќе ви ги даде потребните алатки за да продолжите со трезвеноста долго по напуштањето на установата. На Персоналот на рехабилитација ќе ве научи на различни техники за да продолжите да закрепнувате.

 

Јужна Каролина е популарна дестинација за поединци кои сакаат да се откажат од дрога и алкохол. Рехабилитацијата во Јужна Каролина беше спасител за илјадници поединци кои страдаат од сите видови зависност. Од приватни рехабилитации во Јужна Каролина до центри финансирани од државата, Јужна Каролина е идеално место за луѓето да ја најдат потребната помош.

 

Без разлика дали се работи за дрога и алкохол, коцкање, Интернет и игри или други форми за нарушувања на менталното здравје, има рехабилитација во Јужна Каролина со специјалисти способни да помогнат. Клиентите можат да избираат од стационарните и резиденцијалните рехабилитации во Јужна Каролина или амбулантските програми. Исто така, во Јужна Каролина има многу висококвалитетни, луксузни рехабилитации кои обезбедуваат чувство на хотел со пет ѕвезди што им даваат на поединците стручна помош и за сесии еден-на-еден и за групни сесии.

 

Рехабилитацијата во Јужна Каролина не е секогаш традиционалните програми од 12 чекори, кои многу поединци очекуваат да биде. Програмите за лекување се разновидни и нудат низа нарачани планови изградени за да се елиминираат зависноста и нарушувањата на менталното здравје за добро.

 

Зошто избравте рехабилитација во Јужна Каролина?

Рехабилитантите во Јужна Каролина ги пречекуваат луѓето од целиот свет и од различно потекло. Поради бројот на поединци кои сакаат да се отрезнат и да ги елиминираат нивните основни состојби, воспоставени се значителен број рехабилитации во Јужна Каролина. Многу експерти за зависности и ментално здравје се преселиле во Јужна Каролина за да работат во центри за лекување. Имањето експерти во областа за надгледување на третманот ја прави Јужна Каролина жешка постела за ослободување од зависност.

 

Различни рехабилитации во центарот за третман во Јужна Каролина

Јужна Каролина има различни центри за третман на рехабилитација, сите на едно место. Државата е една од ретките што нуди клиники за кетамин. А Клиниката за кетамин е специјализирана за IV кетаминска инфузиона терапија за третман на депресија, самоубиство, анксиозност, OCD, ПТСН, комплексен регионален синдром на болка (CRPS/RSD) и друга хронична болка. Рехабилитацијата во Јужна Каролина не е само за возрасни. Тинејџерите можат да ја најдат потребната помош во многу луксузни центри за рехабилитација во Јужна Каролина. Од нарушувања на менталното здравје како АДХД до видео игри од зависност, рехабилитација на тинејџери центрите им нудат на родителите помош кога нивните деца тргнале по деструктивен пат.

 

Луксузните рехабилитации во Јужна Каролина обезбедуваат престој сличен на одморалиште со пет ѕвезди. Жителите ќе најдат бујни терени, прекрасни базени и фитнес сали кои го зголемуваат искуството за рехабилитација. Рехабилитациите во Јужна Каролина имаат стручни програми кои го третираат целиот пациент, а не само зависноста за кратко време. Холистичките третмани и базирани на докази им даваат на пациентите шанса да ги излечат основните проблеми што ја предизвикале нивната зависност.

 

Центрите за рехабилитација со седиште во Јужна Каролина нудат најсовремени терапии. Поединците можат да ја добијат најдобрата можна терапија и да го завршат својот циклус на зависност во Јужна Каролина.

Фази на рехабилитација во Јужна Каролина

Кои се фазите на рехабилитација во Јужна Каролина?

Не е лесно да се донесе одлука за рехабилитација во Јужна Каролина. Потребна е многу сила за да се сфати дека е потребна помош за да се стави крај на циклусот на зависност. Патувањето низ рехабилитацијата во Јужна Каролина ве води во четири различни фази на закрепнување.

 

Четирите фази на рехабилитација во Јужна Каролина вклучуваат: почеток на третман, рана апстиненција, одржување на апстиненција и напредно закрепнување.

 

Прва фаза: Почеток на третман во Јужна Каролина

Првата фаза на закрепнување започнува кога ќе побарате помош од професионалци за дрога и алкохол. На почетокот, најверојатно ќе сакате да се откажете од закрепнувањето и да се вратите на дрога и/или алкохол. Може да верувате и дека вашите проблеми со дрогата и/или алкохолот се под контрола и не се штета за вас и за другите. Негирањето е вообичаено и тешко прашање за надминување во раните денови на закрепнувањето.

 

Втора фаза: Рана рехабилитација на апстиненција во Јужна Каролина

Втората фаза на рехабилитација започнува откако ќе донесете свесна одлука да продолжите да закрепнувате од злоупотреба на супстанции. Раната апстиненција е тешка фаза бидејќи поминувате низ различни фази во рамките на сцената. Може да почувствувате симптоми на повлекување, ментална и физичка желба, предизвикувачи кои можат да ве наведат на релапс и психолошка зависност од дрога и алкохол. Обучен специјалист за зависности ќе ве научи да се справите со овие прашања. Ќе стекнете алатки за тоа како да живеете трезен начин на живот.

 

Трета фаза: Продолжена апстиненција на рехабилитација во Јужна Каролина

Раната фаза на апстиненција трае околу 90 дена. Откако ќе го завршите овој временски период на трезвеност, ќе влезете во фазата на континуирана апстиненција. Поединци на резиденцијален третман може да се преселат во амбулантски дел од програмата откако ќе влезат во фазата на континуирана апстиненција. Главниот фокус на државата е да се избегне повторување.

 

Обучен советник ќе ве научи како да спречите рецидив. Исто така, ќе научите начини како да ги користите алатките научени во претходните фази за да се справите со другите области од животот и да останете трезни. Ќе се научат нови вештини за справување што ќе ви овозможат да изградите чист начин на живот, здрави односи и да развиете други добри навики. Фазата на континуирана апстиненција на рехабилитација започнува околу три месеци од програмата за закрепнување. Потребни се околу пет години трезвеност пред да се премине во последната фаза.

 

Четврта фаза: Напредно закрепнување со рехабилитација во Јужна Каролина

Закрепнувањето од зависноста од дрога и алкохол не се случува преку ноќ. Потребни се пет години апстиненција за поединецот да премине во напредната фаза на закрепнување. Сите алатки, знаења и вештини што ги научивте на рехабилитација во Јужна Каролина и советување сега може да се искористат за да се создаде долготраен животен стил.

 

Ќе можете да останете трезни и да поседувате вештини за да бидете поздрава личност. Дополнително, алатките и знаењето стекнати од претходните фази на рехабилитација ќе ви помогнат да бидете подобар родител, личност и/или брачен другар. Закрепнувањето од зависноста од дрога и алкохол е повеќе од само да се остане трезен.

Центрите за одвикнување од алкохол во Јужна Каролина

Конечно одлучивте дека ви треба помош со вашата зависност од алкохол. Можеби веќе живеете во Јужна Каролина или размислувате за еден од многуте оценети центри за одвикнување од алкохол во Јужна Каролина за себе или за некој близок. Без оглед на тоа во која категорија спаѓате, сакате да присуствувате на центар за одвикнување од алкохол кој најдобро одговара за вашите потреби, без разлика дали тоа е во Јужна Каролина или друга област.

Професионалниот третман може да ви помогне да се опоравите од болеста на алкохолизам во Јужна Каролина, но не сите центри за одвикнување од алкохол во Јужна Каролина го нудат истото искуство. Некои установи за одвикнување од алкохол нудат програма со една големина, додека други градат програма околу вас. Откако ќе го преземете главниот чекор за да се посветите на програмата за третман на алкохол во Јужна Каролина, можете да одлучите кој тип на рехабилитација во Јужна Каролина е најдобар за вашите потреби.

 

Една од главните работи обезбедени од многу центри за одвикнување од алкохол во Јужна Каролина е медицинската детоксикација. Медицинската детоксикација им помага на клиентите со симптоми на одвикнување од алкохол. Алкохолот може да создаде ментална и физичка зависност. Откажувањето без помош од професионалци може да го влоши повлекувањето, па дури и опасно по живот. Медицинската детоксикација во Јужна Каролина ви овозможува да се ослободите од алкохолот и да ги отстраните токсините од вашето тело.

 

Станбените објекти за рехабилитација во Јужна Каролина се популарни кај клиентите кои бараат лек од злоупотреба на алкохол. Стационарното лекување, исто така, ги учи клиентите на алатките потребни за да останат трезни долгорочно. Може да присуствувате на разни терапии, часови и други активности за време на престојот. Програмите за резиденцијална нега во Јужна Каролина траат минимум 28 дена и можат да продолжат повеќе од 90 дена.

 

Клиентите можат да искусат дневна програма за опоравување алкохол благодарение на делумната хоспитализација. Делумна болничка програма (PHP) во Јужна Каролина им нуди на клиентите околу четири до пет часа нега дневно. Клиентите можат да се вратат дома по завршувањето на третманот.

 

На клиентите им се достапни и интензивни амбулантски програми (ИОП) во Јужна Каролина. Овие програми се одлични за поединци на кои не им е потребна деноноќна грижа или надзор. Клиентите можат да продолжат да живеат и работат надвор од рехабилитација, додека посетуваат мал број тераписки сесии неделно.

 

Последната опција за одвикнување од алкохол во Јужна Каролина е амбулантска програма. Ова е типичен неделен или двонеделен состанок на кој клиентите можат да добијат помош за нивната зависност од алкохол.

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
Групна терапијаГрупна терапија
осврти 26
Барови, американски (традиционални) + 18032561203 2107 Грин St, Колумбија, SC 29205
Блис масажа терапијаБлис масажа терапија
осврти 11
Масажа терапија + 18034220935 1315 Gadsen St, Колумбија, SC 29201
Центар за терапија за масажа Om SpiritЦентар за терапија за масажа Om Spirit
осврти 7
Терапија за масажа, Туи На, Рефлексологија + 18034972472 5115 Forest Dr, Ste F1, Колумбија, SC 29206
Терапија со масажа со осигурувачиТерапија со масажа со осигурувачи
осврти 15
Масажа терапија + 18035539171 3711 Seawright Rd, Колумбија, SC 29210
Нова терапија со лотосНова терапија со лотос
осврти 3
Масажа терапија + 18037881970 8907 Two Notch Rd, Ste G, Колумбија, SC 29223
Најдобра терапија за масажаНајдобра терапија за масажа
осврти 2
Масажа + 18037981920 1168 Свети Ендрус Rd, Ste B, Колумбија, SC 29210
Еве ја терапијата со масажа со триењеЕве ја терапијата со масажа со триење
осврти 2
Масажа терапија + 18035306680 2218 Дивајн St, Ste F, Колумбија, SC 29205
Клиника за рехабилитација во КолумбијаКлиника за рехабилитација во Колумбија
1 преглед
Физикална терапија, Центар за рехабилитација + 18037997007 2362 Two Notch Rd, Колумбија, SC 29204
Vertex PT специјалистиVertex PT специјалисти
осврти 4
Физикална терапија + 18038513506 2829 Millwood Ave, Колумбија, SC 29205
Центарот СигурдЦентарот Сигурд
1 преглед
Физикална терапија, работна терапија, терапија со масажа + 18039267204 1311 Augusta Rd, Западна Колумбија, SC 29169
Каролина физикална терапија и спортска медицинаКаролина физикална терапија и спортска медицина
осврти 3
Физикална терапија, спортска медицина + 18033590505 229 Saluda Springs Rd, Lexington, SC 29072
Добијте свиткана масажа и истегнувањеДобијте свиткана масажа и истегнување
осврти 3
Терапија со масажа, рефлексологија + 18033976975 2711 Middleburg Dr, Ste 104, Колумбија, SC 29204
Животна хиропрактика и велнес центарЖивотна хиропрактика и велнес центар
осврти 3
Хиропрактичари, терапија со масажа, физикална терапија + 18035208631 4715 Sunset Blvd, Ste C, Lexington, SC 29072
Студиото „Supine“.Студиото „Supine“.
осврти 2
Терапија со масажа, алтернативна медицина + 18032001916 1898 Calhoun St, Ste 8, Supine Studio, Колумбија, SC 29201
Физикална терапија BlythewoodФизикална терапија Blythewood
1 преглед
Физикална терапија, спортска медицина, ортопеди + 18037280421 428-3 McNulty Rd, Blythewood, SC 29016
Професионалци за хиропрактика од КолумбијаПрофесионалци за хиропрактика од Колумбија
осврти 2
Хиропрактичари, нутриционисти, терапија со масажа + 18038886221 1301 Elmwood Ave, Колумбија, SC 29201
Master's Touch Massage Therapy LLCMaster's Touch Massage Therapy LLC
осврти 4
Масажа, терапија со масажа + 18037086671 1324 Gadsden St, Колумбија, SC 29201
Каролина физикална терапија и спортска медицинаКаролина физикална терапија и спортска медицина
осврти 2
Физикална терапија, спортска медицина + 18037710370 1718 Сент Џулијан Пл, Колумбија, СЦ 29204
Шумски хектари добро негаШумски хектари добро нега
осврти 3
Халотерапија, хиропрактичари, терапија со масажа + 18033182811 5101 Forest Dr, Колумбија, SC 29206
Каролина физикална терапија и спортска медицинаКаролина физикална терапија и спортска медицина
осврти 2
Физикална терапија, спортска медицина, акупунктура + 18034451069 10071 Broad River Rd, Irmo, SC 29063
Изберете Физикална терапијаИзберете Физикална терапија
1 преглед
Спортска медицина, трудотерапија, физикална терапија + 18037564744 5232 Sunset Blvd, Bldg 300, Ste B, Lexington, SC 29072
Масажа и BodywoRXМасажа и BodywoRX
1 преглед
Масажа терапија + 18033869568 1923 улица Пикенс, Сте Г, Колумбија, СЦ 29201
Филтер хиропрактикаФилтер хиропрактика
осврти 4
Chiropractors + 18035079555 1525 Sunset Blvd, Западна Колумбија, SC 29169
Семејна хиропрактика на КолумбијаСемејна хиропрактика на Колумбија
осврти 3
Хиропрактичари, терапија со масажа, нутриционисти + 18037888831 224 O'Neil Ct, Ste 21, Columbia, SC 29223
Масажа завист – ХарбисонМасажа завист - Харбисон
осврти 13
Масажа, нега на кожа, терапија со масажа + 18032274444 144 Harbison Blvd, Ste A, Колумбија, SC 29212
Клиниката за акупунктураКлиниката за акупунктура
осврти 6
Акупунктурата + 18032561000 620 Sims Ave, Колумбија, SC 29205
Медицинскиот центар ЛексингтонLexington Medical Center
1 преглед
Физикална терапија + 18037496759 7043 Saint Andrews Rd, Колумбија, SC 29212
Flex Chiropractic на КолумбијаFlex Chiropractic на Колумбија
1 преглед
Chiropractors + 18032620034 1811 Bull St, Колумбија, SC 29201
Терапија со масажа ЛексингтонТерапија со масажа Лексингтон
осврти 6
Масажа терапија + 18039963786 518 E Main St, Лексингтон, SC 29072
Double Radiance SpaDouble Radiance Spa
1 преглед
Нега на кожа, депилација, терапија со масажа + 18034709067 603 Lady St, Колумбија, SC 29201

Добрите и лошите страни на рехабилитацијата во Јужна Каролина

По години на злоупотреба на супстанции и искусување на циклусот на зависност, посетата на станбена рехабилитација во Јужна Каролина или амбулантски центар е шанса да започнете одново. Да, одењето на рехабилитација во Јужна Каролина ја врти страницата кон ново поглавје од вашиот живот. Без оглед на тоа каде посетувате рехабилитација во Јужна Каролина или кој центар за рехабилитација ќе го изберете; тоа е шанса да се започне одново.

 

Промената е позитивна и рехабилитацијата во Јужна Каролина може да ве ослободи од старите навики. Сепак, не сите луѓе сакаат промени. Некои се противат на промените и не им помагаат. Искусувањето на нова средина за време на рехабилитација во Јужна Каролина може да го попречи процесот на закрепнување. Наместо да доживуваат промени околу себе, овие поединци претпочитаат промени одвнатре.

 

Ако сè уште не сте одлучиле дали да присуствувате на рехабилитација во Јужна Каролина или надвор од дома, може да разгледате некои од добрите и лошите страни на рехабилитацијата во Јужна Каролина подолу.

 

Добрите на Rehabs во Јужна Каролина

Една од најпопуларните причини за избор на центар за рехабилитација во Јужна Каролина е цената. Престојот во рехабилитација во Јужна Каролина за резиденцијална или амбулантска нега може да биде многу поисплатлив од одењето на рехабилитација надвор од државата или во странство. Далечината може да биде огромен фактор за помош на лицето. Нивната злоупотреба на супстанции може да биде толку лоша што напуштањето на областа Јужна Каролина е една од најзначајните причини зошто поединецот не добива помош.

 

Можеби ќе откриете дека трошоците за рехабилитација од дрога и алкохол во Јужна Каролина се исти како и на друго место. Сепак, ова не се единствените трошоци што ќе ги направите. Мора да ги земете предвид и трошоците за патување за да стигнете до последната дестинација за рехабилитација во Јужна Каролина. Трошоците за летање или возење до рехабилитација што не е во Јужна Каролина може да го направат поскап посетата на објектот. Вашето медицинско осигурување може да ги покрие трошоците за престојот за рехабилитација во Јужна Каролина, но ретко се случува давателот на осигурување да ги покрие трошоците за патување и сместување доколку е потребно.

 

Друг фактор што треба да се земе предвид е дека одењето на рехабилитација надвор од областа на Јужна Каролина значи дека можеби немате пријатели или семејство на кои ќе се вратите. Има многу рехабилитации во Јужна Каролина кои нудат семејна терапија во денешно време. Овие рехабилитации се идеални ако планирате да останете блиску до дома. Тоа ви дава шанса повторно да се поврзете со пријателите и семејството со кои можеби сте изгубиле контакт. Патувањето во рехабилитација ги спречува пријателите и семејството да учествуваат во сесиите на семејна терапија. Поддршката е од витално значење за некој да постигне трезвеност.

 

Престојот во Јужна Каролина ви овозможува да пристапите до ресурсите што рехабилитацијата ги воспоставила на ниво на регионот на Јужна Каролина. Овие врски и ресурси што ги изградил рехабилитацијата може да се покажат како корисни за вас. Веројатно ќе има мрежа од советници, состаноци, групи за поддршка, работни програми и спонзори со кои ќе се поврзете откако ќе ја напуштите рехабилитацијата. Ова може да ви помогне да останете трезни, благодарам на долготрајната нега што ќе ја добиете.

 

Ако треба да останете дома и да работите и не можете да посветите 24/7 на рехабилитација, амбулантските програми на центрите во Јужна Каролина се одлични опции. Тие лесно ви дозволуваат да примате витален третман за злоупотреба на супстанции додека го живеете вашиот речиси нормален живот.

 

Придобивките од рехабилитацијата во Јужна Каролина:

 • Рентабилно
 • Ресурси и алатки такт
 • Воспоставена мрежа за поддршка
 • Вклучување на семејството
 • Повеќе долгорочни програми и опции
 • Различни амбулантски опции во Јужна Каролина
 • Стратегии за справување

 

Лошите страни на рехабилитацијата во Јужна Каролина

Како и со сè, има лоши страни на добрите, а рехабилитацијата во Јужна Каролина не се разликува. Центарот за рехабилитација во Јужна Каролина можеби нема да ви одговара од различни причини. Можеби најзначајното е тоа што може да обезбеди предизвикувачи за релапс. Рехабилитацијата во Јужна Каролина не ве извлекува целосно од околината што сте ја доживеале. Ова значи дека можете да ја напуштите рехабилитацијата откако ќе ја завршите програмата и веднаш да се вратите во круговите на пријатели и местата што првично довеле до употреба на дрога.

 

Можеби немате пријатели и семејство кои можат да ве поддржат по потреба. Почетниот процес на обновување може да биде премногу тежок без соодветна поддршка. Вашите пријатели и семејството може да имаат свои проблеми со злоупотреба на супстанции. Ако имаат нема желба да бидете чисти и трезни, ова може да предизвика релапс.

 

Ако се обидувате да заминете навредлива врска и да добијат третман во исто време, рехабилитацијата во Јужна Каролина можеби нема да ја обезбеди потребната оддалеченост за да се извлече од партнерот кој навредува. Безбедноста е од витално значење за мажите и жените кои бараат оддалеченост од партнерот кој навредува. Посета на рехабилитација подалеку може да обезбеди безбедно растојание за поединецот. Исто така, може да им даде растојание и време да сфатат дека животот е подобар без партнерот кој го навредува во нивниот живот.

 

Рехабилитацијата во Јужна Каролина може да ви го одвлече вниманието за да ве спречат да се подобрите. Пријателите и семејството се поблиски, предизвикувачите може да бидат пообилни и може да биде лесно да се одлучи да се откаже од третманот и да се повтори. Престојот во рехабилитација во Јужна Каролина ви го олеснува отстапувањето од лекувањето. Ќе треба да се справите со животните проблеми локално, што може да го спречи закрепнувањето. Постои дури и шанса да видите луѓе од вашето минато во рехабилитација во Јужна Каролина, што може да има негативно влијание врз вашето закрепнување.

 

Проблемите со рехабилитантите во Јужна Каролина

 • Бројни предизвикувачи на дрога
 • Ограничени опции за третман
 • Повеќе одвлекување на вниманието
 • Недостаток на анонимност
 • Недостаток на безбедност
 • Полесно да се откажете

 

Зошто повеќето луѓе избираат рехабилитација во Јужна Каролина?

Во целина, повеќето луѓе кои бараат третман избираат центар за рехабилитација за злоупотреба на супстанции во Јужна Каролина. Причината за избор на опција за рехабилитација во Јужна Каролина се должи на практичноста и близината што ја нуди на работа и дома. Постојат многу други фактори кои можат да придонесат за одлуката да присуствувате на рехабилитација во Јужна Каролина, покрај тоа што сте блиски со семејството и пријателите.

 

Без оглед на опцијата што ќе ја изберете, важно е да имате солидна мрежа за поддршка на пријатели со семејството. Ова не само што го прави процесот на лекување подобар и поисплатлив, туку значи дека најверојатно ќе останете трезни по завршувањето на рехабилитацијата. Исто така, од витално значење е да изберете рехабилитација со алатки, ресурси и мрежа на групи кои ќе работат со вас после третманот. Програма за последователна нега, како што е ИОП, е важна за да се одржи закрепнувањето.

Третман за зависност од алкохол во Јужна Каролина

Третманот за зависност од алкохол во Јужна Каролина обично е потребен кога поединецот има формирано зависна врска со алкохолот. Сега почесто препознаена како болест, зависноста всушност се формира со промени во нервните патишта на мозокот. Кај зависникот, мозокот се навикнува на постојано присуство на алкохол, што значи дека повлекувањето може да предизвика значителни и непријатни симптоми. Додека повеќето зависници во Јужна Каролина се жртва на нивната зависност, што ги тера да ја бараат супстанцијата која создава зависност, потенцијалната сериозност на откажувањето значи дека некои зависници активно ќе избираат зависност.

 

И покрај тоа што е добро документирана болест, зависноста од алкохол во Јужна Каролина сè уште не е целосно разбрана. Причините зошто, и покрај подготвената достапност на алкохол на повеќето места, само некои луѓе стануваат зависни, додека други можат да одржат здрава врска остануваат нејасни. Сепак, има се повеќе докази дека можеби постои физиолошка врска која е поврзана со мозокот и дека моделите, како што е зголемениот ризик каде што има семејна историја на зависност или алергија на аклохол, може да биде резултат на наследни отколку, или како и на фактори на животната средина.

 

Што е нарушување на употребата на алкохол во Јужна Каролина?

Иако алкохолизмот во Јужна Каролина е најчесто користен термин, дури и меѓу медицинската заедница, тој всушност не е клинички термин. Делумно ова е затоа што општото разбирање на терминот е зависност. Наместо тоа, клиничкиот термин е нарушување на употребата на алкохол.

 

Нарушувањето на употребата на алкохол опфаќа низа проблеми со употребата на алкохол, не само зависност и некој со нарушување на употребата на алкохол може да ја покаже состојбата на различни начини. Ова може да вклучува зависност, но исто така вклучува и каква било злоупотреба на алкохол што не мора да биде константна, на пример, некој со нарушување на употребата на алкохол во Јужна Каролина може да има подолги периоди на апстиненција, но има желба во тој период и, кога ќе се напие, ќе најде тие не се во состојба да ја контролираат својата потрошувачка.

 

Дијагнозата на нарушување на употребата на алкохол може да се постави само од квалификуван медицински професионалец или во еден од многуте центри за третман на зависност од алкохол во Јужна Каролина. Со цел да се постави дијагноза, тие ќе ја разгледаат историската и моменталната врска на пациентот со алкохолот и ќе направат проценки според збир на дијагностички критериуми. Овие критериуми ќе вклучуваат фактори кои го земаат предвид односот на пациентот кон алкохолот, ефектите од пиењето врз него и влијанието што го има врз нивниот поширок живот. Критериумите се оценуваат врз основа на претходните дванаесет месеци, така што нарушувањето на употребата на алкохол може да се дијагностицира дури и ако пациентот бил трезен значителен период.

 

Сепак, зависноста од алкохол и нарушување на употребата на алкохол може да се манифестираат на многу начини. Важно е, доколку постои некаква загриженост, да се разговара за нив со медицински професионалец или центар за третман на зависност од алкохол во Јужна Каролина кој може да понуди соодветна проценка и дијагноза. Ова може да вклучи и физички преглед и крвни тестови од зависност од алкохол може да има забележливи физички ефекти.

 

Што е третман за зависност од алкохол во Јужна Каролина?

Закрепнувањето од зависност од алкохол е доживотен процес, без разлика дали пациентот посетува третман за зависност од алкохол во Јужна Каролина или на друго место. Целта на третманот не е само да се детоксицира пациентот, туку да се подготви да живее во свет каде што употребата на алкохол е вообичаена, а често и составен дел од културата. Раните делови од третманот за зависност од алкохол во Јужна Каролина се исто така тешки, и важно е тоа да се прави со медицински надзор.

 

Третманот за зависност од алкохол во Јужна Каролина има три широки фази, иако тие се преклопуваат: детоксикација, рехабилитација и закрепнување. Како тие изгледаат ќе се разликува енормно, во зависност од фактори како сериозноста и должината на зависноста и физичките фактори како големината и полот. Сепак, дури и кога лекар или професионалец за зависности во Јужна Каролина ги има сите информации, невозможно е на индивидуално ниво да се гарантира како ќе оди третманот, а поради тешките несакани ефекти од повлекувањето, важно е да се избере типот на третман со алкохол, и установа за третман во Јужна Каролина, внимателно.

 

По детоксикацијата, зависникот ќе започне со рехабилитација од зависност од алкохол во Јужна Каролина. Оваа фаза можеби најдобро се гледа како транзиција кон закрепнување. Може да започне во центар за рехабилитација од зависност од алкохол во Јужна Каролина и постепено да го види пациентот како се враќа во секојдневниот живот, но веројатно ќе започне и форми на третман што ќе ги продолжи долго по завршувањето на рехабилитацијата, потенцијално до крајот на нивниот живот кога ќе се вратат дома по лекувањето, без разлика дали тоа е Јужна Каролина или подалеку.

 

Терапијата најверојатно ќе биде клучен дел од рехабилитацијата, иако има некои лекови кои исто така може да се користат за да се ублажат желбите, како што е акампросат или да дејствуваат како пречка за консумирање алкохол, како дисулфирам.

 

Програми со дванаесет чекори, како анонимни алкохоличари, се исто така вообичаени методи за лекување на зависност од алкохол во Јужна Каролина. Овие се групи за поддршка од врсници, па затоа не се предводени од медицински професионалци, туку им помагаат на зависниците да ја контролираат својата зависност додека обезбедуваат група за поддршка.

 

Конечно, може да се користи и семејна терапија. Ова може да биде корисно во заздравувањето на оштетените односи и градењето на поддршката што ќе му треба на зависникот. Сепак, помага да се спречат какво било поттикнувачко однесување што членовите на семејството можеби го покажале, ненамерно или не.

 

Последната фаза на лекување на зависност од алкохол во Јужна Каролина е закрепнувањето. По една година трезен, промената на релапсот е само 50%, а тоа паѓа на 15% откако ќе останете трезни пет години.

 

Третманот за зависност од алкохол во Јужна Каролина не е лесен и може да биде неверојатно предизвикувачки. Процесот на детоксикација, особено, може да биде физички и ментално напорен и вознемирувачки. Сепак, со вистинската поддршка од професионалците за зависност од Јужна Каролина, како и од оние блиски до зависникот, шансите за успешно лекување на зависноста од алкохол во Јужна Каролина се значително зголемени.

Детоксикација од алкохол во Јужна Каролина

Детоксикација од алкохол во Јужна Каролина

Детоксикацијата од алкохол во Јужна Каролина е кратенка за детоксикација и е процес на телото да ги отстранува токсините од својот систем. Додека сосема природен процес - човечкото тело постојано се детоксицира - кога токсинот е лек кој предизвикува зависност или метаболизиран нуспроизвод на лекот, процесот може да има значителни несакани ефекти1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Процесот на детоксикација од алкохол во Јужна Каролина може да биде тежок. Иако сите се различни, и затоа нивните искуства за детоксикација се различни, за некои луѓе симптомите на одвикнување од алкохол може да бидат сериозни. И во неколку случаи детоксикацијата од алкохол, кога медицински тим од Јужна Каролина не ја управува правилно, може да биде фатална.

 

За време на детоксикација од алкохол во Јужна Каролина, телото прво ќе се ослободи од алкохолот. Меѓутоа, како што црниот дроб го метаболизира алкохолот, може да создаде повеќе токсини. Поради оваа причина, најлошите ефекти од одвикнувањето од алкохол може да се појават кога повеќе нема да остане алкохол во системот, но преостанатите токсини ќе продолжат да имаат ефект додека телото се справува со нив. Детоксикацијата во Јужна Каролина е отежната поради симптомите на повлекување што многумина ќе ги искусат. Бидејќи мозокот се навикнал на присуството на алкохол, тој ќе реагира кога алкохолот ќе се повлече, менувајќи го неговото производство на органски хемикалии кои можат да имаат физички и ментални ефекти.

 

И покрај тоа што е предизвикувачки и напорен процес, детоксикацијата од алкохол во Јужна Каролина не е лек за нарушување на употребата на алкохол. Наместо тоа, тоа е неопходен прв чекор за започнување живот без зависност.

 

Што се случува за време на детоксикација од алкохол во Јужна Каролина?

Бидејќи е многу физички и психички напорен, а не без ризик, детоксикацијата од алкохол во Јужна Каролина секогаш треба да се спроведува со медицински надзор. Ова ќе овозможи интервенција, доколку е потребно, со администрација на лекови за справување со симптомите или доколку пациентот е во каква било опасност од процесот на повлекување.

 

Додека ладната мисирка е вообичаена перцепција за детоксикација и често се користи, во некои случаи намалувањето може да биде соодветно за да се олесни управувањето со транзицијата. Веројатно ќе се препорача ако пациентот претходно се обидел да се изврши детоксикација или во Јужна Каролина или на друго место и претрпел тешки симптоми на повлекување.

 

Ладна мисиркина детоксикација во Јужна Каролина обично трае меѓу седум и десет дена. Иако повеќето луѓе нема да ги искусат најтешките симптоми, сериозноста на искусените симптоми има тенденција да се зголемува како што продолжува процесот на повлекување. Ова може да ја направи детоксикацијата од алкохол во Јужна Каролина вознемирено искуство и за зависникот и за најблиските. За некои луѓе процесот на повлекување и детоксикација е толку трауматичен што ќе претпочитаат континуирана зависност.

 

Акутното повлекување, првата недела, ќе започне веднаш откако зависникот ќе престане да пие. Ова обично ќе биде во рок од неколку часа, иако тоа може да варира врз основа на физиолошките фактори и нивната консумација на алкохол непосредно пред прекинот. Опсегот на симптоми може вклучуваат анксиозност и депресија, тремор, гадење, повраќање, потење, проблеми со спиењето и, во екстремни случаи, срцева слабост.

 

Првите се појавуваат мали симптоми. Типично мали, овие симптоми ќе се сметаат за лесно податливи од повеќето луѓе и вклучуваат работи како главоболки и благ тремор. Ова ќе биде проследено со умерени симптоми. Обично почнувајќи помеѓу 12-24 часа по последниот пијалок, овие симптоми може да бидат потешки. Телото ќе се обиде да ги исфрли токсините колку и да може. Оние кои имаат посериозни симптоми може да имаат и треска и конфузија во оваа фаза. Ова е исто така точка каде што пациентот најверојатно ќе ги почувствува психолошките ефекти од повлекувањето. Сега алкохолот е отстранет, производството на допамин често е сериозно ограничено или дури и запрено, што резултира со патентно чувство на депресија или анксиозност.

 

Тешките симптоми ќе започнат помеѓу два и четири дена по последниот пијалок. Најтешки симптоми се делириум тременс, попознат како ДТ. Ова значи дека суштинската детоксикација од алкохол во Јужна Каролина е медицински надгледувана.

 

Центри за детоксикација на алкохол во Јужна Каролина

Детоксикација од алкохол во Јужна Каролина никогаш не треба да се прави без медицински надзор. Идеално, детоксикацијата треба да се одржи во еден од најквалитетните центри за детоксикација од алкохол во Јужна Каролина. Иако амбулантската детоксикација во Јужна Каролина е можна, на пример, ако зависноста не била тешка и зависникот има силен систем за поддршка дома, непредвидливата природа на детоксикацијата значи дека се претпочита стационарното лекување, а во најмала рака треба да има одреден начин да имате при рака медицинска помош. Соло детоксин Јужна Каролина никогаш не треба да се размислува или да се обиде под никакви околности.

 

Медицинската детоксикација на алкохол во Јужна Каролина ќе вклучува внесување или прием. Без разлика во кој центар за детоксикација од алкохол во Јужна Каролина ќе се изврши детоксикација, ова ќе вклучува проценка на проблемот. Ова ќе ги земе предвид работите како должината и сериозноста на зависноста, претходните обиди за повлекување, семејната историја, структурата на поддршката и физичкото и менталното здравје. Оваа фаза ќе разгледа како може да напредува процесот на детоксикација, имајќи го предвид заостреното повлекување ако се чини дека постои висок ризик од ладна мисирка.

 

Медицинската поддршка за детоксикација во самата Јужна Каролина, сепак, во голема мера реагира. Тоа е таму за да се осигура дека ризиците или опасностите се идентификуваат и управуваат навремено и соодветно. За жал, има мала медицинска интервенција за да се помогне во процесот на физичка детоксикација. Сепак, некои лекови може да се користат за да се справат со симптомите.

 

Најчестите понудени лекови се бензодиазепините. Тие работат на централниот нервен систем и можат да помогнат во управувањето со треморите и спазмите. Тие, исто така, имаат ефект против анксиозност, така што можат да помогнат во управувањето со некои од психолошките симптоми. Доколку пациент има двојна дијагноза, може да им се дадат и лекови за справување со другата состојба. Историски гледано, постоеше неподготвеност да се администрираат лекови за време на детоксикација и повлекување, но во поново време гледиштето се промени, признавајќи дека лекувањето на двете состојби истовремено има тенденција да биде поуспешно.

 

Последниот дел од процесот на медицинска детоксикација од алкохол е стабилизација. Стабилизацијата, како и детоксикацијата, не е лек, туку создавање на стабилна почетна точка за започнување на процесот на рехабилитација и закрепнување во Јужна Каролина. Ова може да вклучи употреба на лекови како налтрексон, кој помага да се намали желбата или акампросат, кој може да му помогне на мозокот повторно да формира патишта.

 

Преселба на рехабилитација и закрепнување во Јужна Каролина

Присуството во еден од центрите за детоксикација од алкохол во Јужна Каролина е првиот чекор и, за многу луѓе, тоа ќе биде најпредизвикувачкиот чекор од нивното патување до трезен живот. Добивањето вистинска поддршка за детоксикација е важно, не само поради опасностите и ризиците што ги вклучува, туку затоа што добро менаџираната детоксикација може да помогне да се воспостави успешен период на една од рехабилитациите во Јужна Каролина. Ова е особено важно со двојна дијагноза, бидејќи лекувањето и на зависноста и на состојбата заедно гарантира дека ќе се земат предвид ефектите од секоја и дека промените во успехот се многу поголеми.

на Соединетите Американски Држави Министерството за здравство и човечки услуги признава три чекори во процесот на детоксикација од дрога:

 

Фази на детоксикација од дрога Јужна Каролина

 1. Евалуација: По започнувањето на детоксикација од дрога во Јужна Каролина, пациентот прво се тестира за да се види кои специфични супстанции моментално циркулираат во неговиот крвоток и количината. Лекарите, исто така, го оценуваат пациентот за потенцијални нарушувања кои се појавуваат, двојна дијагноза и ментални/бихејорални проблеми.
 2. стабилизација: Во оваа фаза на детоксикација во Јужна Каролина, пациентот се води низ процесот на детоксикација.
 3. Водење на пациентот во третман: Последниот чекор од процесот на детоксикација со лекови во Јужна Каролина е да се подготви пациентот за вистинскиот процес на закрепнување. Бидејќи детоксикацијата од дрога се занимава само со физичката зависност и зависноста од дрога, таа не се однесува на психолошките аспекти на зависноста од дрога. Оваа фаза подразбира добивање договор од пациентот да го заврши процесот со запишување во програма за рехабилитација од дрога во Јужна Каролина.

 

Детоксикација од дрога во Јужна Каролина

Детоксикацијата од дрога во Јужна Каролина е првиот дел од сеопфатната програма низ која поединец поминува за рехабилитација од злоупотреба на супстанции. Програма за рехабилитација од дрога и алкохол во Јужна Каролина ќе ви понуди комплетен сет на алатки потребни за обнова и закрепнување. Детоксикацијата од дрога во Јужна Каролина може да спречи непријатни чувства или фатални околности ненадејно да се појават кога ќе престанете да користите дрога и алкохол.

 

Крајната цел на програмата за детоксикација од дрога во Јужна Каролина е да обезбеди физиолошко заздравување по долготрајна зависност од дрога и/или алкохол. Ова се прави прво со стабилизација проследена со период на детоксикација. Откако ќе се заврши стабилизацијата, фокусот на програмата за детоксикација од дрога во Јужна Каролина се менува на следење и поддршка на различните процеси во телото. Телото мора да ги исфрли лековите внатре во него. Програма за детоксикација од дрога во Јужна Каролина ќе помогне во управувањето со овој типично непријатен процес познат како повлекување.

 

Програмите за детоксикација од дрога во Јужна Каролина се распоредени за да му помогнат на телото да заздрави по зависност од дрога и/или алкохол. Откако ќе го направите ова, можете да преминете во следната фаза. Без детоксикација, нема преминување на другите аспекти на рехабилитација во Јужна Каролина.

 

Процесот на повлекување може да потрае неколку дена или месеци за да се заврши. Ефектот на лекот врз вас и должината на употреба ќе го диктираат времето што ви треба за детоксикација. Постојат некои други фактори кои ќе ја одредат вашата должина на одвикнување од дрога и/или алкохол во Јужна Каролина. Тие вклучуваат:

 • Супстанција од која сте зависни
 • Колку трае зависноста
 • Длабочината на зависноста
 • Вашиот метод на злоупотреба на дрога, како што се шмркање, пушење, инјектирање или голтање
 • Количината на супстанцијата што ја земате во исто време
 • Семејна историја на злоупотреба на дрога и/или алкохол

 

Дали е безбедно да се дрогира детоксикација дома во Јужна Каролина?

Можеби ќе го направите чекорот за детоксикација дома во Јужна Каролина. Многу луѓе се обидуваат да се детоксираат од приватноста на сопствената резиденција во Јужна Каролина. Сепак, домашната детоксикација не е секогаш најдобриот избор. Всушност, постојат неколку причини зошто воопшто може да биде погрешен избор кога станува збор за детоксикација од дрога во Јужна Каролина.

 

Како прво, детоксикацијата дома во Јужна Каролина можеби не е безбедно. Во центар за рехабилитација од дрога во Јужна Каролина, имате професионалци кои го надгледуваат вашиот престој и детоксикација. Ако одлучите да останете дома за да се детоксицирате, веројатно нема некој да ги надгледува вашите симптоми на повлекување - особено не обучен медицински професионалец.

 

Друга причина зошто детоксикацијата дома можеби не е идеална е тоа што не секогаш делува. Болката и непријатноста низ кои поминува лицето за време на детоксикацијата може да видат како брзо го завршуваат процесот и земаат дрога. Детоксикацијата може да биде тешка поради симптомите на повлекување на кои се соочувате. Затоа, можеби немате волја сами да продолжите.

 

Конечно, детоксикацијата на професионално водена рехабилитација од дрога во Јужна Каролина е далеку побезбедна бидејќи медицинските професионалци и обучени лица се при рака. Тие можат да го направат процесот многу поудобен отколку што можете да бидете дома. Дополнително, процесот на рехабилитација е поефикасен со обучен поединец кој го надгледува.

 

Што се случува за време на детоксикација од дрога во Јужна Каролина?

Треба да разберете дека почетната фаза на детоксикација од дрога е прилично интензивна. Во установата за рехабилитација, медицинскиот и психијатрискиот персонал ќе бидат достапни за постојано да даваат поддршка. Некои од најчестите симптоми на повлекување за време на детоксикацијата вклучуваат:

 • Потење, понекогаш обилно
 • Прекумерно прозевање
 • Анксиозност
 • Вознемиреност и фрустрација
 • Мускулни болки и болки
 • Наводнување на очите
 • течење на носот
 • Несоница
 • Менување на расположението
 • Желби за дрога

 

Овие симптоми може да бидат многу непријатни, иако обично не се опасни по живот. Поволно е да се има психијатриска и медицинска нега за време на детоксикација од дрога. Различни проблеми може да се појават кај пациентите во првите неколку часа од детоксикацијата. Персоналот за рехабилитација ќе одговори на вашите најитни потреби додека не се стабилизирате.

 

Прашањата што може да се појават вклучуваат:

 • Насилство
 • Психоза
 • повреда
 • Медицинска болест
 • Закана за самоповредување

 

За време на медицински потпомогната детоксикација, ќе ви бидат дадени контролирани лекови кои ќе помогнат во процесот на детоксикација. За жал, не е создаден лек за спречување на симптомите на повлекување. Сепак, постојат лекови кои можат да го намалат влијанието на симптомите. Лековите се администрираат за да се олесни депресијата и анксиозноста, да ви помогнат да спиете и да ги компензирате другите вообичаени проблеми.

 

Присуство на детоксикација од дрога

Не треба да избирате програма за детоксикација од дрога врз основа на нејзината локација блиску до вас. Всушност, локацијата никогаш не треба да се земе предвид. За некои луѓе, одење на рехабилитација што е далеку и ги оддалечува од локалните предизвикувачи. За другите поединци, тоа што е блиско со семејството помага. На крајот, вашата одлука да присуствувате на специфична рехабилитација треба да се заснова на способноста на програмата да ви помогне. Ова ги вклучува сите пореметувања кои се појавуваат истовремено.

 

Ризиците од брза детоксикација

Некои рехабилитации рекламираат брза и ултра брза детоксикација. Овие процеси и програми имаат многу ризици за кои треба да бидете свесни. Брзата детоксикација побрзо ги отстранува лековите од системот на една личност отколку обичната детоксикација со лекови. Застапниците на брзата детоксикација тврдат дека процесот е побрз начин за отстранување на лековите од телото. Покрај тоа, тоа ви овозможува да избегнете болни симптоми на повлекување.

 

Програмите за рехабилитација кои нудат брза детоксикација не се евтини. Покрај тоа, процесот може да биде физички и психички штетен. За време на програмата за детоксикација со помош на брза детоксикација, добивате седативи со анестезија и администрирање лекови за замена на лековите во вашето тело. Методот првично беше создаден за пациенти зависни од опијатни дроги како хероин и лекови против болки. Иако брзата детоксикација звучи одлично, нејзините ризици обично ги надминуваат придобивките. Ризиците од брза детоксикација може да предизвикаат:

 • Срцев удар
 • Параноја
 • Висока телесна температура
 • Инфекција
 • Гадење
 • Повраќање
 • Аспирација
 • Задушување
 • Смрт

 

Детоксикацијата е првиот чекор кон лекувањето на зависноста од дрога. Само детоксикацијата сама по себе честопати е недоволна за успешно закрепнување. Целосен план за третман обезбеден од реномирана установа за рехабилитација ќе ви овозможи целосно да се опоравите по детоксикацијата.

Центри за брза детоксикација во Јужна Каролина

Што е брза детоксикација во Јужна Каролина?

Брзата детоксикација во Јужна Каролина е контроверзна тема. Пациент кој е подложен на програма за брз третман за детоксикација во Јужна Каролина е ставен под анестезија до шест часа. За тоа време, опиоидниот антагонист лек како што е налтрексон се користи за отстранување на опиоидните лекови од телото на пациентот. Брзата детоксикација во Јужна Каролина се користи за да се спречи пациентот да ги почувствува катастрофалните ефекти од повлекувањето. Смирувањето на пациентот и ставањето под анестезија му овозможува да „спие“ низ процесот на повлекување и детоксикација.

 

Дали брзата детоксикација во Јужна Каролина е безбедна?

Експертите тврдат дека брзата детоксикација во Јужна Каролина е безбеден начин за чистење на телото. Исто така е попријатно бидејќи поединците кои поминуваат низ одвикнување од опиоид може да доживеат тресење, потење, гадење и други проблеми долги периоди.

 

Повлекувањето на опиоидите може да потрае неколку недели за целосно да се заврши. Сепак, центрите за брза детоксикација во Јужна Каролина можат да им овозможат на пациентите да го завршат целосниот процес на детоксикација за само три дена. Додека процесот на анестезија трае само неколку часа, пациентите може да се задржат во медицинска клиника за следење потоа.

 

Дали брзата детоксикација функционира во Јужна Каролина?

Брзата детоксикација не може да се користи како замена за зависност. Тоа е процес кој помага и му овозможува на лицето да помине низ закрепнување. Сепак, брзата детоксикација не е процес само за закрепнување. Тоа е само начин за чистење на телото, па пациентите можат да се префрлат на рехабилитација.

 

Медицинската област е растргната околу тоа дали брзата детоксикација функционира. За повеќето зависници од опиоиди, најголемата бариера за посета на рехабилитација и закрепнување од зависност е повлекувањето. Болката и вознемиреноста што може да ги има повлекувањето од ладна мисирка може да ги врати на употреба на опиоиди. Затоа, треба да се пофали ограничувањето или запирање на физичките симптоми на една личност што ќе им овозможи да се фокусираат на целосно закрепнување преку рехабилитација.

 

Што се случува по брза детоксикација во Јужна Каролина

Многу критичари на центрите за брза детоксикација во Јужна Каролина тврдат дека брзата детоксикација се случува премногу брзо или дека не обезбедува одржливо закрепнување. Она што овие критичари не го разбираат е дека брзата детоксикација е само првиот чекор во процесот на рехабилитација во Јужна Каролина. Едно лице мора да го следи својот брз третман за детоксикација со присуство на една од многуте рехабилитации во Јужна Каролина за да ги реши нивните ментални, бихејвиорални и емоционални проблеми.

 

Со завршување на програма за рехабилитација во домот во Јужна Каролина по брза детоксикација, поединците можат целосно да се опорават од зависноста од опиоиди. Повлекувањето не е пријатно искуство и да им се понуди на пациентите можност да ги намалат нивните вознемирувачки физички и ментални чувства може да ги подобри нечии шанси за закрепнување.

Јужна Каролина () е држава во југоисточниот регион на САД. Се граничи на север со Северна Каролина, на југоисток со Атлантскиот Океан и на југозапад со Грузија преку реката Савана. Јужна Каролина е 40-та најобемна и 23-та најнаселена американска држава со регистрирано население од 5,124,712 според пописот во 2020 година. Во 2019 година, нејзиниот БДП беше 213.45 милијарди долари. Јужна Каролина е составена од 46 окрузи. Главен град е Колумбија со население од 133,273 во 2019 година; додека неговиот најголем град е Чарлстон со население од 2019 во 135,257 година. Метрополитенската област Гринвил-Андерсон-Маулдин е најголема во државата, со проценка на населението во 2018 година од 906,626.

Јужна Каролина беше именувана во чест на англискиот крал Чарлс I, кој прв ја формираше англиската колонија, со Каролус што е латински за „Чарлс“. Во 1712 година била формирана провинцијата Јужна Каролина. Една од тринаесетте колонии, Јужна Каролина стана кралска колонија во 1719 година. За време на американската револуција, Јужна Каролина стана дел од Соединетите Американски Држави во 1776 година. првата држава што гласаше за отцепување од Унијата на 23 декември 1788 година. По американската граѓанска војна, таа беше повторно примена во Соединетите држави на 20 јули 1860 година. види економски напредок бидејќи многу текстилни фабрики и фабрики беа изградени низ државата. Економската диверзификација на Јужна Каролина ќе продолжи до почетокот на 9 век во индустриите како што се воздушната, агробизнисот, автомобилското производство и туризмот.

Во рамките на Јужна Каролина од исток кон запад се три главни географски региони, крајбрежната рамнина на Атлантикот, Пиемонт и планините Блу Риџ во северозападниот агол на Јужна Каролина. Јужна Каролина има првенствено влажна суптропска клима, со топли влажни лета и благи зими. Областите во горниот дел на државата имаат суптропска планинска клима. По должината на источната крајбрежна рамнина на Јужна Каролина има многу солени мочуришта и утоки. Југоисточниот Лоукантри на Јужна Каролина содржи делови од Морските Острови, синџир од бариерни острови долж Атлантскиот Океан.

Луксузни рехабилитации во Јужна Каролина

Кога многу луѓе мислат на центри за рехабилитација во Јужна Каролина, тие замислуваат мрачни објекти со малку удобности, слично како болница. Сепак, постојат различни типови на центри за рехабилитација во Јужна Каролина кои се грижат за потребите на нивните пациенти. Еден од растечките типови центри се луксузните објекти за рехабилитација во Јужна Каролина кои нудат луксузен амбиент за оние кои треба да се справат со нивната зависност.

 

Луксузните рехабилитации во Јужна Каролина стануваат се попопуларни бидејќи понудата е повеќе од едноставна, мрачна околина. Овој тип на центар не е за секого, но нуди избор за оние кои бараат третман во текот на следниот месец до три месеци, што е просечен престој.

 

Што се луксузни рехабилитации во Јужна Каролина?

Имајте на ум дека терминот „луксуз“ не е регулиран што значи дека секој центар за рехабилитација во Јужна Каролина може да се означи како таков. Самиот термин обично се однесува на луксузен центар за третман кој нуди удобно опкружување слично како луксузен хотел. За објектите за рехабилитација кои се квалификуваат како луксузни центри во Јужна Каролина, тие обично го имаат следново заедничко.

 • Пожелни удобности
 • Одлична локација
 • Услуги за детоксикација на лице место
 • Специјализирани терапии

 

Можеби најзабележливата карактеристика меѓу луксузните рехабилитации во Јужна Каролина е спектакуларната локација на која се сместени. Всушност, вашата прва средба со рекламирањето на таквите центри често ќе ја прикажува нивната локација веднаш на самиот почеток. Пожелните погодности често вклучуваат топли кади, области за вежбање, базени и она што може да го најдете во луксузен хотел.

 

Детоксикацијата често се изведува во болница во Јужна Каролина или во посебна установа од самиот центар за рехабилитација. Сепак, луксузните центри за рехабилитација во Јужна Каролина често ќе имаат домашна детоксикација која се изведува откако ќе се пријавите. Конечно, многу луксузни центри ќе имаат специфични или специјализирани терапии кои исто така ги издвојуваат од другите објекти. Таквите терапии може да вклучуваат акупунктура, масажа, спа третмани и многу повеќе. Можете исто така да очекувате да најдете високо квалификуван персонал, комплетна клиничка програма покрај специјализираните терапии и акцент на доверливоста.

 

Зошто луѓето избираат луксузни рехабилитации во Јужна Каролина?

Како што може да се сомневате, има дополнителни трошоци за присуство на луксузна рехабилитација во Јужна Каролина за разлика од традиционалните објекти поврзани со рехабилитација од зависност. Плус, можеби е потешко да се има осигурување кое покрива такви луксузни објекти, иако тоа сè уште е можно со оглед на видот на осигурување што го поседувате.

 

Дали луксузната рехабилитација во Јужна Каролина е соодветна за вас?

Тоа во голем дел ќе зависи од типот на третман што ви треба. Вистина е дека многу буџетски опции во Јужна Каролина обезбедуваат исклучителна грижа. Луксузниот центар за рехабилитација во Јужна Каролина може да биде непотребен трошок за споредба. Сепак, постојат предности што ги нудат многу луксузни објекти за рехабилитација во Јужна Каролина што не можат да се совпаднат со нивните буџетски колеги.

Рехабилитација во Јужна Каролина поткаст Прикажи белешки

00: 26

Здраво и добредојдовте во најдобриот подкаст за рехабилитација во светот за најдобрата рехабилитација во светот. Денес ќе зборуваме за рехабилитација во Јужна Каролина. Во текот на изминатите неколку години, Јужна Каролина имаше зголемување на бројот на луѓе кои бараат рехабилитација за различен опсег на зависности, или Рехабилитација од зависност од дрога или рехабилитација од алкохол.

 

Тие можеби страдаат од депресија или анксиозност, им треба повторно детоксикација од дрога или алкохол, па дури и специјалистичка рехабилитација како рехабилитација на тинејџери. Она што луѓето често го наоѓаат кога првпат бараат третман, некој вид третман за сопственото страдање или страдањето на некој близок или пријател, е тоа што ако немате искуство или историја во справувањето со рехабилитација, тоа може да биде прилично големо.

 

Постојат различни видови на рехабилитација достапни во Јужна Каролина. Имаме силно обезбедување на услуги овде. Имаме широк спектар на капацитети на располагање за да изберете, а тоа исто така додава малку преоптоварување во однос на одлучувањето кој тип на рехабилитација може да ви биде потребен или типот на објект каде што треба да одите.

 

Значи, она што се обидуваме да го направиме е само да помогнеме малку да се расчисти патот за сите овде во Јужна Каролина, и првото нешто што треба да сфатите е дека не сте сами. И тоа не е лесна прва одлука за никого, па она што прво треба да го направите е да бидете свесни за видот на третман што го барате.

 

Дали барате рехабилитација од дрога, дали барате рехабилитација од алкохол, дали барате рехабилитација од зависност и алкохол или рехабилитација од дрога и алкохол овде во Јужна Каролина, сите овие опции се достапни. Можеби ќе ви треба третман за нарушување во исхраната, а рехабилитација на тинејџери често е потребна за семејствата кои се наоѓаат во таа позиција.

 

Така, првиот чекор е секогаш да се обидувате да го идентификувате типот на рехабилитација што ја барате, а потоа погледнете ги опциите што ви се достапни. Така повторно, рехабилитација во Јужна Каролина е достапна. Постојат многу опции. Сепак, некои луѓе претпочитаат да одат малку подалеку. Други луѓе бараат да доведат членови на семејството или пријатели во државата за да бараат да ги доведат во Јужна Каролина на рехабилитација за да можат да обезбедат дополнителна поддршка. Така, сите овие опции повторно може да се чувствуваат како мало пливање во опција за океанот. Значи, она што треба да се направи е, повторно, како што реков прво, да одлучиме за типот на рехабилитација, а потоа да одлучиме каде би сакале да ја спроведете рехабилитацијата. После тоа, ќе ги разгледаме различните видови објекти за рехабилитација.

 

Некои луѓе не се свесни дека во Јужна Каролина има програми за рехабилитација за болнички и амбуланти. Стационарното место е местото каде што ве изнесуваат од вашата домашна средина и одите и останувате во центарот за рехабилитација или центарот за лекување и таму го имате вашиот третман за рехабилитација. Амбулантските установи се кога продолжувате со вашиот редовен живот и одите на лекување во клиника. Тоа може да биде групна терапија, може да биде индивидуална терапија, може да имате барања за лекови, сите овие работи ќе се решат во установата за лекување и потоа ќе се вратите дома како да замислите подолг преглед на лекар или преглед за советување. Ова може да работи за луѓе кои не се во критичен момент на животен ризик.

 

04: 47

Ако ви треба итна сериозна интервенција, често, најдобрата опција би била да одите во рехабилитација или стационарна рехабилитација како центар за рехабилитација од кој овде во Јужна Каролина имаме избор од опсег. И, се разбира, конечно, цена. Што ќе ве чини? Како се плаќа? Сега има многу осигурителни компании, многу различни полиси достапни за луѓето, но генерално, во повеќето случаи, рехабилитацијата овде во Јужна Каролина со законот ќе биде покриена како што е тогаш рехабилитацијата.

 

Така, луѓето често сфаќаат дека е малку пријатно изненадување што тоа функционира подобро отколку што замислувале да отворат повеќе врати за да започнат со нивното закрепнување и да ја добијат потребната помош преку рехабилитација преку осигурување.

 

Едноставно прескокнете се на нашата веб-страница, што е www.worldsbest.rehab и имаме сè покриено. Знаеме кој осигурител плаќа за услуга и третман, на која рехабилитација во Јужна Каролина. Имаме контакт со сите нив. Значи, ако прескокнете на нашата страница, ќе ставам врска во описот на шоуто што ќе ве однесе директно до информациите за рехабилитација во Јужна Каролина и можете да стапите во контакт со нас таму.

 

Можеме да ви помогнеме да го намалите, како што е стилот на рехабилитација што ви треба и параметрите на трошоците, а потоа можете да стапите во контакт со многу потаргетирана група даватели на услуги за да ви помогнат во процесот на донесување одлуки и преку третманот за зависност или вашата сакана третман на нечија зависност.

 

Ако треба повторно да платите лично, сè е детално прегледано на Worlds Bets Rehab., од бесплатни опции за рехабилитација, до прилично луксузни скапи опции за рехабилитација. Можеме да разговараме со вас за тоа што е достапно за вас, а потоа можете да одите и да донесете одлука, па благодариме што го слушавте најдобриот подкаст за рехабилитација во светот за да дознаете повеќе за рехабилитација во Јужна Каролина.

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.