Крек повлекување кокаин

{Пил} Повлекување

Крек повлекување кокаин

 1. Title: Crack Cocaine Withdrawal
 2. Напишано од Филипа Голд
 3. Изменето од Хју Соамс
 4. разгледани од страна на Мајкл Пор
 5. Detox and Withdrawal from Crack Cocaine: Во Worlds Best Rehab, ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете нè преку нашите контакт страница
 6. Мора да се прочита одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.
 7. Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.
 8. Крек повлекување кокаин © 2023 Worlds Best Rehab Publishing

BetterHelp онлајн терапија

Крек повлекување кокаин

 

BetterHelp е најголемата услуга за терапија во светот и е 100% онлајн. Со BetterHelp, го добивате истиот професионализам и квалитет што ги очекувате од терапијата во канцеларија, но со пристап до огромна мрежа на терапевти, поголема флексибилност на распоредот и попристапна цена.

 

При пријавувањето, пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата за да ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

 • Добијте 20% попуст за првиот месец
 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Откажете го вашето членство во секое време

Крек повлекување кокаин

Што е крек кокаин

 

Крек Кокаинот е една од најзлоупотребуваните дроги во Северна Америка и во светот. Зависноста сега не е ништо, но она што е ново е супер загрижувачкиот тренд на зголемување на смртните случаи поради предозирање со крек кокаин. Делумно, ова може да се каже дека се должи на голем број фактори како што се:

 

 • Недостаток на образование за Крек кокаин
 • Зголемување на фармацевтските рецепти генерално
 • Неуспехот на владите ширум светот да направат доволно за да ја спречат зависноста од „Крак“ од кокаин и поврзаните смртни случаи
 • Општествено размислување во врска со зависниците и зависноста од крек кокаин
 • Недостаток на методи за намалување на штети околу употребата на Crack кокаин
 • Недостаток на образование поврзано со зависноста кај медицинскиот професионалец

 

Дополнително читање за Crack Cocaine од целиот веб

Кои се симптомите на повлекување од крек кокаин?

 

Повлекувањето од Крек кокаин е сериозна работа. Ефектите врз телото од употребата на Crack Cocaine се екстремни, и поради овие ефекти, повлекувањето на Crack Cocaine може многу брзо да стане акутен медицински итен случај. Откажувањето од крек кокаин може да предизвика хипертензивна криза или миокарден инфаркт. Со други зборови, мозочен удар или срцев удар предизвикани од ненадејно прекинување на земање кокаин или респираторен дистрес синдром при што вашето тело се исклучува од белите дробови и респираторниот систем нанадвор. Повлекувањето на крек кокаин, исто така, може да доведе до сериозни проблеми поврзани со анксиозност и ментално здравје.

 

Никогаш во никакви околности не ја потценувајте сериозноста на повлекувањето на Crack Cocaine1https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2891684/. Ако се повлекувате од Crack Cocaine, препорачливо е да побарате лекарска помош и во случај на итна медицинска помош од повлекувањето на Crack Cocaine, не двоумете се да се упатите до најблиската Итна помош.

 

Повлекувањето на крек кокаин ќе се разликува за секого и ќе биде под влијание на неколку фактори. Должината и сериозноста на употребата на крек кокаин е еден од главните предвидувачи за симптомите и интензитетот на повлекување. Со повлекувањето на Crack Cocaine, невозможно е точно да се предвиди како поединецот ќе реагира на повлекувањето.

 

Крак временска рамка за повлекување кокаин

 

Целосното откажување од кокаин често трае седум до четиринаесет дена, но понекогаш и подолго, а симптомите на одвикнување од Крак се категоризираат според нивната тежина.

 

Нема помали симптоми на повлекување од крек кокаин. Првите симптоми кои се манифестираат, обично 3-12 часа по правилното започнување на повлекувањето на Крек се главоболки, тремор, потење, чешање, гадење, повраќање, дијареа, треска и целосна конфузија со анксиозност или депресија.

 

Овие релативно брзо се следат од следната фаза во временската рамка за повлекување на Crack кокаин од:

 

 • Несоница
 • Напади
 • Халуцинации
 • Конфузија
 • Потреси
 • Анксиозност
 • Непријатност од варење
 • Главоболки
 • Срцеви палпитации
 • Панични напади
 • болка во мускулите
 • Психоза
 • Делириум тременс
 • Рецидив

 

Загрижувачки е тоа што секој пат кога поединецот се обидува да го повлече кокаинот, сериозноста на симптомите има тенденција да се зголемува.

 

Повлекувањето на крек кокаин има стапка на смртност помеѓу три и 19 проценти, во зависност од сериозноста на употребата на крек кокаин.

 

Повлекувањето од крек кокаинот е физички тежок процес, во кој телото ќе ги искористи сите можни средства за отстранување на токсините, притоа создавајќи психолошки предизвици поради промените во хемијата на поединецот во мозокот.

 

Процес на детоксикација на кокаин

 

Тежината на детоксикацијата на Crack Cocaine го прави процес на кој треба внимателно да му се пристапи. Детоксикацијата од крек кокаин, особено за оние со тешка или долготрајна зависност од крек кокаин, предизвикува низа симптоми и во екстремни случаи повлекувањето може да биде фатално. Колку и да сакаат да ја прекинат зависноста од крек кокаин, од витално значење е да побараат лекарски совет и да побараат поддршка од своите најблиски.

 

Скратете го повлекувањето на кокаин на рехабилитација

 

Детоксикацијата од крек кокаин во установа за третман обезбедува медицинска помош доколку е потребна за време на процесот на лекување. Бидејќи враќањето на крек кокаинот е значајна опасност за време на повлекувањето, присуството на медицински персонал 24 часа на ден може да значи моментален одговор на која било хипертензивна или опасна по живот криза што може да се појави како професионален заострен процес ги намалува шансите пациентите да доживеат фатални епизоди.

 

Повлекувањето и детоксикацијата на Крак започнуваат со почетен медицински преглед за да се утврди физичката состојба на пациентот по влегувањето во рехабилитација. Овој период на одвикнување од Crack Cocaine пред детоксикација може да трае до 24 часа, бидејќи медицинскиот персонал ја одредува и општата медицинска состојба на пациентот и историјата на дрога.

 

Детоксикацијата на телото на пациентот од крек кокаин започнува откако ќе заврши периодот пред детоксикација. Медицински потпомогнатото или заостреното повлекување од Крек кокаин може да потрае и до неколку недели за да се заврши.

Брза детоксикација од крек кокаин

 

Брзата детоксикација од крек кокаинот е контроверзна тема и која веројатно нема да биде прифатена од сите поради неговата позитивна употреба. Тоа е концепт кој им помогна на поединците зависни од Крек кокаин и други дроги да ја ослободат оваа навика и да ја добијат потребната помош за да живеат поздрав начин на живот.

 

A patient undergoing a rapid detox from Crack Cocaine is put under anesthesia for up to six hours. During this time, an opioid antagonist drug such as naltrexone is used to remove the Crack Cocaine from the patient’s body. Rapid detox can alleviate some of the more distressing symptoms of Crack Cocaine withdrawal.

 

Методот за брза детоксикација Crack Cocaine се користи за да се спречи пациентот да ги почувствува катастрофалните ефекти од повлекувањето на Crack Cocaine. Смирувањето на пациентот и ставањето под анестезија му овозможува да „спие“ низ почетниот тежок процес на повлекување и детоксикација на Крек од кокаин. Надежта е дека по брзиот процес на детоксикација, пациентот ќе се разбуди со своето тело целосно исчистено од крек кокаин. Остатокот од процесот на повлекување ќе биде минимален што ќе му овозможи на лицето да продолжи со процесот на рехабилитација. За време на брзата детоксикација, пациентот се следи за да се обезбеди безбедност.

 

Дали брзата детоксикација на крек кокаин помага во симптомите на повлекување?

 

Експертите тврдат дека брзата детоксикација од крек кокаинот е безбеден начин за чистење на телото. Исто така е попријатно бидејќи поединците кои поминуваат низ повлекување од Крак кокаин може да доживеат тресење, потење, гадење и други проблеми долги периоди.

 

Повлекувањето на крак кокаин може да потрае со недели за целосно да се заврши. Сепак, брзата детоксикација од крек кокаин може да потрае само неколку дена до најмногу една недела. Додека процесот на подложување на анестезија трае само неколку часа, пациентите со детоксикација со Крек Кокаин може да се задржат во медицинска клиника за следење потоа. Процесот му овозможува на пациентот - за многумина - најтешкиот и најтешкиот дел од рехабилитацијата да го тргне од патот. Откако ќе заврши, пациентите можат да се фокусираат на менталната и емоционалната страна на закрепнувањето.

 

За повеќето зависници од крек кокаин, најголемата бариера за посета на рехабилитација е повлекувањето. Болката и вознемиреноста што може да ги има повлекувањето на Крак од кокаин кај едно лице може да ги врати на употреба. Затоа, ограничувањето или запирање на физичките симптоми на повлекување од Крак од кокаин на лицето им овозможува да се фокусираат на целосно закрепнување.

 

By completing a residential rehab program following rapid detox, individuals can fully recover from their Crack Cocaine addiction.

советници и терапевти

советници и терапевти

Разбијте ги комбинации на кокаин со други лекови и алкохол

Крак кокаин и други дроги и алкохол

 

Ако поминувате низ повлекување на Крек кокаин и исто така земате некое од овие, можете да дознаете повеќе информации.

 

https://www.worldsbest.rehab/Crack Cocaine-and-alcohol/

https://www.worldsbest.rehab/Crack Cocaine-and-weed/

https://www.worldsbest.rehab/Crack Cocaine-and-mdma/

 • 1
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/2891684/