Пресвртна точка на Тампа

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на пресвртна точка на Тампа рехабилитација

Преземањето на првиот чекор кон започнување на помошта што ви треба или помагањето на некој што го сакате да ја најде помошта што му е потребна е важна пресвртница. Следниот чекор е наоѓање на вистинското место. Ова може да биде тешка задача. Во зависност од ситуацијата и степенот на зависност и од што, типот на програма што најдобро ќе ви одговара и што ви треба е различен за секого. И ова е толку важен процес што сакате да бидете сигурни дека ќе го направите правилно.

 

Пресвртната точка на Тампа е тип на место што ќе помогне да се осигурате дека тоа ќе се случи за вас или за вашата сакана. Пресвртна точка на Тампа е центар за третман кој се фокусира на висококвалитетна нега ориентирана во 12 чекори. Сите нивни опции се нудат на еден кампус.

 

Тие се специјализирани за лекување на зависности, нарушувања во исхраната и двојна дијагноза. Turning Point of Tampa е лиценциран снабдувач на станбени PHP и Интензивни амбулантски програми. Групното советување е високо нагласено и тие имаат за цел да направат нивната установа за лекување да се чувствува што е можно поживотно.

Третман во пресвртна точка на Тампа

Интеграција од 12 чекори на пресвртна точка на Тампа

Оваа установа за третман се заснова на филозофијата од 12 чекори. Оваа филозофија се фокусира на немоќта, чесноста и одговорноста. Чекорите се намерно интегрирани во сите аспекти на животот додека примате третман. 12-те чекори се користат за да се открие како нечија духовност е поврзана со нивното закрепнување и како таа врска може да му помогне да ја креира својата дефиниција за повисока сила. Пристапот од 12 чекори е комбиниран со нивните други методологии и терапии и се користи како нешто што може да се интегрира во сите аспекти на лекувањето. Пресвртната точка на Тампа ги вклучува 12-те чекори во целиот третман на нивниот пациент додека се во установата.

 

Двојна дијагноза на пресвртна точка во Тампа

Пресвртната точка на Тампа нуди услуги не само за оние кои страдаат од зависност, туку и за оние кои страдаат од повеќе од една болест. Во оваа поставка, двојна дијагноза се дефинира како некој кој се бори со нарушување на злоупотреба на супстанции, но има и еден вид психијатриска или ментална болест. Луѓето со некакво нарушување на менталното или менталното здравје имаат поголема веројатност да имаат нарушување на злоупотреба на супстанции.

 

Нарушување од употреба на супстанции/алкохолизам/зависност од дрога на пресвртница во Тампа

Пресвртната точка на Тампа се фокусира на филозофија од 12 чекори за да се надмине немоќта што ја чувствувате над вашата зависност, како да станете искрени за тоа кон себе и со оние околу вас и како да преземете одговорност за изборите што сте ги направиле. Нивниот тераписки пристап од 12 чекори се фокусира и на индивидуална и на групна терапија. Тие знаат дека некои од најкорисните зборови што можете да ги слушнете додека се опоравувате се од оние кои минуваат низ нешто слично.

Пресвртната точка на Тампа знае колку е важно да се третираат двете нарушувања - колку пати во овие ситуации, нарушувањето на менталното здравје може да помине незабележано. Ова го отежнува целосното закрепнување. Пресвртната точка на Тампа има капацитет, програми и експертиза за третман за да помогне во грижата за двете ваши дијагнози.

 

Третман на нарушувања во исхраната во пресвртна точка на Тампа

Пресвртната точка на Тампа има холистички, ефективен пристап за лекување и помагање на поединците да се опорават од нарушувања во исхраната. Тие се фокусираат на овие нарушувања нудејќи нутритивни планови за оброци кои исто така помагаат да се идентификуваат предизвикувачките намирници. Оваа исхрана во комбинација со идентификацијата на храната со страв им помага и ги охрабрува оние што се движат низ програмата да се чувствуваат поудобно со јадење. Оброците често ги планира и подготвува и клиентот.

 

Третман на зависност од храна во пресвртна точка, Тампа

Исто како и со нарушувањата во исхраната, Пресвртната точка на Тампа нуди холистички пристап и за лекување на зависност од храна. Се заснова на нивната филозофија од 12 чекори и вклучува индивидуализирани планови за храна, групи за слика на телото, планирање оброци, купување храна, подготовка на оброци, едукација за исхрана, вежбање, групно советување и индивидуално советување.

 

Програма за третман на ветерани во пресвртна точка

Пресвртната точка на Тампа има за цел да им помогне на оние кои се опоравуваат да најдат врски со оние кои поминале низ нешто слично. Овие врски помагаат да се направи терапијата поефикасна и долготрајна. Пресвртната точка создава групи за терапија специјално за ветерани, така што секој има нешто или со кого да се поврзе.

Пресвртна точка на Тампа слики

терапија со коњи во Сиера Тусон
Пресвртна точка на Тампа
пресвртна точка на тампа
пресвртна точка на тампа цена
пресвртна точка на цената на тампа
пресвртна точка на стапката на успех на тампа

Извршно резиме: Пресвртна точка на Тампа

Што можам да очекувам во пресвртната точка на Тампа?

Станбен третман

Резиденцијалниот третман на Turning Point нуди деноноќна грижа за оние кои се опоравуваат од зависност или нарушувања во исхраната. Резиденцијалниот третман вклучува сместување и оброци, 24/7 пристап до персоналот, групна и индивидуална терапија, програма за филозофија од 12 чекори, обука за животни вештини, образование и обука за подигање на свеста. Оние кои се во активно закрепнување од зависност или пореметување во исхраната, најкорисен би им било стамбениот третман. Оние со тешка зависност или нарушувања во исхраната во голема мера би имале корист од станбена програма.

Дневен третман

Овие клиенти го имаат истиот пристап до терапијата и третманот што го прават резиденцијалните клиенти, само што на крајот од денот си одат дома. Овие клиенти сè уште добиваат внимание еден на еден од персоналот доколку е потребно. Дневниот третман е најдобар за оние кои веќе поминале низ резиденцијален третман или оние кои можат да останат трезни надвор од објектот.

 

Интензивна амбулантска програма во пресвртна точка во Тампа

Оваа програма е наменета за оние кои треба да ги задржат своите животни и работни распореди исти додека примаат третман. Овие клиенти доаѓаат навечер по три ноќи неделно. Тие првично ќе се сретнат со нивниот индивидуален терапевт, а потоа ќе преминат на групна терапија. Овој систем за поддршка им помага на многумина да успеат да се опорават од проблемите со алкохол и зависност.

 

Програма за последователна нега на пресвртна точка

Оваа програма е специјално наменета за оние кои успешно го завршиле третманот без разлика дали се болнички или амбулантски. Ова се групи создадени за оние кои завршиле со терапија и сакаат да продолжат да создаваат мрежа за поддршка која ќе им помогне да продолжат на своето патување.

 

Вашето време во Пресвртната точка на Тампа ќе зависи од вас и вашите потреби. Тие нудат широк спектар на услуги од резиденцијален третман до групи за последователна нега. Вашето секојдневно искуство ќе зависи од тоа каков индивидуализиран план за третман е создаден за вас.

 

Пресвртна точка на Тампа Цена

 

 • Припејд месечен трошок за 1 – 30 дена: 12,000.00 долари на ден: 400.00 долари
 • Припејд месечен трошок за 31 – 60 дена: 10,500.00 долари на ден: 350.00 долари
 • Припејд месечен трошок за 61 и повеќе денови: 9,750.00 УСД на ден: 325.00 УСД
 • Припејд месечен трошок за дневен третман: 9,750.00 долари на ден: 325.00 долари
 • Психијатар (еднократна наплата) 500.00 долари
 • Програма за семеен викенд $500.00

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Пресвртната точка на Тампа е совршено место за барање насоки и помош, бидејќи тие се тип на организација што ќе ви помогне да го пронајдете вистинското вклопување дури и ако тие не се соодветни за вас. Тие конкретно ги приспособуваат плановите за потребите на секој поединец и обезбедуваат грижа еден-на-еден по потреба, додека, исто така, им овозможуваат простор и време на оние кои се опоравуваат да имаат вредно време за групна терапија. Ако барате тип на место што ќе ви помогне да го пронајдете она што ви треба, дури и ако тие не се соодветно за вас, Пресвртната точка на Тампа е одлично место за почеток на вашето патување.

Пресвртна точка на Тампа независна рехабилитација Осврти

Пресвртна точка на специјализациите во Тампа

 • Зависност од мет
 • Анксиозност
 • бензодиазепини
 • биполарно
 • Истовремени нарушувања
 • кокаин
 • Зависност од дрога
 • Екстази
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од игри
 • хероин
 • ЛСД, психоделици
 • Марихуана
 • Метамфетамин
 • Опиоиди
 • Третман на алкохолизам
 • Анорексија
 • Булимија
 • Синтетички дроги
 • ПТСР
 • Лекови на рецепт
 • Синтетички дроги
 • Траума

Пресвртна точка на капацитетите во Тампа

 • Фитнес
 • Пливање
 • Спорт
 • Плажа
 • интернет
 • Океан Поглед
 • TV
 • Пристап до природата
 • Јога
 • Исхрана
 • Авантуристички излети
 • Прошетки на плажа
 • пешачење
 • Физичката кондиција
 • Платени работни места
 • пешачење
 • COVID-19 мерки
 • Извршна програма
 • Програма за млади возрасни
 • Базен
 • Приватни или заеднички соби

Пресвртна точка на Опции за третман на Тампа

 • Психообразование
 • Психотерапија
 • ЕМДР
 • Духовно советување
 • Mindfulness
 • Терапија за дијалектичко однесување (DBT)
 • Справување со чувства и емоции
 • Исхрана
 • КБТ
 • Позитивна психологија
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Наративна терапија
 • Комуникациски вештини
 • Групи за поддршка
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Програма за обновување
 • Здрав начин на живот, цели и цели
 • Психијатриска проценка
 • Психосоцијална проценка

Пресвртна точка на понатамошната грижа во Тампа

 • Амбулантски третман
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Придружник ако е потребно

Пресвртна точка на видеата за преглед на Тампа

пресвртна точка на цената на тампа

телефон

+ 1 813-592-3891

Веб-страница

Пресвртна точка на Тампа, адреса: 6227 Sheldon Rd, Тампа, FL 33615, Соединети Американски Држави

Пресвртна точка на Тампа, телефон: +1 813-592-3891

Пресвртна точка на Тампа, работно време: 24 / 7

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТК +

Акредитација: Мешовита комисија

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вработување
15-30

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.