Помогни ми да престанам

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Help Me Stop е растечки давател на рехабилитација со седиште во ОК кој ветува „рехабилитација во реалниот свет“. Нивните центри нудат модел кој понекогаш се опишува како интензивна амбулантска рехабилитација или „dayhab“. Со два центри во Лондон - и повеќе отворени - и онлајн понуда, Help Me Stop ветува практична опција за оние кои се борат не само со зависноста, туку и обезбедуваат рехабилитација.

 

Вредноста на dayhab во Help Me Stop

 

Рехабилитацијата во болница често се смета за златен стандард кога станува збор за справување со зависноста. Со поставување на пациентот на лице место и во контролирана средина, интензивниот третман може да се одвива без стресовите и напрегањата од обичниот живот да предизвикаат релапс. Но, болничкото лекување не е без свои недостатоци.

 

За многу луѓе, стационарната рехабилитација едноставно не е опција. Некои можеби имаат работодавци кои нема да ги ослободат и не можат да си дозволат да ја загубат работата. Други можеби имаат семејство за кое треба да се грижат. И, за многумина, цената е огромна. Стационарните установи честопати може да чинат околу 1,250 американски долари на ден, а со престојот кој обично трае од четири до шест недели, тие не се широко достапни.

 

Help Me Stop нуди опција за оние на кои им е потребна поддршка од рехабилитација, но не можат да останат во станбена установа. Ветува (и испорачува) интензивна поддршка во структурирана програма што им овозможува да го продолжат својот нормален живот, додека чинат помалку од неколку дена во станбен објект.

 

Како функционира „Помогни ми да престанам“.

 

Има многу истражувања за зависноста и рехабилитација, како и многу луѓе кои ја надминале зависноста без формално искуство на рехабилитација. Затоа, помогни ми да престанам, го повикува тоа богатство на знаење да ги постави сите компоненти на рехабилитацијата што го прават успехот поверојатен. Нивните програми се засноваат на меѓународни упатства за третман на зависност, нудејќи мешавина од терапија и групна работа, поддржани со медицинска поддршка доколку е потребно, за да му помогнат на зависникот на нивното патување до апстиненција.

 

И нивните лично и онлајн опции следат сличен модел, со шестнеделни интензивни програми и поддршка.

 

Интензивни тераписки сесии во Help Me Stop

 

Помогни ми да престанам да го користам добро познатиот пристап од 12 чекори. Иако ова беше развиено од Анонимни алкохоличари, и можеби сè уште е најмногу поврзан со нив, тоа е вообичаена рамка за групите за поддршка на зависности. Клиентите на Help Me Stop ќе присуствуваат, во првите четири недели, пет групни сесии неделно, намалувајќи се на три неделно во последните две недели. Во овие групи, тие ќе даваат и добиваат поддршка од групата додека учат за нивната зависност и како да се справат со неа.

 

Тие се надополнуваат со неделни тераписки сесии еден на еден. Тие користат когнитивна бихејвиорална терапија. Ова е практична терапија, која се обидува да им помогне на пациентите да разберат како функционира нивната зависност во реалниот живот и да развијат стратегии и техники за справување со неа. Тоа е засилено со вежбање помеѓу сесиите, а целта е пациентот, ефикасно, да стане свој терапевт, идентификувајќи како нивните мисли и чувства влијаат на нивните постапки и обратно, и како да преземе практични чекори за да го промени своето однесување.

 

Семејна поддршка во Help Me Stop

 

Добрата рехабилитација секогаш ќе понуди поддршка за поширокото семејство и мрежата на зависниците. Имањето мрежа за поддршка ќе ги подобри шансите за закрепнување, но само ако поддршката се нуди на вистински начин. Најблиските би можеле да молат за промена или да поставуваат ултиматуми поради нивната љубов, но не се корисни за некој кој е фатен во циклус на додавање.

 

Help Me Stop нуди бесплатна семејна поддршка, која може да биде од суштинско значење за време на моделот на ден-хаб, бидејќи членовите на семејството можат, несвесно, да бидат дел од циклусот на зависност, можеби поради стресот предизвикан од семејната динамика или проблемите на козависност. Поддршката од семејството на зависникот ќе му помогне на семејството на зависникот и на саканата личност да разберат како можат да играат улога во помагањето на зависникот да се опорави и да се врати во семеен живот со љубов.

Help Me Stop нуди висококвалитетна програма за рехабилитација. Нивната рехабилитација е структурирана да понуди терапија, поддршка и одговорност кои го прават успешното закрепнување поверојатно. Без разлика дали тоа е затоа што рехабилитација во болница е невозможна или едноставно непривлечна, Помогнете ми да стоп нуди докажана и прифатлива опција за рехабилитација за оние кои сакаат да ги победат зависностите.

Понатамошна нега во Help Me Stop

 

Рехабилитацијата е процес и никогаш не постои јасна точка во која зависникот преминува од рехабилитација во доживотно закрепнување. И со релапс се јавува почесто веднаш по официјалниот крај на рехабилитацијата, грижата понатамошна е од витално значење.

 

Дејхаб моделот на Help Me Stop го избегнува шокот од завршување на престојот во домот. Нивните интензивна амбулантска програма исто така има мало заострено, со малку помалку групни сесии во последните недели, што му помага на клиентот да се приспособи за закрепнување.

 

Сепак, тоа се надоврзува на ова со три месеци бесплатна последователна нега. Овие неделни групи им нудат на оние кои го започнуваат своето закрепнување можност да се вратат во средина која поддржува, каде што ќе можат да ги споделат и да ги решат проблемите и предизвиците со кои се соочиле.

 

Помогни ми да ги стопирам цените и опциите

 

Help Me Stop нуди две различни опции за трошоци, или лице в лице во една од нивните локации или онлајн. Во двата случаи, моделот има вградена флексибилност. Клиентите можат да избираат помеѓу различни „преноси“ за да одговараат на нивниот животен стил. Оние со деца, на пример, можат да се одлучат за дневни сесии додека нивните деца се на училиште, додека оние на работа можат да присуствуваат на вечерни сесии. И опциите лично и онлајн кои следат слични, најдобри практики, модели за третман на зависност, така што за многумина изборот може да се сведе на практичноста или дури и предноста.

 

Двете опции се со многу конкурентни цени, нудејќи шестнеделен индивидуализиран третман од само 3,000 фунти (4,000 долари) за третман лице-в-лице и 1,500 фунти (2,000 долари) за онлајн третман. Чини мал дел од цената на стационарната рехабилитација, Help Me Stop нуди реална опција за рехабилитација на луѓето за кои таквата помош претходно не била недостапна. А следењето на воспоставените модели на третман значи дека е ефикасен; моделот dayhab беше пионер на центарот „Твин Таун“ во Лос Анџелес, а 76% од нивните клиенти се чисти девет месеци по завршувањето на програмата, што е неверојатна стапка на успех кога студиите обично откриваат стапки на релапс од најмалку 40%.

 

Help Me Stop нуди висококвалитетна програма за рехабилитација. Нивната рехабилитација е структурирана да понуди терапија, поддршка и одговорност кои го прават успешното закрепнување поверојатно. Без разлика дали тоа е затоа што рехабилитација во болница е невозможна или едноставно непривлечна, Помогнете ми да стоп нуди докажана и прифатлива опција за рехабилитација за оние кои сакаат да ги победат зависностите.

помогни ми да прекинам со амбулантско лекување
Помогни ми да ја прекинам амбулантската рехабилитација
Help_Me_Stop_dayhab
помогни ми да го прекинам денот на денот
помогни ми да го прекинам прегледот
помогни ми да престанам со рехабилитација во реалниот свет

Помогни ми да престанам да се лекувам од зависности

Help Me Stop нуди две различни опции, или лице в лице во една од нивните локации или онлајн. Во двата случаи, моделот има вградена флексибилност.

Име: Помогни ми да престанам
Адреса: 199, 201 High St, Лондон W3 9DE, Обединето Кралство
Телефон: + 44 20 8191 9191
Резервација: https://helpmestop.org.uk/

Помогни ми да ја прекинам интензивната амбулантска програма

знаме

Кого го третираме
Но
Жени

говор-балон

Јазици
англиски

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.