Betterhelp онлајн советување и терапија

 • Функција за советување Betterhelp: Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашите рецензенти се специјализирани за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние ги следиме строгите упатства кога ги проверуваме информациите и користиме само веродостојни извори кога наведуваме статистика и медицински информации. Побарајте ја прегледаната значка Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации.
 • Заработки: Ако купите нешто преку нашите реклами или надворешни врски, може да заработиме провизија.
 • Добијте помош сега: Направете го квизот и добијте попуст од 20% првиот месец

добијте помош од советување

BetterHelp е еден од најпознатите даватели на онлајн терапија денес во светот. Можеби сте слушнале за рекламата на Better Help на подкасти, радио или сте прочитале за неа на интернет. Според најновите статистички податоци обезбедени од BetterHelp, давателот на онлајн терапија има речиси 2 милиони клиенти ширум светот. Неговата база на клиенти го прави Better Help најголемиот светски давател на онлајн терапија.

 

BetterHelp означува многу полиња за поединци кои бараат помош од квалификувани советници. Платформата им овозможува на корисниците да се поврзат со терапевти кои можат да помогнат со различни прашања како што се анксиозност, депресија и многу повеќе.

 

 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели
 • Обезбедена финансиска помош од над 60 милиони долари
 • BetterHelp се заснова на претплата за да можете да го откажете вашето членство во секое време
 • Традиционалната терапија може да чини помеѓу 100-200 долари по сесија. BetterHelp чини помеѓу
 • $60 – $90 неделно, вклучувајќи разговор, текст и видео разговори со вашиот терапевт

 

Покрај тоа, BetterHelp обезбедува часови и семинари заедно со редовни тераписки сесии еден-на-еден. Овие сесии имаат за цел да им помогнат на клиентите со проблеми и да истражуваат уште подлабоко во благосостојбата на менталното здравје. Има многу придобивки од користењето на Better Help, а најзначајна е цената. Сепак, BetterHelp Therapy има и други предности кои привлекуваат нови клиенти и ги задржуваат старите.

 

Кој е BetterHelp?

 

BetterHelp е создаден во 2013 година и за само кратко време стана најголемата светска платформа за терапија базирана на Интернет. Програмата обезбедува виртуелна терапија на клиенти од акредитирани и лиценцирани советници и терапевти. Платформата работи на месечна претплата. Клиентите плаќаат рамна такса на BetterHelp за да добиваат сесии. Можете да платите за сет на сесии или да плаќате додека одите.

 

BetterHelp е најголемата услуга за терапија во светот и е 100% онлајн. Со BetterHelp, го добивате истиот професионализам и квалитет што ги очекувате од терапијата во канцеларија, но со пристап до огромна мрежа на терапевти, поголема флексибилност во распоредот и подостапна цена

 

Онлајн советувањето со BetterHelp чини помеѓу 60 и 90 американски долари неделно, што претставува заштеда во споредба со многу терапевти лице в лице. Дополнително, читателите на Worlds Best Rehab Magazine може да побараат попуст од 20% на нивниот прв месец со користење на оваа врска: 20% попуст за првиот месец

 

BetterHelp терапевти

 

 • Бидејќи BetterHelp е 100% онлајн; имате пристап до поширока мрежа на терапевти и можеби ќе ви биде полесно да најдете совпаѓање
 • BetterHelp следи ригорозен процес на скрининг и проверка за сите терапевти
 • Терапевтите на BetterHelp се лиценцирани и акредитирани психолози (PhD/PsyD), лиценцирани терапевти за брак и семејство (LMFT), лиценцирани клинички социјални работници (LCSW/LMSW) или лиценцирани професионални терапевти (LPC); Сите тие имаат магистерски или докторски студии во својата област
 • Сите терапевти се лиценцирани, акредитирани и искусни за низа прашања, вклучувајќи депресија, анксиозност, врски, траума, тага и многу повеќе.

Што им нуди Betterhelp на клиентите?

 

Сесиите за терапија BetterHelp се одржуваат онлајн со помош на видео повици. Ова ви дава можност да бидете насекаде во светот и да можете да разговарате со лиценциран советник во Соединетите Држави, што ви дава можност да примате терапија по пониска цена отколку ако присуствувавте на сесии лично.

 

 • Сесиите во живо се закажуваат неделно и се прават преку разговор во живо, телефон или видео повик
 • Испратете порака до вашиот терапевт во секое време
 • Пријавувањето, закажувањето сесии во живо и плаќањето се прават онлајн или во апликација
 • Достапна е апликација за iOS и Android

 

Заедно со претходно споменатите групни сесии кои истражуваат различни теми секоја недела, BetterHelp обезбедува дневник, дозволувајќи им на клиентите да пишуваат за нивните емоции, чувства и желби. Списанијата се прегледуваат од советникот на секој клиент со повратни информации дадени за повеќето записи.

 

BetterHelp продолжува да ги проширува своите услуги. Работи со универзитетите и бизнисите за да понуди тераписки сесии за намалени цени или во некои случаи, доколку групата плаќа за тоа, бесплатно на поединци. Исто така, постојат и други веб-локации кои ги извршува BetterHelp кои обезбедуваат терапија за како што се:

 

Тинејџери

ЛГБТИК +

Двојките

Терапија базирана на христијанска вера

Како подобра помош нуди терапија и советување?

 

Сите тераписки сесии се спроведуваат преку видео повик, онлајн разговор или телефонски повик. Делот за онлајн разговор се спроведува преку платформата. Клиентите мора да се пријават на нивната сметка за да се спроведе сесијата. Сесиите не се спроведуваат преку други платформи, спречувајќи ги клиентите и терапевтите да се поврзат надвор од BetterHelp.

 

За функцијата за разговор во живо, ќе треба да закажете сесија за разговор во живо. Клиентите можат да разговараат со терапевтите преку телефонски повик. Ова исто така се прави преку платформата на веб-страницата бидејќи сè се спроведува преку апликацијата BetterHelp.

 

За кого е BetterHelp?

 

Better Help е за секој кој страда од проблеми со менталното здравје. Без разлика дали страдате од анксиозност, депресија, нарушувања во исхраната или едноставно ви треба некој со кого да разговарате, BetterHelp може да ве спои со квалификуван терапевт. Во пресрет на пандемијата СОВИД-19, сè повеќе луѓе бараа услуги за помош при проблеми со менталното здравје. BetterHelp забележа огромен пораст на луѓе кои бараат помош за ментално здравје во последните две до три години.

 

Дали BetterHelp е добар за помош при зависност?

 

Според Филипа Голд, од Worlds Best Therapy Magazine, „многу од терапевтите на BetterHelp се национално сертифицирани терапевти за зависности кои се специјализирани за нарушувања на употребата на супстанции. Ова значи дека тие можат да обезбедат квалитетна онлајн терапевтска грижа за клиентите“.

 

Подобра помош добрите и лошите страни

 

Според Trustpilot, BetterHelp доби 84% „Одлични“ критики од 4,662 рецензенти заклучно со август 2022 година. Прегледите за BetterHelp беа главно позитивни од клиенти и поранешни корисници на платформата. Многу од негативните критики поврзани со BetterHelp на Trustpilot се во врска со цената на платформата што е чудно со оглед на тоа што цената на BetterHelp е 60-90 долари неделно, што во споредба со традиционалната терапија лице в лице е всушност многу разумно.

 

За многу луѓе, цената на терапијата лично е всушност преголема. Личните сесии можат брзо да излезат од контрола, а BetterHelp обично е далеку поевтин од сесиите во лице со терапевт.

 

Друга предност е посветеноста на терапијата. Не мора долгорочно да се придружувате на веб-локацијата за да добиете помош. Ако сакате, можете да платите за поединечни сесии.

 

Сепак, запомнете дека BetterHelp не е покриен со осигурување и дека советниците и терапевтите на BetterHelp не можат да препишуваат лекови или да дијагностицираат проблем со менталното здравје.

 

BetterHelp е најголемата светска платформа за онлајн терапија. Има речиси 2 милиони клиенти ширум светот и може да им помогне на поединците да се справат со различни проблеми со менталното здравје преку Интернет, заштедувајќи ви многу пари.

 

Практично решение

 

Платформата за онлајн терапија е практично решение поради следниве причини:

 

 • Лесно и практично закажување, дури и ако треба да се среќавате во различни периоди секоја недела.
 • Можете да му испратите порака на вашиот терапевт во секое време и да закажете сесии во живо кога ви е погодно.
 • Можете да ја откажете претплатата во секое време.
 • За разлика од традиционалната терапија, нема листи за чекање.
 • Нема патувања на работа, сообраќај или чекални.
 • Сите ваши сесии се онлајн преку видео разговор, телефонски повик, текст во живо.
 • Платформата е дизајнирана да го олесни наоѓањето терапевт.
 • Терапијата можете да ја правите од вашата куќа, соба, па дури и од вашиот кауч.

 

Предности на BetterHelp

 

 • Многу начини за пристап до грижа за ментално здравје преку пораки, разговор, телефон и видео.
 • 24/7 пристап до услугата.
 • Супер лесно се менуваат терапевти.
 • Без обврска и можете да откажете во секое време.
 • Пристап до добро квалификувани и искусни терапевти.
 • Достапен.

 

Недостатоци

 

 • Не е покриено со осигурување.
 • Терапевтите на BetterHelp не можат да дијагностицираат состојба на ментално здравје или да препишат лекови.

 

Која е цената?

 

 • Претплати до 65 $/недела, наплаќани на секои 4 недели.
 • 20% попуст на првиот месец.
 • Можете да го откажете вашето членство во секое време.
 • Традиционалната терапија може да чини помеѓу 100-200 долари по сесија.

 

Заклучок за советување BetterHelp

 

Во текот на изминатите пет години Betterhelp драматично ги прошири своите услуги и додека другите услуги за онлајн терапија едноставно се фокусираат на тоа да бидат најдобри во обезбедувањето на еден вид терапија, Betterhelp има многу широка база на терапевти и советници ширум светот. И ако не се согласувате добро со еден професионалец за ментално здравје, едноставно е да се префрлите на друг.

 

Почнување

 

При пријавувањето, пополнувате едноставен прашалник за да ви помогне да се совпаднете со терапевт кој одговара на вашите цели, преференции и типот на прашања со кои се занимавате. Ако вашиот терапевт не е соодветно погоден поради која било причина, можете да го смените терапевтот во секое време без доплата, што ќе ви помогне да го најдете вашиот совршен натпревар побрзо од традиционалната терапија.

Betterhelp специјализации за онлајн терапија

 • стресот
 • анксиозност
 • односи
 • родителството
 • депресија
 • зависност
 • јадење
 • за спиење
 • траума
 • гнев
 • семејни конфликти
 • ЛГБТКИА +
 • тага
 • Религија
 • самодоверба

Добијте помош за советување со ниски трошоци веднаш - притиснете овде