Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Поглавја Капистрано Преглед

 

Chapters Capistrano е центар за одвикнување од дрога и алкохол лоциран во јужна Калифорнија. Рехабилитацијата им нуди на жителите 30-дневно искуство со рехабилитација насочено кон лекување на целото јас. Луксузната рехабилитација со пет ѕвезди користи третман базиран на докази за да дојде до коренот на проблемите на поединецот.

 

Холистичкиот третман на Chapters' Rehab работи со клиенти кои страдаат од злоупотреба на супстанции и истовремени нарушувања. Рехабилитацијата им овозможува на клиентите искуство со терапија за зависност во стил на бутик, бидејќи жителите остануваат во чуден дом покрај плажа за време на нивното време во Chapters.

 

Домот им нуди поглед на плажа на жителите. Жителите ќе имаат пристап до плажата и можност да го поминат времето на одмор на сончање и сурфање. Поглавја Capistrano има безбедна средина, давајќи им можност на клиентите да се релаксираат и да се опорават во мир. Клинички тим ќе го следи напредокот на секој жител во текот на нивниот престој и обезбедува редовни повратни информации.

 

Поглавја нуди терапија за зависност и рехабилитација за различни проблеми со злоупотреба на супстанции. Жителите можат да добијат помош со зависност од алкохол или со огромен број проблеми со дрога. Рехабилитацијата работи со клиенти кои страдаат од зависност од крек, кокаин, хероин, марихуана, мет, апчиња на рецепт и други дроги.

 

Центарот за третман во Капистрано беше отворен во 2012 година. Неговиот престој во стил на бутик гарантира дека има мал број жители. Луксузното сместување во Chapters овозможува извонреден престој. Рехабилитацијата нуди висококвалитетна нега за злоупотреба на супстанции и зависност.

Поглавја Capistrano Rehab Treatment

 

Жителите на Chapters Capistrano ќе имаат уникатно искуство. Поглавја Плановите за третман за рехабилитација се персонализирани за секој жител за да се осигура дека ја добиваат најдобрата можна грижа. Сочувствителниот персонал на центарот создава атмосфера на исцелување.

 

Поглавја Капистрано користи повеќе методи на лекување. Секој метод на лекување е поткрепен со докази и истражувања. Локацијата на плажата на Chapters ја подобрува реставрацијата, релаксацијата и личното подобрување. Клиентите може да се подложат на повеќе методи на третман во Поглавја. Некои поединци може да имаат потреба од само еден тип третман, додека други клиенти ќе подлежат на два.

 

Без оглед на бројот на методи на третман на кои се подложи жител, тој ќе биде стручно изработен од персоналот на поглавјата. Програмата ќе им даде на клиентите најдобра можност да се опорават. Програмите за лекување се изградени за секој жител и не постои единствен пристап кој одговара на сите.

 

Chapters Capistrano обезбедува услуги за детоксикација на жителите по пристигнувањето. Жителите ќе преминат на целосна резиденцијална програма откако ќе заврши детоксикацијата. Обезбедени се и третман со двојна дијагноза и третман на нарушувања во однесувањето. Секоја програма и третман им овозможува на клиентите да се движат по нивниот пат кон закрепнување. Процесот не е брз пристап за брзо поправање. Наместо тоа, Chapters Capistrano им дава на жителите алатки за целосно закрепнување.

Поглавја Капистрано третман на зависност
Поглавја Capistrano Rehab
Поглавја Капистрано рехабилитација Локација
Поглавја Погодности за третман на Capistrano
Поглавја Capistrano соби
Поглавја Capistrano Rehab Facilities

Поглавја Капистрано третман на зависност

 

Програмите за третман што се нудат во Chapters Capistrano се единствени. Рехабилитацијата им дава на клиентите мени со опции за третман што може да се состават за да се изгради врвен план за нега. Поглавјата користат опции за третман базирани на докази како што се когнитивна бихејвиорална терапија (КБТ), дијалектичко бихејвиорална терапија (ДБТ) и 12 чекори.

 

Поглавјата користат SMART Recovery и програми без 12 чекори. Програмите за холистички третман во Chapters гарантираат дека целото лице ќе ја добие потребната помош. Поглавја, исто така, нуди двојна дијагноза за да им помогне на клиентите да се справат со злоупотреба на супстанции и проблеми со менталното здравје.

 

Сертифицирани професионалци ќе работат со секој клиент за да му помогнат да се опорави од злоупотреба на супстанции и зависност. Сертифицираниот професионалец на рехабилитација може да работи со жители кои страдаат од разни проблеми со злоупотреба на супстанции.

 

Chapters им нуди на жителите програма за детоксикација од седум до 14 дена. Детоксикацијата се нуди на лице место пред жителите да се префрлат на целосната станбена програма во луксузната рехабилитација. Превенцијата на релапс е исто така обезбедена во Поглавјата. Жителите ќе ги научат алатките потребни за да се справат со зависноста и закрепнувањето.

Поглавја Специјализации за третман на Капистрано

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции

Третмани од поглавја Capistrano

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • физиотерапија
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Unqiue 8-чекор олеснување
 • Рекреативна терапија
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Светската најдобра рехабилитација Резиме на поглавја Капистрано, Калифорнија

 

Поглавја нуди пристап од 12 и не-12 чекори за жителите. Двата пристапа функционираат за различни жители кои престојуваат на рехабилитација. Жителите можат да комбинираат повеќе модалитети, што обезбедува подобра стратегија за закрепнување.

 

Рехабилитацијата може да ги запознае жителите со анонимни алкохоличари и нуди изборни состаноци за АА секоја недела. Експертскиот персонал е при рака седум дена во неделата 24 часа на ден. Жителите ќе имаат можност тесно да соработуваат со персоналот на Chapters за време на нивниот престој.

 

Поглавјата го поддржуваат истовремениот третман на зависност, а програмите се занимаваат со основните проблеми што ги поседуваат поединците. Ќе му се даде проценка на секој жител пред да започне со детоксикација. Проценката ќе им помогне на менаџерите на случаи да ги идентификуваат областите на кои треба да се фокусираат. Исто така, ќе им помогне на поглавјата подобро да ги разберат жителите и кои опции за третман најдобро ќе функционираат.

 

Заедничките проблеми со менталното здравје, како што се ПТСН, анксиозноста и депресијата, се грижат во Поглавјата. КБТ е еден од третманите базирани на докази што се користат за жителите кои страдаат од истовремени проблеми. Сепак, КБТ не е единствената користена терапија базирана на докази. Вработените во Chapters исто така користат SMART Recovery и AA за да им помогнат на поединците да добијат контрола над нивните животи. Жителите можат да избираат помеѓу SMART Recovery и AA.

 

Жителите ќе имаат тераписки сесии еден-на-еден со советници, терапевти и психијатри од поглавјата. Сесиите еден-на-еден им даваат на клиентите можност да ги споделат своите искуства и живот со персоналот. Дополнително, индивидуалните сесии со советник, терапевт или психијатар се персонализирани за да одговараат на потребите на секој жител. Се одржуваат и сесии за групна терапија, давајќи им можност на клиентите да учат едни од други и да заздравуваат во групна средина. Ова е неверојатно наградувачки дел од искуството за рехабилитација.

 

Светска класа третман

 

Програмата за рехабилитација во Chapters Capistrano е 30 дена, но клиентите можат да ја продолжат својата програма доколку е потребно. Интересно е тоа што програмите не се единствени и на жител може да му треба повеќе време на рехабилитација за целосно да заздрави и да ги научи алатките потребни за да остане трезен.

 

Chapters Capistrano е збирка на имоти во областа што обезбедува прекрасни локации на плажа. Домовите им обезбедуваат на клиентите приватни соби за нивниот престој. Жителите ќе имаат целосно приватен, безбеден престој за време на нивната рехабилитација, бидејќи секој дом на Chapters има шест соби. Резидентните гости ќе ја делат куќата со други луѓе, но секој клиент ќе има своја просторија за мир и тишина.

 

Гостите не се ограничени на основните погодности во Chapters. Покрај тоа, Chapters не микроуправува со гостите. Обезбеден е пристап до Интернет што им овозможува на клиентите да продолжат да го живеат својот живот додека се во закрепнување. На лице место има фитнес сала што им дава можност на клиентите да ги зајакнат своите умови и тела.

 

Тренингот за физичка кондиција е клучен дел од патувањето за рехабилитација, а клиентите можат брзо да се подобрат со физичка активност што ги стимулира умот и телото. Понатаму, поглавјата ќе им го објаснат патувањето за рехабилитација на клиентите за време на нивната првична проценка. Рехабилитацијата верува во транспарентност и сака сите потенцијални клиенти да го разберат патувањето што претстои.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Worlds Best Rehab Magazine го интервјуираше овој центар за лекување и потврди дека името, локацијата, информациите за контакт и дозволата за работа за овој давател на третман се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на наведените даватели на услуги.

 

 

логото на заедничката комисија

 

Chapters Capistrano нуди луксузно сместување за време на процесот на опоравување. Нивните домови имаат 6 приватни соби за оние кои сакаат целосна приватност. Дополнително, фитнес центарот и пристапот до интернет им овозможуваат на гостите да останат здрави и поврзани. Поглавја е посветена на транспарентност, детализирајќи го секој аспект од третманот, грижата понатамошна грижа и цените. Рехабилитацијата е акредитирана од Заедничката комисија11.C. Капистрано, Сан Клементе Рехабилитација за дрога и алкохол – поглавја Капистрано, поглавја Капистрано.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://chapterscapistrano.com/.

Поглавја Капистрано

Chapters Capistrano е збирка на имоти во областа што обезбедува прекрасни локации на плажа. Домовите им обезбедуваат на клиентите приватни соби за нивниот престој. Гостите ќе имаат целосно приватен, безбеден престој за време на нивната рехабилитација, бидејќи секој дом на Chapters има шест соби. Жителите ќе ја делат куќата со други луѓе, но секој клиент ќе има своја просторија за мир и тишина.

Адреса: 1525 Buena Vista, San Clemente, CA 92672, Соединетите Американски Држави

Контакт: Веб-страница

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори

говор-балон

Јазици
англиски

 • 1
  1.C. Капистрано, Сан Клементе Рехабилитација за дрога и алкохол – поглавја Капистрано, поглавја Капистрано.; Преземено на 11 октомври 2022 година, од https://chapterscapistrano.com/

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.