Повикување на рехабилитација

Напишано од Хју Соамс

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Повикување центар за третман на рехабилитација

Едно е да одлучите дека ви треба помош во справувањето со вашата зависност. Сосема друго е да се направи првиот чекор во тој процес. Значи, не е изненадувачки што толку многу луѓе се двоумат дали да се јават во центар за третман за рехабилитација кога им треба помош. Голем дел од стравот е непознатото. Незнаењето што да очекувате може да го зголеми нивото на стрес, да предизвика вознемиреност, па дури и да ги спречи луѓето да ги преземат неопходните чекори за решавање на нивната зависност.

 

Она што следува е она што можете да го очекувате заедно со она што треба да го знаете кога се јавувате во центар за третман за рехабилитација. Ова ќе ви помогне да донесете најдобро информирана одлука за тоа што да правите.

 

Кој одговара на повикот?

 

Прво ќе разговарате кога ќе повикате рецепционер за рехабилитација, кој ќе го пренесе повикот на специјалист за прием или прием. Понекогаш специјалистот за прием директно ќе одговори на повикот. Имајте на ум дека додека специјалистот е тука да помогне, тие исто така се обидуваат да изградат бизнис за нивната компанија. Ова е особено точно ако сте се јавиле на телефонска линија што упатува центар за третман за плаќање.

 

Значи, додека повеќето специјалисти за внес имаат етички стандарди, имајте на ум дека информациите што ќе ви ги дадат ќе бидат пристрасни кон тоа да ве одведат до нивниот центар за лекување. За да помогнете во надминување на пристрасноста, ќе треба да одговорите на нивните прашања за проценка и да прашате неколку свои.

 

Почетна проценка при повикување на рехабилитација

 

Ова не е проценка за пријавување, која е многу подлабока. Ова е првична проценка која го одредува видот на нега што може да ја добиете, кои проблеми може да го отежнат доаѓањето во установата и сите други информации што одредуваат каква програма ќе искусите.

 

Со други зборови, типот на зависност што го имате ќе го одреди типот на програма за лекување што ќе ја искусите. Ако вашата зависност е надвор од програмите достапни во центарот за лекување, тогаш треба да бидете упатени во друг центар кој е специјализиран за третман што ви треба.

 

Неколку прашања што треба да ги поставите вклучуваат детали за третманот што ќе се изврши, капацитетите што се во центарот и кои дополнителни терапии може да бидат достапни. Се обидувате да го пронајдете најдоброто совпаѓање во однос на вашите потреби и она што го обезбедува центарот.

 

Прашања за оценување кога се јавувате на рехабилитација

 

Секој центар за третман во домот поставува своја верзија на во основа истите прашања. Ова вклучува возраст, локација, раса, пол, религија, медицинска историја, семејна историја и историја на злоупотреба на супстанции. Откако ќе завршите со одговарање на нивните прашања, треба да имате неколку свои што го вклучува следново.

 

цена: Секој центар има свои трошоци кои вообичаено се покриени со осигурување. Сепак, има трошоци од џеб и некои центри можеби нема да преземат одредени видови осигурување. Значи, бидете јасни што треба да платите пред да продолжите.

 

Листа на чекање: Колку долго ќе треба да чекате пред да започнете со третман што ви треба?

 

Основна програма: Која е основната програма што се користи врз која ќе се базираат третманите. Ова е важно да откриете со што може да ви биде удобно.

 

Од тие информации, треба да одредите кој објект е погоден за вас. Затоа е најдобро да се подготвите кога се јавувате во центар за рехабилитација.

 

Претходно: Што се случува кога ќе се вратите по рехабилитација

Следно: Разбирање на емоционалната рехабилитација

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.