Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

онлајн рехабилитација за самообновување

Рекламирање: добиваме такси за рекламирање од купувањата преку врските Betterhelp на оваа страница

Мора да се прочита одрекување: Најдобриот светски блог за закрепнување од рехабилитација има за цел да го подобри квалитетот на животот на луѓето кои се борат со проблеми со зависноста и менталното здравје. Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

 

Поврзете се со онлајн терапевт: Добијте помош и побарајте попуст од 20%.

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

Online Rehab in Houston, Texas: What is it and how does it work?

 

Not every person is able to attend residential rehab in Houston, Texas. The good news for those individuals is there is another option to aid in the recover from alcohol and/or drug disorders. Online rehab in Houston, Texas is one way in which a person can get the addiction treatment needed to live a clean and sober lifestyle.

 

Online rehab in Houston, Texas is a service offered via Zoom, Skype, or video conference platforms provided by a treatment center. Online rehab in Houston, Texas makes it possible for clients to get a range of services from the comfort of their home over the Internet. One-to-one sessions, group therapy, and much more is on offer from rehab providers. Service providers offer a range of products and features giving clients the chance to get the most out of their rehab experience.

 

Вештините и алатките се изучуваат преку советници. Може да се понудат практики засновани на докази за да се научат клиентите како да живеат живот без дрога и алкохол. Најдобрите онлајн програми за рехабилитација вработуваат добро образовани, искусни советници за да им помогнат на клиентите.

 

Online Counseling and Therapy in Houston, Texas

 

Cognitive Behavioral Therapy (CBT) and Motivational Interviewing (MI) can help individuals with mental health issues and addiction in Houston, Texas:

 

 • Идентификување на предизвикувачи: Терапијата може да им помогне на поединците да ги идентификуваат и разберат предизвикувачите кои водат до употреба на супстанции и други однесувања кои предизвикуваат зависност.
 • Вештини на справување: Терапијата може да им обезбеди на поединците нови вештини и стратегии за справување со желби и предизвикувачи.
 • Решавање на основните проблеми: Зависноста често произлегува од основните емоционални или психолошки проблеми, како што се траума или стрес. Терапијата може да им помогне на поединците да ги решат и обработат овие проблеми.
 • Градење мотивација: МИ е форма на терапија специјално дизајнирана да ја зголеми мотивацијата на поединецот да го промени своето однесување.
 • Развивање на систем за поддршка: Терапијата може да обезбеди безбедна и поддржувачка средина за поединците да разговараат за нивната зависност и да добијат охрабрување и одговорност.
 • Превенција на релапс: КБТ и другите форми на терапија може да ги научат поединците како да препознаваат предупредувачки знаци и да развијат план за спречување на релапс.

 

What are the benefits of online rehab in Houston, Texas?

 

There are a number of benefits to online rehab in Houston, Texas. Perhaps the most important benefit is that an individual can begin right away without needing to make plans and arrangements to attend a residential facility in Houston, Texas. Clients can get the help they need right away. Other benefits include:

 

 • Convenience as clients can attend therapy sessions in Houston, Texas from anywhere with Internet access
 • Privacy is granted to clients in Houston, Texas through privacy laws, but there is added privacy as clients do not have to engage with other residents
 • Treatment is provided by trained experts in Houston, Texas, just like in residential rehab. The big difference is clients can remain in the comfort of home in Houston, Texas
 • Social support is provided by face-to-face interaction with counselors and sober partners in Houston, Texas

 

How does online rehab in Houston, Texas work?

 

There are different types of rehabs online from Houston, Texas. Potential clients have some choices when it comes to alcohol and drug addiction recovery in Houston, Texas

 

 

 • Self-directed online substance abuse treatment in Houston, Texas offers interactive workbooks or videos that can be downloaded by the client. Individuals in need of more structure may choice another type of online rehab, however.

 

 • Online recovery support groups in Houston, Texas offer peer support and regular online engagement with a clean and sober support system. An example of online recovery support groups include 12-Step Fellowships. There are a number of online recovery support groups available како што се NA и AA.

 

Is online rehab in Houston, Texas a good fit for me?

 

Online rehab in Houston, Texas offers you many of the same benefits of residential or outpatient rehab. If you are ready to end the cycle of alcohol and drugs, then contacting an online rehab provider in Houston, Texas will allow you to learn more about specific treatment programs.

 

You may be able to cover the cost of rehab online in Houston, Texas with your insurance. Many of the top rehab centers in Houston, Texas now offer treatment programs over the Internet. It gives you the chance to access the care needed and get clean and sober as soon as possible.

 

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

Top Online Rehabs Serving Houston, Texas

Below is a compilation of the best rehabs serving Houston, Texas with local rehab reviews, amenities, cost and more.The rehabs featured below have been verified by Worlds Best Rehab as offering an exceptionally high level of care, both physically and via their online rehab. They may or may not be physically based in Houston, Texas, yet they extend their services along multiple time zones, ensuring true Worldwide Online Rehab coverage in the wider Houston, Texas area.

Хјустон (; HEW-стен) is the most populous city in the U.S. state of Texas and in the Southern United States. Houston is located in Southeast Texas near Galveston Bay and the Gulf of Mexico; it is the seat and largest city of Harris County and the principal city of the Greater Houston metropolitan area, which is the fifth-most populous metropolitan statistical area in the United States and the second-most populous in Texas after Dallas–Fort Worth. With a population of 2,302,878 in 2022, Houston is the fourth-most populous city in the United States after New York City, Los Angeles, and Chicago, and the seventh-most populous city in North America. Houston is the southeast anchor of the greater megaregion known as the Texas Triangle.

Се состои од површина од 640.4 квадратни милји (1,659 км), Хјустон е деветтиот најпроширен град во Соединетите Држави (вклучувајќи ги и консолидираните градови-окрузи). Тој е најголемиот град во Соединетите Држави по вкупна површина чија влада не е консолидирана со округ, парохија или околија. Иако првенствено во округот Харис, мали делови од градот се протегаат во окрузите Форт Бенд и Монтгомери, граничејќи се со други главни заедници на Големиот Хјустон, како што се Шугар Ленд и Вудлендс.

Хјустон е основан од инвеститори на земјиште на 30 август 1836 година, на сливот на Бафало Бају и Беј Оук Бајо (точка сега позната како Аленовото слетување) и инкорпориран како град на 5 јуни 1837 година. Градот е именуван по поранешниот генерал Сем Хјустон, кој беше претседател на Република Тексас и ја освои независноста на Тексас од Мексико во битката кај Сан Хасинто, 25 милји (40 км) источно од Аленс Лендинг. Откако накратко служеше како главен град на Република Тексас во доцните 1830-ти, Хјустон постојано прераснуваше во регионален трговски центар до крајот на 19 век.

Доаѓањето на 20 век донесе конвергенција на економските фактори кои поттикнаа брз раст во Хјустон, вклучително и растечката пристаниште и железничка индустрија, падот на Галвстон како основно пристаниште во Тексас по разорниот ураган во 1900 година, последователната изградба на Хјустон бродски канал. и нафтениот бум во Тексас. Во средината на 20 век, економијата на Хјустон се разнови, бидејќи стана дом на Медицинскиот центар во Тексас - најголемата светска концентрација на здравствени и истражувачки институции - и Вселенскиот центар Џонсон на НАСА, дом на Центарот за контрола на мисијата.

Од крајот на 19 век, економијата на Хјустон има широка индустриска основа, во енергетиката, производството, аеронаутиката и транспортот. Водечки во здравствените сектори и изградба на опрема за нафтени полиња, Хјустон го има второто место Богатство 500 седишта на која било американска општина во рамките на нејзините градски граници (по Њујорк). Пристаништето во Хјустон е на прво место во Соединетите Држави по меѓународна тонажа на вода и второ во вкупната тонажа на товар.

Наречен „Бајо Сити“, „Вселенски град“, „Х-град“ и „713“, Хјустон стана глобален град, со предности во културата, медицината и истражувањето. Градот има население од различно етничко и верско потекло и голема и растечка меѓународна заедница. Хјустон е најразновидната метрополитенска област во Тексас и е опишана како расно и етнички најразновиден голем град во САД. Тој е дом на многу културни институции и експонати, кои привлекуваат повеќе од седум милиони посетители годишно во Музејскиот округ. Областа на музејот е дом на деветнаесет музеи, галерии и простори во заедницата. Хјустон има активна сцена за визуелни и изведувачки уметности во Театарскиот округ и нуди резидентни компании во текот на целата година во сите главни изведувачки уметности.

 

Online Therapists in Houston, Texas

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
Ashley Toutounchi – Aura MDAshley Toutounchi - Aura MD
осврти 24
Психијатри + 18324302872 952 Echo Ln, Ste 210, Houston, TX 77024
Џејми Леонард, MEd LPC-SЏејми Леонард, MEd LPC-S
осврти 10
Советување и ментално здравје + 17134100926 Хјустон, TX 77007
Лин ПетерсонЛин Петерсон
осврти 3
Советување и ментално здравје, хипноза/хипнотерапија, животен тренер + 17133520600 2412 Woodhead St, студио B, Хјустон, TX 77006
Шана Кларк, м-р, ЛПЦШана Кларк, м-р, ЛПЦ
осврти 10
Советување и ментално здравје + 17136277070 2400 Augusta Dr, Ste 370, Хјустон, TX 77057
Центар за лековити уметности и наукиЦентар за лековити уметности и науки
осврти 6
Акупунктура, советување и ментално здравје, нутриционисти + 17135264444 320 Branard St, Хјустон, TX 77006
Рене Ледерман, МПА, м-р, ЛПЦРене Ледерман, МПА, м-р, ЛПЦ
осврти 2
Советување и ментално здравје + 18329693885 9575 Кети Фвај, Сте 291, Хјустон, Тексас 77024
Вилсон советувањеВилсон советување
осврти 8
Советување и ментално здравје + 17135650922 6575 W Lp S, Ste 150 A, Bellaire, TX 77401
Клиниката МенингерКлиниката Менингер
осврти 35
Советување и ментално здравје + 17132755400 12301 S Main St, Houston, TX 77035
Компас Ментално здравје и здравјеКомпас Ментално здравје и здравје
осврти 10
Психијатри, советување и ментално здравје + 12818365452 3934 Cypress Creek Pkwy, Ste 210, Houston, TX 77068
Behavioral Hospital of BellaireBehavioral Hospital of Bellaire
осврти 52
Центар за рехабилитација, советување и ментално здравје + 17136009500 5314 Dashwood Dr, Ste 200, Houston, TX 77081
Високи центар за анксиозност и депресијаВисоки центар за анксиозност и депресија
осврти 4
Советување и ментално здравје + 18329402352 3410 Остин St, Хјустон, TX 77004
Услуги за советување готвачиУслуги за советување готвачи
1 преглед
Советување и ментално здравје + 12818696160 2200 N Lp W, Ste 123, Хјустон, TX 77018
Men Are Stupid Women Are CrazyMen Are Stupid Women Are Crazy
1 преглед
Советување и ментално здравје + 17137241821 4615 Southwest Fwy, Ste 130, Хјустон, TX 77027
Greater Houston Psychiatric Associates, PLLCGreater Houston Psychiatric Associates, PLLC
осврти 12
Советување и ментално здравје + 17134007400 2901 Wilcrest Dr, Ste 520, Houston, TX 77042
Клиниката КоупКлиниката Коуп
осврти 5
Советување и ментално здравје + 18323044484 1700 Post Oak Blvd, Ste 600, Houston, TX 77056
Бернадет П Смит, ЛПЦБернадет П Смит, ЛПЦ
1 преглед
Советување и ментално здравје + 17135814527 Хјустон, TX 77011
Услуги за ментално здравје и однесување на МурУслуги за ментално здравје и однесување на Мур
1 преглед
Советување и ментално здравје + 12814151280 17030 Nanes Dr, Ste 209, Houston, TX 77090
Јас Ме Избирам МенеЈас Ме Избирам Мене
осврти 4
Советување и ментално здравје + 12819404115 303 E Main St, Ste 280, League City, TX 77573
Wheelhouse CounselingWheelhouse Counseling
осврти 3
Советување и ментално здравје + 18327261735 5151 Кети Фвај, Сте 312, Хјустон, Тексас 77007
Houston OCD CounselingHouston OCD Counseling
осврти 5
Советување и ментално здравје + 18329710025 9432 Кети Фвај, Сте 400, Хјустон, Тексас 77055

All Rehab Options in Houston, Texas

All types of Rehab and Treatment near Houston, Texas

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Хјустон, Тексас

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Хјустон, Тексас

 

 

Велнес центри во Хјустон, Тексас

 

 

Хјустон, Тексас Велнес центар

 

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

Центри за третман на депресија во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на депресија во Хјустон, Тексас

 

Ментално здравје се повлекува во Хјустон, Тексас

 

 

Ментално здравје повлекување во Хјустон, Тексас

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/rehabilitation-center-near-Houston-Texas/

 

 

 

Трошоци за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

Трошоци за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

Клиники Suboxone во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Suboxone-Clinic-in-Houston-Texas/

 

 

Центри за третман на анксиозност во Хјустон, Тексас

 

 

Центри за третман на анксиозност во Хјустон Тексас

 

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

Рехабилитација од дрога во Хјустон, Тексас

 

 

Рехабилитација од дрога во Хјустон, Тексас

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Teen-Rehab-in-Houston-Texas/

 

 

Терапевтски интернати во Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Therapeutic-Boarding-School-in-Houston-Texas/

 

 

Неврофидбек терапија во близина на Хјустон, Тексас

 

 

https://worldsbest.rehab/Neurofeedback-Therapy-Houston-Texas/

 

 

State Funded and Free Rehab in Houston, Texas

 

https://worldsbest.rehab/state-funded-rehabs-in-Houston-Texas/

 

Сите рехабилитанти во Хјустон, Тексас

 

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Houston-Texas/

 

 

Рехабилитации во Хјустон, Тексас 

 

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Texas/

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

 

Најдобра рехабилитација во светот