Онлајн рехабилитација во Ирска

онлајн рехабилитација за самообновување

Онлајн рехабилитација во Ирска

Наградена за најдобра онлајн рехабилитација за 2022 година од страна на Worlds Best Rehab Magazine

Само 99 $ навечер Откажете во секое време со 30-дневна гаранција за враќање на парите

Самооздравувањето во Ирска ја доби наградата за најдобра онлајн рехабилитација од Worlds Best Magazine 2022 како признание за нивната исклучителна, исплатлива програма која им помогна на многу 000 поединци ширум светот да најдат долгорочна трезвеност. Д-р Даниел Хохман е психијатар, психотерапевт и филантроп кој верува во тоа да ја направи неговата онлајн програма за рехабилитација во Ирска што е можно подостапна за да им помогне на најголемиот број луѓе погодени од зависност.

 

Self Recovery е приватна програма за рехабилитација која е 100% онлајн. Програмата за закрепнување од зависност е заснована на докази, а клиентите добиваат програма на барање користејќи холистички пристап. Наместо да присуствува на програма за рехабилитација лично, Self Recovery им обезбедува на клиентите платформа која се фокусира на нивните индивидуални потреби.

Специјализации | Исцрпеност, анксиозност, депресија, онлајн рехабилитација во Ирска Стрес, управување со гнев, алкохол, зависности, тага, сезонско депресивно растројство, животна криза, престанок со пушење (меѓу другите)

 

Трошоци за само-обновување | Надоместокот за онлајн рехабилитација со самообновување во Ирска е само 99 долари со 30-дневна гаранција за враќање на парите.

Онлајн рехабилитација во Ирска: што е тоа и како функционира?

 

Не секој човек може да присуствува на рехабилитација во Ирска. Добрата вест за тие поединци е дека постои уште една опција за помош во закрепнувањето од нарушувања на алкохол и/или дрога. Онлајн рехабилитација во Ирска е еден од начините на кои едно лице може да добие третман за зависност потребен за да живее чист и трезен начин на живот.

 

Онлајн рехабилитација во Ирска е услуга што се нуди преку Zoom, Skype или платформи за видео конференции обезбедени од центар за третман. Онлајн рехабилитацијата во Ирска им овозможува на клиентите да добијат низа услуги од удобноста на нивниот дом преку Интернет. Еден-на-еден сесии, групна терапија и многу повеќе се нудат од давателите на рехабилитација. Давателите на услуги нудат низа производи и функции што им даваат можност на клиентите да го извлечат максимумот од нивното искуство со рехабилитација.

 

Вештините и алатките се изучуваат преку советници. Може да се понудат практики засновани на докази за да се научат клиентите како да живеат живот без дрога и алкохол. Најдобрите онлајн програми за рехабилитација вработуваат добро образовани, искусни советници за да им помогнат на клиентите.

 

Кои се придобивките од онлајн рехабилитацијата во Ирска?

 

Постојат голем број на придобивки од онлајн рехабилитацијата во Ирска. Можеби најважната придобивка е тоа што поединецот може да започне веднаш без потреба да прави планови и аранжмани за да присуствува на станбен објект во Ирска. Клиентите можат веднаш да ја добијат потребната помош. Други придобивки вклучуваат:

 

  • Погодност бидејќи клиентите можат да присуствуваат на сесии за терапија во Ирска од каде било со пристап до Интернет
  • Приватноста им се доделува на клиентите во Ирска преку законите за приватност, но има дополнителна приватност бидејќи клиентите не мора да се занимаваат со други жители
  • Третманот го обезбедуваат обучени експерти во Ирска, исто како и при рехабилитација во домови. Големата разлика е во тоа што клиентите можат да останат во удобноста на домот во Ирска
  • Социјалната поддршка се обезбедува преку интеракција лице в лице со советници и трезвени партнери во Ирска

 

Како функционира онлајн рехабилитацијата во Ирска?

 

Постојат различни видови на рехабилитација на интернет од Ирска. Потенцијалните клиенти имаат одреден избор кога станува збор за опоравување од зависност од алкохол и дрога во Ирска

 

 

  • Саморежиран онлајн третман за злоупотреба на супстанции во Ирска нуди интерактивни работни книги или видеа што може да ги преземе клиентот. Меѓутоа, поединците на кои им е потребна поголема структура може да изберат друг тип на онлајн рехабилитација.

 

  • Онлајн групите за поддршка за закрепнување во Ирска нудат врсничка поддршка и редовно онлајн ангажирање со чист и трезен систем за поддршка. Пример за онлајн групи за поддршка за обновување вклучуваат Стипендии во 12 чекори. Постојат голем број на онлајн групи за поддршка за обновување достапни како што се NA и AA.

 

Дали онлајн рехабилитацијата во Ирска е добра за мене?

 

Онлајн рехабилитација во Ирска ви нуди многу од истите придобивки од рехабилитација во домот или амбулантско. Ако сте спремни да го завршите циклусот на алкохол и дрога, тогаш контактирањето со давател на онлајн рехабилитација во Ирска ќе ви овозможи да дознаете повеќе за специфичните програми за лекување.

 

Можеби ќе можете да ги покриете трошоците за рехабилитација преку Интернет во Ирска со вашето осигурување. Многу од врвните центри за рехабилитација во Ирска сега нудат програми за лекување преку Интернет. Тоа ви дава можност да пристапите до потребната нега и да бидете чисти и трезни што е можно поскоро.

 

Онлајн рехабилитација во Ирска

Онлајн рехабилитација во Ирска

Топ онлајн рехабилитанти кои служат на Ирска

Подолу е збирка од најдобрите рехабилитации кои служат на Ирска со локални прегледи за рехабилитација, удобности, трошоци и повеќе. Рехабилитациите прикажани подолу се потврдени од Worlds Best Rehab дека нудат исклучително високо ниво на грижа, и физички и преку нивната онлајн рехабилитација. Тие може или не мора да бидат физички со седиште во Ирска, но сепак ги прошируваат своите услуги долж повеќе временски зони, обезбедувајќи вистинска покриеност на Worldwide Online Rehab во пошироката област на Ирска.

Ирска ( YRE- lənd; Ирски: Eire [ˈeːɾʲə] (слушам); Алстер-Шкоти: Ерлан [ˈɑːrlən]) е остров во северниот дел на Атлантскиот Океан, во северо-западна Европа. Од Велика Британија на исток е одделен со Северниот Канал, Ирското Море и Каналот Свети Џорџ. Ирска е вториот по големина остров на Британските острови, трет по големина во Европа и дваесетти по големина на Земјата.

Геополитички, Ирска е поделена помеѓу Република Ирска (официјално именувана Ирска), која опфаќа пет шестини од островот и Северна Ирска, која е дел од Обединетото Кралство. Почнувајќи од 2022 година, населението на целиот остров е нешто повеќе од 7 милиони, со 5.1 милиони кои живеат во Република Ирска и 1.9 милиони во Северна Ирска, рангирајќи го на вториот најнаселен остров во Европа по Велика Британија.

Географијата на Ирска се состои од релативно ниски планини кои опкружуваат централна рамнина, со неколку пловни реки кои се протегаат во внатрешноста на земјата. Нејзината бујна вегетација е производ на нејзината блага, но променлива клима која е без екстремни температури. Поголемиот дел од Ирска беше шуми до крајот на средниот век. Денес, шумите сочинуваат околу 10% од островот, во споредба со европскиот просек од над 33%, при што повеќето од нив се насади од четинари кои не се домашни. Ирската клима е под влијание на Атлантскиот Океан и затоа е многу умерена, а зимите се поблаги од очекуваното за таква северна област, иако летата се поладни од оние во континентална Европа. Врнежите и облачноста се обилни.

Галската Ирска се појавила во 1 век од нашата ера. Островот бил христијанизиран од 5 век наваму. По англо-норманската инвазија во 12 век, Англија побарала суверенитет. Меѓутоа, англиското владеење не се проширило на целиот остров до освојувањето на Тудор од 16-17 век, што довело до колонизација од доселениците од Британија. Во 1690-тите, беше дизајниран систем на протестантско англиско владеење за материјално да ги загрози католичкото мнозинство и протестантските дисиденти и беше проширен во текот на 18 век. Со Актите на Унијата во 1801 година, Ирска стана дел од Обединетото Кралство. Војната за независност на почетокот на 20 век беше проследена со поделба на островот, со што се создаде ирската слободна држава, која стана сè посуверена во следните децении, и Северна Ирска, која остана дел од Обединетото Кралство. Северна Ирска забележа многу граѓански немири од доцните 1960-ти до 1990-тите. Ова стивна по Договорот од Велики петок во 1998 година. Во 1973 година, Република Ирска се приклучи на Европската економска заедница, додека Обединетото Кралство и Северна Ирска, како дел од неа, го направија истото. Во 2020 година, Обединетото Кралство, вклучително и Северна Ирска, го напушти она што дотогаш беше Европската унија (ЕУ).

Ирската култура имаше значително влијание врз другите култури, особено во областа на литературата. Заедно со мејнстрим западната култура, постои силна домородна култура, изразена преку галските игри, ирската музика, ирскиот јазик и ирскиот танц. Културата на островот споделува многу карактеристики со онаа на Велика Британија, вклучувајќи го англискиот јазик и спортови како што се асоцијациски фудбал, рагби, коњски трки, голф и бокс.

 

Онлајн терапевти во Ирска

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
Болница Кралскиот град ДаблинБолница Кралскиот град Даблин
осврти 3
Знаменитости и историски градби, болници Upper Baggot St, Даблин 4, Република Ирска
Клиника Д4Клиника Д4
1 преглед
Центри за слабеење, советување и ментално здравје + 35316688217 Главна улица 69, Блекрок, Даблин 4, Република Ирска
MindCare фузија терапијаMindCare фузија терапија
1 преглед
Хипноза/Хипнотерапија, советување и ментално здравје, натуропатски/холистички + 353860410088 4 Cian Park, Unit 4 Cian Park Ind Est, Ботаничка здравствена клиника, Даблин, D09 KF90, Република Ирска
Тераписки центар Dun LaoghaireТераписки центар Dun Laoghaire
1 преглед
Советување и ментално здравје, акупунктура + 353857042319 99 Upper George's Street, Даблин, Република Ирска
Куќата за исцелувањеКуќата за исцелување
1 преглед
Натуропатски/холистичко, советување и ментално здравје + 35318306413 24 O'Connell Ave, Berkeley Rd, Даблин 7, Република Ирска
Рамномерна акупунктураРамномерна акупунктура
1 преглед
Акупунктура, традиционална кинеска медицина + 353834029467 Suite 37, Morrison Chambers, 32 Nassau Street, Даблин 2, Република Ирска
Мојот умМојот ум
1 преглед
Советување и ментално здравје + 353766801060 137 Rathmines Road Lower, Ранелаг, Даблин, D06 V3Y8, Република Ирска
Стоматолошката клиника Rathmines RoadСтоматолошката клиника Rathmines Road
осврти 8
Општа стоматологија, Ендодонти + 35314062084 24 Upper Rathmines Road, Rathmines, Даблин, D06 W2R4, Република Ирска
Бодитонични спортски повреди и масажаБодитонични спортски повреди и масажа
1 преглед
Масажа, акупунктура + 353863448851 Морисон Чемберс, улица Насау 32, Даблин 2, Република Ирска
Соба за исцелувањеСоба за исцелување
1 преглед
Реики, натприродни читања, советување и ментално здравје + 353879576418 Мидлфилд, Донабате, Даблин, K36 RX94, Република Ирска
Сè за советувањето во ДаблинСè за советувањето во Даблин
1 преглед
Советување и ментално здравје + 353872453097 44 Kilbarrack Road, Raheny, Даблин 5, Република Ирска

Сите опции за рехабилитација во Ирска

Сите видови на рехабилитација и третман во близина на Ирска

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Ирска

 

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Ирска

 

 

Велнес центри во Ирска

 

 

Велнес центар во Ирска

 

 

Ирска Телездравство

 

 

Ирска Телездравство

 

Центрите за третман на депресија во Ирска

 

Центрите за третман на депресија во Ирска

 

Установи за ментално здравје во Ирска

 

 

Повлекување за ментално здравје во Ирска

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Ирска

 

 

Центар за рехабилитација во близина на Ирска

 

 

 

Трошоци за рехабилитација во Ирска

 

 

Трошоци за рехабилитација во Ирска

 

 

Suboxone клиники во Ирска

 

 

Клиниката Субоксон во Ирска

 

 

Центри за третман на анксиозност во Ирска

 

 

Центри за третман на анксиозност во Ирска

 

 

Врвни психијатри во Ирска

 

 

Врвни психијатри во Ирска

 

 

Христијански центри за рехабилитација во Ирска

 

 

Христијански центри за рехабилитација во Ирска

 

 

Рехабилитација од дрога во Ирска

 

 

Рехабилитација од дрога во Ирска

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Ирска

 

 

Тинејџерска рехабилитација во Ирска

 

 

Терапевтски интернати во Ирска

 

 

Терапевтски интернат во Ирска

 

 

Неврофидбек терапија во близина на Ирска

 

 

Неврофидбек терапија Ирска

 

 

Државно финансирано и бесплатна рехабилитација во Ирска

 

Рехабилитации финансирани од државата во Ирска

 

Сите рехабилитанти во Ирска

 

 

Рехабилитација во Ирска

 

 

Рехабилитации во Ирска 

 

 

Рехабилитација во Ирска

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

 

Најдобра рехабилитација во светот