Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Преглед на обновувањето на Холивуд Хилс

 

Холивуд Хилс Обнова е целосна услуга, луксузна рехабилитација која верува во втори шанси. Луксузната рехабилитација со пет ѕвезди се наоѓа во ридовите на Лос Анџелес. Локацијата им овозможува на гостите атмосфера на ексклузивност.

 

Престојот во Холивуд Хилс е искуство што го менува животот. Рехабилитацијата им обезбедува на жителите стручен персонал кој користи третмани базирани на докази. Поединците кои страдаат од проблеми со злоупотреба на супстанции може да добијат помош од обучени професионалци во ексклузивната рехабилитација. Холивуд Хилс има репутација дека им помага на познати личности и богати поединци и на гостите им обезбедува сигурност и анонимност. Сепак, клиентите не мора да бидат богати или славни за да присуствуваат на центарот за опоравување со пет ѕвезди.

 

Просечниот престој во Холивуд Хилс е од 30 до 90 дена. Гостите кои страдаат од истовремени нарушувања, како што се депресија, анксиозност, биполарно растројство и други проблеми со менталното здравје, ќе добијат третман заедно со проблемите со злоупотреба на супстанции.

 

Рехабилитацијата се гордее со искуство во стил на бутик. Понатаму, Холивуд Хилс признава мал број жители во исто време, овозможувајќи повеќе сесии еден-на-еден помеѓу клиентите и терапевтите. Покрај тоа, жителите имаат многу простор за време на нивниот престој.

Како функционира Холивуд Хилс Обнова?

 

Hollywood Hills Recovery ги заснова своите третмани за злоупотреба на супстанции и нарушувања кои се појавуваат на холистички пристапи и иновативни практики. Локацијата на рехабилитацијата во ридовите во Лос Анџелес обезбедува прекрасна позадина за закрепнување. Жителите имаат шанса да го поминат своето време во луксузен дом во Лос Анџелес, со доволно внатрешен и надворешен простор.

 

Hollywood Hills Recovery Rehab не работи само со гости кои страдаат од злоупотреба на супстанции. Рехабилитацијата прима поединци кои се борат со зависности од секс, коцкање и многу повеќе. Покрај тоа, лицата со нарушувања во исхраната можат да најдат помош и од холистичкиот пристап на Холивуд Хилс.

 

Холистичкиот пристап што го нуди Hollywood Hills Recovery вклучува персонализирани програми за лекување. Персоналот на Холивуд Хилс ќе дознае за злоупотребата на супстанции на клиентот и за истовремените нарушувања преку проценка; што му дава на персоналот на центарот за опоравување историја на зависност на клиентот.

 

Оттаму, Центарот за третман на зависности во Холивуд Хилс може да дизајнира персонализирана програма која одговара на потребите на клиентот. Третманот навлегува до коренот на проблемот и му овозможува на клиентот да се лекува во текот на целиот период, бидејќи зависноста е многу подлабока од дрогата и алкохолот. Повеќето зависности доаѓаат од длабоко лажно прашање. Hollywood Hills Recovery ќе се фокусира на коренот на проблемите и предизвикувачите кои инспирираат употреба на дрога и алкохол. Што е најважно, решавањето на коренскиот проблем им овозможува на клиентите да спречат иден релапс.

Холивуд Хилс за обновување салон
Рехабилитација за обновување на Холивуд Хилс
Холивуд Хилс рехабилитација
Соба за терапија за обновување на Холивуд Хилс
Храна во Холивуд Хилс Обнова
Центар за зависности за опоравување Холивуд Хилс
Слика за спална соба за обновување на Холивуд Хилс
Погодности за обновување на Холивуд Хилс

Пристап за опоравување на Холивуд Хилс кон зависноста

 

Просечниот престој во Hollywood Hills Recovery е од 30 до 90 дена. Зависноста на клиентот и пореметувањето кое се појавува во голема мера ќе ја диктираат должината на престојот. Комплексните зависности често имаат потреба од иновативни опции за третман. Плановите за лекување достапни на Холивуд Хилс се задоволуваат за потребите на секој гостин.

 

Холивуд Хилс има за цел да изгради семејна атмосфера на лице место. Тесно поврзаната атмосфера им обезбедува на жителите основа за поддршка за обнова на нивните животи.

 

Престојот во Холивуд Хилс започнува со детоксикација. Жителите ќе бидат подложени на медицински потпомогнат третман за детоксикација додека присуствуваат на советување и бихејвиорална терапија. Откако ќе заврши детоксикацијата, жителите ќе продолжат со целосната програма за лекување. Персонализираната програма за лекување ќе се фокусира на доаѓање до коренот на зависноста.

 

Програмата за лекување е интензивна и жителите ќе останат на лице место 24 часа на ден. Холивуд Хилс користи разновидни терапии, вклучувајќи музика и уметничка терапија, внимателност, специјализирани групни сесии, терапија на тага и многу повеќе. Секој план за третман е дизајниран да одговори на потребите на клиентите.

 

Пристапот за лекување на Холивуд Хилс Обнова е прилично едноставен. Постојат три фази низ кои поминува клиентот, вклучувајќи стационарна детоксикација, интензивна нега во домот и последователна нега. Исто така, постои програма за делумна хоспитализација на која клиентите може да се подложат во зависност од нивните преференции. Сепак, рехабилитацијата ја претпочита интензивната нега во домот.

Специјализации за обновување на Холивуд Хилс

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции

Третмани во Холивуд Хилс Обнова

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • физиотерапија
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Unqiue 8-чекор олеснување
 • Рекреативна терапија
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Резиме за најдобра рехабилитација во светот на Холивуд Хилс Обнова, Калифорнија

 

Програми за обновување на Холивуд Хилс

 

Жителите ќе имаат програма за лекување дизајнирана да ги задоволи нивните потреби и да ги открие корените на нивните проблеми со зависноста. Холивуд Хилс има низа терапии и планот за третман ќе содржи повеќе опции. Третманот е холистички и иновативен, давајќи им на жителите искуство, за разлика од другите.

 

Иако од жителите обично се бара да бидат на лице место 24 часа на ден. Холивуд Хилс работи со клиенти кои бараат алтернативни аранжмани. Програма за делумна хоспитализација е достапна за клиентите на кои им е потребна. Клиентите кои се подложени на делумна хоспитализација ќе присуствуваат на одреден број часови на терапија во текот на неделата.

 

Делумниот хоспитализиран третман зависи од потребите на клиентот. Жителите можат да посетуваат до осум часа делумно болничко лекување по посета.

 

Без оглед на програмата на која ќе се подложи клиентот, тој ќе доживее медицински потпомогната детоксикација и третман, терапија и советување, бихејвиорална терапија и активности. Дополнителните активности им даваат на гостите шанса да го изградат своето физичко и ментално здравје, што е од корист за процесот на закрепнување.

 

Програма за последователна нега е достапна по дипломирањето од целосниот план за лекување. Програмата за последователна нега им помага на клиентите да ги намалат шансите за рецидив. Холивуд Хилс им обезбедува на клиентите некои возбудливи програми за постдипломски студии. Клиентите би можеле да заработат стипендија за колеџ за да ги подобрат своите идни перспективи. Програмата за последователна нега, исто така, нуди доследна комуникација со персоналот на рехабилитацијата, бидејќи континуираната поддршка им помага на жителите да останат на патот кон долгорочна трезвеност.

 

Светска класа третман

 

Што да очекувате за време на престојот во Hollywood Hills Recovery

 

Жителите ќе престојуваат на луксузен имот во ридовите со поглед на Лос Анџелес. Имотот е прекрасен и исполнет со неверојатни удобности. Гостите ќе имаат фитнес сала на лице место за подобрување на нивната физичка подготвеност. Достапен е и личен тренер за да ги одржува жителите редовно активни.

 

Физичката подготвеност е витален дел од процесот на закрепнување. Клиентите можат да ги фокусираат своите тела и умови на физичката кондиција за да помогнат во закрепнувањето. Жителите имаат пристап до хранливи оброци за време на нивниот престој, а целата храна на Холивуд Хилс ја подготвуваат готвачи. Во текот на денот се достапни и здрави закуски. Ужините исто така ги подготвува и организира готвачот на центарот за закрепнување и експерт за исхрана.

 

Дел од холистичкото искуство е подобрување на телото. Холивуд Хилс закрепнување сака жителите да ја направат физичката благосостојба приоритет. Злоупотребата на супстанции често ги влошува умот и телото, а подобрената физичка подготвеност може да ја надмине злоупотребата.

 

Клиентите, исто така, ќе учествуваат во излети низ областа на Лос Анџелес и овие излети се дизајнирани да обезбедат забава и да им дадат на жителите искуство да бидат подалеку од рехабилитација во трезен ум. Активностите се важен дел од искуството за обновување на Холивуд Хилс.

 

Верификација на трета страна

 

Лого на најдобрата рехабилитација во светот

 

Worlds Best Rehab Magazine го интервјуираше овој центар за лекување и потврди дека името, локацијата, информациите за контакт и дозволата за работа за овој давател на третман се ажурирани. Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на наведените даватели на услуги.

 

 

логото на заедничката комисија

 

Закрепнувањето на Холивуд Хилс е место каде што луѓето со проблеми со зависноста можат да одат за да добијат помош. Тие користат различни методи за да им помогнат на луѓето во зависност од тоа какви се индивидуалните потреби на личноста. Тие можат да помогнат при злоупотреба на супстанции, зависност од алкохол и зависност од коцкање. Луксузната рехабилитација обезбедува услуги како детоксикација, стационарно лекување и последователна нега. Холивуд Хилс Обнова е акредитирана од Заедничката комисија11.HH Recovery, За нас – Дознајте повеќе за Hollywood Hills Recovery, За нас – Дознајте повеќе за Hollywood Hills Recovery.; Преземено на 13 октомври 2022 година, од https://www.hollywoodhillsrecovery.com/about.

Холивуд Хилс рехабилитација

Жителите ќе престојуваат на луксузен имот во ридовите со поглед на Лос Анџелес. Имотот е прекрасен и исполнет со неверојатни удобности. Гостите ќе имаат фитнес сала на лице место за подобрување на нивната физичка подготвеност. Достапен е и личен тренер за да ги одржува жителите редовно активни.

Адреса: 6221 Holly Mont Dr, Los Angeles, CA 90068, Соединетите Американски Држави

Контакт: Веб-страница

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори

говор-балон

Јазици
англиски

 • 1
  1.HH Recovery, За нас – Дознајте повеќе за Hollywood Hills Recovery, За нас – Дознајте повеќе за Hollywood Hills Recovery.; Преземено на 13 октомври 2022 година, од https://www.hollywoodhillsrecovery.com/about

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.