Обнова на парацелзус

Обнова на парацелзус

Обнова на парацелзус

 

Од зачнувањето во 2012 година, Paracelsus Recovery во Швајцарија ужива врвен статус како еден од водечките установи за рехабилитација и велнес во светот. Центарот за третман и здравје се прослави со спојување на луксузни објекти во прекрасен амбиент со една од водечките програми за третмани за мажи и жени во Европа.

 

Парацелзус беше познат по тоа што без напор ја чешла луксузната средина и сеопфатниот пакет третман. Пристапот Парацелзус го надмина традиционалниот модел на рехабилитација и цели кон трајни решенија за закрепнување на целото јас, а не само на одредени меѓусебно исклучиви делови од таа целина. Paracelsus Recovery беше една од првите рехабилитации кои лекуваа само еден клиент во исто време во безбедна и приватна раскошна околина, скриена пред очи во срцето на Цирих.

Цена за обновување на парацелзус

 

Планираната такса за третман со Paracelsus Recovery е 370,000 УСД по лице месечно на база all inclusive.

 

Оваа такса е сè со вклучено третман, тестирање и луксузно сместување и опфаќа:

 

 • 24 часа жив терапевт
 • 24-часовен медицински надзор
 • детоксификација во болница доколку е потребно
 • Медицински прегледи
 • превоз со лимузина
 • домување
 • оброци
 • батлер
 • консиерж
 • услуги за домаќинство
 • слободни активности

Дводневна проценка за обновување на парацелзус

 

Пред целосниот прием, клиентите може да имаат корист од сеопфатна дводневна проценка, вклучувајќи:

 

 • психијатриска проценка
 • зависност проценка
 • начин на живот и проценка на исхраната
 • Медицински прегледи
 • обемни лабораториски тестови
 • биохемиски тестови на мозокот и телото

 

Оваа опционална дводневна проценка е 20,000 УСД и вклучува индивидуален план за лекување иако не сместување.

 

Исклучувањата на надоместоците вклучуваат неповрзани третмани или итни случаи, иако тимот на Парацелзус Обнова може да организира и управува со такви епизоди на третман.

 

Некои случаи бараат дополнителни терапевтски ресурси како што е 24/7 присуство на психијатар или лекар и во такви случаи таксата за наплата на Парацелзус ќе биде многу повисока од првично проценетата. Сепак, дополнителните трошоци обично се идентификуваат соопштени пред дополнителните мерки за третман.

 

Клиника за закрепнување на Парацелзус

 

Програмата за лекување на закрепнување на Парацелзус е дизајнирана да одговара на потребите на поединецот, при што секој распоред на третман е адаптиран и рафиниран за да одговори и на катализаторите и на симптомите на деструктивното зависно однесување. Со лекување на само еден клиент во исто време, целиот клинички тим му дозволува на клиентот свое неподелено внимание и експертиза.

 

Третманот во Парацелзус во Цирих вклучува;

 

 • Био-медицински
 • Индивидуален третман
 • Врз основа на докази
 • Холистички
 • Еден на еден
 • Персонализиран третман
 • Когнитивна Однесување терапија
 • Семејна програма

Лекарите за рехабилитација на Парацелзус

Д-р Кристин Мерзедер Парацелзус закрепнување

д-р Кристин Мерзедер
Клинички координатор
Д-р

Д-р Тило Бек Парацелзус закрепнување

д-р Тило Бек
Главен психијатар
Психијатрија

Јан Гербер Парацелзус Обнова

Јан Гербер
Претседател
М-р

цена за обновување на парацелзус

Професионален преглед на Парацелзус за обновување

Paracelsus Recovery го опфаќа навистина раскошниот амбиент во срцето на Цирих, каде што романтичните калдрмани улици на Стариот град водат до засолниште на смиреност и спокојство додека клиентите тргнуваат на „патувањето на животот“ за лекување траума, соочување со зависност и исцелување физички нерамнотежи на телото што го манифестирале умот толку долго.

 

Додека жител на Парацелзус, клиентите уживаат дома од дома, целосно сервисиран начин на живот со личен готвач, батлер, слугинка и посветено извршно возило и возач. Сите терапевти и лекари доаѓаат во резиденцијата на клиентот за нивните сесии.

 

Биохемиска реставрација при обновување на Парацелзус

 

Тимот од светска класа на професионалци за зависности во Парацелзус Рековери ги иницираше техниките за биохемиска реставрација и целосно го интегрираа овој пристап во нивната комплетна програма за лекување од 360 степени.

 

Симптомите како што се желби, анксиозност и депресија може научно да се утврдат дека се резултат на биохемиска нерамнотежа и во мозокот и во телото.

 

Преку спроведување на обемни лабораториски тестови, експертите од Парацелзус можат да идентификуваат дефицити и да обезбедат прилагодена мешавина на микронутриенти (амино киселини, витамини, минерали и повеќе) за повторно усогласување на сопствената биохемија на мозокот.

 

Докажано е дека биохемиската реставрација во Парацелзус закрепнување успешно ги ублажува некои од поинтензивните симптоми на повлекување како што се анксиозност, желба, депресија, замор и несоница, а исто така ја подобрува менталната будност, агилност и распонот на внимание.

 

Биохемиска реставрација создава основа за испорака на успешен третман еден до еден, дозволувајќи им на умот и телото да бидат поприемливи за напредок, додека го намалуваат ризикот од релапс, со цел целосно долгорочно закрепнување.

 

Дали вреди Парацелзус рехабилитација?

 

Секој клиент проект во Paracelsus Recovery го доставуваат над дваесет вработени до секој единствен клиент, третирајќи се еден по еден во луксуз и приватност во срцето на Цирих.

 

Иако моделот Парацелзус може да се смета за скап од некои, други без сомнение признаваат дека цената на лекувањето во Парацелзус не е поголема од луксузен хотелски апартман или престој во приватна клиника. Јасно е дека вредноста на Paracelsus Recovery е исклучителна.

Специјализации за третман на клиниката Парацелзус

Парацелзус објекти

 • салон
 • Тениско игралиште
 • Театар
 • Скијање
 • Сноубординг
 • Истражете го Цирих
 • Градини
 • Суд за одбојка
 • Трансфери
 • Пристап до природата
 • Отворено јадење
 • Спа
 • Часови за танц
 • Пловидба
 • Риболов
 • Пешачки патеки
 • Гурмански вечера
 • Интернет пристап
 • Отворен салон
 • Базен
 • Фитнес Центар
 • Бокс
 • пешачење
 • Масажа
 • филмови
 • Бизнис центар, компјутери
 • Градини

Опции за третман за обновување на парацелзус

 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • MBCT
 • Интерперсонална терапија
 • Терапии со помош на лекови
 • Третман со помош на лекови
 • Акупунктурата
 • Животни вештини
 • физиотерапија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Превенција на релапс Советување
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Рекреативна терапија
 • Семејно советување
 • Исхрана
 • Биохемиска реставрација
 • Групна терапија
 • Духовна грижа
 • Терапија за прифаќање (ACT)
 • Авантуристичка терапија

Понатамошна нега на парацелзус

 • Амбулантски третман
 • Состаноци за поддршка
 • Тренер за наплата
 • Скрининг на лекови
 • Професионална поддршка за повторно влегување
 • Способност да повикате советник
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Следни сесии (лично)
 • Семејно последователно советување
 • Фитнес сесии
Парацелзус Обнова Цирих
логото за обновување на парацелзус

телефон
+41 52 624 63 33

Обнова на парацелзус

Paracelsus Recovery успешно испорачува светски третман предводен од семејство со цел целосно закрепнување од злоупотреба на супстанции и зависност од процеси.

Seehofstrasse 4, 8008 Цирих, Швајцарија

Парацелзус Обнова, адреса

+41 52 624 63 33

Парацелзус Обнова, Телефон

Отворете 24 часа

Парацелзус Обнова, Работно време

Временска прогноза за обновување на Парацелзус

Парацелзус закрепнување во печатот

На прв поглед, Paracelsus Recovery во Цирих изгледа како луксузен хотел од висока класа. Мебелот е мек. Во бањата има Molton Brown тоалети. Но, Paracelsus Recovery не е одмор со пет ѕвезди, тоа е најсовремена установа за лекување на зависност од дрога, алкохол и однесување... [Кликнете за да прочитате повеќе]

Свежо од авион, но далеку од свеж, излегувам со матни очи, исушена и нервозна на крајот од еднонеделното виткање во Будимпешта. Ме пречека на аеродромот во Цирих висок, беспрекорно облечен Швајцарец кој ме врзува во Бентли. На пат сум на рехабилитација. … [Кликнете за да прочитате повеќе]

Клучни факти за обновување на Парацелзус

знаме

Кого го третираме
Мажите и жените
HNW / ВИП
UHNW
Директори

говор-балон

Јазици
англиски
Руската
холандскиот
германски

кревет

Вработување
Еден клиент во исто време