Обнова на островот Хаваи

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Опции за откажување од алкохол и дрога на Хаваи

Hawaii Island Recovery се наоѓа во областа Кона на островот Хаваи. Кона е неверојатна област со природни убавини околу неа. Локацијата на обновувањето на островот Хаваи е идеална за секој што бара бегство од нивните зависности. Hawaii Island Recovery е објект за рехабилитација од дрога и алкохол на островски рај

 

Обнова на островот Хаваи е основана од Џон Хибшер. Хибшер е многу искусен во областа на одвикнување од зависност. По стекнувањето магистерски и докторски студии на Универзитетот Нортвестерн, тој работеше во сопствената приватна ординација во Милвоки. Во 1997 година, Хибшер се преселил на Хаваи за да работи со поединци кои страдаат од зависност.

 

Во повеќе од 35 години клиничка психологија, Хибшер работел со различни пациенти, користејќи терапии засновани на докази. Истите овие терапии базирани на докази се користат од страна на Hawaii Island Recovery денес, давајќи им на жителите шанса да стекнат независност од нивните зависности.

 

Рехабилитацијата пречекува најмногу осум жители во исто време на својот фантастичен имот. Акредитирани од страна на Мешовита комисија, Hawaii Island Recovery работи со мажи и жени. Заедно со терапии базирани на докази, ќе доживеете детоксикација со медицински надзор по пристигнувањето. Холистичките и искуствени терапии се на менито во луксузната рехабилитација.

 

Како е во обновата на островот Хаваи?

 

Hawaii Island Recovery има терапевти способни да работат со жители кои страдаат од злоупотреба на супстанции, зависност и истовремени нарушувања. Рехабилитацијата има три клучни области што ги таргетира кога ги лекува жителите. Клучните области се клиничката нега, холистичкото здравје и рекреативните активности.

 

Заедно со злоупотреба на супстанции, зависност од дрога и зависност од алкохол, Hawaii Island Recovery работи со жители кои страдаат од зависности од процеси како што се коцкање, секс, порнографија и храна. Може да добиете помош и за посттрауматско стресно растројство, депресија и анксиозност.

 

Можете да изберете програма за рехабилитација за 30, 60 или 90 дена. Обнова на островот Хаваи обезбедува временска рамка која работи за секој жител наместо да обезбедува програма со една големина што одговара на сите.

 

По пристигнувањето на обновувањето на островот Хаваи, ќе подлежите на предмедицинско одобрување и проценка за да се утврдат терапии што ќе ги искусите. Доколку е потребно, се обезбедува детоксикација под медицински надзор. Ова ви дава можност да ги отстраните токсините од вашето тело пред да преминете на целосната резиденцијална програма. Откако ќе започне резиденцијалната програма, ќе присуствувате на индивидуални и групни тераписки сесии повеќе пати неделно. Лековите ќе се администрираат доколку е потребно за време на вашиот престој.

 

Еден од најголемите плус поени за закрепнување на островот Хаваи е програмата за психотерапија на центарот со помош на делфини. Програмата им овозможува на жителите да пливаат со делфини за да го подобрат нивното ментално здравје. Постои и програма за терапија со коњи. Искуствените терапии и активности како што се нуркање, планинарење и патувања на плажа обезбедуваат дополнително лекување на жителите.

Погодности за обновување на островот Хаваи

 

Ќе го најдете обновувањето на островот Хаваи на најзападната точка на Големиот Остров. Можете да видите како се протега крајбрежјето на милји од локацијата на рехабилитацијата. На жителите во рехабилитацијата им се нуди поглед на океанот. Плажите околу рехабилитацијата се извонредни и обезбедуваат одлично бегство по денот на групна и индивидуална рехабилитација.

 

Во рехабилитацијата има простор за најмногу осум жители истовремено. Сместувањето е достапно за жителите кои бараат приватни или заеднички спални соби. Заедничкото сместување им дава можност на жителите да работат со други и да бидат одговорни за закрепнувањето на нивните цимери. На жителите ќе им бидат дадени некои задолженија за време на нивниот престој, но нема да доживеете многу работа кога сте надвор од терапијата.

 

Готвач е на лице место за да подготви оброци за жителите. Оброците се локално набавени од производи на островот. Готвачот на лице место обезбедува оброци кои одговараат на диететските потреби на секој жител. Обезбедените оброци се здрави и им даваат на жителите хранливи материи што можеби им недостасувале.

 

Рехабилитацијата има домашно чувство. Тој беше дизајниран да им даде на клиентите дом далеку од дома и удобна атмосфера. Од својата пријатна дневна соба до неговата кујна, која е срцето на рехабилитацијата, Hawaii Island Recovery обезбедува топло место за закрепнување на жителите.

Приватност во Обнова на островот Хаваи

 

Hawaii Island Recovery може да ги користи заштитените здравствени информации на жител со цел да обезбеди третман, да добие плаќање за нега и да спроведе дополнителни опции за нега. Рехабилитацијата се придржува до законите на HIPAA за време на престојот на секој жител. Локацијата на закрепнувањето на островот Хаваи во областа Кона на Големиот Остров им овозможува на жителите шанса да избегаат на лекување. Приватноста обезбедена за секој жител е идеална за закрепнување.

 

Рехабилитација на закрепнување на островот Хаваи

 

Обнова на островот Хаваи беше создаден со три клучни области за да одговори на потребите на секој жител. Овие области се клиничка нега, холистичко здравје и рекреативни активности. Рехабилитацијата користи терапии засновани на докази за да одговори на потребите на секој жител. Исто така, ќе поминете низ искуствени терапии и активности. Терапијата со делфини е една од клучните програми обезбедени од Hawaii Island Recovery.

 

Локација за обновување на островот Хаваи

 

Ќе го најдете Хаваи Обнова на најзападната точка на Големиот Остров. Можете да го видите крајбрежјето и локалните планини од локацијата на рехабилитацијата. На жителите им се нуди поглед на океанот, давајќи релаксирачко хипнотичко чувство. Плажите околу рехабилитацијата се извонредни и обезбедуваат одлично бегство по денот на групна и индивидуална рехабилитација.

 

Цена за рехабилитација на островот Хаваи

 

Жителите можат да останат на лице место 30, 60 или 90 дена во оваа рехабилитација на островот Хаваи. Престојот во рехабилитација започнува од 31,500 долари. Рехабилитацијата прифаќа осигурување што ви дава можност да покриете дел или сите ваши трошоци.

 

Еден од најдобрите рехабилитации во светот?

 

До осум жители се примени на рехабилитација на островот Хаваи во исто време. На жителите им се дава можност да се лекуваат на една од најубавите локации во светот. Заедно со користењето на локалното поставување, Обнова на островот Хаваи обезбедува искуствена и активност терапија за разлика од повеќето програми за третман. Можете да доживеете терапија со делфин во единствен амбиент додека стекнувате алатки за долгорочна трезвеност.

 

Добрите и лошите страни на обновувањето на островот Хаваи

 

Закрепнувањето на островот Хаваи е високо оценето од нашиот тим стручни соработници за методите на лекување и вкупната стапка на успех. Сепак, негативната страна е очигледно дека центарот за третман е со седиште на Хаваи, кој може да се чувствува малку оддалечен и осамено во текот на првите неколку недели од примарната здравствена заштита.

Во рехабилитацијата има простор за најмногу осум жители истовремено. Сместувањето е достапно за жителите кои бараат приватни или заеднички спални соби. Рехабилитацијата има домашно чувство. Тој беше дизајниран да им даде на клиентите дом далеку од дома и удобна атмосфера.
Рехабилитација на закрепнување на островот Хаваи
Обнова на островот Хаваи
Хаваи-Остров-Центар за закрепнување
Поплаки за обновување на островот Хаваи
Цена за обновување на островот Хаваи
Центар за рехабилитација на островот Хаваи

Одење на рехабилитација на Хаваи

Рехабилитација на Хаваи

Најдобрите рехабилити во светот

https://www.worldsbest.rehab/

Обнова на островот Хаваи

Hawaii Island Recovery има терапевти способни да работат со жители кои страдаат од злоупотреба на супстанции, зависност и истовремени нарушувања. Рехабилитацијата има три клучни области што ги таргетира кога ги лекува жителите. Клучните области се клиничката нега, холистичкото здравје и рекреативните активности.

Адреса: 73-4697 Hina Lani St, Kailua-Kona, HI 96740, Соединети Американски Држави
Часови: Отворено 24 часа
Телефон: + 1 866-390-5070
Приеми: https://hawaiianrecovery.com/

Центар за рехабилитација на островот Хаваи

знаме

Кого го третираме
Но
Жени

говор-балон

Јазици
англиски

кревет

Вселување: 8

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.