Најскапата рехабилитација

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Најскапата рехабилитација

 

Зависноста е болест која влијае на животот на поединецот на повеќе начини. Зависноста може да ги растури семејствата и да ги уништи кариерите, предизвикувајќи ги заболените да излезат од контрола и да се свртат кон дрога и алкохол уште повеќе.

 

Remedy Wellbeing е запознаен со болката што ја предизвикува зависноста и им нуди на клиентите шанса да влезат во рехабилитација за нивните зависности. Сепак, Remedy Wellbeing не е управа на центарот за рехабилитација во мелницата каде што пациентите присуствуваат на состаноци и седат во своите соби во текот на денот.

 

Лек благосостојба луксузна рехабилитација нуди широк спектар на прогресивни и врвни третмани. Клиентите може да се подложат на третман за злоупотреба на супстанции, нарушувања на процесите, истовремени проблеми со менталното здравје, како и луксузни велнес, програми против стареење и подмладување.

 

Центарот обезбедува приватно бегство за талентирани, креативни, смели и енигматични поединци, кои се подготвени повторно да се поврзат со себе и да ја прекинат зависноста еднаш засекогаш.

 

Програмите за лекување во Remedy Wellbeing не се исти како и во другите центри за рехабилитација. Специјалистите за третман на центарот препознаваат дека зависноста на секоја личност е различна, што значи дека програмата за закрепнување мора да биде приспособена да одговара на потребите на поединецот.

 

Уникатните квалитети на центарот се очигледни во неговата Семејна програма, која им овозможува на клиентот и нивното семејство да искусат третман на луксузна јахта од 125 метри што плови во Андаманското Море. Секоја програма за третман има клинички, медијален и холистички придонес од експерти во индустријата за рехабилитација.

 

Работата на Remedy Wellbeing беше потврдена од експерти во областа и неодамна беше наградена со почести за најдобра и најексклузивна светска рехабилитација за 2022 година од страна на World's Best Rehab Magazine.

 

Претходниот најскап центар за рехабилитација во светот беше Kusnacht Practice лоциран во Швајцарија. Remedy Wellbeing им нуди на клиентите многу повеќе од другите клиники. Нејзините опции за третман, луксузни искуства и медицински велнес опции не се еднакви со ниту една друга установа за рехабилитација во светот11.АБ претседател и извршен директор Remedy Wellbeing, REMEDY Wellbeing® – Најуникатна и ексклузивна рехабилитација во светот, Remedy Wellbeing.; Преземено на 24 септември 2022 година, од https://remedywellbeing.com.

 

Програмите за лекување на Remedy Wellbeing го надминуваат она што повеќето луѓе го очекуваат од центарот за одвикнување од зависност. Remedy Method® е внатрешен персонализиран модел на третман изграден околу главните столбови на закрепнувањето:

 

 1. Медицински надзор
 2. Интензивна психотерапија
 3. Вредност, определување и процесен пристап
 4. Биомолекуларна реставрација
 5. Био-фармацевтски третман
 6. Ортомолекуларна медицина
 7. Холистички методи за 360 степени
 8. Егзистенцијална врска

 

Според Националниот институт за злоупотреба на дрога, се проценува дека 40 до 60 проценти од поединците се опоравуваат од релапс на зависност. Remedy Wellbeing Luxury Rehab има за цел да ја намали оваа бројка со својот единствен третман за да се стави крај на зависноста и да се олесни невообичаено високата стапка на смртност што влијае на креативните индустрии, медиумите, лидерите во сала за совети, кралското семејство и поединците со ултра висока нето вредност.

 

Претходно: Сè што не е во ред со луксузната рехабилитација

Следно: Луксузен Рехабс

 • 1
  1.АБ претседател и извршен директор Remedy Wellbeing, REMEDY Wellbeing® – Најуникатна и ексклузивна рехабилитација во светот, Remedy Wellbeing.; Преземено на 24 септември 2022 година, од https://remedywellbeing.com
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.