Најдобрите капацитети за одвикнување од алкохол

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Како да ги најдете најдобрите капацитети за одвикнување од алкохол за вашите потреби

Конечно одлучивте дека ви треба помош со вашата зависност од алкохол и ги барате најдобрите установи за рехабилитација од алкохол. Можеби работите излегле од контрола и пиењето е единствениот аспект од животот што се чувствува нормално. Можеби штотуку почнувате по лизгава патека, бидејќи животот се врти надвор од контрола.

 

Без оглед на тоа во која категорија спаѓате, сакате да присуствувате на установа за одвикнување од алкохол што е најдобро одговара за вашите потреби11.Д. МекКарти, Интензивни амбулантски програми за злоупотреба на супстанции: проценка на доказите – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4152944/.

 

Во светот денес има голем број установи за одвикнување од алкохол. Сепак, може да биде тешко да се знае кој центар за третман на алкохол ќе ви овозможи да се опоравите од употребата на алкохол. Донесувањето одлука да присуствувате на установа за одвикнување од алкохол не е лесно. Всушност, тоа може да биде неверојатно огромно22.AB CEO Worlds Best Rehab Magazine, Worlds Best Rehab | Најдобрите рехабилитанти за третман на зависност во светот, најдобрата рехабилитација во светот; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.worldsbest.rehab.

 

Професионалниот третман може да ви помогне да се опоравите од болеста на алкохолизам, но не сите центри за рехабилитација нудат исто искуство. Некои установи за одвикнување од алкохол нудат програма со една големина, додека други градат програма околу вас. Откако ќе го преземете главниот чекор за да се посветите на програма за третман на алкохол, можете да одлучите кој тип на рехабилитација е најдобар за вашите потреби.

Зошто треба да одите на рехабилитација за алкохол?

Алкохолот може силно да се одржи во вашиот живот. Да се ​​откажете од ладна мисирка или самостојно може да биде неверојатно тешко. На зависниците од алкохол често им е потребна стручна помош за да го добијат потребниот третман за да се стави крај на зависноста. Професионалниот третман со алкохол може да овозможи долгорочно закрепнување33.Р. Мојтабаи и Ј.Г. Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360883/.

 

Не само што рехабилитацијата од алкохол може да ви обезбеди долгорочно закрепнување и алатки за да спречите рецидив, туку нуди и помалку опасен начин за ставање крај на зависноста. Зависноста од алкохол може да биде тешко да се надмине, а повлекувањето може да биде опасно кога нема надзор. Одвикнувањето од алкохол исто така може да биде смртоносно. Имањето медицински професионалец кој ќе го надгледува повлекувањето не само што ви дава професионална помош, туку ви овозможува да имате надзор.

Ниво на грижа во установата за одвикнување од алкохол

Установите за одвикнување од алкохол нудат различни нивоа на грижа. Како што беше споменато претходно, не сите објекти за рехабилитација се исти ниту пак обезбедуваат иста количина на нега.

 

Пред да изберете центар за одвикнување од алкохол, треба да земете во предвид неколку аспекти на вашата зависност:

 

 • Ниво на моментална злоупотреба на алкохол
 • Било кои истовремени медицински состојби
 • Секое истовремени проблеми со менталното здравје
 • Било какви проблеми со зависност од дрога
 • Претходни обиди да се откажете од алкохолот

 

Медицинските професионалци можат да ви помогнат да го пронајдете вистинското ниво на потребна нега. Центарот за рехабилитација ќе ги земе предвид сите различни сложени проблеми што ги има клиентот кога го прима на лекување.

Објекти на најдобрите центри за одвикнување од алкохол

Какви нивоа на грижа обезбедуваат установите за одвикнување од алкохол?

Една од главните работи обезбедени од многу установи за одвикнување од алкохол е медицинската детоксикација. Медицинската детоксикација им помага на клиентите со симптоми на одвикнување од алкохол. Алкохолот може да создаде ментална и физичка зависност. Откажувањето без помош од професионалци може да го влоши повлекувањето, па дури и опасно по живот. Медицинската детоксикација ви овозможува да се ослободите од алкохолот и да ги отстраните токсините од вашето тело.

 

Центарот за стационарен третман е уште една опција за закрепнување од алкохол. Овие станбени објекти се популарни кај клиентите кои бараат лек од злоупотреба на алкохол. Стационарното лекување, исто така, ги учи клиентите на алатките потребни за да останат трезни долгорочно.

 

Може да присуствувате на разни терапии, часови и други активности за време на престојот. Програмите за резиденцијална нега траат минимум 28 дена44.AB CEO Најдоброто списание за рехабилитација во светот, зошто е Rehab 28 Days? | Дали е доволно 28 дена рехабилитација?, најдобра рехабилитација во светот; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://worldsbest.rehab/why-is-rehab-28-days/ и може да продолжи повеќе од 90 дена.

 

Клиентите можат да искусат дневна програма за опоравување алкохол благодарение на делумната хоспитализација. Делумна болничка програма (PHP) им нуди на клиентите околу четири до пет часа нега дневно. Клиентите можат да се вратат дома по завршувањето на третманот.

 

На клиентите им се достапни и интензивни амбулантски програми (ИОП). Овие програми се одлични за поединци на кои не им е потребна деноноќна грижа или надзор. Клиентите можат да продолжат да живеат и работат надвор од рехабилитација, додека посетуваат мал број тераписки сесии неделно.

 

Последната опција за одвикнување од алкохол е амбулантска програма. Ова е типичен неделен или двонеделен состанок на кој клиентите можат да добијат помош за нивната зависност од алкохол.

Со вас работат најдобрите центри за третман на алкохол

Не сите центри за лекување алкохол се исти. Најдобрите рехабилитации за алкохол се оние кои градат и приспособуваат програма за третман на алкохол која најдобро одговара на вашите потреби.

 

Третманот кој е прилагоден на поединецот е идеален начин за лекување на зависноста. Прилагодениот третман му помага на клиентот да ја заврши програмата за рехабилитација и да го заврши нивното закрепнување. Индивидуализираниот третман исто така ви дава шанса да научите алатки кои одговараат на вашиот живот и да останете трезни во иднина.

 

Зошто приспособениот план за третман на алкохол е идеален начин за опоравување од додавањето? Секој поединец има различен сет на мотивации. Сите клиенти во центар за третман на алкохол имаат различни причини за присуство. Затоа, успешната рехабилитација од алкохол треба да се справи со индивидуалните мотивации на секоја личност. Со поединечно обраќање до секој клиент, центарот за рехабилитација може да има позитивно влијание.

Продолжување на трезвеност

Еден од најважните аспекти што треба да се земат предвид при изборот на рехабилитација од алкохол, се неговите стратегии за долгорочна трезвеност. Премногу често, поединци посетуваат рехабилитација за алкохол, но повторно паѓаат во прегратките на пијалокот кога се враќале дома. Висококвалитетен објект за рехабилитација ќе ви ги даде потребните алатки за да продолжите со трезвеноста долго по напуштањето на установата. Персоналот на рехабилитацијата ќе ве научи на различни техники за да продолжите да закрепнувате.

Каде треба да присуствувате на рехабилитација?

Денес на пазарот има голем број објекти за рехабилитација. Овие центри обезбедуваат различни програми за поединци кои бараат закрепнување од злоупотреба на алкохол. Едно од големите прашања што можеби го имате е, каде треба да присуствувате на рехабилитација? Поради големиот обем на рехабилитација, можеби имате објекти во близина. Сепак, можете да изберете да присуствувате на центар за третман на алкохол во друга држава.

 

Една од најпопуларните причини да присуствувате на рехабилитација надвор од државата е поради тоа што ве оддалечува од предизвикувачите. Отстранувањето од вашиот вообичаен живот дома може да ги подобри вашите шанси за закрепнување. Сепак, не е секогаш опција да присуствувате на рехабилитација надвор од државата.

 

Многу состојби на висококвалитетни капацитети за рехабилитација и се додека го обезбедуваат потребниот третман; треба да сметате дека тоа е успешно искуство.

 

Претходно: Детоксикација од алкохол во Марбела

Следно: Деменција поврзана со зависност од алкохол

 • 1
  1.Д. МекКарти, Интензивни амбулантски програми за злоупотреба на супстанции: проценка на доказите – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4152944/
 • 2
  2.AB CEO Worlds Best Rehab Magazine, Worlds Best Rehab | Најдобрите рехабилитанти за третман на зависност во светот, најдобрата рехабилитација во светот; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.worldsbest.rehab
 • 3
  3.Р. Мојтабаи и Ј.Г. Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360883/
 • 4
  4.AB CEO Најдоброто списание за рехабилитација во светот, зошто е Rehab 28 Days? | Дали е доволно 28 дена рехабилитација?, најдобра рехабилитација во светот; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://worldsbest.rehab/why-is-rehab-28-days/
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.