Светската најдобра клиника за рехабилитација

Напишано од Janeејн Верверички

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

[popup_anything id="15369"]

Светската најдобра клиника за рехабилитација

 

Глобалната конкуренција е жестока за посакуваната круна на Worlds Best Rehab Clinic и клиентите се соочуваат со постојано растечка листа на ексклузивни, луксузни рехабилитации од кои можат да изберат. Со оглед на процесот на рехабилитација што го менува животот, постои дополнителен притисок да се „добие правилно“ и да се најдат најдобрите терапевти и најизвонредното целокупно искуство за рехабилитација.

 

Погрешниот избор може да има страшни и егзистенцијални последици. Вистинскиот избор може да доведе до целосно закрепнување, или во најмала рака, ремисија од злоупотреба на супстанции и зависност од процеси, поради што ексклузивните капацитети за рехабилитација од ниво еден+ прикажани во списанието Worlds Best Rehab се оние кои постојано се развиваат за да донесат исклучителни резултати, во возвишени околината.

 

Најдобрата рехабилитација во светот не е 12-чекор

 

Помина времето на традиционалниот модел од 12 чекори, пристапот заснован на срам и немедицинскиот етос беа создадени за да спасат животи за време на големата депресија од 1930-тите.

 

Иако во својата основа, програмата 12-чекор сигурно го издржа тестот на времето, многу од најдобрите светски клиники за рехабилитација комбинираат психијатриски, психотерапевтски и холистички модалитети за лекување на целото јас, наспроти само еден дел од таа психа. Сите рехабилитации прикажани на Worlds Best Rehab имаат значително искуство со двојна дијагноза од светска класа, со широки опции за третман на располагање.

 

Истражување на најдобрите светски клиники за рехабилитација

 

Бидејќи пациентите и нивните семејства генерално немаат експертиза за да направат информирани споредби, тие се донекаде обесправени кога станува збор за наоѓање установи за лекување. Лесно е за објектот да има смели тврдења и забележавме загрижувачки тренд на објекти кои го „копираат“ она што сега е прилично пасната маркетинг фраза „еден клиент во исто време“.

 

Овие рехабилитации имаат тенденција да бидат виртуелни работи, без објавена адреса. Според нашето искуство, ова нема многу врска со приватноста и е повеќе индикативно за услуга која постои само кога клиентот финансиски се обврзува на лекување. Во остатокот од годината, овие терапевти едноставно водат свои клиники, со свои локални пациенти, за мал дел од трошоците.

 

Списанието Worlds Best Rehab постои за да им овозможи на клиентите и нивните семејства ефикасно да ги истражуваат сите нивни достапни опции, а нашата брошура за луксузна рехабилитација овозможува карактеристики на сите тековни рехабилитации што вреди да се разгледаат. Едноставно, ако рехабилитацијата не е претставена, не ја оценуваме како добра.

 

Колку долго трае третманот во најдобрите светски клиники за рехабилитација?

 

Разбирливо е дека луѓето сакаат да најдат услуга што ќе им помогне да закрепнат што е можно побрзо. За жал, закрепнувањето од зависност и некои состојби кои се појавуваат не е толку чист и клучен процес. Без интервенција што би можела директно да се припише на „лек“, најдобрата клиника во светот би покажала дека е направено се за да се создадат соодветни услови во секој поглед за да се подобрат шансите за закрепнување.

 

Сеприсутната 28-дневна рехабилитација беше измислена од индустријата за рехабилитација во Малибу во 1980-тите. 28 дена беше Маркетинг трик за рехабилитација за да помогне да се доведат клиентите во нивните станбени објекти. Во реалноста, иако 28 дена може да обезбеди одредено привремено олеснување, стапката на релапс на глобално ниво е релативно висока, особено кога се споредува со престој од 60 до 90 дена.

 

Најдобрата рехабилитација за тинејџери во светот

 

Тинејџерската рехабилитација е сложена област на терапевтска наука, која бара само најдобрите специјалисти во класата со нишаните вештини потребни за прилагодување на деструктивното однесување во младешките умови кои сè уште растат и го обликуваат сопствениот идентитет во светот. Remedy Wellbeing е една таква установа која е од голема важност во обликувањето на колективниот пристап кон зависноста од тинејџерски процеси, злоупотреба на супстанции и истовремени нарушувања на менталното здравје.

 

Прво закрепнување, второ удобност?

 

Сосема е можно дека а луксузен центар за третман на рехабилитација е светски лидер само во однос на резултатите на своите пациенти и не е блиску до понуда на највисок квалитет на капацитети или угостителство. Потоа станува прашање на претпочитање на пациентот, што е важен фактор во вклучувањето во третманот, иако за да се појави во Worlds Best Rehab Magazine, клиниката мора да покаже дека е исклучителна не само во однос на начинот на лекување и успехот, туку и во однос на на капацитети, јадење, сместување, целокупна гостопримливост и вредност за инвестиција.

 

Најдобар светски магазин за рехабилитација: The Мишелин Водич за меѓународна луксузна рехабилитација

 

Worlds Best Rehab Magazine ги прикажува најдобрите клиники во светот. Рачно избрани и проверени за стапката на успех, модалитет на третман, терапевтска средина, капацитети, цена и вредност. Ова се најдобрите клиники во светот. Обезбедување на врвен персонализиран третман, со цел целосно закрепнување.

 

Се стремиме да бидеме најдоброто и најдоверливо место за ресурси за третман и информации за рехабилитација. Списанието Worlds Best Rehab Clinic е создадено и курирано од луѓе кои се грижат доволно за да ги оспорат меѓународните стандарди за грижа во центарот за третман. Нашите наградувани професионалци бараат јасност во просторот за рехабилитација, а нашите информации им овозможуваат на нашите читатели да дојдат до суштината на информациите што може да го обликуваат нивното закрепнување.

 

  • Ние сме храбри
  • Ние сме професионални
  • Имаме натпреварувачки дух кој не тера да бидеме прв и најдобар ресурс на планетата
  • Ја негуваме довербата работејќи со интегритет
  • Ние се залагаме за спасување животи кои инаку би можеле да бидат изгубени поради зависноста

 

„Нема веројатно подобар барометар на најуспешните капацитети за третман на планетата од Worlds Best Rehab. Тие се Мишелин Водич за меѓународна луксузна рехабилитација“...Обнова на физисот

 

Претходно: UHNW рехабилитација

Следно: Извршна рехабилитација

Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .