Услови за ментално здравје

Скоро еден од пет лица страда од ментална здравствена состојба.

Веќе има повеќе од 200 видови на ментални болести кои се класифицирани. Вообичаено, овие конкретни ментални болести се вклопуваат во една од седумте категории на ментални нарушувања. Анксиозни нарушувања, нарушувања на расположението, психотични нарушувања, нарушувања во исхраната, нарушувања на личноста, деменција и аутизам

Депресија

Депресија