Повлекување за ментално здравје

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Dr Рут Аренас Мата

Што е одмор за ментално здравје?

Повлекувањето на менталното здравје им овозможува на поединците кои страдаат од депресија, анксиозност и други проблеми со менталното здравје1Вајкс, Т., и сор. „Подобрување на искуствата на пациентите за ментално здравје болничка нега: рандомизирано контролирано испитување - PMC“. PubMed Central (PMC), 20 јули 2017 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5757411. да добијат нега во стационарни установи и да ја подобрат нивната благосостојба. Стационарните одмори можат ефикасно да помогнат при нарушувања на менталното здравје многу подобро од другите видови планови за лекување.

Стационарните одмори за ментално здравје им даваат на клиентите сеопфатно искуство кое ги открива длабоките причини за проблемите. Додека многу планови за третман едноставно ги третираат симптомите, повлекувањето на менталното здравје може да ги реши и основните причини за нивните причини. Пристапот им овозможува на клиентите поцелосно заздравување и долгорочно завршување на нивните нарушувања на менталното здравје.

Извонредното повлекување за менталното здравје ви овозможува да се одделите од предизвикувачите и проблемите дома. Вие сте принудени да се справите со прашањата за вашето ментално здравје и да работите на тоа да се подобрите. Повлекувањата за ментално здравје исто така ви овозможуваат да изградите нови навики кои создаваат подобра благосостојба.

Луксузно одморалиште за ментално здравје

Луксузните одмори за ментално здравје стануваат попопуларни од кога било, сега стигмата поврзана со менталното здравје се менува на подобро. Општо е прифатено дека секој четврти возрасен човек2СЗО. „Светски здравствен извештај 2001: Менталните нарушувања погодуваат секој четврти човек“. Светски здравствен извештај од 2001 година: Менталните нарушувања погодуваат еден од четири луѓе, 28 септември 2001 година, www.who.int/news-room/detail/28-09-2001-the-world-health-report-2001-mental-disorders-afect-one-in-XNUMX-people. се справуваат со барем едно прашање поврзано со менталното здравје во одреден момент од нивниот живот.

Истражувањата покажаа дека третманот за ментално здравје во луксузно опкружување во голема мера помага за закрепнување и ремисија, бидејќи многу водечки клиники создаваат прекрасен терапевтски простор за повлекување, лекување и растење. Персонализиран клинички персонал, сите усогласени во посветеноста на менталното здравје и благосостојба. Луксузните одмори за ментално здравје имаат тенденција да имаат 360 холистички поглед кон закрепнувањето и додека се клинички водени, повлекувањето ќе вклучува и биохемиска реставрација, ортомолекуларна медицина, кислородни сесии, генетски скрининг, терапија со матични клетки, акупунктура, натуропатија, медитација, јога, таи чи и фитнес тренинг.

Покрај решавањето на прашањата за менталната благосостојба, луксузните одмори може да вклучуваат опции против стареење и естетска медицина.

РЕМЕД БОСТОЈБА - Најексклузивното и најуспешното луксузно одморалиште за ментално здравје

ЛЕК Благосостојбата е најексклузивното повлекување во светот

Дали сте во момент кога знаете дека вашиот живот мора да се промени? Дали барате повеќе мир, исполнетост и чувство за цел? РЕМЕДИ постои за да им помогне на клиентите да најдат спокојство според вашите највисоки вредности, без оглед на тоа. Без стрес, третмани за емоционална, физичка и психолошка благосостојба без осудување. РЕМЕДИ поддржува широк спектар на здравствени проблеми, вклучувајќи зависности, анксиозност, несоница, депресија, исцрпеност, траума, губење на тежината, подмладување и анти-стареење, како и биохемиска реставрација и хранлива рамнотежа.

Специјализации | Прегорување, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси, управување со тежината

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

Како одморите за ментално здравје им помагаат на клиентите?

 

Гостите во одморалиштето за ментално здравје можат да доживеат возбудливо искуство што води до целосно заздравување. Луксузните одморалишта нудат различни традиционални и нетрадиционални планови за третман. Ќе доживеете тераписки сесии со обучени професионалци кои ќе ви овозможат да дојдете до коренот на проблемот. Дополнителни терапии достапни за клиентите вклучуваат јога, медитација и вежбање, кои сите им помагаат на гостите да се опорават од проблемите со менталното здравје.

 

Повлекувањата за ментално здравје не се само за безброј тераписки сесии што се одржуваат во текот на денот. Деновите се организирани за да ви го дадат оптималниот начин за заздравување преку различни активности. Еден ден може да содржи часови по јога, сесии за терапија, екскурзии на отворено и сесии за духовност за клиенти кои исто така се занимаваат со проблеми со злоупотреба на супстанции. Истражувањата покажаа дека физичката кондиција и тренингот ги подобруваат проблемите со менталното здравје, како што е депресијата. Извонредното одморалиште за ментално здравје може да им помогне на гостите да почнат физички да се трансформираат што ќе ги подобри нивните животи ментално.

 

Една од причините зошто поединците бараат одмор за ментално здравје е разновидноста во денот. Тоа е повеќе од само разговор со терапевти. Тоа е извонредно искуство што ги зема гостите и ги менува нивните животи.

 

Зошто да посетите одморалиште за ментално здравје?

 

На клиентите им е тешко да ја добијат потребната помош дома или во традиционалните центри за амбулантско лекување. Забава за ментално здравје не само што им дава можност на клиентите да го поминат целото време во центарот за рехабилитација, туку им дава деноноќно фокусирање што не е доживеано во амбулантска установа.

 

Повлекувањата за ментално здравје, исто така, може да ги решат основните нутриционистички проблеми што исто така може да им го дадат на клиентите потребниот поттик. Депресијата може да се активира преку лошата исхрана исто како и недостатокот на физичка кондиција. Со коригирање на основните нутритивни недостатоци, гостин во одморалиште за ментално здравје може да научи како да ја подобри својата депресија преку диета.

 

Одморалиштето за ментално здравје може да ги инспирира гостите да станат поздрави и подобри. Луксузните рехабилитации нудат мирни услови со искусни психијатри и персонал за да се подобри благосостојбата на клиентите. И покрај тоа што личат на бутик хотели со пет ѕвезди, одморите за ментално здравје ги решаваат проблемите што ги имаат клиентите што ги подобруваат нивните животи и го прават менталното здравје поуправливо.

 

Следна: Програми за помош на вработените

  • 1
    Вајкс, Т., и сор. „Подобрување на искуствата на пациентите за ментално здравје болничка нега: рандомизирано контролирано испитување - PMC“. PubMed Central (PMC), 20 јули 2017 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5757411.
  • 2
    СЗО. „Светски здравствен извештај 2001: Менталните нарушувања погодуваат секој четврти човек“. Светски здравствен извештај од 2001 година: Менталните нарушувања погодуваат еден од четири луѓе, 28 септември 2001 година, www.who.int/news-room/detail/28-09-2001-the-world-health-report-2001-mental-disorders-afect-one-in-XNUMX-people.
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.