Луксузен Рехабс

Напишано од Метју Ајдл

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

[popup_anything id="15369"]

Луксузен Рехабс

 

Кога поединецот размислува за установа за рехабилитација, тие често создаваат слики од места од филмски или телевизиски емисии кои прикажуваат зависници кои живеат во лоши и тешки услови. Иако овие прикази на објектите за рехабилитација честопати се претерани, постојат елементи кои ја погодуваат трагата.

 

Сепак, во текот на последната деценија, луксузните капацитети за рехабилитација и центрите за третман станаа пошироко распространети, нудејќи приспособени планови за третман за поединци кои бараат помош и обично на персонализирана основа еден до еден.

 

Процесот на закрепнување може да биде стресна ситуација и психички и физички. Затоа, на гостите во установите за рехабилитација може да им се задуши нивното закрепнување поради лошите услови. Во луксузна клиника за рехабилитација, клиентот има услови и удобности потребни за да живее нормален живот додека ја добива потребната помош за целосно закрепнување.

 

Луксузни погодности за рехабилитација?

 

Луксузните рехабилитации се идеална опција за третман за поединецот кој бара приватност и се чувствува почитуван и од персоналот и од другите практичари. Доверливоста е причина број 1 поради која личноста избира да престојува во луксузен објект, но тоа не е единствената причина.

 

Луксузната рехабилитација му овозможува на лицето да престојува во објект кој обезбедува слично искуство на животниот стил на кое гостите се навикнати. Во луксузните рехабилитации кои третираат повеќе од една личност истовремено, социјалната положба на клиентите е на слично ниво и е важна за многумина кои бараат помош.

 

Луксузната рехабилитација обезбедува позитивно искуство на гостите и може да се разликува од негативните аспекти што ги обезбедува „нормалната“ рехабилитација. Приватните апартмани, апартмани, па дури и цели куќи може да ги користи клиентот за да го максимизира нивното закрепнување.

 

Овие области се исто така идеални за гостите да се релаксираат и да се релаксираат кога не се на третман. Третманите може да се одвиваат во луксузни средини, но закрепнувањето сепак може да биде стресно за умот и телото.

 

Засилено закрепнување во луксузни рехабилитации

 

Една од областите што ја одвојува луксузната рехабилитација од другите форми на закрепнување е засилените методи што се користат за да се овозможи лекување. Многу од најдобрите и најскапите центри за рехабилитација во светот, вклучително и Remedy Wellbeing, обезбедуваат терапија против стареење, пристап до нови лекови кои се развиваат, ортомолекуларна медицина и биохемиска реставрација, спа третмани, приватни спортски сали, базени и луксузна рехабилитација на јахта. Зошто овие им се нудат на гостите? Засилените методи за закрепнување им овозможуваат да го намалат стресот и да го обноват телото и умот11.АБ претседател и извршен директор Remedy Wellbeing, REMEDY Wellbeing® – Најуникатна и ексклузивна рехабилитација во светот, Remedy Wellbeing.; Преземено на 24 септември 2022 година, од https://remedywellbeing.com.

 

Рехабилитацијата не е затвор и присуството во луксузна установа за рехабилитација гарантира дека клиентите навистина ќе го извлечат најдоброто од искуството. Околината и сместувањето се сите важни делови на благосостојбата и закрепнувањето, така што изборот на луксузна рехабилитација што ги надминува очекувањата може да го направи закрепнувањето пријатно.

 

Луксузни центри за третман на славни личности

 

Многу познати личности, како Бијонсе, Ријана, Кети Пери и Мадона, се добро познати и бараат луксузен третман. Луксузните програми нудат различни услуги кои ги надминуваат и ги интегрираат традиционалните активности за рехабилитација. Како и да е, со оглед на тоа што повеќето познати личности се многу помалку од статусот на ултра висока нето вредност, многумина посетуваат поредовни услужни објекти.

 

Луксузните рехабилитанти честопати ја истакнуваат фразата „модел на Малибу“ за да го опишат нивниот индивидуализиран третман и вреди да се напомене дека овој концепт не секогаш го има истото ниво на квалитет како луксузната клиника за ментално здравје. Суштината на навистина персонализираната нега не е нужно загарантирана со луксузните резиденции кои го тврдат тоа.

 

Топ 3 луксузни рехабилитации во светот

 

1. Лек благосостојба

2. Centurion Clinic

3. Prive Swiss

 

Remedy Wellbeing не е управа на центарот за рехабилитација во мелницата каде пациентите присуствуваат на состаноци и седат во своите соби во текот на денот.

 

Водени од иновациите и извонредноста во третманот на употреба на супстанции и состојби на ментално здравје, Remedy Wellbeing е барана дестинација за оние кои бараат успешно, долгорочно закрепнување.

 

Remedy Wellbeing разбира дека не секој имал позитивно искуство во центар за третман кој го практикува моделот 12-чекор. Основачите на Лек благосостојба луксузна рехабилитација исто така, не се согласувам дека центрите за третман се соодветно место за практикување на моделот 12-чекор. Според основачот Александар Бентли,

 

„Програмите од 12 чекори се достапни бесплатно и се нешто со кое со задоволство ги запознаваме нашите клиенти, за да можат дополнително да го истражат пост-третманот. Ние практикуваме комуникација без осудување и срам, никогаш не расправајќи се или користиме конфронтација. Пред сè, нашата мисија е да ги третираме нашите клиенти со достоинство и љубезност, покажувајќи им ја поддршката, поврзаноста и љубовта што им се потребни за да се чувствуваат слободни и да напредуваат“.

 

Remedy Wellbeing нуди широк спектар на прогресивни и врвни третмани. Клиентите може да се подложат на третман за злоупотреба на супстанции, нарушувања на процесите, истовремени проблеми со менталното здравје, како и луксузни велнес, програми против стареење и подмладување.

 

Луксузна рехабилитација на еден клиент

 

Не се само сместувањето и подобрените методи за закрепнување што ја прават луксузната рехабилитација идеална за поединци кои бараат помош со зависноста. Луксузните рехабилитации често користат холистички третмани кои ја третираат целата индивидуа. Гостите можат да најдат приспособени програми кои одговараат на нивните специфични потреби. Овие планови за третман се дизајнирани за закрепнување на една личност, бидејќи нема две исти луѓе.

 

Да се ​​направи луксузна цена за рехабилитација повисока од вашата просечна рехабилитација е терапијата еден до еден што ја нудат многу од најдобрите центри. Терапијата еден до еден им овозможува на посетителите да се сретнат со советници и психијатри кои посветуваат време и енергија за ставање крај на зависноста на клиентот. Терапијата еден до еден е можна поради малиот број на примања што можат да ги понудат само центрите за луксузни третмани.

 

Луксузните рехабилитации се идеален начин за опоравување и елиминирање на зависноста. Од релаксирачки средини до персонализирана нега, луксузната рехабилитација нуди долготрајна помош со зависноста.

 

Претходно: Најскапата рехабилитација

Следно: Елитна рехабилитација

  • 1
    1.АБ претседател и извршен директор Remedy Wellbeing, REMEDY Wellbeing® – Најуникатна и ексклузивна рехабилитација во светот, Remedy Wellbeing.; Преземено на 24 септември 2022 година, од https://remedywellbeing.com
Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .