Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

[popup_anything id="15369"]

Лек благосостојба

Remedy® благосостојба

 

Лек Благосостојбата не е едноставно бегство од животот на зависност. Тоа е враќање на добро проживеан живот.

Онаму каде што солиден луксуз се среќава со терапевтската слобода. Место за поврзување со нешто поголемо од себе.

Приватно засолниште за талентираните, креативните, смелите и енигматичните да се поврзат со себе и да ја прекинат зависноста.

Пристигнете со отворено срце и заминете засекогаш променето. Ова е закрепнување со цел. Дестинација со значење. Ова е РЕМЕДИ®

 

Најдобра луксузна рехабилитација во светот 2022 година

 

Remedy Wellbeing е оценет како број еден во 2022 година од страна на Worlds Best Rehab Magazine и несомнено е најексклузивната и најлуксузната рехабилитација во светот.

 

Навистина исклучителната програма на Remedy и светска класа вклучува искуства за рехабилитација, како што се приватна јахта, јавање коњи и терапија со коњи на плажа, подводен риболов, слободно нуркање со апнеја, авантури „Робинзон Крусо“ на напуштени острови и авантури со хидроавион до далечни земји, сето тоа преполно со величественост 5* луксуз.

 

Кога се третираат клиентите на навистина индивидуална основа, не може да се потпреме на ниту еден единствен терапевтски пристап или модалитет за да се постигнат посакуваните резултати.

 

Тимот на Remedy Wellbeing работи на принципот дека ниту еден модалитет сам не може да даде крај на деструктивното зависно однесување и затоа презема вистински интегриран пристап кон лекувањето, со исклучителен успех.

 

ЛЕКОТ® е широк спектар на врвни психотерапевтски методи. Испорачано и од психијатриски и од терапевтски агол, целиот тим на Remedy верува во создавање долгорочно одржливо закрепнување, ставајќи го клиентот во срцето на нивната понуда за третмани од светска класа.

 

Семејна програма за лек

 

Програмата за третман REMEDY може да вклучи исклучителна и уникатна програма за повторно обединување со клиентот и неговото семејство добредојдени на сопствената јахта од 125 стапки на Remedy за да исплови за магични авантури околу ненаселените острови.

 

Овде, со 24/7 тим од клинички експерти и лекари, семејствата од сите возрасти можат да го поправат скршеното коло на животот додека пловат кристално чисти води, нуркаат, нуркаат, возат млазен велосипед и имаат можност повторно да се поврзат под стручно водство на нашето семејство. терапевтски тим.

 

Искуствата за семејна терапија и обединување, исто така, може да се организираат како самостојно искуство додека се плови по Карибите, блескавиот Средоземен океан или величественото Андаманско Море

Пристигнете со отворено срце и заминете засекогаш променети. Ова е закрепнување со цел. Дестинација со значење. Ова е РЕМЕДИ®

ЛЕК Цена за благосостојба

 

Remedy Wellbeing е најскапата и најексклузивна установа за лекување во светот и со месечна инвестиција од 304,000 американски долари неделно, тимот на Remedy навистина го подигна нивото со своите прекрасни програми, обезбедувајќи исклучителен долгорочен успех за закрепнување.

 

Програмата за третман REMEDY® еволуираше со клинички, медијален и холистички придонес од некои од најдобрите умови и слободни мислители во луксузниот велнес простор. Докажаната просечна должина на престој за целосно закрепнување е помеѓу осум до шеснаесет недели. Двонеделните интензивни опции може да се приспособат за да одговараат на индивидуалните околности, а може да се организираат и престој од една недела.

ЛЕКОТ @ Home

 

Кога водите зафатен живот, балансирањето на значајните обврски дома и на работа, наоѓањето момент за лично посета на терапевт може да биде тешко. И да се земе пропусниот опсег за да потрае еден или два месеци за да посетите одморалиште често е невозможно за многу поединци и семејства.

 

REMEDY @ Home е нашата целосна програма за лекување и интензивна поддршка, во првата навистина луксузна онлајн програма за закрепнување во светот. Додека многу онлајн програми се последователни размислувања, во Remedy Wellbeing овие програми беа дизајнирани и архитектонски од основата; од нашите платформи во согласност со HIPPA и GDPR до нашите висококвалификувани специјалистички тимови, програмите Remedy @ Home се испорачуваат од нашите Меѓународни центри за извонредност, од истите тимови кои ги испорачуваат нашите револуционерни модели на третман за едно лице-по-време.

 

Приватноста и флексибилноста се основата на сите програми Remedy Wellbeing, а нашите онлајн платформи се дизајнирани да ја подобрат максималната безбедност. Нашите експерти за операции и логистика гарантираат дека програмите се интегрирани во животот на клиентите, наместо клиентот да мора да го стави својот живот во мирување за да присуствува на лекување во домот.

 

The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програма за интензивна потпис на лекот

 

Програмата Remedy Wellbeing's Signature е подолгорочна онлајн програма, наменета исклучиво за зафатени директори, поединци со висока нето вредност, спортски професионалци, политичари и оние кои доживуваат интензивна медиумска контрола. Третираните проблеми со благосостојбата вклучуваат исцрпеност, исцрпеност, зависност од супстанции, анксиозност, депресија и реставрација на исхраната.

 

Програмата Remedy Wellbeing Signature е дизајнирана за максимална флексибилност околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

За лек благосостојба

 

Remedy Wellbeing е местото каде што познатите личности, бизнисот, членовите на кралското семејство, поединците и семејствата на HNW и UHNW се третираат во возвишен луксуз со една цел: целосно закрепнување и простување од зависноста и деструктивното однесување.

 

Нашите капацитети се развиени заедно со врвни лекари, лекари и холистички практичари, а ние остануваме посветени на пионерските нови терени, особено на полето на био-фармацевтскиот пристап за лекување на зависности и истовремени нарушувања на менталното здравје.

 

Пристап на лек

 

Remedy Wellbeing применува пристап кој е доверлив, дискретен и неосудувачки со цел брзо да се идентификуваат основните трауми и причината за зависноста. Тимот го испитува секој елемент на дисфункционалните модели на однесување за успешно лекување на менталното, физичкото и духовното јас.

 

ЛЕКОТ® ги опфаќа главните столбови на лекување:

 

 1. Медицински надзор
 2. Интензивна психотерапија
 3. Вредност, определување и процесен пристап
 4. Биомолекуларна реставрација
 5. Био-фармацевтски третман
 6. Ортомолекуларна медицина
 7. Холистички методи за 360 степени
 8. Духовна врска

 

Пред да започнат овие основни столбови на третманот, клиентите обично се подложуваат на целосна медицинска детоксикација во дискретна околина. Детокс е медицински надгледуван од водечки лекари за детоксикација и целосен тим за поддршка на критична нега. ЛЕКОТ® е најефикасен кога е приспособен за потребите на клиентите, во времетраење од 30 до 360 дена.

 

Пристап без 12 чекори

 

Традиционалните рехабилитации сè уште го следат истиот модел од 12 чекори замислен во 1930-тите во средината на западна Америка, а неговата важност за најбогатите клиенти на денешницата беше сериозно доведена во прашање во изминатата деценија. Многу клиенти го пробаа моделот со 12 чекори во други објекти и повторно се појавија; индикација за неуспесите на моделот во денешното опкружување. Заедно со само неколку одбрани установи, Remedy Wellbeing разви свои модалитети на третман, базирани на долгогодишно макотрпно истражување и научен развој.

 

Remedy Wellbeing категорично ја отфрла идејата за приватни рехабилитации кои наплаќаат значителни такси за модел од 12 чекори. Овој пристап често може да се види во Луксузните рехабилитации на ниво еден и вториот ред, со што се комбинираат ротирачката врата на релапс и рехабилитација. Remedy Wellbeing работи само со најдобрите лекари, терапевти и психијатри во светот за да се создаде индивидуализиран план за третман за вистински успешен исход. Терапевтскиот модалитет го вклучува ЛЕКОТ® на закрепнување и VDP пристап на вредност, определување и процес.

 

Remedy Wellbeing е местото каде што ќе го најдете најдобриот персонал, најсовремените терапевтски техники и сплавот научни и холистички пристапи за поддршка и ублажување на поединци преку метаморфоза на целосна физичка и емоционална реставрација.

 

Третман за ментално здравје

 

Менталните нарушувања често се тесно поврзани со биохемиски нерамнотежи и проблеми со невротрансмитерите во телото и овие нерамнотежи се лечат со одржлива програма за био-молекуларна реставрација, ортомолекуларна медицина и био-фармацевтски рецепти за да се надополнат интензивните епизоди на психотерапевтски породувања. Целиот медицински персонал и терапевти се експерти за двојна дијагноза и третман на коморбидни состојби.

 

Лек благосостојба Примени

 

Remedy Wellbeing работи на строго доверлива основа и бара потпишан договор за необјавување и документација за KYC пред дискусиите за прием. Remedy Wellbeing претпочита директна комуникација со поединец, неговото семејство, корпоративно тело или семејна канцеларија. По дискусијата, првичната проценка ќе биде спроведена од психијатар или психотерапевт и нашиот извршен тим, кој може да го посети клиентот каде било во светот.

 

Откако ќе се договори приемот, специјалист ќе го придружува клиентот во програмата во Европа, Азија или Антигва. Локациите се флексибилни, иако Remedy Wellbeing третира само еден клиент, на која било локација, во секое време.

Лек луксузна рехабилитација
Лек благосостојба Луксузен велнес

Професионален преглед на благосостојбата на лекот

На клиентите им е доделен мултидисциплиниран тим од клинички терапевти, приватни лекари и психијатри, биохемиски научници, медицински сестри, готвачи, батлери и над дваесет холистички практичари на самиот врв на нивните професии.

Remedy Wellbeing жестоко ги штити идентитетите на нивните клиенти, барајќи потпишување на меѓусебен договор за необјавување пред да одговори дури и на барање, иако со 1 милион американски долари месечно за лекување, нивната клиентела е благодарна за тајните и безбедносните процедури кои се во сила.

 

Третман во Remedy Wellbeing

 

Терапевтски, тимот на Remedy Wellbeing се пионери и во модалитет и во стил на третман. Најновите техники се користат на вистински интегриран начин, за да се обезбеди трајно закрепнување.

 

Интензивната терапија, комбинирана со био-хемиска реставрација и медицина на молекуларност ја формира основата за вистински интегриран и персонализиран план за лекување. Третманот обично трае помеѓу четири и 52 недели и започнува со опсежна целосна медицинска проценка, вклучувајќи лабораториска работа, тест на крвта со целосен спектар, електрокардиограми, бубрежни, коронарни и циркулаторни прегледи, како и ендокрини и ГИ тестови.

 

Психијатриското тестирање е обемно, а холистичките проценки вклучуваат пионерска ДНК анализа, која гледа длабоко во секвенционирањето на геномот и ги споредува резултатите низ неколку бази на податоци, алатки и онлајн ресурси, за да овозможи многу специфицирани медицински препораки.

 

Програма за благосостојба на лекови

 

Водечките програми Remedy Wellbeing се изградени врз далекусежен режим на третман кој трае девет часа на ден. Програмата се однесува на секој елемент на човековата функција и благосостојба и вклучува психотерапија, невролошко уредување засновано на вредност, терапија со траума преку EMDR, соматско доживување, CBT, NFB, семејна терапија и работа со внимателност.

 

Иако ова се „основните“ пристапи, многу алтернативни техники, како што е r-TMS, се исто така распоредени за да се одржат модалитетите на лекување што е можно пошироки во рамките на индивидуалната средина.

 

Голем приоритет е даден на обучувањето на начинот на живот и исхраната, при што биохемиската реставрација игра клучна улога во програмата за закрепнување Remedy Wellbeing.

 

Лек благосостојба персонал

 

За време на престојот во домот на клиентите, не помалку од 19 професионалци беспрекорно комуницираат во хармонизиран тим, со оперативна прецизност управувана од главен клинички директор. Тимот на Remedy Wellbeing се состои од водечки лекар, психијатри, семејни специјалисти и тим од психотерапевти 24/7. Дополнително, тим за критична нега е во оперативна подготвеност за време на престојот на клиентите, како и мобилна ICU доколку е потребно.

 

Лек благосостојба сместување

 

Местото каде што престојувате за време на третманот едноставно мора да биде повеќе од светилиште. Тоа едноставно мора да стане искуство. Нов начин на живеење. Секој детал во нашите соби - остри бели постелнини на нашите препознатливи кревети со настрешници, рачно изработено чоколадо во фрижидерот, пространтен панорамски поглед на Индискиот океан - се дизајнирани да направат да се чувствувате како дома, а сепак целосно транспортирани.

 

Живот после лек

 

Remedy Wellbeing користи врвни терапевтски практики со неверојатен ефект. Минатите алумни изјавија дека чувствуваат ново чувство на еуфорична мотивација за живот во целосно закрепнување и ослободување од зависност дури и за најекстремните случаи на злоупотреба на супстанции и зависност од деструктивни процеси. Remedy Wellbeing е специјализирана станбена установа која третира нарушувања кои го менуваат нашето расположение и го менуваат начинот на кој се чувствуваме за себе.

 

Најдобриот луксузен велнес во светот

 

Remedy Wellbeing ја затемнува секоја друга програма за третман на планетата. Со својата посветеност на закрепнувањето, исклучителните локации и луксузните капацитети, тимот на Worlds Best Rehab се горди да му го додели на Remedy Wellbeing признанието на Worlds Best Rehab 2022, надоградувајќи го нивното претходно признание за најлуксузна клиника за рехабилитација во 2021 година.

Со тим од клинички експерти и лекари 24/7, семејствата од сите возрасти можат да ги поправат скршените кола на животот, во нашите резиденции или додека пловат кристално чисти води, нуркаат, нуркаат, возат млазен велосипед и имаат можност повторно да се поврзат како семејство. Под водство и надзор на нашиот стручен тим за семејна терапија.

Лек благосостојба третман специјализации

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Шизофренија
 • Би-поларно
 • Гранично растројство на личноста
 • Социопатологија
 • Криминална психопатологија
 • Опстанок на нарцисоидна врска
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Морфиум
 • Коден
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Интернет зависност
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Марихуана
 • MDMA
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Хидроморфон
 • меперидин
 • Метадон
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Секс зависности
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Притисокот на славните / славните
 • Злоупотреба на супстанции

Лек благосостојба објекти

 • Лекции за сурфање од професионалец
 • Приватен бран
 • PADI часови
 • Тениско игралиште
 • Лична масажа
 • Лични јогини
 • Театар на отворено
 • хидроплан
 • Океанско пливање
 • Личен тренер
 • Пловидба
 • Пилатес
 • Фино јадење
 • Триатлон
 • Хеликоптер
 • Консиерж
 • Козметичка хирургија
 • Анти-стареењето
 • Регенерација на клетките
 • Лек јахта
 • Островско скокање
 • Приватен готвач
 • Отворено јадење
 • chiropractor
 • Кинеска медицина
 • Лизгање на мраз
 • Боречка
 • Трамплинирање
 • Обемна бања
 • Пешачки патеки
 • Гурмански вечера
 • Интернет пристап
 • Отворен салон
 • Базен
 • Нуркање
 • Џет велосипеди
 • Kitesurfing
 • Муај тајски тренинг
 • КросФит
 • Голф
 • Bootcamp
 • Топла Јога
 • Велобординг
 • Звучна терапија
 • Патеки за планински велосипеди
 • Фитнес Центар
 • Бизнис центар, компјутери
 • Градини

Лек Опции за третман на благосостојба

 • Психообразование
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Арт терапија
 • Музичка терапија
 • Терапија со животни
 • Советување 1-на-1
 • Когнитивна бихевиорална терапија (КБТ)
 • Животни вештини
 • Био-хемиска реставрација
 • Повторувачка транскранијална магнетна стимулација
 • Терапија со животни
 • Чаир Сатори
 • Електрошок терапија
 • Наративна терапија
 • Ибогаин
 • Табернант Ибога
 • Voacanga Africana
 • Псилоцибин
 • Психоделична микро-доза
 • Исхрана
 • Терапија фокусирана на решенија, ориентирана кон цел
 • Терапии со помош на лекови
 • Третман со помош на лекови
 • физиотерапија
 • Когнитивна терапија за однесување (CBT)
 • Терапија фокусирана на решенија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија (ДБТ)
 • Терапија со движење на очите (EMDR)
 • Човечки хормон за раст
 • Советување за превенција од релапс
 • Олеснување на дванаесет чекори
 • Рекреативна терапија
 • Семејно советување
 • Групна терапија
 • Духовна грижа
 • Мотивациско интервјуирање (МЕТ)
 • Мотивациско интервјуирање
 • Молекуларност терапија
 • Психообразование
 • Интензивна психотерапија
 • Когнитивна бихевиорална терапија (КБТ)
 • Животни вештини
 • Ортомолекуларна медицина
 • Козметичка хирургија

Лек благосостојба после нега

 • Амбулантски третман
 • Состаноци за поддршка
 • Тренер за наплата
 • Скрининг на лекови
 • Професионална поддршка за повторно влегување
 • Способност да повикате советник
 • Последователни сесии (онлајн)
 • Следни сесии (лично)
 • Семејно последователно советување
 • Луксузен секундарен третман
 • 24/7 Специјалист за реинтеграција
 • Терапевтски придружник
Ремеди луксузен велнес центар
Ова е лек благосостојба

РЕМЕДИ® благосостојба

Од приеми и административен персонал до клинички експерти, Лек благосостојба вработува само најинформирани, искусни и најсочувствителни луѓе. Се гордееме што обезбедуваме квалитетна, врвна нега со придонес од некои од водечките светски експерти во индустријата.

Лек за благосостојба Клучни факти

Кого го третираме
Но
Жени
Млади возрасни
ЛГБТКИА +
Раководните лица

Јазици
англиски

Вработување
Обнова на еден клиент