Колку долго остануваат лековите во вашиот систем

Напишано од Хју Соамс

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Колку долго дрогата може да се појави на тест?

Тестови за лекови

Многу луѓе ги поврзуваат тестовите за дрога со луѓе кои биле повлечени поради сомнително возење или оние кои се примени во затвор. Да, тие сценарија дефинитивно бараат некаков вид тест за дрога или алкохол, но има многу причини за поединците да бидат тестирани за дрога - дури и ако не биле осомничени за каква било употреба. Ова предизвикува луѓето да се грижат колку долго лековите остануваат во вашиот систем? Некои од луѓето може да бидат загрижени за судските услуги или услугите за деца, други може да се грижат дека чадот од тревата може да се појави на тест за дрога и да влијае на нивната работа или професија. Често на луѓето им се препишуваат опиоиди за ублажување на болката и се загрижени дека овие наркотици ќе се појават на случаен тест за лекови. Професионалните спортисти како што се оние во бејзбол-лигата во големата лига добиваат сериозни трајни повреди во нивните кариери и имаат секојдневно барање за управување со болката.

Многу места на работа, како што се болниците, бараат редовно и случајно тестирање на лекови за нивните вработени. Ова не е за да се стават вработените на самото место, туку да се осигура дека сите нивни пациенти ја добиваат најдобрата можна грижа. Други места на работа, па дури и универзитети може да бараат случајно тестирање на дрога за вработените и студентите. Членовите на колеџот и професионалните спортски тимови исто така редовно и по случаен избор се тестираат за дрога. Последиците од она што ќе се случи ако тестот е позитивен на која било форма на тест за дрога што тие ја бараат, варираат. Во многу случаи, ако е работа, ќе ја изгубите позицијата на персоналот. Ако сте во центар за третман на злоупотреба на супстанции, на пример, ќе има позитивен тест за дрога сериозни последици поради кои може да бидете исфрлени од рехабилитација.

Видови тестови за лекови

Постојат неколку различни тестови за лекови кои редовно се користат и типот генерално зависи од местото и нивниот буџет за тестирање на дрога1Хедланд, Скот Е. и Шерон Леви. „ОБЈЕКТИВНО ТЕСТИРАЊЕ – УРИНА И ДРУГИ ТЕСТОВИ НА ЛЕКОВИ – ПМЦ“. PubMed Central (PMC), 30 март 2016 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4920965.. Најчестиот и најевтин тест за дрога што вообичаено се одржува на работни места или спортски тимови е тест на урина. Тестовите за урина се генерално и најевтиниот тест и даваат резултати побрзо од другите тестови. Тестот за урина е завршен кога оној што се тестира уринира во обезбеден контејнер и го дава на поединецот или групата што го надгледува тестот за да се анализираат за резултати. Урината се испраќа и не го мери нужно бројот или количината на лекови во системот, туку неговото присуство според тоа како лекот комуницира со различни делови од телото. Честопати, лентата ќе се заглави во урината и ќе се претвори во одредена боја за да се извести за позитивен резултат на лекот.

Тестовите за плунка се уште една вообичаена, евтина опција. Тие обично се комплетираат со брис од уста. Памук се четка по страничната или внатрешната страна на образот за да се собере биолошки материјал од устата на поединецот. Брисот потоа се испраќа во лабораторија за да се тестира за какви било туѓи супстанции потенцијално присутни во плунката.

Колку долго остануваат лековите во вашиот систем: тестови на крвта

Тестовите на крвта, исто така, обично се завршуваат, но малку поскапи од тестовите на урина или плунка. Тестовите на крвта често се користат во ситуации кога се конкретно осомничени лекови за некого. Тоа е затоа што прозорецот за тоа колку долго ќе траат лековите во крвта е значително пократок отколку кај другите тестови. Лековите дури може да се откријат во крвта за неколку минути во зависност од тоа каков тип на лек и колку е голема или мала дозата.

Тестовите за лекови за потење се комплетираат со фластер за пот. Некои од лековите, во зависност од видот и количината, излегуваат од телото преку пот. Овие фластери се како фластери и се лепат на кожата на поединецот. Делот од фластерот што се лепи за кожата го апсорбира и впива потот. Ако има лекови, фластерот ќе го одрази тоа. Закрпите обично се носат најмалку една недела или подолго.

Колку долго остануваат лековите во вашиот систем: Тестови за коса

Тестовите за фоликулите на косата обично се најскапата опција, но можат да бидат исклучително ефикасни бидејќи можат да откријат лекови до 90 дена пред да се заврши тестот. Кога ќе се направи овој тест, се отстранува мала количина на влакна и потоа се испраќа во лабораторија за тестирање. Тие вообичаено ќе треба да отстранат 100-120 влакна од вашата глава, а влакната од телото може да се користат ако сте ќелави. Негативните резултати се враќаат порано и може да се пријават 24 часа по отстранувањето на влакната. Позитивниот резултат трае подолго - приближно 72 часа.

Само-тест пред вистински тест

Големото прашање на многу луѓе е: колку долго лековите остануваат во вашиот систем?

Одговорот на тоа зависи од лекот, количината и неколку други фактори:

  • телесна маса/тежина
  • физичка активност
  • метаболизам
  • медицински состојби
  • етничка припадност
  • хидратација
  • толеранција на лекови

 

Најголемиот одлучувачки фактор за тоа колку долго трае лекот во вашиот систем е видот на лекот што се користи и каков вид на тест се завршува.

 

Колку долго Вид останува во вашиот систем?

Марихуаната / Пирејот е најчесто користената недозволена дрога. Должината што таа трае во вашиот систем е различна од другите лекови.

Ако тестот што е завршен е тест на урина, тогаш плевелот може да се појави до 30 дена по употребата во зависност од факторите наведени погоре. Тестовите за плунката имаат временско ограничување од 72 часа по употребата, а тестовите на крвта можат да откријат плевел до 4 часа по употребата. Тестовите за фоликулите на косата можат да откријат плевел до 90 дена пред тестот.

Колку долго останува кокаинот во системот?

Кокаинот доаѓа во повеќе форми и се смета за стимулативен лек. Тестот на урина може да открие кокаин до четири дена по употребата, а тестот за крв и плунка може да го открие лекот до 2 дена пред да се направи тестот. Како и марихуаната, тестот за коса може да открие дрога 90 дена по нивната употреба.

Колку долго алкохолот останува во системот?

Колку долго алкохолот останува во системот? Иако алкохолот не е нелегален освен ако не сте помлади од 21 година или не возите, никогаш не е идеално да се појави на тест за дрога на работа. Алкохолот може да трае во вашиот систем до 48 часа по уринарниот тест, три дена за тест за плунка и долги 90 дена за тест за фоликулите на косата.

Колку долго хероинот останува во системот?

Колку долго трае хероинот во вашиот систем? Хероинот е опиоид и екстремно создава зависност. Хероинот честопати погодува 2 милиони Американци секоја година и неговото појавување на тест за дрога на работа или спортски тим може да има страшни последици. Ако се заврши уринарниот тест, може да се покаже позитивен до три дена по употребата. Тестот за плунка може да открие хероин само еден час, а тестот на крвта може да се користи до 6 часа по употребата. Тестот за фоликулите на косата може да покаже употреба на хероин до 90 дена по употребата.

Колку долго храната за јадење останува во вашиот систем?

Ова зависи од голем број фактори како што е јачината на THC во јадењето, иако како водич, ако тестот што е завршен е тест на урина, тогаш јадењата може да се појават до 30 дена по употребата во зависност од факторите наведени погоре. Тестовите за плунката имаат временско ограничување од 72 часа по јадење јадења, а тестовите на крвта можат да откријат плевел до 4 часа по употребата. Тестовите за фоликулите на косата можат да откријат јадења до 90 дена пред тестот.

Запомнете, сите овие временски рокови не зависат само од лекот и количината, туку се под влијание на голем број лични фактори кои се специфични за вас.

Дали може да паднете на тест за дрога со пасивно пушење?

It is можно е да се открие плевел во тестовите за лекови по изложување во вентилирана просторија на поголеми количини на THC, но сценариото е малку веројатно.

 

Претходно: Дали мојот тинејџер злоупотребува випити и балони?

Следна: Крокодилска дрога

  • 1
    Хедланд, Скот Е. и Шерон Леви. „ОБЈЕКТИВНО ТЕСТИРАЊЕ – УРИНА И ДРУГИ ТЕСТОВИ НА ЛЕКОВИ – ПМЦ“. PubMed Central (PMC), 30 март 2016 година, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4920965.
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.