Клиниката Лес Алпи

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

Клиниката Лес Алпи

Сместен меѓу стрмни ридови и крај езеро, Монтре е познат по својата микроклима и грубо романтична, восхитувачка глетка во срцето на величествената швајцарска ривиера. Клиниката Les Alpes е сигурно една од најубавите рехабилитации во светот.

 

Clinic Les Alpes е луксузна, најсовремена установа за детоксикација и третман во Швајцарија. Да се ​​биде целосно лиценциран од Швајцарското Министерство за здравство клиниката обезбедува медицинска грижа од светска класа за третман на зависности и истовремени нарушувања на менталното здравје за возрасни.

 

Клиничкиот тим од светска класа презема вистински индивидуализиран терапевтски пристап. Терапијата е надополнета со широк спектар на холистички активности.

 

Клиентите се сместуваат во реновиран алпски замок полн со спокоен медицински спа центар, луксузен ресторан и возвишени места за релаксација.

 

25 добро уредени спални соби се луксузно опремени, сите со сопствена бања. Спалните соби се сите за еднократна употреба, опремени со клупи, комоди и секако балкони, со воодушевувачки панорамски поглед на планините покриени со снег што го опкружуваат имотот.

 

Гостите можат да уживаат и во заедничките простори опремени со најдобрите антиквитети и персиски теписи, како библиотеката, работната соба, конзерваториумот. Од терасата за појадок, клиентите можат да ја разгледаат целата природна убавина што ги опкружува, а сепак да бидат заштитени од надворешниот свет. Клиниката Les Alpes е резултат на значителна инвестиција во долгогодишната визија за развој на меѓународно признат центар на извонредност за лекување на зависности и негување на закрепнување за поединци и нивните семејства.

 

Менијата во раскошната трпезарија се менуваат секојдневно во зависност од сезоната и состојбата и преференциите на жителите. Диететичарот и готвачот создаваат совршено избалансирано и ресторативно јадење.

Цена на клиниката Les Alpes

 

Во зависност од нивото на третман и индивидуалната програма дизајнирана за секој пациент, цените се движат од 30 CHF (засилувачки престој) до 000 CHF неделно, со се вклучено. Клиниката Les Alpes претставува исклучителна вредност за клиентите кои бараат вистинска рехабилитација од првиот степен во Швајцарија.

 

Клиниката Лес Алпи третман

 

Третманот во рехабилитација на Clinic Les Alpes обично започнува со медицинска детоксикација за чистење на телото од токсини под медицински и медицински надзор 24/7.

 

Повеќето швајцарски рехабилитанти ги испраќаат клиентите надвор од локацијата за детоксикација, но Клиниката Лес Алпи е назначена медицинска установа, што значи дека клиентите можат да се подложат на детоксикација под медицински надзор без да го напуштат домот. Интересно е што ова ја поставува Клиниката над многу „нарачани“ даватели на рехабилитација во регионот кои испраќаат клиенти во приватни, па дури и јавни болници за детоксикација.

 

Откако клиентот ќе се стабилизира, се развива целосно персонализиран дневен распоред за третман во консултација со клиентот. Како медицинска установа, управувањето со лекови и болка може да се олесни под грижата на внатрешниот психијатар на Клиниката кој ќе им помогне на клиентите да најдат поздрав начин на живот.

 

Должината на престојот зависи од тежината во секој случај. Има индивидуални тераписки сесии на дневна основа и неколку групни сесии неделно (не задолжителни). Други комплементарни активности како уметничка и танцова терапија Пристапи се уметност и музикотерапија, авантуристичка терапија, свесност и медитација.

 

Персоналот во Клиниката Лес Алпи е составен од искусен психијатриски и медицински персонал. Има психијатри, општи лекари, медицински сестри, како и психотерапевти, психолози и животни тренери.

 

Се нуди многу обемна семејна програма, која вклучува краток престој во објектот и последователна нега. Севкупно, Clinic Les Alpes е прогресивна установа кога станува збор за холистички третман во прекрасен амбиент. Клиентите може да очекуваат сеопфатна нега со многу луксузни удобности.

Лекари за рехабилитација на Лес Алпи

Што треба да знаете

Објектот има максимална пополнетост од дваесет и пет, што на никаков начин не пречи на вистинска индивидуализирана нега. Она што ја издвојува Клиниката Лес Алпи е нивната швајцарска медицинска лиценца која им овозможува на клиентите да поминат низ детоксикација веќе во установата на клиниката, висококвалификуваните медицински и терапевтски тимови, секојдневните индивидуални сесии со терапевтот и апсолутната прекрасна локација.

 

Клиниката е прекрасно поставена на врвот на планината со поглед на магичен Монтре, овозможувајќи неверојатен панорамски поглед на планините, алпските ливади, шумите и Женевското езеро.

 

Совршено лоциран на погодно еднакво растојание помеѓу три аеродроми, објектот е и достапен, но сепак останува мирен и осамен.

 

Швајцарскиот шарм од стариот свет се спојува со модерниот луксуз во современа, но домашна средина. Клиниката е доволно мала и интимна за да создаде исклучително внимание на деталите преку имотот и сите сместувања.

 

Индивидуализираните програми за нега се создадени за хармонично да ја спојат индивидуалната терапија и моделот 12-чекор, со многу различни видови терапевтски активности, како што се уметничка терапија, групна терапија, авантуристичка терапија, медитација, јога, масажа и фитнес тренинзи.

 

Холистичкиот пристап на Clinic Les Alpes секогаш се фокусира на интеракцијата на умот, телото и душата и затоа клиниката помага и во други области погодени од зависноста, како што се хигиената на спиењето, исхраната, здравјето на забите и справувањето со стресот.

 

Клиника Les Alpes објекти

 

Имотот се наоѓа во имагинативно уредени терени со воодушевувачки поглед на Алпите и Женевското езеро. Капацитетите вклучуваат бања од светска класа, раскошни простории, библиотека, студија и готвач од прва класа. Целосна палета на објекти од 5* се достапни за да помогнат во закрепнувањето.

 

Еден од најдобрите светски рехабилитанти

 

Медицинскиот персонал, терапевтите и холистичките експерти на Клиниката имаат етички и бескомпромисен пристап кон лекувањето. Посветеноста на тимот за трајно закрепнување во комбинација со сет на вештини од светска класа се клучни за Клиниката Лес Алпи. Clinic Les Alpes Rehab е луксузна швајцарска медицинска установа која третира низа прашања од нарушување на злоупотреба на супстанции и зависност од однесувањето, преку состојби на ментално здравје како што се исцрпеност, депресија, ПТСН, анксиозност и проблеми во однесувањето поврзани со стрес.

 

Горди сме што ја прикажуваме Clinic Les Alpes во списанието Worlds Best Rehab и го доделуваме објектот нашиот врвен дијамантски рејтинг.

Специјализации за третман

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Зависност од кокаин
 • Метамфетамини
 • THC: марихуана, хашиш
 • Исцрпеност
 • Burnout
 • Нарушувања во исхраната
 • Прекумерен апетит за работа
 • Ко-зависност
 • Халуциногени: ЛСД, мескалин
 • Синтетички дроги
 • Зависност од хероин
 • хронична болка
 • Зависност од МДМА
 • Флунитразепам
 • Нитрооксид
 • Стрес
 • Зависност од опиоиди
 • ПТСР
 • Сајбер-зависност
 • Коцкање
 • Компулсивно сексуално однесување
 • Хроничен релапс
 • Медицински детоксикација
 • барбитурати
 • бензодиазепини
 • Хипнотици
 • Задолжително купување
 • Клептоманија
 • Прекумерно преземање ризик
 • Депресија
 • Анксиозност
 • Зависност од трошење
 • Двојна дијагноза
 • Траума

Клиника Les Alpes објекти

 • салон
 • Градини
 • Трансфери
 • Пристап до природата
 • Медицински спа центар
 • Пристап до Интернет (ако е потврден од медицински тим)
 • Отворен салон
 • Базен
 • Деловни капацитети
 • Фитнес Центар

Опции за третман на клиниката Les Alpes

 • Психотерапија
 • Когнитивна бихевиорална терапија
 • Медитација и смиреност
 • Авантуристичка терапија
 • Терапија со коњи
 • Арт терапија
 • Танцова терапија
 • Животни вештини
 • Хипнотерапија
 • Исхрана
 • Терапија ориентирана кон целта
 • Акупунктурата
 • физиотерапија
 • Дијалектичко бихејвиористичка терапија
 • Терапија со движење на очите (EMDR)
 • Наративна терапија
 • Советување за превенција од релапс
 • Дванаесет чекори
 • Психообразование
 • Семејно советување
 • Исхрана
 • Групна терапија
 • Духовна грижа

Клиниката Les Alpes Aftercare

 • Следни сесии (онлајн)
 • Дефинирање на стратегии за превенција од релапс
 • Следни сесии (лично)
 • Бустер останува
 • Воспоставување мрежа која ќе обезбеди поддршка надвор од клиниката
 • Семејно последователно советување
 • Идентификување на здрави активности во кои пациентот треба да се запише
Логото на клиниката Лес Алпи

телефон
+41 58 360 55 00

Клиниката Лес Алпи

Сместена со величенствен поглед на Монтре со заповеднички и волшебни погледи се наоѓа Clinic Les Alpes, прекрасно дизајнирана средина која обезбедува закрепнување со најголема грижа и дискреција на избраните клиенти. Клиниката е целосно лиценцирана од швајцарското Министерство за здравство, каде што персоналот е повеќејазичен, а примарен јазик е англискиот.

Route de Sonloup 37, 1833 Монтре, Швајцарија

Клиника Les Alpes, адреса

+41 58 360 55 00

Клиника Les Alpes, Телефон

Отворете 24 часа

Les Alpes Rehab, Работно време

Клиниката Les Alpes во печатот

Construit en 1911 par Jean Villard sur un promontoire au-dessus des Avants, l'Hôtel de Sonloup a été le témoin de l'essor du turistike alpin. Devenu la Clinique Les Alpes, l'établissement accueille désormais une clientèle aisée, principalement étrangère, qui trouve ici un cadre unique en Europe pour soigner ses зависности. … [Кликнете за да прочитате повеќе]

Clinic Les Alpes е целосно лиценцирана, болничка швајцарска медицинска установа, со лекари, советници, медицински сестри и медицински персонал на должност и достапна 24 часа… [Кликнете за да прочитате повеќе]

Клучни факти на Клиниката Les Alpes

Кого го третираме
Мажите и жените
HNW / ВИП
UHNW
Директори

Јазици
англиски
Руската
холандскиот
германски

Вработување
15 - 25