Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

Рекламирање: добиваме такси за рекламирање од купувањата преку врските Betterhelp на оваа страница

Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

Напишано од Метју Ајдл Изменето од Хју Соамс

.

Suboxone Clinic Near Houston, Texas

Opioid use and abuse in Houston, Texas are not new problems, but it is a problem that has seen an uptick in the Houston, Texas area over the past decade or so. Opioids are prescription medications that are given to those in a hospital or prescribed by a doctor in Houston, Texas to use at home. They include morphine, Percocet, Demerol, Hydrocodone, OxyContin, Викодини кодеин. Кога овие лекови се препишуваат и се користат како што е предвидено да бидат, тие можат да донесат голема количина на ублажување на болката кај оние со физички заболувања или оние кои биле подложени на некоја процедура.

 

Проблемот доаѓа кога овие лекови се користат надвор од тие сценарија. Или се користи подолго од предвиденото од лекар. Опиоидите предизвикуваат неверојатно зависност and can severely impact your health and the quality and length of your life. When someone becomes addicted to Opioids in Houston, Texas, they often prioritize it over everything else. Getting their hands on the next batch is all that matters. They neglect important and necessary parts of their lives in order to secure what they want and need.

 

Донесување одлука за откажување и Детоксикацијата од опиоидите е важна и вредна одлука - но не и едноставна. Опиоидите се толку неверојатно зависни и доаѓаат со тешки симптоми на повлекување. Ова е она што го прави напуштањето на овие лекови толку тешко и зошто толку многу луѓе кои сакаат да се откажат на крајот повторно се појавуваат. Симптомите на повлекување од овие лекови вклучуваат:

 

 • Напади
 • Висок крвен притисок
 • Халуцинации
 • Брзо дишење
 • Брзо чукање на срцето
 • тресење
 • Треска
 • Болки во телото
 • Потење
 • Повраќање
 • Грчеви во стомакот
 • Дијареа

 

Сите овие симптоми зависат од тоа колку долго сте го користеле лекот и од неколку други фактори. Тие можат да траат неколку недели, но неверојатно е тешко да се справите сами или без стручна помош.

 

За среќа, постојат методи кои се развиени за да им помогнат на оние што поминуваат низ овој процес што треба толку успешно. Третман со помош на лекови is a method used in Houston, Texas to help those with problems like Opioid addictions work their way through the withdrawal phase. Suboxone and Suboxone Clinics in Houston, Texas are one of these life-changing methods and medications.

 

Што е Suboxone?

 

Suboxone is a prescription medication in Houston, Texas that is intended to alleviate opioid addiction and dependence on the drug. Suboxone in Houston, Texas is a combination of two different drugs. Buprenorphine and Naloxone. It works by not completely taking away the feelings and euphoria that those addicted to Opioids are addicted to.

 

Опиоидите се прикачуваат на одредени рецептори во нашиот мозок. Вака привремено се намалува болката што ја чувствувате кога земате опиоид1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3680126/. Овие рецептори за болка се инфилтрирани од опиоидите и затоа вашето тело и ум не можат да ја поврзат болката. Субоксон работи затоа што и тој се врзува за тие рецептори, но само за одредена количина2https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5855417/.

 

Корисниците не го доживуваат истото олеснување од болка или еуфорија како што го добиваат со опиоидите, но чувствата на еуфорија и ублажување на болката се доволно присутни за да исчезнат желбите и да не се појават симптоми на повлекување.

Субоксон во Хјустон, Тексас

Претходно споменатите лекови и третмани не се единствените што се користат за помош на пациентите во Хјустон, Тексас. Друг лек кој се користи за детоксикација од опијати е субоксон, кој е мешавина од поблаг опиоид како што е бупренорфин и опиоиден блокатор како налоксон. Ако се зема преку уста, субоксон може да ги третира симптомите на детоксикација и да го намали интензитетот.

 

Метадонот е долготраен лек се користи во Хјустон, Тексас за да им помогне на поединците да се детоксираат од зависноста од опијати. Може да се дава на контролиран начин за да се намалат симптомите и нивниот интензитет. Метадонот сè уште е силен лек кој предизвикува зависност.

 

Пациентите ретко поминуваат низ брза детоксикација. Сепак, тоа е метод што го користат некои рехабилитации за рехабилитација на дрога во домовите во Хјустон, Тексас. Брзата опијатна детоксикација се прави со пациентот под целосна анестезија. Лековите кои блокираат опиоиди како налтрексон и налоксон потоа се даваат на пациентот. Ограничен број докази покажаа дека симптомите на детоксикација од опијати може да бидат помали. Меѓутоа, времето што минува низ детоксикацијата можеби нема да се намали. Поединците кои страдаат од зависност од опиоиди имаат можности да постигнат детоксикација во Хјустон, Тексас.

Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

 

Suboxone Clinics in Houston, Texas were created to help those seeking out assistance have an easy-to-find, consolidated location to receive it. Suboxone is not the only medication available to those seeking out assistance and is typically seen as one for those with slightly less severe withdrawal symptoms. Those with the most severe withdrawal symptoms will likely be prescribed something like Methadone and their treatment program and schedule will look different than someone who is using Suboxone.

 

Клиниката Suboxone е некаде каде што одите, обично амбулантска клиника, за да посетите лекар кој е специјализиран за зависности, да ги примите вашите лекови и да присуствувате на советување и други форми на терапевтски активности. Терапијата и советувањето ќе зависат од специфичната програма што ја посетувате и сериозноста на вашето прашање.

 

What to Expect at a Suboxone Clinic in Houston, Texas

 

When you arrive at the suboxone clinic in Houston, Texas for the first time, you will be meeting with various healthcare providers to discuss your scenario, so that they can grasp how severe your addiction and withdrawal symptoms are. You will fill out an intake form, just as if you were having a regular doctor’s appointment. Once the healthcare team has enough of a grasp on your profile and situation, they will create an individualized care plan at the Houston, Texas clinic, specifically made for you.

 

This can be adjusted as you go along if something is not working well. You will then receive a Houston, Texas prescription for Suboxone. This will be based on your history and symptoms and can also be adjusted as you move along through the program. You will then follow your doctor’s directions on how often to take the medication.

 

Depending on your situation, you may be required to go to the suboxone clinic in Houston, Texas every day to receive your medication or you could be given a certain amount to take home. People can earn certain privileges as they move along through the program if they are following their care plan. These privileges can be having to come in fewer times per week or month for medication dispersion.

 

How Long is the Houston, Texas Suboxone Program?

 

The length of time you are expected to stay in a Suboxone treatment program in Houston, Texas depends on you and your situation. Most patients should stay in the program for at least one year to ensure that they do not develop any symptoms or cravings that make them want to relapse. Some patients may stay in a Houston, Texas suboxone treatment program for a much longer period of time. It all depends on you and what your specific needs are.

 

Секогаш кога ќе одлучите да ја прекинете програмата, вашиот давател на здравствена заштита полека ќе се намалува и ќе ја намали количината на Suboxone што ви е препишан. Се надеваме дека додека не се спушти на ништо, сте развиле доволно отпор што нема да се развијат никакви симптоми или желби.

 

Do I Need a Suboxone Clinic in Houston, Texas?

 

A Suboxone clinic in Houston, Texas may not be for everyone. Medication-assisted treatment is incredibly helpful for those with severe withdrawal symptoms from opioids, but Suboxone is not the only medication offered for these processes. Many experts say that Suboxone is perfect for those who have severe enough withdrawal symptoms that they need MAT, but not so much that they have to be in a Houston, Texas clinic every day. Those with the most severe of symptoms often use Methadone. Both are extremely effective treatments and your doctor can decide if Suboxone is the best MAT option for you.

 

Сите видови на рехабилитација и третман во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Хјустон, Тексас

 

Велнес центри во Хјустон, Тексас

 

Хјустон, Тексас Велнес центар

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

Хјустон, Телездравство во Тексас

 

Ментално здравје се повлекува во Хјустон, Тексас

 

Ментално здравје повлекување во Хјустон, Тексас

 

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Онлајн рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

 

Центри за третман на депресија во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на депресија во Хјустон, Тексас

 

 

Трошоци за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Трошоци за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Рехабилитација од дрога во Хјустон, Тексас

 

Рехабилитација од дрога во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на анксиозност во Хјустон, Тексас

 

Центри за третман на анксиозност во Хјустон Тексас

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

Врвни психијатри во Хјустон, Тексас

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Кристијански центри за рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Неврофидбек терапија во Хјустон, Тексас

 

https://worldsbest.rehab/neurofeedback-therapy-Houston-Texas/

 

Тинејџерска рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

https://worldsbest.rehab/Teen-Rehab-in-Houston-Texas/

 

Терапевтски интернати во Хјустон, Тексас

 

https://worldsbest.rehab/Therapeutic-Boarding-School-in-Houston-Texas/

 

Државно финансирано или бесплатно рехабилитација во Хјустон, Тексас

 

Рехабилитација финансирана од државата во Хјустон, Тексас

 

Центри за рехабилитација во близина на Хјустон, Тексас

 

Центар за рехабилитација во близина на Хјустон, Тексас

 

Сите рехабилитанти во Хјустон, Тексас

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Houston-Texas/

 

 

All Rehabs in the Region of Houston, Texas

 

 

 

http://worldsbest.rehab/Rehabs-in-Texas/

 

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

 

 

Топ локации

 

 

 

Најдобра рехабилитација во светот

Suboxone Clinic Houston, Texas

 

Името Рејтинг категории Телефонски број Адреса
The Mind and Body ClinicThe Mind and Body Clinic
осврти 3
Hypnosis/Hypnotherapy, Addiction Medicine, Psychiatrists + 18327147042 2020 Southwest Fwy, Ste 205, Хјустон, TX 77098
Interventional Pain and Recovery CenterInterventional Pain and Recovery Center
1 преглед
Addiction Medicine, Pain Management + 17134676200 1140 Business Center Dr, Ste 580, Houston, TX 77043
д-р Ананд Баласубраманијанд-р Ананд Баласубраманијан
1 преглед
Интерна медицина, медицина за зависности, семејна пракса + 12818938100 1125 Cypress Station, A-4, Houston, TX 77090
Northshore Treatment CenterNorthshore Treatment Center
1 преглед
+ 17134557008 176 Uvalde Rd, Houston, TX 77015

 

Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

Клиниката Субоксон во Хјустон, Тексас

References and Citations: Suboxone Clinics in Houston, Texas

 1.  Администрација за злоупотреба на супстанции и услуги за ментално здравје, Канцеларија за применети студии. Мрежа за предупредување за злоупотреба на дрога 2003 година: Привремени национални проценки за посети на одделот за итни случаи поврзани со дрога; DAWN Series D-26, DHHS Publication No. (SMA) 04-3972. Rockville, MD, 2004 година.
 2. Администрација за злоупотреба на супстанции и услуги за ментално здравје. Канцеларија за применети студии. Преглед на наодите од Националното истражување за употреба и здравје на дроги од 2004 година; NSDUH Series H-27, DHHS Publication No. SMA 05-4061. Rockville, MD, 2005 година.