Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Рекламирање: добиваме такси за рекламирање од купувањата преку врските Betterhelp на оваа страница

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Напишано од Метју Ајдл Изменето од Хју Соамс

.

Клиника Субоксон во близина на Јужна Африка

Употребата и злоупотребата на опиоиди во Јужна Африка не се нови проблеми, но тоа е проблем што забележа пораст во областа на Јужна Африка во текот на изминатата деценија. Опиоидите се лекови на рецепт кои се даваат на оние во болница или препишани од лекар во Јужна Африка за да ги користат дома. Тие вклучуваат морфин, Percocet, Demerol, Hydrocodone, OxyContin, Викодини кодеин. Кога овие лекови се препишуваат и се користат како што е предвидено да бидат, тие можат да донесат голема количина на ублажување на болката кај оние со физички заболувања или оние кои биле подложени на некоја процедура.

 

Проблемот доаѓа кога овие лекови се користат надвор од тие сценарија. Или се користи подолго од предвиденото од лекар. Опиоидите предизвикуваат неверојатно зависност и може сериозно да влијае на вашето здравје и на квалитетот и должината на вашиот живот. Кога некој ќе стане зависен од опиоиди во Јужна Африка, тие често му даваат приоритет на сè друго. Сè што е важно е да ја добијат следната серија. Запоставуваат важни и неопходни делови од својот живот за да си го обезбедат она што го сакаат и им треба.

 

Донесување одлука за откажување и Детоксикацијата од опиоидите е важна и вредна одлука - но не и едноставна. Опиоидите се толку неверојатно зависни и доаѓаат со тешки симптоми на повлекување. Ова е она што го прави напуштањето на овие лекови толку тешко и зошто толку многу луѓе кои сакаат да се откажат на крајот повторно се појавуваат. Симптомите на повлекување од овие лекови вклучуваат:

 

 • Напади
 • Висок крвен притисок
 • Халуцинации
 • Брзо дишење
 • Брзо чукање на срцето
 • тресење
 • Треска
 • Болки во телото
 • Потење
 • Повраќање
 • Грчеви во стомакот
 • Дијареа

 

Сите овие симптоми зависат од тоа колку долго сте го користеле лекот и од неколку други фактори. Тие можат да траат неколку недели, но неверојатно е тешко да се справите сами или без стручна помош.

 

За среќа, постојат методи кои се развиени за да им помогнат на оние што поминуваат низ овој процес што треба толку успешно. Третман со помош на лекови е метод што се користи во Јужна Африка за да им помогне на оние со проблеми како зависност од опиоиди да ја поминат фазата на повлекување. Клиниките Suboxone и Suboxone во Јужна Африка се еден од овие методи и лекови кои го менуваат животот.

 

Што е Suboxone?

 

Субоксон е лек на рецепт во Јужна Африка кој има за цел да ја ублажи зависноста од опиоиди и зависноста од лекот. Субоксон во Јужна Африка е комбинација од два различни лекови. Бупренорфин и Налоксон. Работи со тоа што не ги одзема целосно чувствата и еуфоријата од кои се зависни оние кои се зависници од опиоиди.

 

Опиоидите се прикачуваат на одредени рецептори во нашиот мозок. Вака привремено се намалува болката што ја чувствувате кога земате опиоид1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3680126/. Овие рецептори за болка се инфилтрирани од опиоидите и затоа вашето тело и ум не можат да ја поврзат болката. Субоксон работи затоа што и тој се врзува за тие рецептори, но само за одредена количина2https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5855417/.

 

Корисниците не го доживуваат истото олеснување од болка или еуфорија како што го добиваат со опиоидите, но чувствата на еуфорија и ублажување на болката се доволно присутни за да исчезнат желбите и да не се појават симптоми на повлекување.

Suboxone во Јужна Африка

Претходно споменатите лекови и третмани не се единствените што се користат за помош на пациентите во Јужна Африка. Друг лек кој се користи за детоксикација од опијати е субоксон, кој е мешавина од поблаг опиоид како што е бупренорфин и опиоиден блокатор како налоксон. Ако се зема преку уста, субоксон може да ги третира симптомите на детоксикација и да го намали интензитетот.

 

Метадонот е долготраен лек се користи во Јужна Африка за да им помогне на поединците да се детоксираат од зависноста од опијати. Може да се дава на контролиран начин за да се намалат симптомите и нивниот интензитет. Метадонот сè уште е силен лек кој предизвикува зависност.

 

Пациентите ретко поминуваат низ брза детоксикација. Како и да е, тоа е метод што го користат некои рехабилитациони рехабилитации од дрога во Јужна Африка. Брзата опијатна детоксикација се прави со пациентот под целосна анестезија. Лековите кои блокираат опиоиди како налтрексон и налоксон потоа се даваат на пациентот. Ограничен број докази покажаа дека симптомите на детоксикација од опијати може да бидат помали. Меѓутоа, времето што минува низ детоксикацијата можеби нема да се намали. Поединците кои страдаат од зависност од опиоиди имаат можности да постигнат детоксикација во Јужна Африка.

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

 

Клиниките Suboxone во Јужна Африка беа создадени за да им помогнат на оние кои бараат помош да имаат лесно да се најде, консолидирана локација за да ја добијат. Субоксон не е единствениот лек достапен за оние кои бараат помош и обично се смета за лек за оние со малку помалку сериозни симптоми на повлекување. На оние со најтешки симптоми на повлекување веројатно ќе им се препише нешто како Метадон и нивната програма за лекување и распоред ќе изгледаат поинаку од некој што користи Субоксон.

 

Клиниката Suboxone е некаде каде што одите, обично амбулантска клиника, за да посетите лекар кој е специјализиран за зависности, да ги примите вашите лекови и да присуствувате на советување и други форми на терапевтски активности. Терапијата и советувањето ќе зависат од специфичната програма што ја посетувате и сериозноста на вашето прашање.

 

Што да очекувате во клиниката Suboxone во Јужна Африка

 

Кога ќе пристигнете во клиниката субоксон во Јужна Африка за прв пат, ќе се сретнете со различни даватели на здравствени услуги за да разговарате за вашето сценарио, за да можат да сфатат колку се сериозни симптомите на зависност и одвикнување. Ќе пополните формулар за прием, исто како да имате редовен преглед на лекар. Откако здравствениот тим ќе има доволно разбирање за вашиот профил и ситуација, тие ќе создадат индивидуализиран план за нега во клиниката во Јужна Африка, специјално направен за вас.

 

Ова може да се прилагоди додека одите, ако нешто не работи добро. Потоа ќе добиете рецепт од Јужна Африка за Suboxone. Ова ќе се заснова на вашата историја и симптоми и исто така може да се прилагоди додека се движите низ програмата. Потоа ќе ги следите упатствата на вашиот лекар за тоа колку често да го земате лекот.

 

Во зависност од вашата ситуација, можеби ќе треба да одите во клиниката за субоксон во Јужна Африка секој ден за да ги примите вашите лекови или може да ви се даде одредена сума за носење дома. Луѓето можат да заработат одредени привилегии додека се движат низ програмата ако го следат нивниот план за нега. Овие привилегии може да мора да доаѓаат помалку пати неделно или месец за дисперзија на лекови.

 

Колку трае Јужноафриканската програма Suboxone?

 

Должината на времето од кое се очекува да останете во програма за третман на Suboxone во Јужна Африка зависи од вас и вашата ситуација. Повеќето пациенти треба да останат во програмата најмалку една година за да се осигураат дека нема да развијат никакви симптоми или желби што ги тераат да сакаат да рецидив. Некои пациенти може да останат во програма за третман на субоксон во Јужна Африка многу подолг временски период. Се зависи од вас и кои се вашите специфични потреби.

 

Секогаш кога ќе одлучите да ја прекинете програмата, вашиот давател на здравствена заштита полека ќе се намалува и ќе ја намали количината на Suboxone што ви е препишан. Се надеваме дека додека не се спушти на ништо, сте развиле доволно отпор што нема да се развијат никакви симптоми или желби.

 

Дали ми треба клиника Suboxone во Јужна Африка?

 

Клиниката Suboxone во Јужна Африка можеби не е за секого. Третманот со помош на лекови е неверојатно корисен за оние со тешки симптоми на повлекување од опиоиди, но Suboxone не е единствениот лек кој се нуди за овие процеси. Многу експерти велат дека Suboxone е совршен за оние кои имаат доволно сериозни симптоми на повлекување што им треба МАТ, но не толку многу што треба да бидат во клиника во Јужна Африка секој ден. Оние со најтешки симптоми често користат метадон. И двата се исклучително ефикасни третмани и вашиот лекар може да одлучи дали Suboxone е најдобрата опција MAT за вас.

 

Сите видови на рехабилитација и третман во Јужна Африка

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Центри за третман на нарушувања во исхраната во Јужна Африка

 

Велнес центри во Јужна Африка

 

Велнес центар во Јужна Африка

 

Јужна Африка Телездравство

 

Јужна Африка Телездравство

 

Ментално здравје се повлекува во Јужна Африка

 

Повлекување за ментално здравје во Јужна Африка

 

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

 

Онлајн рехабилитација во Јужна Африка

 

 

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

 

Центрите за третман на депресија во Јужна Африка

 

 

Трошоци за рехабилитација во Јужна Африка

 

Трошоци за рехабилитација во Јужна Африка

 

Рехабилитација од дрога во Јужна Африка

 

Рехабилитација од дрога во Јужна Африка

 

Центри за третман на анксиозност во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Anxiety-Treatment-Centers-in-South-Africa/

 

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Врвни психијатри во Јужна Африка

 

Центрите за христијанска рехабилитација во Јужна Африка

 

Центрите за христијанска рехабилитација во Јужна Африка

 

Неврофидбек терапија во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/neurofeedback-therapy-South-Africa/

 

Тинејџерска рехабилитација во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Teen-Rehab-in-South-Africa/

 

Терапевтски интернати во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/Therapeutic-Boarding-School-in-South-Africa/

 

Државно финансирано или бесплатно рехабилитација во Јужна Африка

 

https://worldsbest.rehab/state-funded-rehabs-in-South-Africa/

 

Центри за рехабилитација во близина на Јужна Африка

 

Центар за рехабилитација во близина на Јужна Африка

 

Сите рехабилитанти во Јужна Африка

 

Rehab in South Africa

 

 

Сите рехабилитанти во регионот на Јужна Африка

 

 

 

Rehab in South Africa

 

 

 

Најдете ги најдобрите рехабилитатори низ целиот свет

 

 

 

Топ локации

 

 

 

Најдобра рехабилитација во светот

Suboxone клиника Јужна Африка

 

 

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Клиниката Субоксон во Јужна Африка

Референци и цитати: Suboxone клиники во Јужна Африка

 1.  Администрација за злоупотреба на супстанции и услуги за ментално здравје, Канцеларија за применети студии. Мрежа за предупредување за злоупотреба на дрога 2003 година: Привремени национални проценки за посети на одделот за итни случаи поврзани со дрога; DAWN Series D-26, DHHS Publication No. (SMA) 04-3972. Rockville, MD, 2004 година.
 2. Администрација за злоупотреба на супстанции и услуги за ментално здравје. Канцеларија за применети студии. Преглед на наодите од Националното истражување за употреба и здравје на дроги од 2004 година; NSDUH Series H-27, DHHS Publication No. SMA 05-4061. Rockville, MD, 2005 година.