Клиника Субоксон

Напишано од Хелен Парсон

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Dr Рут Аренас Мата

 1. Наслов: клиника Субоксон
 2. автор: Хелен Парсон
 3. Уредник: Александар Бентли
 4. Прегледано: Dr Рут Аренас Мата
 5. Клиника Субоксон: At Најдобра рехабилитација во светот, се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката на нашите написи за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница
 6. Општи услови: Најдобриот блог за рехабилитација во светот има за цел да го подобри квалитетот на животот на луѓето кои се борат со зависности и проблеми со менталното здравје. Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службата за итни случаи.
 7. Заработка: Ако купите нешто преку нашите реклами или врски, може да заработиме провизија.
 8. Клиника Субоксон © 2022 - Drzavjanstvo.mk Светската најдобра издавачка куќа за рехабилитација
 9. Рекламирајте: За да се рекламирате на Worlds Best Rehab посетете ја нашата страница за прашања

Клиника Субоксон

Употребата и злоупотребата на опиоиди не се нови проблеми, но тоа е проблем кој забележа пораст во изминатата деценија или така. Опиоидите се лекови на рецепт кои се даваат на оние во болница или препишани од лекар за да ги користат дома. Тие вклучуваат морфин, Percocet, Demerol, Hydrocodone, OxyContin, Vicodin и Кодеин. Кога овие лекови се препишуваат и се користат како што е предвидено да бидат, тие можат да донесат голема количина на ублажување на болката кај оние со физички заболувања или оние кои биле подложени на некоја процедура.

Проблемот доаѓа кога овие лекови се користат надвор од тие сценарија. Или се користи подолго од предвиденото од лекар. Опиоидите се неверојатно зависни и можат сериозно да влијаат вашето здравје и квалитетот и должината на вашиот живот. Кога некој ќе стане зависен од опиоиди, тие често му даваат приоритет на сè друго. Сè што е важно е да ја добијат следната серија. Запоставуваат важни и неопходни делови од својот живот за да си го обезбедат она што го сакаат и им треба.

Донесување одлука за откажување и детоксикација од опиоиди е важна и вредна одлука - но не и едноставна. Опиоидите се толку неверојатно зависни и доаѓаат со тешки симптоми на повлекување. Ова е она што го прави напуштањето на овие лекови толку тешко и зошто толку многу луѓе кои сакаат да се откажат на крајот повторно се појавуваат.

Симптомите на повлекување од овие лекови вклучуваат:

 

 • Напади
 • Висок крвен притисок
 • Халуцинации
 • Брзо дишење
 • Брзо чукање на срцето
 • тресење
 • Треска
 • Болки во телото
 • Потење
 • Повраќање
 • Грчеви во стомакот
 • Дијареа

 

Сите овие симптоми зависат од тоа колку долго сте го користеле лекот и од неколку други фактори. Тие можат да траат неколку недели, но неверојатно е тешко да се справите сами или без стручна помош1https://www.hopkinsmedicine.org/opioids/signs-of-opioid-abuse.html.

За среќа, постојат методи кои се развиени за да им помогнат на оние што поминуваат низ овој процес што треба толку успешно. Третманот со помош на лекови е метод кој се користи за да им се помогне на оние со проблеми како зависностите од опиоиди поминуваат низ фазата на повлекување. Suboxone и Suboxone клиниките се еден од овие методи и лекови кои го менуваат животот.

Што е Suboxone?

Субоксон е лек на рецепт кој е наменет да ја ублажи зависноста од опиоиди и зависноста од лекот. Субоксон е комбинација од два различни лекови. Бупренорфин и Налоксон. Работи со тоа што не ги одзема целосно чувствата и еуфоријата од кои се зависни оние кои се зависници од опиоиди.

Опиоидите се прикачуваат на одредени рецептори во нашиот мозок. Вака привремено се намалува болката што ја чувствувате кога земате опиоид. Овие рецептори за болка се инфилтрирани од опиоидите и затоа вашето тело и ум не можат да ја поврзат болката. Субоксон работи затоа што и тој се врзува за тие рецептори, но само за одредена количина. Корисниците не го чувствуваат истото олеснување од болка или еуфорија како што го добиваат со опиоидите, но чувствата на еуфорија и ублажување на болката се доволно присутни за да исчезнат желбите и да не се појават симптоми на повлекување.

Клиники Субоксон

Идејата за клиниката Субоксон е создадена за да им помогне на оние кои бараат помош да имаат лесно да се најде, консолидирана локација за да ја добијат. Субоксон не е единствениот лек достапен за оние кои бараат помош и обично се смета за лек за оние со малку помалку сериозни симптоми на повлекување2https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5855417/. На оние со најтешки симптоми на повлекување веројатно ќе им се препише нешто како Метадон и нивната програма и распоред за лекување ќе изгледаат поинаку од некој што користи Субоксон.

Клиниката Suboxone е некаде каде што одите, обично амбуланта, за посета на лекар специјализиран за зависност, примајте ги вашите лекови и присуствувајте на советување и други форми на терапевтски активности. Терапијата и советувањето ќе зависат од специфичната програма што ја посетувате и сериозноста на вашето прашање.

Што да очекувате во клиниката Suboxone

Кога ќе пристигнете на клиниката за прв пат, ќе се сретнете со различни даватели на здравствени услуги за да разговарате за вашето сценарио, за да можат да сфатат колку се сериозни симптомите на вашата зависност и одвикнување. Ќе пополните формулар за прием, исто како да имате редовен преглед на лекар. Штом здравствениот тим ќе има доволно разбирање за вашиот профил и ситуација, тие ќе создадат индивидуализиран план за нега специјално направен за вас.

Ова може да се прилагоди додека одите, ако нешто не работи добро. Потоа ќе добиете рецепт за Suboxone. Ова ќе се заснова на вашата историја и симптоми, а исто така може да се прилагоди додека се движите низ програмата. Потоа ќе ги следите упатствата на вашиот лекар за тоа колку често да го земате лекот. Во зависност од вашата ситуација, можеби ќе треба да одите во клиниката секој ден за да ги примите вашите лекови или може да ви се даде одредена сума за носење дома.

Луѓето можат да заработат одредени привилегии додека се движат низ програмата ако го следат нивниот план за нега. Овие привилегии може да мора да доаѓаат помалку пати неделно или месец за дисперзија на лекови.

Должината на времето од кое се очекува да останете во програмата за третман на Suboxone зависи од вас и вашата ситуација. Повеќето пациенти треба да останат во програмата најмалку една година за да се осигураат дека нема да развијат никакви симптоми или желби што ги тераат да сакаат да рецидив. Некои пациенти може да останат во програма за третман многу подолг временски период. Се зависи од вас и кои се вашите специфични потреби.

Секогаш кога ќе одлучите да ја прекинете програмата, вашиот давател на здравствена заштита полека ќе се намалува и ќе ја намали количината на Suboxone што ви е препишан. Се надеваме дека додека не се спушти на ништо, сте развиле доволно отпор што нема да се развијат никакви симптоми или желби.

Клиниката Suboxone можеби не е за секого. Третманот со помош на лекови е неверојатно корисен за оние со тешки симптоми на повлекување од опиоиди, но Suboxone не е единствениот лек кој се нуди за овие процеси. Многу експерти велат дека Suboxone е совршен за оние кои имаат доволно сериозни симптоми на повлекување што им треба МАТ, но не толку многу што треба да бидат во клиника секој ден. Оние со најтешки симптоми често користат метадон. И двата се исклучително ефикасни третмани и вашиот лекар може да одлучи дали Suboxone е најдобрата опција MAT за вас.

Користена литература: клиника Субоксон

 1. Метик Р.П., Брин Ц., Кимбер Ј., Даволи М. Метадонска терапија за одржување наспроти без опиоидна заместителна терапија за зависност од опиоиди. Cochrane База на податоци Syst Rev. 2009. 8 јули; 3: CD002209 10.1002/14651858.CD002209.pub2. []
 2. Јасински Д.Р., Певник Ј.С., Грифит Ј.Д. Човечка фармакологија и потенцијал за злоупотреба на аналгетикот бупренорфин: потенцијален агенс за лекување на наркотична зависност. Лак генерал психијатрија. 1978. април; 35 4: 501-516. [Биомеди] []
 3. Fudala PJ., Bridge TP., Herbert S., et al. Група за соработка со бупренорфин/налоксон. Канцелариски третман на зависност од опијати со формулација на сублингвални таблети на бупренорфин и налоксон. N Engl J Med. 2003. 4 септември; 349 10: 949-958. [Биомеди] []
 4. Бел Џ.Р., Батлер Б., Лоренс А., Бејти Р., Салмелаинен П. Споредување на смртноста од предозирање поврзана со третман со метадон и бупренорфин. Зависник од алкохол. 2009. 1 септември; 104 1-2: 73- 77. 10.1016/j.drugalcdep.2009.03.020. []
 5. Дигиусто Е., Шејкшафт А., Ритер А., О'Брајан С., Метик Р.П. Истражувачка група на НЕПОД. Сериозни несакани настани во Австралиската национална евалуација на фармакотерапиите за зависност од опиоиди (NEPOD). Зависноста. 2004. април; 99 4: 450-460. [Биомеди] []
 6. Вуди Г.Е., Пул СА., Субраманиам Г., и сор. Продолжен наспроти краткорочен бупренорфин-налоксон за третман на млади зависни од опиоиди: рандомизирано испитување. Јама. 2008. 5 ноември; 300 17: 2003- 2011. 10.1001/jama.2008.574.[]
 7. Komaromy M., Duhigg D., Metcalf A., et al. Проект ECHO (продолжување за резултатите од здравствената заштита во заедницата): нов модел за едукација на давателите на примарна здравствена заштита за третман на нарушувања од употреба на супстанции. Subst Abus. 2016; 37 1: 20- 24. 10.1080/08897077.2015.1129388. []
 8. Монико Л.Б., Гричински Ј., Мичел СГ., Шварц Р.П., О'Грејди КЕ., Јафе Ј.Х. Третман со бупренорфин и присуство на состаноци во 12 чекори: конфликти, компатибилности и исходи на пациентот. J Пријава за злоупотреба на супстанции. 2015. октомври; 57: 89- 95. 10.1016/j.jsat.2015.05.005. []
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.