Клиниката за бранови

Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Клиниката за бранови во Куала Лумпур

Сместена во срцето на муслиманскиот Куала Лумпур, на растојание од локалната џамија, клиниката Wave е специјализирана за лекување на лица на возраст меѓу 13 и 26 години. Клиниката „Вејв“ работи со млади луѓе кои се борат и со проблеми со зависноста и со однесувањето. Станбената психијатриска рехабилитација им обезбедува на клиентите релаксиран амбиент на село. Нејзините капацитети се фер и им нудат на клиентите безбедно пристаниште без чкрапалото на домот.

 

Клиниката Wave е создадена за да им помогне на тинејџерите и младите да ја добијат помошта што очајно им е потребна за да имаат долг, вреден живот. Објектот, исто така, им помага на семејствата да ги задоволат потребите што не можат да ги исполнат дома. Според сите сметки, семејствата се многу важни за клиниката Wave, особено кога станува збор за прашања за повторно обединување и случаи на екстремно родителско отуѓување, за кое тие имаат големо знаење од прва рака. Клиентите можат да добијат третмани за нивните психијатриски нарушувања, нарушувања во однесувањето и употребата на супстанции.

 

Жителите добиваат планови за третман нарачани по пристигнувањето во клиниката. Клиниката ја приспособува својата работа на целото лице, осигурувајќи се дека сите елементи се третирани. Злоупотребата на супстанции и зависноста може да потекнуваат од основните проблеми и трауми. Персоналот на клиниката Wave се фокусира на лекување на тие проблеми за да се обезбеди целосно заздравување.

 

Еден од аспектите на кои клиниката Wave вели дека многу се фокусираат е личниот раст. Се тврди дека програмите се обидуваат да всадат самодоверба кај секој човек што ќе помине низ нејзините врати барајќи помош. Преку различни активности, клиентите можат да изградат самодоверба и да научат начини да се справат со тешки ситуации и предизвикувачи.

Бран клиника Куала Лумпур Осврти

Каков е денот на клиниката „Вејв“?

 

Основната програма на Wave Clinic трае 10 недели и обезбедува програми за рехабилитација, активности и едукација на клиентите. Рехабилитацијата се фокусира на тоа да биде флексибилен и да се грижи за своите клиенти. Ова му овозможува на персоналот да изгради долгорочни односи со секој жител. Долгорочните врски обезбедуваат подобро заздравување бидејќи клиентите веруваат дека персоналот навистина може да помогне.

 

Клиентите ќе искусат програми за третман кои вклучуваат фитнес тренинг и часови за јога терапија. Третманот со масажа исто така се користи за да им се овозможи на клиентите да најдат релаксација за време на стресно искуство. Клиниката Wave организира неделни екскурзии за да ги оддалечи клиентите од центарот за рехабилитација и да излезат во природа. Други активности вклучуваат редовно хранење кучиња и чешлање на пони.

 

Екскурзиите треба да помогнат да се изгради самодоверба и самопочит преку организирани активности. Семејствата на клиентите се добредојдени и често се охрабруваат да учествуваат во тераписките сесии. Ова им овозможува на клиентот и семејството да работат заедно со проблемите.

 

Клиниката тврди дека го организира денот така што клиентите се постојано зафатени. Очигледно има многу малку застој што ги спречува клиентите да го фокусираат својот ум на дрога и алкохол. Деновите вклучуваат групни процеси, психо-едукативни групи, индивидуални терапии, лични проекти и групи за размислување. Сите програми се дизајнирани да ја третираат целосната личност.

 

Цената на клиниката за бранови

 

Основната програма за лекување на Wave Clinic е 10 недели, но клиентите можат да останат на лице место пократки временски периоди. Цената на програмата за третман на клиниката Wave е 3,200 долари неделно. Целосен 10-неделен престој во установата за рехабилитација ги чини клиентите 32,000 долари. Сеопфатната грижа достапна за клиентите е достапна и во други делови од светот, како што се Холандија, Шпанија, Швајцарија и САД.

 

Најголемата разлика помеѓу Wave Clinic и другите луксузни објекти низ светот е локацијата. Рехабилитацијата во Малезија како што е клиниката „Вејв“ се популарни благодарение на нивната цена. Центрите за рехабилитација и третман на тинејџери во Малезија се многу популарни кај побожните исламски семејства затоа што се наоѓаат толку блиску до многубројните џамии во земјата и имамите се достапни за посета на центрите за оние кои бараат исламско водство.

Клиниката за бранови

Клиниката за бранови
296 Џалан Сењум Матахари, кантри висови
Кајанг
Куала Лумпур, 10 43000

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.