Центар за одвикнување од зависност

Бока Обнова Делреј Бич

Бока Обнова Делреј Бич

Сместен во прекрасната заедница на плажата на Флорида во Делреј Бич е еден од врвните центри за рехабилитација во Соединетите држави. Boca Recovery Delray Beach нуди програми за лекување на поединци кои бараат бегство од дрога и алкохол. Локацијата на Boca Recovery Center Delray Beach е...

Прочитај повеќе
Холистичкото светилиште

Холистичкото светилиште

Холистичкото светилиште има можност од три пакети на рехабилитација. Четиринеделниот сребрен пакет чини 30,000 долари, четиринеделниот златен пакет е 50,000 долари, а 12-неделен платинест пакет чини 500,000 долари. Холистичкото светилиште, исто така, обезбедува краткорочни пакети и пакети за повлекување кои се движат од 15,000 американски долари за седум ...

Прочитај повеќе
Урбано закрепнување

Урбано закрепнување

Urban Recovery е приватен, стационарен центар за злоупотреба на супстанции и третман на зависност лоциран во Њујорк. Тоа е единствената приватна стационарна рехабилитација во Њујорк. Ќе го најдете Urban Recovery во делот Red Hook во Бруклин недалеку од пристаништето во ...

Прочитај повеќе
Центар за третман на Тарзана

Центар за третман на Тарзана

Центарот за третман на Тарзана не обезбедува бесмислен третман на поединци на кои им е потребна помош. Тоа не е луксузен центар за третман како објектите што ќе ги најдете во Малибу. Наместо тоа, центрите за третман на Тарзана се исплатливи локации кои ја прекинуваат вашата зависност од дрога и алкохол, а истовремено ја обновуваат вашата ментална ...

Прочитај повеќе
Третман на злоупотреба на супстанции Соединетите Американски Држави

Третман на злоупотреба на супстанции Соединетите Американски Држави

Третман на злоупотреба на супстанции Соединетите Американски Држави. Статистиката, фактите и бројките што треба да ги знаете за третман со злоупотреба на супстанции во Соединетите држави на зависност. Севкупно, се проценува дека на речиси 56.8 милиони пациенти им биле препишани опиоиди барем еднаш во текот на 2017 година. Бројката се намали на 49.5 ...

Прочитај повеќе
Кањонот ранч Тусон

Кањонот ранч Тусон

Кањонот Ранч Тусон е пионер на одморалиштето за велнес. Отворен во 1979 година од Мел Цукерман, богат претприемач кој ја виде користа во помагањето на луѓето да ги постигнат своите цели за физичко и ментално здравје, Canyon Ranch Tucson беше првото сеопфатно одморалиште за здравје и здравје;

Прочитај повеќе
заливот се повлекува

Заливот се повлекува

Клиентите во The Bay Retreats ќе имаат комплетно нарачана пакет создаден за нив по пристигнувањето. Луксузната установа за рехабилитација нуди медицинска детоксикација пред да започне планот за лекување. Третманот еден на еден што го добиваат клиентите обезбедува повеќе часови за контакт со медицинскиот персонал отколку просечната рехабилитација...

Прочитај повеќе
bayside marin Rehab

Бејсајд Марин

Bayside Marin нуди луксузни, холистички третмани за зависност. Должината на престојот во Bayside Marin е помеѓу 30 дена и 60 дена, а клиентите може да го покриваат лекувањето од нивниот обезбедувач на осигурување. 30-дневен престој во Bayside Marin чини 44,500 долари. ...

Прочитај повеќе
Abbeycare Rehab

Abbeycare Rehab

Двете локации на Фондацијата Abbeycare им нудат на клиентите можност да изберат од два одлични капацитети за рехабилитација. Терапевтските пристапи на рехабилитантите вклучуваат КБТ, Терапија за подобрување на мотивацијата (МЕТ) и ДБТ. Програмите засновани на докази овозможуваат најдобри можни резултати за секој клиент. ...

Прочитај повеќе
Табула Раса Повлекување

Табула Раса Повлекување

Tabula Rasa Retreat е специјализиран за третман со Ibogaine и се наоѓа во скромна селска куќа во руралните области на Португалија. Сместено на два часа од главниот град Лисабон, областа околу центарот за рехабилитација е секако надвор од патот за да се обезбеди приватност. ...

Прочитај повеќе