Терапија

Програми за помош на вработените

Програми за помош на вработените

Програмата за помош на вработените е третман за ментално здравје дизајниран да ви помогне да ја подобрите вашата благосостојба. Третманот може да се обезбеди внатрешно или надворешно од страна на вашиот работодавец бесплатно. EAP е придобивка што ја обезбедуваат работодавците за да им помогнат на своите вработени да се справат со емоционалното и менталното здравје...

Прочитај повеќе
Интензивна програма за амбулантско лекување

Интензивна програма за амбулантско лекување

При изборот на третман за зависност, важно е да се избере вистинскиот третман. За многу луѓе, стационарното лекување е единствената опција и се смета за златен стандард со причина: тоа значи деноноќно внимание во чиста средина. Меѓутоа, за некои луѓе оваа...

Прочитај повеќе
Среден живот криза

Среден живот криза

Свесноста за смртноста и сознанието дека смртта може да настане поради здравствени причини може да предизвика вознемиреност кај една личност. Луѓето во 40-тите и 50-тите почнуваат да се навраќаат на нивните животи и да ги прегледуваат изборите што ги направиле. Појавата на една личност во...

Прочитај повеќе
Психодинамичен наспроти психоаналитички

Психодинамичен наспроти психоаналитички

[vc_row row_type="row" type="full_width" in_content_menu="" text_align="left" css_animation=""][vc_column][vc_empty_space height="10"][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" ="left" css_animation=""][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="3/4"][vc_separator type="normal" position="center" align="align_left" ][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" css_animation=""ddle"_placement="mi [vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]Автор е Хелен Парсон[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner][vc_column_inner][vc_column_inner] vc_column_text]Уреди од Александар Бентли[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]Рецентирано од Мајкл Пор[/vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][1/c_column_inner] /vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner row_type=" ред " type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner width="4/1"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="12/1"][vc_separator type="normal" position=" центар" align="align_left"][/vc_column_inner][vc_column_inner...

Прочитај повеќе
Подкаст за навреден - зошто треба да слушате

Подкаст за навреда - зошто треба да слушате

Како што профилот на шоуто растеше со текот на годините, Допеј пречека многу познати познати личности. Џејми Ли Кертис се појави во епизодата 174 на Dopey и стана првиот гостин што плачеше на подкастот. Тоа е момент кој долго живее во...

Прочитај повеќе
Борба, лет, замрзнување, срна, фрли

Дали се борам Flight Freeze Fawn Flop

5-те трауматски реакции на борбениот лет, замрзнување на срневите се многу различни едни од други, но сепак сите се корисни инстинкти за преживување кај луѓето. Сепак, тие често се огромни одговори на психолошките стресори на модерниот живот. Ако сте заглавени во траума...

Прочитај повеќе
Семејна терапија со системи

Семејна терапија со системи

Терапијата со семејни системи е холистички пристап дизајниран да лекува поединци и семејства. Една од главните придобивки од терапијата со семејни системи е да ги натера членовите на семејството од потекло да ги просеат нивните проблеми.

Прочитај повеќе
Што е теорија на приврзаност

Што е теорија на приврзаност

Теоријата на приврзаност вели дека децата и родителите имаат „ген на приврзаност“. Овој ген е она што влијае на поединците да ги заштитат и да се грижат за своите деца. Боулби верувал дека приврзаноста е биолошки агенс и дека сите деца се раѓаат со „генот на приврзаност“. ...

Прочитај повеќе
Повлекување за ментално здравје

Повлекување за ментално здравје

Гостите во одморалиштето за ментално здравје можат да доживеат возбудливо искуство што води до целосно заздравување. Луксузните одморалишта нудат различни традиционални и нетрадиционални планови за третман. Ќе доживеете тераписки сесии со обучени професионалци кои ќе ви овозможат да дојдете до коренот на проблемот....

Прочитај повеќе
Разбирање на траума меѓу генерациите

Разбирање на траума меѓу генерациите

Третманот на траума меѓу генерациите може да ги вклучи сите генерации на засегнати и понекогаш се нуди на повеќе членови од исто семејство. Терапијата е примарен метод на лекување и се користи и за примарниот старател и за засегнатото дете. На негувателката прво му се дава индивидуална ...

Прочитај повеќе