Депресија

Надминете ја ситуациската депресија

Надминете ја ситуациската депресија

Ситуациската депресија е краткотраен тип на депресија и нарушување на менталното здравје кое е поврзано со стресот. Овој тип на депресија може да влијае на една личност и да предизвика различни физички и ментални здравствени проблеми. Еден од главните аспекти на ситуациона депресија е како...

Прочитај повеќе
сезонска депресија

Разбирање и лекување на сезонската депресија

Знаците на сезонска депресија вклучуваат губење на интерес за активностите во кои уживате, замор и недостаток на енергија, промени во режимот на спиење, чувство на безнадежност и безвредност, тешкотии со концентрирање или промени во апетитот. Третманот на сезонската депресија вклучува добивање што е можно повеќе сончева светлина, професионална терапија...

Прочитај повеќе
плевел и депресија

Пиреј и депресија

Начинот на кој телото апсорбира и обработува антидепресив може да биде под влијание на плевелот. Затоа, моќта на лекот за депресија може да биде помалку ефикасна. Марихуаната го инхибира метаболизмот на антидепресивните лекови. Немајќи ја вистинската моќ на антидепресиви, едно лице може да ...

Прочитај повеќе
зголемување на габа природно

Како природно да се зголеми ГАБА

Инаку познат како гама-аминобутерна киселина, ГАБА е невротрансмитер кој е поврзан со порелаксиран став, подобар сон и намалена напнатост, анксиозност и стрес. Вашето тело произведува ГАБА што ја зголемува комуникацијата помеѓу вашите мозочни клетки. Покрај тоа, ГАБА, исто така, комуницира со рецепторите во ...

Прочитај повеќе
Центрите за третман на депресија

Центрите за третман на депресија

Резиденцијалните центри за третман на депресија имаат многу облици и големини, но пристапот кон лекување и лекување е често сличен. Обично, пациентите добиваат некаква редовна индивидуална терапија, водено време во заедницата и други активности кои помагаат во ублажување и заздравување на симптомите. Откако поминавте време...

Прочитај повеќе
осаменоста

Се чувствува осамено

Чувството на осаменост може да се појави поради многу причини. Можеби штотуку сте се преселиле во нов град или град каде што не познавате никого. Требаше да се преселите за вашата работа, но бидејќи немате социјални врски во ...

Прочитај повеќе
Рехабилитација за депресија

Рехабилитација за депресија

Поради различните форми на депресија и нивните различни симптоми, рехабилитацијата за депресија може да им помогне на поединците да се справат многу подобро од традиционалната амбулантска клиника. Рехабилитацијата им обезбедува на клиентите високо обучени професионалци кои често работеле со гости кои покажуваат различни типови на депресија. Оваа...

Прочитај повеќе
алкохол и депресија

Алкохол и депресија

Алкохолот и депресијата одат рака и рака. Кога некое лице се чувствува очајно, тие имаат тенденција да пијат повеќе алкохол за да го подобрат начинот на кој се чувствуваат. Олеснувањето што го чувствува лицето е често привремено или лажно. Откако поединецот ќе се отрезни, се чувствува депресивно, ниско, ...

Прочитај повеќе
депресија по откажување од алкохол

Депресија по откажување од алкохол

Депресијата по откажување од алкохол не е едноставна или лесна работа за справување, но не е невообичаена и не сте сами. Преземањето на чекорот за отстранување на алкохолот од вашиот живот беше важно и нешто на што ќе бидете благодарни за остатокот од...

Прочитај повеќе