Нарушување на употреба на супстанции

пропофална зависност

Зависност од пропофол

Исто така познат како Диприван, Пропофол ја успорува активноста на мозокот и нервниот систем. Лекот се користи за да се заспие некого и да се одржи во состојба на мирување. Пропофол се дава за време на операција како општа анестезија. Може да се користи за други медицински...

Прочитај повеќе
Долгорочни ефекти на Adderall

Долгорочни ефекти на Adderall

Зошто е толку важно да се знаат долгорочните ефекти на Adderall? Па, како што беше споменато претходно, дури и оние што се правилно препишани и го користат лекот според упатствата може да станат зависни од супстанцијата. Долготрајната употреба може да има негативни влијанија врз корисникот. Е...

Прочитај повеќе
Споредба на изотонитазен наспроти фентанил

Изотонитазен против Фентанил

Изотонитазенот, полесно познат како ISO или Toni, може да биде најновиот од тие лекови. Тој собра уште повеќе наслови откако јавниот обвинител на Флорида издаде предупредување во кое го поврзува лекот со зголемување на предозирањето со лекови. Многумина го споредуваат со фентанил, моќен...

Прочитај повеќе
Здив на скополамин ѓаволи

Здив на скополамин ѓаволи

Можеби сте слушнале приказни за луѓе кои патуваат во Централна и Јужна Америка или Југоисточна Азија и биле ограбени или нападнати откако биле ставени во состојба на транс или зомби. Овие настани се случуваат и Scopolamine Devils Breath стои зад тоа. Она што започна како...

Прочитај повеќе
Actiq Fentanyl Lollipop

Actiq Fentanyl Lollipop

Пастилата Actiq доаѓа со стапче во средината како лижавче. Ова им овозможува на пациентите полека да го лижат и внесуваат лекот во одреден временски период. Фентанил цитрат е активна состојка во лижавчето. Тоа е вештачка форма на опиоидна болка...

Прочитај повеќе
Нарушувања предизвикани од супстанции Причини и третман

Нарушување со употреба на супстанции наспроти нарушување индуцирано од супстанции

Луксузните рехабилитации се наоѓаат на некои прекрасни локации. Честопати, луксузната рехабилитација се смета за одморалиште. Па, тоа не е премногу далеку од вистината. Тоа е одморалиште за поединци да станат подобри, чисти и трезни. Локациите ви даваат можност да...

Прочитај повеќе
Злоупотреба на дрога Малезија

Злоупотреба на дрога Малезија

Во Малезија, оние кои се идентификувани и регистрирани како корисници на дрога се испраќаат на двегодишни програми за рехабилитација и лекување. Ова е наложено со закон и ја чини владата значителна сума пари секоја година. Но -- поради големата потреба и големата употреба на ...

Прочитај повеќе
Дали мојот тинејџер ги злоупотребува випитите и балони

Дали мојот тинејџер злоупотребува випити и балони?

Името Whippit доаѓа од употребата на азотен оксид преку конзерви за шлаг со аеросол. Гасот треба да биде во близок контакт со носот и устата, така што лименките се сечат или се отвораат на парчиња за да се пристапи до гасот. Корисникот често ќе стави ...

Прочитај повеќе
P2P Meth Новиот бран на мет епидемија

P2P Meth: Новата мет епидемија

P2P метот постепено го замени метот базиран на ефедрин поради леснотијата на снабдување. Многу корисници кои беа активни додека се одвиваше транзицијата не веднаш ја забележаа разликата. За нив ефектите беа во голема мера непроменети, еуфоричното високо остана, на пример....

Прочитај повеќе
Како мириса Крек

Како мириса Крек?

За почеток, крек кокаинот обично мириса како мешавина помеѓу нешто метално и слатко. Некои велат дека мириса на мешавина помеѓу хемикалии и цвеќиња. За оние кои не се запознаени со лекот, тој има тенденција да мириса повеќе на хемиската страна. Ова доаѓа...

Прочитај повеќе