Обнова на зависност

престанете да барате одобрение

Оставете ја потребата за одобрување

Постојат методи што можеме да ги искористиме за да ни помогнат да се ослободиме од тенденциите што ги задоволуваат луѓето во чекорите што се дискутирани. Преку преиспитување што сакаме како поединци и имајќи доверба да си дадеме одобрение за да можеме самоуверено да се движиме низ светот без да бидеме повредени...

Прочитај повеќе
фитнес при закрепнување од зависност

Фитнес во закрепнување од зависност

Комбинирањето на редовна фитнес рутина со третман ви обезбедува цели. Исто така, ви дава можност да го пополните слободното време што може да ве истури надвор од контрола. Без разлика дали се опоравувате од зависност или не, вежбањето има многу придобивки. Често е...

Прочитај повеќе
трезвено живеење

Разбирање на трезвено живеење

Трезен дом за живеење е објект без алкохол и дрога. Жителите можат да воспостават и/или да одржуваат трезвеност додека живеат во домот. Обезбедува мост за жителите откако ќе ја напуштат болничката нега за зависност од алкохол и ќе живеат сами повторно. ...

Прочитај повеќе
трезен придружник

Што е трезен придружник

Може да се ангажираат трезвени придружници кои ќе ви помогнат да останете на прав и тесен пат. Трезниот придружник често знае начини да ве спречи да се повторите. Честопати, трезвените придружници се поранешни активни зависници. Тие сега сакаат да им помогнат на другите да се ослободат од зависноста на професионална ...

Прочитај повеќе
Елтон Џон зборува за опоравување

Елтон Џон зборува за закрепнување

Елтон Џон е еден од најголемите музички писатели, композитори, пејачи и изведувачи. Едноставно сето тоа го направи во музиката. Неговите 25 платинести и 35 златни плочи се доказ за успехот постигнат во текот на кариерата долга повеќе од половина век. ...

Прочитај повеќе
престанете да преживеете

Како да престанете да руминирате

Додека преживувањето на мисловните спирали, депресијата и анксиозноста понекогаш може да се чувствуваат огромно или безнадежно, важно е да се запамети дека постојат многу практични и ментални начини на кои можете да се ослободите од овие модели кои не бараат многу или енергија или пари. ...

Прочитај повеќе
филмови за зависности

Филмови за зависноста

Филмови за зависноста. Иако многу луѓе можеби ги поврзуваат филмовите за зависноста од дрога и алкохол со неодамнешните напори, жанрот всушност датира неколку децении наназад. Уште тогаш беше добро позната сериозноста на ваквите зависности, дури и ако многу филмови не ги прикажуваа во просветлени ...

Прочитај повеќе
Калифорнија трезвено објасни

Калифорнија трезвено објасни

[vc_row row_type="row" type="full_width" in_content_menu="" text_align="left" css_animation=""][vc_column][vc_empty_space height="10"][vc_empty_space height="10"][vc_row_inner ред ред" type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="3/4"][vc_separator type="normal" position= "center" align="align_left"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" cs "" content_placement="middle"][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]Авторско од Хју Соамс[/vc_column_text][/vc_vclumn_column][in ="1/4"][vc_column_text]Уреди од Александар Бентли[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width="1/4"][vc_column_text]Прегледано од Филипа Голд[/vc_column_text][ncolumn_text][c_column_text] ="1/12"][/vc_column_inner][/vc_row_inne r][vc_row_inner row_type="row" type="full_width" text_align="left" css_animation=""][vc_column_inner width="1/12"][/vc_column_inner][vc_column_inner width="3/4"][vc_separator тип = "нормална" позиција "центар"...

Прочитај повеќе
зошто продолжувам да рецидив

Зошто продолжувам да рецидив?

Истражувањата покажаа дека до 60% од луѓето кои ја напуштаат рехабилитација од дрога и алкохол, рецидив во првите три месеци по завршувањето на нивната програма. Одењето на рехабилитација за третман во вредност од еден месец не ве „поправа“ автоматски. Потребни се стратегии за справување и присуство на ...

Прочитај повеќе
Познати личности во закрепнување

Познати личности во закрепнување

Познатите личности кои присуствуваат на премиери на филмови, специјални настани или забави постојано се изложени на тешки дроги и алкохол. Многу познати личности почнаа да пијат и да се забавуваат за да се вклопат додека други се свртуваат кон дрогата и алкохолот за да го избегнат постојаниот притисок постојано да бидат во ...

Прочитај повеќе