Зависност од канабис

Dabbing

Dabbing

Кога корисникот дипломира од цвеќиња и пупки од марихуана до распарчување, тоа е многу исто како да премине од Xanax до хероин, на пример. Добро е познато дека сите лекови со поголема моќност имаат многу поголема стапка на зависност и зависност. И очигледно, марихуаната концентрира ...

Прочитај повеќе
Дали CBD може да помогне во зависноста?

Може ли CBD да помогне со зависноста?

Се верува дека CBD е многу безбеден лек за да им помогне на луѓето со третман на злоупотреба на супстанции и медицински проблеми. Во споредба со некои од достапните лекови, CBD нуди потенцијално побезбедна опција. Поради нискиот ризик од зависност од CBD, корисниците можеби ќе можат да го користат ...

Прочитај повеќе
Nicotine Buzz Никотинска главоболка

Nicotine Buzz Никотинска главоболка

Зумирањето или високиот никотин е најинтензивно за новите пушачи, а потоа брзо исчезнува. Ова често ги остава пушачите да „бркаат зуи“, во рок од неколку месеци откако почнале да пушат. Откако ќе ја поминете почетната фаза, никотинскиот зуење може да трае само неколку минути или повеќе...

Прочитај повеќе
CHS синдром на канабиноидна хиперемеза

CHS синдром на канабиноидна хиперемеза

Синдромот на канабиноидна хиперемеза (CHS) е релативно новооткриена болест. Првпат документирано во 2004 година, имаше ограничено истражување за состојбата, која може да предизвика стомачна болка и продолжени напади на повраќање кај тешки корисници на канабис. Хиперемезата е епизода на тешко повраќање, често трајно...

Прочитај повеќе
Престанете да испарувате без повлекување

Престанете да испарувате без повлекување

Кога излегоа електронските цигари, многу луѓе претпоставуваа дека тие се побезбедна алтернатива на редовната форма на пушење цигари. Експертите не се навистина сигурни од каде потекнува оваа идеја. Можеби тоа беше затоа што електронската цигара беше „технологија“ и луѓето претпоставуваа дека е создадена за да го подобри ...

Прочитај повеќе
Како да престанете да пушите трева

Како да престанете да пушите трева

Најдобар начин да престанете да пушите трева е да смислите план. Вашиот план треба да вклучува: Одредете датум - Со одредување датум за откажување, вие ментално поставувате цел да ја прекинете употребата на дрога. Поставете го датумот како конкретна точка во иднина....

Прочитај повеќе
Скромитирање

Скромитирање

Секојдневната, долготрајна употреба на марихуана предизвикува скромитирање, но постои уште еден проблем што ја создава состојбата. Нивото на THC во марихуаната го зголемува проблемот. Производителите на марихуана го одгледуваат растението со нивоа до 90 проценти THC. На преминот од...

Прочитај повеќе