Извршна рехабилитација

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

Разбирање на Executive Rehab

 

Животот на врвниот директор може да изгледа лесен однадвор со големи плати, деловни состаноци ширум светот и вечери со други елитни раководители, но секој што го искусил начинот на живот знае дека тој е сè само не баран. Врвните директори доживуваат зафатен распоред со долги часови во канцеларија, а односите со пријателите и семејството можат да поминат настрана. Физичкото и менталното здравје, исто така, може да бидат оштетени поради исцрпеност од прекумерна работа.

 

Параноја, исцрпеност11.Стр. Куцимани, А. Монтгомери и К. Џорганта, Врската помеѓу исцрпеноста, депресијата и анксиозноста: систематски преглед и мета-анализа - PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6424886/, депресијата, анксиозноста и осаменоста се најпознатите сензации и чувства за повеќето врвни директори, вклучувајќи ги и оние на Волстрит и Силиконската долина.

 

Многу е вообичаено директорите да се самолекуваат за да го променат начинот на кој се чувствуваат или едноставно да го исклучат денот. Гото супстанцијата за самолекување е секако алкохолот, но тесно следен од фармацевтски препарати на рецепт, рекреативни и недозволени дроги. Самолекувањето исто така може да има форма на нарушувања на процесот кои се манифестираат како проблеми со менталното здравје во однесувањето, како што се трошење, нарушувања во исхраната и зависност од секс.

 

Извршен третман за ментално здравје

 

Иако секој може да страда од проблеми со менталното здравје, родовите норми влијаат на тоа како реагираме на емоционалните тешкотии. Девојките зборуваат за своите слабости, додека момчињата учат да не зборуваат за своите чувства од страв да не бидат видени како несигурни и неадекватни. Илјадници млади мажи страдаат од депресија, анксиозност и други ментални болести, симптоми кои можат да бидат влошени и предизвикани од тишината.

 

Самоубиството е водечка причина за смрт кај мажите под 45 години во ОК и стапката на самоубиства кај мажите од сите возрасти е непропорционално висока. На пример, собраните податоци покажуваат дека речиси 40% од земјите имаат 15 самоубиства на 100,000 мажи, додека само еден од пет имаат иста стапка како и жените. Машкиот идеал, во кој е вградено менталното здравје, игра улога во оваа ментална здравствена криза.

 

Многу извршни директори (и мажи и жени) се борат со проблеми со менталното здравје како што се депресија, анксиозност, стрес, депресија. Идеалната слика на извршниот лидер често се состои од слика која проектира свет на сигурност и авторитет. Овој поим имплицира дека ранливоста, несигурноста и стравот што нè прават луѓе не прават слаби.

 

Како резултат на тоа, нивото на стрес кај директорите постојано се зголемува, додека самодовербата се намалува, делувајќи како гориво за внатрешниот критичар.22.Ј. Џонс, Прелистувајте списанија по тема, Прелистувајте списанија по предмет.; Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14779757.2013.767747?scroll=top&needAccess=true&journalCode=rpcp20. Покрај тоа, притисокот да се одржи сè заедно ја зголемува веројатноста за развој на нездрави механизми за справување. И како резултат на тоа, спречува толку многу директори да зборуваат за нивните тешкотии со професионалец.

 

Извршната рехабилитација создава терапевтски мост помеѓу болниот и третманот. Приватноста е клучна за секоја извршна клиника за рехабилитација бидејќи сè уште е случај дека врвниот извршен директор на рехабилитација или на одмор за ментално здравје може да го вознемири Одборот и одредени акционери.

 

Луксузна извршна рехабилитација

 

Луксузните извршни рехабилитации беа развиени за да им дадат шанса на врвните директори во деловниот свет да се опорават и да се вратат на своите животи. Извршната рехабилитација ги задоволува личните и професионалните потреби на извршните директори и познатите личности кои бараат помош. Рехабилитантите кои се специјализирани за грижа за директори се идеални за клиентите бидејќи тие сè уште можат да учествуваат во секојдневните работни обврски додека се подложени на третман.

 

Извршна клиника за исцрпеност

 

Согорувањето е психолошки синдром кој се карактеризира со намалени лични перформанси, анксиозност, депресија и чувство на безнадежност. Иако исцрпеноста и депресијата се чини дека имаат слични симптоми, како што се ниска самодоверба, недостаток на мотивација, раздразливост, замор, лутина и несоница, нема докази дека се работи за иста или различна конструкција.33.Стр. Куцимани, А. Монтгомери и К. Џорганта, Врската помеѓу исцрпеноста, депресијата и анксиозноста: систематски преглед и мета-анализа - PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6424886/.

 

Истражувачите не се согласуваат за степенот до кој треба да се очекуваат такви преклопувања, и имајќи предвид дека согорувањето е резултат на хроничен стрес и дека работните средини често може да предизвикаат реакции на анксиозност, постојат јасни врски помеѓу изгорувањето и анксиозноста. Врската помеѓу исцрпеноста и депресијата е испитувана во голем број студии, вклучувајќи го и Журналот на Американското психолошко здружение и Националното истражување за ментално здравје.

 

Најдобрата извршна рехабилитација во светот

 

Лек благосостојба луксузна рехабилитација е најуспешниот и најексклузивен центар за лекување во светот. Оценет број еден од Светски најдобар магазин за рехабилитација и вклучува извршни искуства за опоравување како приватна јахта, јавање коњи и терапија со коњи на плажа, подводен риболов, слободно нуркање со апнеја, авантури „Робинзон Крусо“ на напуштени острови и авантури со хидроавион до далечни земји, сето тоа преполно со величенствен луксуз од 5*.

 

Клиниката обезбедува приватно бегство за талентирани, креативни, смели и енигматични поединци, кои се подготвени повторно да се поврзат со себе преку широк спектар на прогресивни и врвни третмани. Клиентите може да се подложат на третман за злоупотреба на супстанции, нарушувања на процесите, истовремени проблеми со менталното здравје, како и луксузни велнес, програми против стареење и подмладување.

 

Одење на луксузна извршна рехабилитација

 

Rehab му обезбедува на клиентот 24-часовна грижа од медицински професионалци. На клиентите им е дозволено да завршат некои од нивните секојдневни работни задачи, но исто така добиваат одвоеност од начинот на живот и работата што го предизвикале нивното исцрпување. Луксузните болнички рехабилитации обезбедуваат релаксирачки поставки кои го елиминираат искушението и предизвикувачите.

 

Многу од врвните извршни рехабилитации се наоѓаат во прекрасни услови. Овие средини, честопати тропски, можат да му дадат на клиентот мир потребен за да се опорави од стресот, напорот и сериозноста на извршниот свет.

 

Стресот од водење компанија и вработување на стотици или илјадници луѓе може да го земе својот данок на извршната власт. Деловните луѓе мора да им угодат на голем број мајстори во нивната секојдневна работа и честопати, единствената личност што не можат да ја задоволат се тие самите.

 

Ова предизвикува стрес и депресија кои се чувствуваат невозможно да се отфрлат. Програмите на рехабилитации на врвни извршни директори им даваат на клиентите шанса да ја добијат релаксацијата што не ја добиваат дома. Исто така, ги вади од целосниот, брз деловен живот.

 

Фокус на трезнување

 

Извршната рехабилитација може да се фокусира на помагање на клиентот да го надмине исцрпеноста и стресот од нивниот бурен начин на живот. Тие исто така можат да ја третираат зависноста од дрога и алкохол што се појавила кај клиентите. Поради зафатениот начин на живот што го поседуваат многу директори, може да се развие зависност од дрога и алкохол. Зависноста од дрога и алкохол едноставно може да биде резултат на справување со стресот или производство на издржливост и енергија за справување со работниот ден. Без оглед на тоа како започнува, извршната рехабилитација може да го третира.

 

Психоделично повлекување за директори

 

Повторното оживување во истражувањето на психоделични супстанции го поддржува развојот на лекови дизајнирани специјално да ги искористат уникатните лековити квалитети на медицината базирана на растенија44.I. Бајок, Земајќи ги сериозно психоделиците – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5867510/. Извршниот третман за рехабилитација може да вклучува медицински надгледувани благи, умерени и поголеми дози на халуциногени и нехалуциногени лекови како што се Esketemine™, Psilocybin и Ibogaine.

Зошто Executive Rehab е совршен третман?

 

Амбулантската програма е краткорочно решение за долгорочен проблем. По сесиите за третман, директорите едноставно се враќаат во животниот стил со малку или без разделување. Извршната рехабилитација обезбедува луксузна средина што овозможува опоравување.

 

Клиентите можат да ја завршат програмата за обновување, да создадат одвојување со работата додека сè уште завршуваат некои дневни задачи. За многу директори кои присуствуваат на рехабилитација на извршната власт е единственото решение за да се наполнат и зајакнат.

 

Што да очекувате во Executive Rehab

 

Покрај интензивната терапија, извршната рехабилитација може да вклучува биохемиска реставрација, озонска терапија, висока доза IV NAD, неинвазивно подмладување, терапија со кислород, поправка на ДНК и РНК, медицински хормонски третман, козметичка хирургија и духовна врска.

 

Околу 90% од хормонот за „добро чувство“ во телото, серотонин, се наоѓа во цревната обвивка, а клиниките за луксузни анксиозни одмори го детоксифицираат целото тело што може да ја намали или често ја елиминира анксиозноста. Со прилагодување на напредни и персонализирани програми за исхрана, физичка активност и релаксација, биохемиските клетки се помалку под стрес, поконцентрирани и попродуктивни.

 

Претходно: Најдобрите светски клиники за рехабилитација

Следно: Рехабилитација за еден клиент

 • 1
  1.Стр. Куцимани, А. Монтгомери и К. Џорганта, Врската помеѓу исцрпеноста, депресијата и анксиозноста: систематски преглед и мета-анализа - PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6424886/
 • 2
  2.Ј. Џонс, Прелистувајте списанија по тема, Прелистувајте списанија по предмет.; Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14779757.2013.767747?scroll=top&needAccess=true&journalCode=rpcp20
 • 3
  3.Стр. Куцимани, А. Монтгомери и К. Џорганта, Врската помеѓу исцрпеноста, депресијата и анксиозноста: систематски преглед и мета-анализа - PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6424886/
 • 4
  4.I. Бајок, Земајќи ги сериозно психоделиците – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 25 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5867510/
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.