Помогнете при изборот на рехабилитација

Напишано од Метју Ајдл

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

Избор на рехабилитација

 

Знаењето дека ви треба помош за да се стави крај на злоупотребата на супстанции и добивањето на таа помош се две многу различни работи. Може да биде лесно да се идентификува дека ви треба помош за да се ослободите од злоупотреба на супстанции и/или проблеми со менталното здравје. Всушност, наоѓањето програма за закрепнување и посетата на рехабилитација на крајот може да биде проблемот што ве спречува да пронајдете долгорочно закрепнување.

 

Никогаш немало повеќе опции за злоупотреба на супстанции и третмани за ментално здравје отколку што има денес. Можете да најдете различни третмани, центри за рехабилитација и терапии на едноставно пребарување на Google. Може да биде целосно огромно кога конечно ќе седнете и ќе побарате програма за опоравување или ќе погледнете во изборот на вистинската рехабилитација. Вие или вашите најблиски може да се прашувате како некогаш ќе го најдете вистинскиот давател на третман. Наоѓањето на вистинскиот провајдер не мора да биде тешко и следењето на неколку совети може да ви ја добие потребната помош.

 

Разберете дека е потребна помош

 

Освен ако не ја препознаете вашата злоупотреба на супстанции или проблеми со менталното здравје, тогаш може да биде тешко да се разбере дека е потребна помош. Од витално значење е да не чекате премногу долго за да ја добиете потребната помош или да му помогнете на некој близок.

 

Добијте проценка од професионалец

 

Можете да добиете професионална евалуација од психијатар или давател на ментално здравје пред да се посветите на програма за лекување. Откако ќе се подложите на клиничка проценка, можете да го изберете вашиот претпочитан давател на третман. Состанокот со советник за поддршка на менталното здравје ви овозможува да поставувате прашања и да дознаете за потенцијалните опции. Сепак, запомнете дека некои даватели на ментално здравје имаат личен интерес нивните клиенти да посетуваат одредени рехабилитации, како што беше случајот со покојниот Џорџ Мајкл и Куснахт вежбаат во Швајцарија. Секогаш погрижете се вашите преференции на пациентот да се земат предвид при секое упатување.

 

Лоцирање на давател на третман

 

Интернетот е една од најдобрите алатки за да се најде давател на третман. Сепак, може да бидете преоптоварени и заглавени со стеснување на центарот за рехабилитација кој најмногу одговара на вашите потреби. Ако одберете да барате рехабилитација наместо да примате предлози по вашата проценка, има неколку работи што треба да ги земете предвид.

 

  • Дали станбената рехабилитација изгледа безбедно, удобно и дали ги задоволува вашите потреби во однос на животната средина?
  • Какви терапии нудат?
  • Кои удобности се обезбедени?
  • Колку жители ќе присуствуваат на рехабилитацијата?

 

Посетете ја рехабилитацијата

 

Тоа не е секогаш можно, но ако можете да го посетите центарот за рехабилитација, тоа може да ви помогне на крајот да одлучите каде да одите. За некои луѓе, изборот и одењето на рехабилитација е брз процес бидејќи им треба итна помош. Ако имате време, посетата на рехабилитација пред да присуствувате може да ве спречи да изберете погрешен давател на третман.

 

Започнете што побрзо

 

Откако ќе изберете рехабилитација, треба да изберете датум за почеток. Рехабилитацијата не е одмор, па да започнете што е можно поскоро е идеалниот начин да добиете помош. Откако ќе го изберете датумот на започнување, комуницирајте со резиденцијалниот центар за рехабилитација за да дознаете што ви треба - или не треба - да носите со себе.

 

Оди, остани, оздрави се

 

Последниот чекор за да го изберете вистинскиот давател на третман е да одите на рехабилитација. Откако таму, од витално значење е да ја завршите програмата. Секојдневно треба да се потсетувате зошто одите на рехабилитација.

Изборот на вистинскиот давател на третман може да биде застрашувачки, но можете да го направите тоа. Постојат достапни алатки за да ја добиете потребната помош и да напредувате без супстанции и проблеми со менталното здравје.

 

Претходно: Што се случува после рехабилитација

Следно: Што е рехабилитација

Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.