Елитна рехабилитација

Напишано од Метју Ајдл

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Мајкл Пор

[popup_anything id="15369"]

Елитна рехабилитација

 

Елитната рехабилитација не е вашиот типичен центар за рехабилитација од дрога и зависност. Додека различни центри за рехабилитација ширум светот се класифицираат себеси како луксузни, само неколку објекти за третман се навистина елитни. Луксузните центри за наркотици и зависности им нудат на гостите искуство како одморалиште. Одмор далеку од дома и зависност што им овозможува да станат чисти. Меѓутоа, за да се класифицира како елитен центар за рехабилитација, објектот мора да направи нешто уникатно и различно од сите останати.

 

Дефиниција за елитна рехабилитација

 

Елитниот центар за рехабилитација се фокусира на третман на зависност на лица кои страдаат од злоупотреба на дрога и алкохол, зависност од процеси или однесување и истовремени нарушувања на менталното здравје. Центрите за рехабилитација им обезбедуваат на гостите болничка нега во амбиент со 5 * одморалиште. Сепак, една од главните разлики помеѓу елитната рехабилитација и луксузниот центар за рехабилитација е нивото на обезбедена нега.

 

Гостите имаат тенденција да бидат богати поединци од деловниот свет, политиката, Холивуд, спортот, па дури и кралските семејства. Квалитетот на грижата може да се испорача во многу личен амбиент со помош и поддршка еден до еден од медицинските професионалци. Не само што медицинската нега е одлична, туку на гостите им се нудат приватни станбени простории, батлери, чистачи и готвачи кои обезбедуваат гурмански оброци со хранлива реставрација.

 

Плановите за лекување се приспособени за секој гостин директно одговарајќи на потребите на секое лице. Има и други погодности што ги нуди елитниот објект. ЛЕК Благосостојбата е една елитна рехабилитација што дава уникатно искуство. На пример, центарот за супербогати ви дава вам и на вашето семејство шанса да се лекувате на луксузна јахта долга 125 метри што плови во Андаманското Море. Сега, тоа е единствен начин да се опоравите.

 

Дали е добра елитна рехабилитација?

 

Најдобрата рехабилитација е онаа која работи за вас или за вашата сакана. Има многу право со таканаречената луксузна рехабилитација, но има и многу негативности за таканаречените луксузни рехабилитации што треба да се земат предвид.

 

Што да очекувате во Elite Rehab?

 

Елитните рехабилитации работат поинаку од другите установи, но во најголем дел, можете да очекувате деликатна грижа од персоналот кој ќе ви помогне да се опоравите од зависноста. Сместувањето обезбедено во елитните центри за рехабилитација се движи со удобност од индивидуални соби слични на хотел со пет ѕвезди до комплетен стан или куќа. Гостите можат да очекуваат домашен готвач и батлер кој се грижи за сите нивни потреби. Ова му овозможува на клиентот да се опорави и да се фокусира на патувањето до трезвеноста.

 

Додека елитните рехабилитации обезбедуваат извонредни капацитети, тие исто така го надминуваат она што другите рехабилитации го прават за закрепнување. Голем дел од ова е поврзано со она што го добиваат клиентите при посета.

 

Рехабилитацијата за супербогатите може да обезбеди приспособени планови за нега на секој клиент поради нивниот ограничен/низок внес. Третманите може да вклучуваат интензивна психотерапија, биохемиска реставрација, ортомолекуларна медицина, физичка реставрација и биофармацевтски третман на елитна рехабилитација.

 

Елитно закрепнување од злоупотреба на супстанции

 

Злоупотребата на супстанции може да влијае на секого без разлика на неговиот социјален статус. Но, точно е дека одредени групи се поранливи од другите. Луѓето на високи статусни позиции, на пример, се соочуваат со проблеми кои се релативно уникатни и го прават закрепнувањето значително различен предизвик во споредба со оние од обичните сфери на животот. За оние на елитни позиции, можеби е најдобро да побараат третман во центри кои се грижат за таква клиентела.

 

Тоа е затоа што центрите кои нудат третмани дизајнирани за повисоко раководство, извршни директори и слично се подобро приспособени и даваат поголеми резултати за таквите луѓе. Кога влегувате во ваков тип на установа, се исплати да имате персонал кој ги разбира вашите искуства, лична историја и цели. Ова го прави закрепнувањето полесен процес.

 

Иако луксузниот третман ви ги обезбедува сите погодности што се очекуваат, тој е дизајниран да ве направи што е можно поудобно во вашата околина. На овој начин, промените во вашиот животен стил може да се минимизираат за третманите подобро да се одржат. Во спротивно, ќе се соочите со двојните предизвици да се соочите со злоупотребата на супстанции и да направите големи промени во начинот на кој живеете. Ова е комбинација што го отежнува лекувањето на вашата состојба.

 

Зошто елитниот начин на живот ве прави поранливи на одредени ментални стресови

 

Само затоа што живеете начин на живот кој ве доведе до елитен статус, тоа не значи дека сте заштитени од стресни фактори на менталното здравје. Всушност, сега сте поранливи на одредени прашања во споредба со оние кои сè уште работат 9 до 5 работни места.

 

Богатите животни стилови доаѓаат со одговорности кои се уникатни. И за многумина стресот што го придружува таквиот начин на живот може да биде доста предизвикувачки. Тоа е фактор зошто злоупотребата на супстанции е сè уште распространета и покрај статусот што го добиле таквите луѓе. Ова не значи дека богатите или елитни луѓе се поранливи на зависност. Но, напротив, секое ниво на социјален статус носи со себе одредени услови кои мора да се решат.

 

Репутација

 

Со високиот статус доаѓа и високата видливост. Дури и ако одржувате низок профил, многу е веројатно дека повеќе луѓе знаат кои сте, што правите и вашата позиција во заедницата. Тоа значи дека вашите постапки ќе се одразат на оние околу вас. Посебно познатите личности имаат статус кој е директно поврзан со нивните обожаватели.

 

Притисокот да ја задржите вашата позиција станува посилен. Што исто така значи дека стигмата од злоупотреба на супстанции е исто така поприсутна. Може да сфатите дека вашиот карактер е доведен во прашање кога се соочувате со проблем со злоупотреба на супстанции. Тоа не само што влијае на вашиот личен живот, туку и на вашиот статус во заедницата.

 

Одговорност

 

Иако изреката доаѓа од познат стрип, репликата „со голема моќ доаѓа и голема одговорност“ е вистинита. За директори на највисоко ниво, сопственици на бизниси, познати личности и други на слична позиција, вашите одговорности кон вашето семејство, пријателите и пошироката јавност стануваат поизразени.

 

Тоа е причината зошто ако имате ранливост, како што е проблемот со злоупотреба на супстанции, ставате значителен притисок врз вас. Загриженоста за изневерување на другите станува доста силна. Чувството на вина и срам стануваат се поприсутни. И додека лекувањето на физички проблем се смета за одговорно, на проблемот со менталното здравје како што е злоупотребата на супстанции може да се гледа поинаку. Дури и барањето помош може да се смета за неуспех од ваша страна.

 

Најранливите

 

Истражувањата покажаа дека луѓето кои заработуваат во просек од 51,000 до 75,000 долари годишно се чувствуваат најмалку под стрес. Тоа е затоа што тие заработуваат доволно за да живеат удобен начин на живот и имаат најмалку стресни фактори.

 

Спротивно на тоа, оние кои заработуваат повеќе од 200,000 долари годишно имаат тенденција да се чувствуваат многу повеќе под стрес. Има причини, но тие најмногу се однесуваат на дополнителни обврски на нивната позиција. Таквите луѓе се сопственици на бизниси со вработени кои се потпираат на нив за работа. Семејство на кое му требаат пари за поддршка. И семејството и познаниците чија почит сакаат да ја заслужат благодарение на статусот што го постигнале.

 

Може да биде лесно да дозволите финансиите да станат доминантна сила во вашиот живот. Затоа оние кои се богати чувствуваат поголем притисок и се исклучуваат од секојдневните активности што доведува до поголема исполнетост.

 

Злоупотреба на супстанции

 

Сосема е разбирливо дека поголемиот стрес води до поголема шанса за злоупотреба на супстанции. И за разлика од многу сиромашни луѓе кои се подложени на стрес поради нивната финансиска состојба, богатите луѓе имаат пари и време да се препуштат на злоупотреба на супстанции. Значи, не е изненадувачки што тинејџерите од богатите семејства имаат многу поголема веројатност да станат зависни од дрога и алкохол во споредба со тинејџерите од семејствата од средната класа.

 

Сепак, токму поради таквите одговорности, многу богати злоупотребувачи на супстанции имаат тенденција да продолжат да работат и да функционираат на повисоко ниво. И покрај нивните злоупотреби, тие самите ќе продолжат да ги задржат обврските што ги имаат. Поради тоа лекувањето често се одложува бидејќи често дури и блиските членови на семејството можеби не ја разбираат сериозноста на ситуацијата.

 

Ова е, исто така, причината зошто многумина кои конечно добиваат третман или ги изгубиле или ги ставиле во значителна опасност своето богатство и одговорности. Вистината е дека луѓето не мора да го допрат дното пред да побараат помош. Откако ќе ги препознаете симптомите на злоупотреба на супстанции, колку побрзо ќе побарате третман, толку се поголеми шансите за закрепнување. Да го допрете дното само значи дека сте го ограничиле изборот што можеби не е доволна мотивација да се стремите кон закрепнување.

 

Персонализиран третман во Elite Rehab

 

Луксузните центри за рехабилитација нудат индивидуализирани третмани кои се покажаа како доста ефикасни за оние кои сакаат да се ослободат од проблемите со злоупотреба на супстанции. Можно е да се одлучите за типот на терапија што ви одговара, колку контакт со надворешниот свет треба да имате, па дури и колку време ќе поминете во резиденцијата за директно лекување.

 

Во некои центри за опоравување, можно е да се работи од далечина додека сè уште примате третман. Тоа е затоа што вашиот третман е индивидуализиран на вашите потреби. Работејќи од далечина, можете да ги одржувате вашите бизниси и обврски, а сепак да се фокусирате на ефективни третмани за вашата состојба.

 

Елитни погодности за рехабилитација

 

Рехабилитацијата за елитни поединци им обезбедува на гостите објекти и удобности што другите центри за рехабилитација не можат да ги добијат. Гостите можат да очекуваат висококвалитетни сали за вежбање со достапна опрема за да го заздрават телото уште еднаш. Се нудат часови по јога и диететичари за да ги научат клиентите како да се грижат за себе внатре и надвор.

 

Достапни се и убави услуги за јадење со гурмански готвачи, служба за батлер, консиерж и многу повеќе. Како што споменавме претходно, некои центри се над и подалеку, нудејќи јахти и други уникатни искуства за да обезбедат закрепнување и да ги зближат семејствата. Тоа е искуството заедно со третманот што ве прави цели уште еднаш.

 

Можеби најголемата придобивка од елитната рехабилитација е приватноста што им ја овозможуваат на ултра богатите. Престојот во еден од лајт центрите ширум светот ви дава можност да се опуштите, да се опоравите и да го поправите вашето тело и ум надвор од центарот на вниманието.

 

Која е цената на Elite Rehab

 

Додека луксузните рехабилитации започнуваат со околу 45,000 долари месечно, очекуваат значително зголемување кога се гледа на елитното ниво. Има само неколку рехабилитации во светот кои наплаќаат над 300,000 долари неделно.

 

Специјализации | Прегорување, алкохол, траума, супстанција, анксиозност, депресија, животна криза со коцкање, престанок со пушење, зависност од процеси, управување со тежината

 

Целосна онлајн програма | The REMEDY @ Home е месечна програма со инвестиција помеѓу 45.000 и 75.000 американски долари месечно

 

Програмата за потпис за благосостојба на лекот | Дизајниран за максимална флексибилност на интернет околу потребите на своите клиенти, од 18.000 американски долари месечно

 

Целосен станбен концепт | РЕМЕДИТ чини од 304,000 УСД неделно

 

Дали осигурувањето ќе ја покрие елитната рехабилитација?

 

Не, полисите за осигурување не ги покриваат трошоците за елитна рехабилитација. Тие нудат нестандардизиран третман по нестандардни трошоци. Повеќето осигурителни компании ќе покриваат стандардни луксузни рехабилитации само 28 дена.

 

Претходно: Луксузен Рехабс

Следно: UHNW третман за рехабилитација

Веб-страница | + објави

Александар Стјуарт е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats. Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства на кои им е потребна апсолутна дискреција како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .