Напишано од Пин Нг

Изменето од Мајкл Пор

разгледани од страна на Александар Бентли

Д-р Стивен Х. Професионалниот и енигматичен д-р Стивен Х. Коен е еден од само неколкуте избрани лидери во индустријата за закрепнување од зависност со докторат.

 

Д-р Стивен и неговиот тим соработуваат со поединци со висока нето вредност и со оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола за да „закрепнат во реалниот живот“. Уникатниот пристап на Parallax работи со поединци кои сакаат да заземат поинаков пристап кон долгорочно закрепнување и трезвеност кои едноставно не можат да „одат на рехабилитација“.

 

Д-р Стивен и тимот не се само лекари специјалисти, тренери и придружници. Тие се стручни клинички комбинации на оние компоненти кои им помагаат на клиентите да станат чисти, здрави и трајно да се вратат на вистинскиот пат. Тие се фокусираат на тоа да ги вратат своите клиенти на вистинскиот пат и да ги одврзат.

 

Закрепнување во реалниот живот

 

Д-р Stephen @ Home работи на принципот на „закрепнување во реалниот живот“ со поединци кои ја разбираат и ја прифаќаат идејата за долгорочна трезвеност, но сепак не се опремени со алатки за интегрирање на успешен деловен и личен живот со успешно закрепнување.

 

Д-р Стивен и неговиот тим испорачуваат уникатни решенија за обновување на поединци со висока нето вредност, во хармонично избалансиран пристап кон тренинг за обновување што може да се дефинира според изборот на поединецот и што ќе биде најефективно за нив.

 

Многу традиционални центри за лекување на зависности во Соединетите Држави, вклучително и „луксузни рехабилитации“ мора, по својата дефиниција, да се грижат за повеќе од една личност истовремено. Ова значи дека нивните клиенти се чувствуваат како „квадратни штипки во тркалезни дупки“, што е антитеза на она што овие институции и објекти треба да го постигнат. Корпоративната природа на закрепнувањето значи дека дури и најпознатите и најпофалените центри за третман не создаваат навистина уникатни и високо индивидуализирани програми. Сепак, д-р Стивен обезбедува повеќе индивидуална терапија за една недела отколку една установа за 4 месеци.

 

Д-р Стивен @ Home зема модерен, но прагматичен пристап кон закрепнувањето затоа што кога водите зафатен живот, често е невозможно да се балансираат значајните обврски дома и на работа, одземајќи месец или два за посета на станбена програма.

 

Д-р Стивен и неговиот тим за поддршка беспрекорно се интегрираат во животот на клиентот каде и да е клиентот. На пример, тие можат да живеат во дом на клиенти, да ги придружуваат на социјални настани, да бидат на терен за голф, на работното место или да патуваат на меѓународно ниво. Професионалците ги придружуваат музичарите и забавувачите на меѓународни турнеи и тие се добро навикнати да ја спроведуваат својата програма од светска класа во најстресните ситуации.

Пристапот на д-р Стефан кон грижата за консиерж

 

 • Решението е патентирано и докажано ефикасно за поединци кои имаат сложени проблеми со зависноста, додека ги држи подалеку од центарот на вниманието.

 

 • Тие создаваат наградувани индивидуализирани интензивни програми за оние кои одлучуваат да не присуствуваат на програми за рехабилитација во домот

 

 • Д-р Стивен ни вели, „кога ќе почнете да гледате или чувствувате знаци ние ќе ви помогнеме, обезбедуваме реални и базирани на докази, алтернативни избори и практики кои стануваат нова мускулна меморија, заменувајќи ги старите деструктивни“.

 

 • Тимот на @ Home беспрекорно се интегрира во вашиот живот, криејќи се пред очи - доверливи состаноци во ресторани, авиони и на теренот за голф. Д-р Стивен и тимот работат според распоредот на клиентите, спасувајќи ги семејствата од целосно уништување.

 

 • Тимот е модерен, прогресивен и дискретен со „без часовници, каучи, ниту бради“.

 

Кому му помагаат

 

Д-р Стивен и тимот имаат значајно искуство во лекувањето на членовите на кралското семејство, политичарите, музичари, актери, елитни спортисти и оние во воените и разузнавачките заедници. Психолошките барања што им се поставуваат на овие лица се огромни, а д-р Стивен применува пристап кој е доверлив, дискретен и неосудувачки со цел брзо да се идентификуваат сите основни трауми и причината за зависноста. Тимот го испитува секој елемент на дисфункционално однесување за успешно да го преповрзе менталното, физичкото и духовното јас.

 

Тимот е експерт за работа со гости од висок профил во време на криза, стабилизирање, поддршка и доставување на алатките потребни за да се излезе од криза ментално здрав и во најдобра состојба на врвни перформанси ментално, физички и духовно.

 

Во овој свет на исклучување, повторното поврзување не се случува самостојно. Мора да дефинирате како сакате да се поврзете. Најпрво во себе, но и кон надвор, кон луѓето и светот околу вас. Д-р Стивен Коен и тимот на Concierge Care ве покануваат на патување до откривање низ вашето тело, ум и срце за да ги обновите вашите меѓусебни односи и љубовта кон себе.

24/7 приспособено закрепнување и животен тренинг на консиерж

 

Нема две исти програми за третман од д-р Стивен. Секој план за лекување е единствен како и клиентот и оптимизиран за нивните индивидуални околности. Со долгорочно закрепнување едноставно не може да има пристап „една големина“ и целиот тим редовно се состанува за да разговара и дополнително да ја оптимизира вашата програма во согласност со вашите очекувања, цели, пресвртници и случувања.

 

Вашата стратегија е токму тоа. Вашите. Колку повеќе д-р Стивен и тимот дознаваат за вашето минато, толку повеќе ќе можат да ги идентификуваат и да работат низ историските трауми и каузата.

 

Целиот тим за лекување ве сретнува таму каде што сте; што значи дека каде и да сте емотивно во процес на закрепнување и присебност, тие ќе ве сретнат на ваше ниво и ќе работат интензивно со вас за да ја стабилизираат емоционалната регулација и да ги постават темелите за напорната работа што треба да следи.

 

Тимот работи низ сите фази на закрепнување од интервенција и детоксикација преку реинтеграција и развивање алатки за долгорочен успех.

 

Консиерж Jugis Care

 

За жал, повеќето центри за лекување зависности (дури и оние кои се промовираат како луксузни рехабилитации) имаат тенденција да гледаат погрижа и како помисла. Д-р Стивен и неговиот тим веруваат дека клиентите не успеваат да закрепнат, туку повеќе дека програмите во центрите за третман ги пропуштаат клиентите.

 

Кога поединецот ја напушта примарната здравствена заштита (рехабилитацијата), ризикот од релапс е најголем во првите 90 дена, а често и до една година и потоа. Паралакс го премостува овој јаз со неспоредлив професионализам и експертиза обезбедувајќи интензивно тренирање за обновување за успешно повторно интегрирање на клиентот назад во успешен живот.

 

Пристапот @ Home е уникатен по тоа што комбинира искуства во реално време во секојдневните активности, како и дијалектичка бихејвиорална терапија (DBT) и терапија за прифаќање и посветеност (ACT) - и двете се ефикасни за закрепнување од нарушувања на употребата на супстанции, како и други прашања како што се траума, нарушувања во исхраната, коцкање, шопинг или други самоуништувачки однесувања кои се развиваат во зависност или зависност.

 

Многу луксузни рехабилитации имаат процес на континуирана нега што се состои од само некои повици и последователни сесии, но на клиентите им останува да бараат повеќе. Д-р Стивен го премостува овој уникатен јаз во континуираната нега со приватен консиерж за нега.

 

Детоксикација за дом или хотел

 

Детоксот е краток за детоксикација и е процес на отстранување на токсините од телото од својот систем. Додека сосема природен процес - човечкото тело постојано се детоксицира - кога токсинот е дрога која предизвикува зависност или метаболизиран нуспроизвод на лекот, процесот може да има значителни несакани ефекти.

 

Детоксикацијата, првата фаза на ослободување од зависност од дрога и алкохол, е и физички и психички непријатно. Тимот на Parallax Solution ја олеснува оваа непријатност со тоа што ќе се погрижи да ја добиете потребната нега во удобноста на вашиот дом или хотел.

 

Враќање на телото и умот во безбедна и удобна околина, процесот на детоксикација ќе биде завршен во рок од седум до десет дена, во кој момент тимот ќе создаде и испорача Напреден акционен план кои ќе вклучуваат превенција од релапс, всадување на менталитет за позитивен избор, поставување нови цели, реални граници, силни листови за измами и други прилагодувања на животниот стил за опремување на клиентите со комплетна психолошка кутија со алатки за да помогнат во одржувањето на нивната новооткриена слобода.

 

Многу таканаречени луксузни рехабилитации вклучуваат семејства на погрешен начин. Тие се обидуваат да го „научат“ семејството што да очекува и како да поддржи некој што страда од нарушување на употребата на супстанции. Семејствата веќе знаат како е да се живее со и да се управува со емоциите на некој заробен во хаосот и непредвидливоста на активната зависност и д-р Стивен им дава на семејствата потребните алатки за да можат да бидат составен дел на успехот на семејната единица како целина. отколку само една личност.

обновувањето на решението за паралакса во реалниот живот
обновувањето на растворот на паралакса се крие пред очи
решението за паралакса што им помага на семејствата
решението за паралакс доверлив третман

Интервенции

 

Тимот @ Home е специјализиран да помогне да се најде вистинскиот третман за вас и да се изедначи процесот на прием од почеток до крај, вклучувајќи планирање, управување и доставување интервенции од светска класа. Расудувањето на тимот не е заматено со финансиски поттик и ниту пак добиваат компензација од осигурителните компании или центрите за лекување зависности.

 

Извршен тренинг за обновување

 

Д-р Стивен и извршните тренери за закрепнување им помагаат на поединците кои се опоравуваат да ги надминат опсесивното, компулсивно и деструктивно однесување со отстранување на бариерите и обезбедување критична емоционална поддршка. Тие развиваат долгорочна врска со клиенти кои се во или бараат закрепнување од нарушувања на употребата на супстанции. Тренерите им помагаат на клиентите да направат подобар избор, да развијат здрави вештини за справување и да воспостават стратегии за превенција од релапс.

 

Тренерите за закрепнување се меѓународно признати и имаат длабок, специјалистички сет на вештини кои работат со поединци и семејства со висока нето вредност и ултра висока нето вредност. Често се вели дека ангажирањето на д-р Стивен како тренер за опоравување е како да ангажирате спасител кој ќе ви помогне да се движите во новооткриената трезвеност.

 

Терапија

 

Д-р Стивен Х. Д-р Стивен е широко признат како пионер на иновативната, клиент-центрирана терапија и неговиот извонреден пристап кон поддршката на клиентот значи дека тој е вклучен во животот на клиентот на дневна основа, овозможувајќи му на тимот терапевтски да ги решава и решава проблемите кога ќе се појават. отколку „да се чека 45-минутната сесија следната недела“.

 

Не е невообичаено многу членови на исто семејство да имаат корист од советувањето и тимот е во состојба да ја координира семејната грижа што резултира со рационализиран, унифициран план за третман кој има корист не само за вклучените поединци, туку и за семејната единица како целина.

 

Приватното советување вклучува (сепак не е ограничено на) поставки на групата за поддршка од 12 чекори. Тие ги вклучуваат учењата на Четирите договори и на 8-миот пат на превиткување.

Специјализации за третман на Parallax Solutions

 • Третман на алкохолизам
 • Гнев за управување со
 • Траума
 • Зависност на законот
 • Ко-зависно однесување
 • Животна криза
 • Зависност од кокаин
 • ГБХ / ГХБ
 • Зависност од дрога
 • Коцкање
 • Трошење
 • хероин
 • Зависност од OxyContin
 • Зависност од трамадол
 • Зависност од апликација за запознавање
 • Игри
 • Чемсекс
 • Анксиозност
 • ПТСР
 • Burnout
 • Зависност од фентанил
 • Злоупотреба на Xanax
 • Хидрокодон Обнова
 • Зависност од бензодиазепин
 • Oxycodone
 • оксиморфон
 • Нарушување во исхраната
 • Антисоцијална личност
 • Злоупотреба на супстанции
поединечни програми за обновување на решението за паралакса
патентираната програма со решение за паралакс
решение за паралакса
Д-р Стивен Коен, основач на решението за паралакс

Д-р Стивен Х. Тој, исто така, има магистер по образование од колеџот Менхетенвил и е еден од ретките тренери за опоравување со докторат. по психологија.

адреса: 1630 Wicklow Ct, Thousand Oaks, CA 91361, Соединети Американски Држави

знаме

Кого го третираме
Но
Жени
ЛГБТКИА +
Директори
HNWI
UHNWI

говор-балон

Јазици
англиски

Паралакса решение скриено во обична глетка
Д-р Стивен Коен, основач на решението за паралакс
Нашата цел е да им помогнеме на клиентите безбедно и успешно да ги променат нивните модели каде и да се; буквално и преносно. Да се ​​биде на брзо бирање за секоја ситуација не е ништо ново за нас. Депресијата, анксиозноста, злоупотребата на супстанции, проблемите со расположението и мислата се некои од проблемите што сега можете да ги промените. Создавајќи здрави, алтернативни избори без разлика дали се борите дома или на работа, на секој човек му треба професионално и докажано водство.

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.