Детоксикација од алкохол во Марбела

Напишано од Пин Нг

Изменето од Александар Бентли

разгледани од страна на Филипа Голд

Детоксикација од дрога и алкохол во Марбела

 

Детоксикацијата во Марбела, првата фаза на ослободување од зависност од алкохол, е и физички и психички непријатно. Почетниот процес на повлекување може да биде толку непријатен што, и покрај тоа што сакаат да престанат да пијат, многумина со зависност од алкохол ќе продолжат да пијат за да го избегнат искуството на повлекување. И за некои луѓе процесот на детоксикација може да биде опасен, па дури и фатален, поради што е важно да се избере третман со алкохол во Марбела кој нуди клиничка поддршка.

 

Алкохолот е депресив, и како дел од зависноста, ќе влијае на начинот на кој мозокот произведува и се справува со работи како ГАБА и допамин11.С. Kattimani и B. Bharadwaj, Клиничко управување со одвикнување од алкохол: систематски преглед – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/.

 

Ова е дел од начинот на кој се формира зависноста и е одговор на мозокот на постојаното присуство на алкохол. Меѓутоа, кога алкохолот се повлекува, мозокот не може веднаш да се врати на претходната функција. Производството на допамин, на пример, ќе престане за време на детоксикацијата, што со себе носи психолошки и физиолошки ефекти.

 

Тежината на одвикнувањето од алкохол значи дека тоа секогаш треба да се прави под медицински надзор. И за оние со тешка зависност од алкохол, веројатно е дека повлекувањето треба да се намали, наместо ладна мисирка, за да помогне во управувањето со симптомите и да се избегнат негативните исходи.

Симптоми на детоксикација од алкохол

 

Детоксикацијата од алкохол ќе варира за секого и ќе биде под влијание на неколку фактори. Должината и тежината на злоупотреба на алкохол да бидат главни предиктори за симптомите и интензитетот на повлекување, но и други фактори можат да играат улога, вклучувајќи ја семејната историја, употребата на други лекови, какви било други медицински состојби и физиолошки фактори како големината или полот.

 

За жал, невозможно е точно да се предвиди како поединецот ќе реагира на повлекување, поради што изборот на третман со алкохол во Марбела кој нуди медицински надзор е секогаш важен.

 

Детоксикацијата обично трае седум до десет дена, а симптомите се категоризираат според нивната тежина22.А. Сачдева, М. Чудари и М. Чандра, Синдром на повлекување од алкохол: бензодиазепини и понатаму – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4606320/.

 

Малите симптоми обично се првите кои се манифестираат, обично 6-12 часа по почетокот на детоксикацијата. Овие обично ќе бидат релативно мали и податливи симптоми како главоболки или благ тремор.

 

Умерени симптоми ќе се појават потоа, обично 12-24 часа по последниот пијалок. Тие може да вклучуваат обид на телото да ги исфрли токсините со потење и може да вклучуваат гадење, повраќање и дијареа. Во потешки случаи може да има треска и конфузија. Некои, исто така, ќе почувствуваат психолошки ефекти од повлекување, доживување анксиозност или депресија.

 

Тешките симптоми ќе имаат тенденција да започнат некое време во процесот на повлекување, помеѓу два и четири дена од последниот пијалок. Ако се изложени, а не секој ќе ги доживее, овие симптоми може да бидат вознемирувачки и за зависникот и за нивните најблиски, како и потенцијално опасни.

 

Симптомите може да вклучуваат напади, халуцинации, конфузија и дезориентација и тремор. Околу пет проценти од пациентите ќе доживеат делириум тременс, попознат како ДТ. Овие се тешки и неконтролирани и имаат стапка на смртност помеѓу три и петнаесет проценти.

 

Детоксикацијата од алкохол е физички напорен процес, во кој телото ќе ги искористи сите можни средства за отстранување на токсините, притоа создавајќи психолошки предизвици поради промените во хемијата на мозокот на пациентот. Иако е важно да се подготвите за тешките симптоми, што е најризичниот дел од процесот на детоксикација, повеќето луѓе ќе искусат само мали и умерени симптоми.

Што се случува после детоксикација во Марбела

 

Процесот на детоксикација ќе биде готов во рок од седум до десет дена. Сепак, закрепнувањето од зависност од алкохол е многу подолг процес. Најголем дел за повеќето ќе биде рехабилитацијата, но за некои ќе има трајни ефекти од зависноста од алкохол што ќе трае многу подолго33.H. Мирик и РФ Антон, Третман на одвикнување од алкохол – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6761817/.

 

Иако имало малку студии, многумина пријавиле дека страдаат од пост-акутен синдром на повлекување. Ова не стана препознатливо нарушување, така што нема дефинирани и договорени симптоми, но има бројни вообичаени симптоми пријавени од луѓе кои доживеале сериозно повлекување.

 

Овие симптоми ќе вклучуваат желба за алкохол, проблеми со спиењето и континуирани проблеми со расположението како депресија или анксиозност. Многу од симптомите може да се поврзани со промените во мозокот од зависноста и оние кои пријавиле за состојбата сугерираат дека симптомите може да траат до 12 месеци и, очигледно, симптомите како желбата може да ги зголемат шансите за релапс.

Кои лекови може да се користат за време на детоксикација во Марбела

 

За жал, детоксикацијата во процесот Марбела и нејзините симптоми се несакан ефект на телото што ги отстранува токсините од системот. Ова значи дека најдобриот лек што може да го направи е да се обиде да управува со симптомите додека телото минува низ процесот.

 

Повеќето лекови поврзани со детоксикација од алкохол, всушност, се користат откако ќе заврши процесот на детоксикација. Ако имате клиничка поддршка, било како стационарен или амбулантски за вашиот третман со алкохол во Марбела, тогаш може да ви бидат понудени некои лекови како дел од вашето лекување.

 

Бензодиазипините се најчесто користените лекови. Овие релаксанти често се користат за време на повлекувањето за да помогнат во управувањето со некои физички симптоми како тремор, како и анксиозност. Откако ќе заврши детоксикацијата, лековите како налтрексон може да се користат за намалување на желбата. Ова може да има ефект на зголемување на симптомите на повлекување, така што обично се избегнува за време на самата детоксикација.

 

Други употребени лекови вклучуваат акампросат, кој може да му помогне на мозокот да се опорави од ефектите на зависноста. Тој е ефикасен, кога се користи со друга поддршка, во промовирање на рехабилитација и закрепнување од алкохолизам. За оние кои имале тешка зависност, може да се користи и дисулфирам, што ќе предизвика сериозна реакција ако се консумира алкохол, помагајќи да се спречи релапс со тоа што делува како пречка.

Важноста на поддршката при детоксикација во Марбела

 

Тежината на детоксикацијата од алкохол во Марбела го прави процес на кој треба внимателно да се пристапи. Детоксикацијата, особено за оние со тешка или долготрајна зависност од алкохол, предизвикува низа симптоми и во екстремни случаи повлекувањето може да биде фатално. Колку и да сакаат да ја прекинат својата зависност, од витално значење е зависникот од алкохол да побара лекарски совет и да побара поддршка од своите најблиски.

 

Иако процесот може да биде толку многу трауматичен што зависниците може да ја сметаат континуираната зависност како подобра од процесот на детоксикација, со правилна, професионална поддршка од вашиот третман со алкохол во Марбела, може да се управуваат ефектите од детоксикацијата и да се намалат ризиците за да се обезбеди дека тоа е успешен прв чекор кон нов трезен живот.

 

Претходно: Разбирање на детоксикација од алкохол

Следно: Најдобри капацитети за одвикнување од зависност од алкохол

Третман на зависност во Марбела

Третман на зависност во Марбела

Најексклузивната рехабилитација на светот

Лек благосостојба

Рехабилитации во Марбела

Рехабилитација во Марбела

Внатрешна светлина Марбела

Внатрешна светлина Марбела

Лек благосостојба

Почетна

Ибица мирна

Ибица мирна

Camino Recovery

Camino Recovery

Солис Шпанија

Сојуз

Програми на Феникс

Програми на Феникс – Рехабилитација во Шпанија

Други рехабилитанти во Шпанија
https://www.worldsbest.rehab/rehab-in-spain/

  • 1
    1.С. Kattimani и B. Bharadwaj, Клиничко управување со одвикнување од алкохол: систематски преглед – PMC, PubMed Central (PMC); Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4085800/
  • 2
    2.А. Сачдева, М. Чудари и М. Чандра, Синдром на повлекување од алкохол: бензодиазепини и понатаму – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4606320/
  • 3
    3.H. Мирик и РФ Антон, Третман на одвикнување од алкохол – PMC, PubMed Central (PMC).; Преземено на 19 септември 2022 година, од https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6761817/
Веб-страница | + објави

Александар Бентли е извршен директор на Worlds Best Rehab Magazine™, како и креатор и пионер зад Remedy Wellbeing Hotels & Retreats и Tripnotherapy™, прифаќајќи ги психоделичните био-фармацевтски препарати „NextGen“ за лекување на исцрпеност, зависност, депресија, анксиозност и психолошка нелагодност.

Под негово водство како извршен директор, Remedy Wellbeing Hotels™ го доби признанието за генерален победник: Меѓународен велнес хотел на годината за 2022 година од International Rehabs. Поради неговата неверојатна работа, поединечните луксузни хотелски одморалишта се првите ексклузивни велнес центри во светот од 1 милион долари кои обезбедуваат бегство за поединци и семејства кои бараат апсолутна дискреција, како што се познати личности, спортисти, извршни директори, членови на кралското семејство, претприемачи и оние кои се предмет на интензивна медиумска контрола. .

Ние се стремиме да обезбедиме најсовремени и точни информации на интернет за нашите читатели да можат да донесат информирани одлуки за нивната здравствена заштита. Нашиот експерти за предметни прашања специјализираат за третман на зависност и здравствена заштита во однесувањето. Ние следете строги упатства кога ги проверувате информациите и користете само веродостојни извори кога наведувате статистика и медицински информации. Побарајте ја значката Најдобра рехабилитација во светот на нашите статии за најсовремени и точни информации. на нашите статии за најсовремени и точни информации. Ако сметате дека некоја од нашите содржини е неточна или застарена, ве молиме известете ни преку нашите контакт страница

Одрекување: Ние користиме содржина заснована на факти и објавуваме материјали што се истражувани, цитирани, уредени и прегледани од професионалци. Информациите што ги објавуваме не се наменети да бидат замена за професионални медицински совети, дијагноза или третман. Не треба да се користи наместо совет од вашиот лекар или друг квалификуван давател на здравствена заштита. Во случај на итна медицинска помош, веднаш контактирајте со службите за итни случаи.

Worlds Best Rehab е независен ресурс од трета страна. Не поддржува ниту еден конкретен давател на третмани и не го гарантира квалитетот на услугите за третман на истакнатите даватели на услуги.